Отговори
# 47 055
Не знам коментирано ли е, но намерената кръв в белия дроб на Ивей на мен ми звучи по-скоро като удавяне със собствената кръв отколкото свидетелство за дишане. И да е имало някакво вдишване в първата секунда, влезе ли ти кръвта в белия дроб се давиш и задушаваш.. при което да търсиш пистолет вече и сляп и в шок е абсурд. Това, че Ивей сам се е убил с втори изстрел трабва да отпадне веднъж завинаги. Изобщо, за разлика от другите, Ивей е умрял в агония. Възможно и след изтезанияф(липсващи пръсти)..

# 47 056
Не знам коментирано ли е, но намерената кръв в белия дроб на Ивей на мен ми звучи по-скоро като удавяне със собствената кръв отколкото свидетелство за дишане. И да е имало някакво вдишване в първата секунда, влезе ли ти кръвта в белия дроб се давиш и задушаваш.. при което да търсиш пистолет вече и сляп и в шок е абсурд. Това, че Ивей сам се е убил с втори изстрел трабва да отпадне веднъж завинаги.

Къде се казва "кръв в белия дроб"?

Цитат
„Този изстрел е разрушил лицевия масив на пострадалия, но той е останал в съзнание, което личи от наличието на погълната кръв в стомаха – имал е волеви действия след изстрела и той не е довел до загуба на съзнание и е можел да извършва ефективни действия. Вторият изстрел вече е довел до смъртта. Повърхностната рана на четвъртия пръст на лявата ръка на Иванов може да бъде причинена от отката на оръжието при недобър захват, това е т.нар. самонараняване на самоубиеца и съдебният медик с голяма доза вероятност твърди, че първият изстрел не е довел до смъртта и Иванов е самопроизвел втори“, обясни Папалезов.

# 47 057
Не знам дали може да се застреля сам втори път, но човек може да аспирира кръв, която да отиде в белия дроб и да продължи да живее, не умира мигновено. Как решихте, че вдишва и се задушава?! Имат значение много фактори, включително количеството кръв и други, за изясняването на които са нужни медицински, анатомични и физиологични познания.
Последните ми писания в темата бяха насочени точно към крайните изказвания на една потребителка, която нямаше нищо общо с балистичната сфера и правеше анализи и заключение, все едно е специалист.

Последна редакция: чт, 02 юли 2026, 12:28 от anmasu

# 47 058
Не знам коментирано ли е, но намерената кръв в белия дроб на Ивей на мен ми звучи по-скоро като удавяне със собствената кръв отколкото свидетелство за дишане. И да е имало някакво вдишване в първата секунда, влезе ли ти кръвта в белия дроб се давиш и задушаваш.. при което да търсиш пистолет вече и сляп и в шок е абсурд. Това, че Ивей сам се е убил с втори изстрел трабва да отпадне веднъж завинаги.
Именно в този контекст го коментирах в началото, но на, не се посвениха да твърдят, че на Петрохан имало 3 самоубийства. Че и тук яростно се "аргументираше" тази теза с разни други самоубийци, ама не при сходни обстоятелства. Няма да се изненадам да го потвърдят.
Тъкмо такива (и те са множество) алогични твърдения водят до съмнения в качествата (и целите) на разследването, наред с очевидната масирана в началото кампания, стигнала чак до изнасяне на доказателствата в парламента (впрочем, дали някому е търсена отговорност за изтичането на подбрани части от св. показания по медиите или да не се интересуваме от този незначителен момент?), а не нечие желание за оневиняване на когото и да било, непознат за повечето участници и във форума, и извън него.

# 47 059
Някой родител освен Ралица говорил ли е да чуем версията му?

Да, Макулев. Каза, че е спокоен и вярва на Калушев, и до 2-3 дни ще се появят и всичко ще е наред. Е, появиха се, ама...

# 47 060
Надявам се скоро да излезе, че има една версия и това е официалната.Дали ще съм радостна? Не, няма! За какво?
По- скоро ще съм доволна.
Защото не искам и не вярвам, че в родината ми всички са корумпирани. Дори и да сме на първо място по корупция, дори всички властимащи да са навързани като свински черва.
Все пак има и ще има съвестни хора. Не е възможно на всички да е платено или да са заплашени.
Държавни структури да се уговорят и убият шест човека, от които едно дете.
Вярвам, че е имало секта ( никой не ми е внушавал нищо). Достатъчно ми беше да изслушам СА и прочета какво е писал Иво Лама в будисткия форум.
Една потребителка ме упрекна, че съм разсъждавала върху писмото на ИК до майка му. Да, странно е за мен , че пише лично писмо в мн.ч. За мен той се отъждествява с живеещите с него в кочината и са едно цяло тръгнали на по-добро място.

