Отговори
# 46 575
СМА-до Деян ако самият Деян е сигурен, че не може да бъде възстановен, кой знае какво е съдържал. А аз четох, че от приложението Сигнал съобщения не могат да се възстановят дори от техни разработчици, защото не се съхраняват на техни сървъри.
Много ми е интересна ситуацията в която разследването иска апарата на Деян, а той отказва да го даде …с какви доводи отказва  и какви изводи си правят те…
Винаги съм си мислила, че ако  е имал някакви лични неща в телефона , примерно  интимни смс и  снимки на жена му, едва ли ще му е приятно да ги гледат чужди хора.
За мен това е силен мотив да не го даде .
А имаш ли право да откажеш?

# 46 576
  • София
Ами ако Деян е разкрил не точно очакваното от вас и така е потвърдил единствената версия? Дали се сещате, че и такъв вариант има?

Ако е така, досега щяха да се възползват и да изтекат  поне част от показанията му.

# 46 577
Той е казал, че са били унили и отчаяни. Съвсем в синхрон.

# 46 578
  • София
СМА-до Деян ако самият Деян е сигурен, че не може да бъде възстановен, кой знае какво е съдържал. А аз четох, че от приложението Сигнал съобщения не могат да се възстановят дори от техни разработчици, защото не се съхраняват на техни сървъри.
Много ми е интересна ситуацията в която разследването иска апарата на Деян, а той отказва да го даде …с какви доводи отказва  и какви изводи си правят те…
Винаги съм си мислила, че ако  е имал някакви лични неща в телефона , примерно  интимни смс и  снимки на жена му, едва ли ще му е приятно да ги гледат чужди хора.
За мен това е силен мотив да не го даде .
А имаш ли право да откажеш?
Не зная, не са ме разпитвали досега.

# 46 579
  • в пералнята
Изчезващите съобщения от Сигнал не могат да се възстановят. Сигнал използва устройството на ползвателя, за да съхранява данните, не са на клауд. Теоретично може да има запазени, ако има свързани устройства - например си отворил Сигнал на лаптопа. Обаче не и с изчезващите и криптирани съобщения, защото те не се пренасят от едно устройство на друго.
Така че тези съобщения са невъзвръщаеми, ако ще и извънземните да се опитват.

Имаше преди 2000 страници интересна информация за бащата на момичето, че е в затвора.
И то от потребителка, която познава семейството. В такъв случай отново майката ли е тази, която засвидетелства доверие на ИК?

# 46 580
Репликата "сега всичко ми се изясни" не знам от къде я имахме, но тя може да значи 100 неща и да се интерпретира по всееъзможни начини, според зависи кой, в коя версия вярва.
За мен, бащата е изискал по някакъв начин връщането на момичето.
Калушев в един момент научава, че срещу нефо и групата се готви нещо и този път няма да могат да се измъкнат.

А готвело ли се е нещо, защото на мен ми се струва, че ако имаше такова готвено предстоящо нещо, от което не може да се измъкне, за което да е научил,  щяха да съобщят.

Примерно, предполагаше се, че може да има това "нещо" което  да избухне преди изборите и да дискредитира някого. Но така и не се разбра да се е готвило нещо,  което да обяснява необходимостта от някакви действия от страна на групата.
Защото няма нищо общо с изборите, а единствено и само с момичето.

Е как с момичето, като то е било при тях последните две седмици.

Нали става въпрос, че Калушев е научил, че срещу него се готви нещо, от което този път няма да може да се измъкне. Калушев е научил, пък явно следстивето не знае за това нещо, което би обяснило всичко... Калушев, с неговите връзки в службите действително би могъл да научи за подаден сигнал срещу него, за предстоящ обиск, арест, обвинения, съд... защо обаче такова нещо не излиза и не излиза.
Защото тези измишльотини са само във вашите глави. Няма как да излезе нещо, което не съществува.

# 46 581
  • my own world....
Със собственото ми дете с декларация от таткото, която взеха на летище София се оказа, че имам проблем да вляза в Канада, въпреки, че за да издадат виза на детето им се представя декларация в оригинал и въпреки това на летището в Торонто 2 часа се разправях със служителите защо не си нося копие на тази декларация.... Ако Калушев е имал декларация даваща му право да пътува с Александър и Александър има валиден международен паспорт - ок. Съгласна съм.

# 46 582
Ами ако Деян е разкрил не точно очакваното от вас и така е потвърдил единствената версия? Дали се сещате, че и такъв вариант има?

Ако е така, досега щяха да се възползват и да изтекат  поне част от показанията му.
В парламента ☝️

# 46 583
Скрит текст:
Изчезващите съобщения от Сигнал не могат да се възстановят. Сигнал използва устройството на ползвателя, за да съхранява данните, не са на клауд. Теоретично може да има запазени, ако има свързани устройства - например си отворил Сигнал на лаптопа. Обаче не и с изчезващите и криптирани съобщения, защото те не се пренасят от едно устройство на друго.
Така че тези съобщения са невъзвръщаеми, ако ще и извънземните да се опитват.
Имаше преди 2000 страници интересна информация за бащата на момичето, че е в затвора.
И то от потребителка, която познава семейството. В такъв случай отново майката ли е тази, която засвидетелства доверие на ИК?

Ако не бъркам казусите, бащата от онази история беше арестуван по друга линия в средата на февруари. пп - Но като се замисля, най-вероятно смесвам два различни случая - този на момичето, и друг, за който се писа в темата, но не се потвърди, че е същият баща и същото дете.

# 46 584
Ако Калушев е имал декларация даваща му право да пътува с Александър и Александър има валиден международен паспорт - ок. Съгласна съм.

В някой от линковете какви проверки са правени (май беше от социалните) пишеше, че за децата (тогава там са били АМ и братът на НЗ) е имало декларации за напускане на страната. И това за АМ е счетено за достатъчно, че могат да пребива в хижата без родители. За АЗ пишеше, че и брат му е там.

Вероятно за АМ още са имали декларация. Той е имал лична карта и за пътуване в ЕС мисля, че не му трябва паспорт.

# 46 585
Първата л.к. не се ли издаване на 14 навършени години?Дотогава-международен паспорт...

# 46 586
Алекс М е бил на 15 г., вероятно е имал л.к.

# 46 587
  • my own world....
Е, говореше някой как евентуално ИК се готвел за Мексико, за това паспорт...

# 46 588
  • София
Аз също мисля, че Деян има много, много да казва. Разпитам беше още първите часове, когато е нямало даже още достатъчно събрана информация, улики, данни, които са открити на местопрестъпленията... А той побърза да се изстреля от държавата. Защо не остана да съдейства за разкриването на смъртта нанай-добрите му и близки приятели?
Защото имат много кирливи ризи, които явно  не желае да изкарва, поради факта, че той е бил следващият най-близък с групата.Той е разпитан,  но не особено задълбочено и е решил да се спаси надалече и да не разкрива други подробности. Мисля, че за него е ясно, че не са убити от килъри и от служби, затова и не вижда причина да съдейства, за да усложни и без това  сложната ситуация..

# 46 589
Аз мисля, че Деян е бил наясно, че извършителите вместо да бъдат разкрити, ще бъдат покрити. Естествено, че ще се изнесе, иначе може да е следващият “самоубит”, ако тръгне да противоречи на единствената удобна версия.

Общи условия

Активация на акаунт