Отговори
# 46 560
  • Варна
Ами ако Деян е разкрил не точно очакваното от вас и така е потвърдил единствената версия? Дали се сещате, че и такъв вариант има?
Като например? Какво точно да потвърди Деян или да разкаже?

# 46 561
Репликата "сега всичко ми се изясни" не знам от къде я имахме, но тя може да значи 100 неща и да се интерпретира по всееъзможни начини, според зависи кой, в коя версия вярва.
За мен, бащата е изискал по някакъв начин връщането на момичето.
Калушев в един момент научава, че срещу нефо и групата се готви нещо и този път няма да могат да се измъкнат.

А готвело ли се е нещо, защото на мен ми се струва, че ако имаше такова готвено предстоящо нещо, от което не може да се измъкне, за което да е научил,  щяха да съобщят.

Примерно, предполагаше се, че може да има това "нещо" което  да избухне преди изборите и да дискредитира някого. Но така и не се разбра да се е готвило нещо,  което да обяснява необходимостта от някакви действия от страна на групата.
Защото няма нищо общо с изборите, а единствено и само с момичето.

Е как с момичето, като то е било при тях последните две седмици.

Нали става въпрос, че Калушев е научил, че срещу него се готви нещо, от което този път няма да може да се измъкне. Калушев е научил, пък явно следстивето не знае за това нещо, което би обяснило всичко... Калушев, с неговите връзки в службите действително би могъл да научи за подаден сигнал срещу него, за предстоящ обиск, арест, обвинения, съд... защо обаче такова нещо не излиза и не излиза.

# 46 562
Каквото са го питали? И въз основа на тези показания е освободен, защото вече не е заподозрян.
Може да е казал, че отдавна са говорили за самоубийство и т. н. Все пак той е казал, че били унили и отчаянаи.

# 46 563
Каквото са го питали? И въз основа на тези показания е освободен, защото вече не е заподозрян.
Може да е казал, че отдавна са говорили за самоубийство и т. н. Все пак той е казал, че били унили и отчаянаи.
Свидетел, не заподозрян

# 46 564
Ок, свидетел. Разпитали го и го пуснали. Явно не е имал желание да ги защитава.

# 46 565
  • Варна
Какво значи “не е имал желание да ги защитава”, казал е каквото са го питали или каквото и искал да каже или е смятал да каже и това е. Да ги защити няма как повече. Може,обаче, да защити  себе си,нали? От какво се тревожи Деян, от тримата самоубили се? Защо се връща до колата и взима брадва? На мен не би ми хрумнало.

# 46 566
Деян е разпитван преди да намерят кемпера.

# 46 567
Iris, бяхме писали едновременно, затова си едитнах мнението.

Скрит текст:
Не съм запозната с това приложение Сигнал, но подозирам, че никога няма да се разбере дали Калушев е реално е пратил съобщение на Деян и какво всъщност е съдържало то.
Както казах и вчера, неговите действия, както и тези на Майсторова са странни и смятам, че това не е случайно.
Едит: Iris, кой да го съобщи? Кой ще излезне сега и ще обяснява, че групата е била наблюдавана и са събирали например информация и доказателства, ама в същото време не са счели за нужно да махнат детето от там? Според мен това, което ксза Демерджиев, че не е гледал записите си е чиста проба ала-бала. Просто си печели време и не иска да отговаря на излишни въпроси по случая. В крайна сметка обаче, най-вероятно на него ще се падне честта да се обяснява като ученичка, как държавните органи и институции са проспали цялата ситуация, особено в частта с децата.
Това ми е личното мнение, да се чете като такова.

# 46 568
Какво значи “не е имал желание да ги защитава”, казал е каквото са го питали или каквото и искал да каже или е смятал да каже и това е. Да ги защити няма как повече. Може,обаче, да защити  себе си,нали? От какво се тревожи Деян, от тримата самоубили се? Защо се връща до колата и взима брадва? На мен не би ми хрумнало.

От шефа на дружинката, да речем. Да не го подпука и него.

# 46 569
Ясно е обяснил Деян за брадвата, че е взета за защита от кучето. Стига сте фантазирали.

# 46 570
Няма какво да защитава...Но може да даде информация за групата. За годините назад, за скорошно време...За навици, за ежедневие, впоследствие за всичко открито, можеше да бъде допълнително разпитван и да да излезе не зайче, а цял зайчарник...Но не...Беше оставен да зачезне...Как се дава обяснение за колко, 15 години живот с някого, за няколко часа?

# 46 571
Разследващите не пишат роман за живота на групата. Те разкриват престъпления.
Имали ли са оръжия, какво са правили, медитирали ли са, имало ли е деца, от кога и кои. Защо са се прибрали в България, кои са ги посещавали в хижата , откъде пари за издръжка и ...последните събития. Ако човек знае, че са замесени в нещо, казва. Ако не знае, не знае.

# 46 572
А защо трябва да дава обяснения за целия си живот? Изобщо, вие от къде знаете какво и колко е споделил, че искате още да бил споделял? Не вярвам целите му показания да са общодостъпни.

# 46 573
Казах вече, че по време на разследването, което тече вече шести месец, излизат различни нови неща, които свидетелстват като най близък може да може да осветли....Нали не мислите, че един 360 градуса поглед би дал визия и отговор за извършено престъпление.В случая Деян е освен единствен свидетел , е и най-близък до групата...

# 46 574
  • София
СМА-до Деян ако самият Деян е сигурен, че не може да бъде възстановен, кой знае какво е съдържал. А аз четох, че от приложението Сигнал съобщения не могат да се възстановят дори от техни разработчици, защото не се съхраняват на техни сървъри.
Много ми е интересна ситуацията в която разследването иска апарата на Деян, а той отказва да го даде …с какви доводи отказва  и какви изводи си правят те…
Винаги съм си мислила, че ако  е имал някакви лични неща в телефона , примерно  интимни смс и  снимки на жена му, едва ли ще му е приятно да ги гледат чужди хора.
За мен това е силен мотив да не го даде .

Общи условия

Активация на акаунт