Отговори
# 46 530
Репликата "сега всичко ми се изясни" не знам от къде я имахме, но тя може да значи 100 неща и да се интерпретира по всееъзможни начини, според зависи кой, в коя версия вярва.
За мен, бащата е изискал по някакъв начин връщането на момичето.
Калушев в един момент научава, че срещу нефо и групата се готви нещо и този път няма да могат да се измъкнат.

# 46 531
Скрит текст:
То от него е нямало кой да ги опази.
Как да е нямало? Закрила на детето, Данс, Гдбоп, прокуратура? Бащите?
Въпросът е защо всички те са преценили, че няма причина да ги опазват от него?
Защото не всеки луд си личи, че е такъв, ако се крие по пещерите и рядко го виждат
А и явно има връзки на съответните места да му прикриват изпълненията
Ако Закрила на детето, данс, гдбоп или прокуратурата имат сигнали и данни за дете в риск, въобще не ги интересува дали някой бил зает и ще 'се крие по пещери', и със сигурност ще го виждат доста често докато установяват има ли реално нарушение, ще не ще. Това няма как да е обяснение за липсата не предприети действия.

Нали и двете страни сме съгласни, че К е имал някакъв чадър? Ами той така действа, всякакви сигнали и данни се замитат под килима и се забравят.
После като гръмне бомбата хората от чадъра са заети да си прикриват своето участие и така се обясняват неадекватностите в търсенето и разследването. За мен е много по-правдоподобно обяснение отколкото "едни държавни служби са ги убили, после други държавни служби прикриват първите"

Ако зависеше от Калушев, децата още щяха да бъдат живи и здрави. Умеел е да им опазва живота, за разлика от идиотите, които си забравят децата в колите.
Очевидно не е умеел, след като ги е поставил умишлено в опасност, занимавайки се наркотрафик, изнудване, работа под прикритие за ДЕА или каквото и да е било там.

# 46 532
  • при Arctic Monkeys
Аз тъкмо да напиша отговор на кармата и постът й изтрит.
Децата в Гърция сами са влезли в колата, аз поне това прочетох. И да бяха забравени, щях да напиша, че светът е пълен с малоумници, които си забравят децата и кучетата в колите. Не виждам нищо общо с нашия случай.
Но в нашия случай виждам омаловажаване на грижите, които е полагал ИК за чуждите деца. Опазил ги е живи и здрави при много опасни ситуации, не като някакъв идиот да ги забрави в колата си.
А? И сега са живи и здрави ли?
Още щяха да са живи и здрави, ако някой не беше поръчал ликвидирането им.
Този някой няма милост и към деца.
Затова се надяваме.... да разберем кой го направи и този някой да отиде в затвора.
Ако зависеше от Калушев, децата още щяха да бъдат живи и здрави. Умеел е да им опазва живота, за разлика от идиотите, които си забравят децата в колите.

Как така постове като този стоят, а онези, съдържащи критика към ламата изчезват за секунди?
Каквато и цензура за налагате, никой разумен човек няма да повярва на небивалиците, които се бълват.

# 46 533
Ако бащата рязко се е разтреважил за дъщеря си, във връзка с някаква информация че се готви нещо на Калушев,  щеше ли да чака точно той да му я води. Пали колата и отива да я вземе. Ако Калушев се е разтревожил защо е върнал само нея, а не Алекс? Ами защото с Алекс се е готвел да изчезва от България, може да са имали такава уговорка и с Макулев, той да е знаел. За момичето това не е било планувано. Затова нея я връщат.

# 46 534
Ако бащата рязко се е разтреважил за дъщеря си, във връзка с някаква информация че се готви нещо на Калушев,  щеше ли да чака точно той да му я води. Пали колата и отива да я вземе. Ако Калушев се е разтревожил защо е върнал само нея, а не Алекс? Ами защото с Алекс се е готвел да изчезва от България, може да са имали такава уговорка и с Макулев, той да е знаел. За момичето това не е било планувано. Затова нея я връщат.

В тази връзка ми хрумва сега, че СМС-а до Деян може да е бил закодирано съобщение да се връща в Мексико, защото и те смятат да бягат натам.

# 46 535
Към вариантите за връщането на момичето добавям още 2: пети вариант - момичето нещо да е сгафило и Карушев да я е разкарал. Шести вариант - момичето и Ники нещо да са сгафили по любовна линия и това да е ядосало Калушев. Съответно може после да е възникнал и конфликт между Калушев и Ники и затова Ники да тръгва рано рано сам от хижата.

# 46 536
Относно момичето има една голама неизвестна и това е майката. Ние разполагаме само с показанията на бащата, затова се съсредоточаваме към него.
Бащата може да е поискал момичето да се върне, защото е имал проблем с майката. В такъв случай не е било нищо лично от негова страна към Калушев.
Вчера обсъждахме, че в показанията си той звучи съвсем непритеснен, даже до неестествени нива.
Дъщера му отива на гости в хижа в гората с мъже, които са му малко познати, а той се интересува защо и как са я поканили чак няколко дена по-късно, когато отива да я взима. Това за мен не е нормално или е изкривяване на истината

# 46 537
  • Варна
СМА-до Деян ако самият Деян е сигурен, че не може да бъде възстановен, кой знае какво е съдържал. А аз четох, че от приложението Сигнал съобщения не могат да се възстановят дори от техни разработчици, защото не се съхраняват на техни сървъри.
Много ми е интересна ситуацията в която разследването иска апарата на Деян, а той отказва да го даде …с какви доводи отказва  и какви изводи си правят те… Апарата бива конфискуван и преди изобщо да се намери каквото има вътре Деян духва за Мексико или където там е решил… Много далновидно решение, наистина…
Също така изчакването до 10 на следващата сутрин… нямам обяснение наистина…трябваше да е осъмнал там. Предвид всичко това не мога да не си помисля, че има нещо с този Деян.

Последна редакция: пн, 29 юни 2026, 16:06 от Ivka_smile

# 46 538

Калушев в един момент научава, че срещу нефо и групата се готви нещо и този път няма да могат да се измъкнат.

Това е. И е намерил единствения изход. СМС до майка му е повече от красноречив. И не, не е писан под заплаха от килъри, взели го на мушка с неговото оръжие.

# 46 539
  • my own world....
А как ще изведе непълнолетно дете към Мексико, след като не ни баща му, ни майка му... С нов кораб през океана ли...

# 46 540

Това е. И е намерил единствения изход. СМС до майка му е повече от красноречив. И не, не е писан под заплаха от килъри, взели го на мушка с неговото оръжие.
Да, и това е заради негови престъпления, а не защото е бил бял и добър Лама.

# 46 541
А как ще изведе непълнолетно дете към Мексико, след като не ни баща му, ни майка му... С нов кораб през океана ли...

При положение, че майка му казва как не е имал пари да избута месеца, много ми е интересно как се предполага, че е щял да живее като беглец. И не само като беглец, ами и с НЗ и АМ, които да продължава да издържа.

# 46 542
Аз също мисля, че Деян има много, много да казва. Разпитам беше още първите часове, когато е нямало даже още достатъчно събрана информация, улики, данни, които са открити на местопрестъпленията... А той побърза да се изстреля от държавата. Защо не остана да съдейства за разкриването на смъртта нанай-добрите му и близки приятели?

# 46 543
Ахаха, въртим сучем и все до Деян опираме, а като се изчерпат за пореден път аргументите за него, почваме с Валери. И после наред идва Ивей, при все че се е самоубил горкия. Не е истина.

# 46 544
Проблемите за извеждане са за българската граница основно. Трябва декларация, че детето може да пътува с еди кой си или само. На другите не те питат много.

Общи условия

Активация на акаунт