# 47 061
Не знам коментирано ли е, но намерената кръв в белия дроб на Ивей на мен ми звучи по-скоро като удавяне със собствената кръв отколкото свидетелство за дишане. И да е имало някакво вдишване в първата секунда, влезе ли ти кръвта в белия дроб се давиш и задушаваш.. при което да търсиш пистолет вече и сляп и в шок е абсурд. Това, че Ивей сам се е убил с втори изстрел трабва да отпадне веднъж завинаги. Изобщо, за разлика от другите, Ивей е умрял в агония. Възможно и след изтезанияф(липсващи пръсти)..
За да има удавяне, трябва да има вдишване първо. Мозъкът усеща повишената концентрация на СО2 в кръвта и автоматично подава сигнал на мускулите за вдишване, това е действие, което не се контролира съзнателно. Налягането в гръдната кухина спада, за да може да влезе въздух. Но понеже има кръв в носната кухина, тя попада в белите дробове. Умира се реално пак от задушаване.
Относно това дали е бил в състояние да мисли достатъчно, че да произведе втори изстрел - зависи кои точно части на мозъка са засегнати. Предполагам, че това са го изяснили при СМЕ, също така съм почти убедена, че в експертизите тази категоричност я няма, а журналистите при предаването на информацията са я опростили.

# 47 062
Ами тук се търси съд и публичен линч за родителите, не е ли така? Каквото и да се каже се стига до тезата за жени-майки и, че сме във форум за майки .
Снежинки -не бройте , видеа-причуват ви се, привижда ви се,данни за външна намеса- не разбрахте ли, няма !Родителите единствено виновни , там е най- лесно да се прицелим. Някой родител освен Ралица говорил ли е да чуем версията му?

А, на родителите не можем да им търсим лична отговорност, въпреки че са съпричастни към случая.
От друга страна, тази отговорност я търсим от потребители във форум, без абсолютно никакво касателство към станалото?

# 47 063
Пак ли с тези липсващи пръсти? Ами няма такова нещо.

# 47 064
  • Варна

Да, Макулев. Каза, че е спокоен и вярва на Калушев, и до 2-3 дни ще се появят и всичко ще е наред. Е, появиха се, ама...
Което за мен означава, че е знаел , че трябва да се случи друго. Но нещо се обърква. Реално Макулев не е говорил пред обществото надълго и нашироко за мотивите си, за това как Алекс се е чувствал там и тн. Аз бих искала да чуя това .

# 47 065
  • София

Цитат
„Този изстрел е разрушил лицевия масив на пострадалия, но той е останал в съзнание, което личи от наличието на погълната кръв в стомаха – имал е волеви действия след изстрела и той не е довел до загуба на съзнание и е можел да извършва ефективни действия. Вторият изстрел вече е довел до смъртта. Повърхностната рана на четвъртия пръст на лявата ръка на Иванов може да бъде причинена от отката на оръжието при недобър захват, това е т.нар. самонараняване на самоубиеца и съдебният медик с голяма доза вероятност твърди, че първият изстрел не е довел до смъртта и Иванов е самопроизвел втори“, обясни Папалезов.
:
"Съдебните медици описват още, че куршумът влиза под брадичката и излиза от главата му през кухините между носа и очите. Патоанатомите смятат, че това нараняване не е смъртоносно и той е останал жив и в съзнание. Продължил е да диша. Затова свидетелства и кръвта от раната в устната му кухина, открита не само в стомаха му, но и в белите дробове. Смъртта на Ивайло Иванов обаче настъпва след смъртоносен изстрел в слепоочието. Предвид на пораженията по главата той не е произведен с пушката. За момента криминалистите допускат, че Ивайло е опрял в главата си пистолета “Глок”, с който Дечо се прострелва

# 47 066

Което за мен означава, че е знаел , че трябва да се случи друго. Но нещо се обърква. Реално Макулев не е говорил пред обществото надълго и нашироко за мотивите си, за това как Алекс се е чувствал там и тн. Аз бих искала да чуя това .

Какво ли е "знаел", когато откриха детето му мъртво и според първоначалните данни, всичко сочи, че е убито от този, на който Макулев каза, че продължава да вярва и нищо не се е променило? Как, ако не така, би действал един промит мозък, според Вас? Би ми било интересно да разкажете как си го го представяте.

Скрит текст:

Цитат
:
"Съдебните медици описват още, че куршумът влиза под брадичката и излиза от главата му през кухините между носа и очите. Патоанатомите смятат, че това нараняване не е смъртоносно и той е останал жив и в съзнание. Продължил е да диша. Затова свидетелства и кръвта от раната в устната му кухина, открита не само в стомаха му, но и в белите дробове. Смъртта на Ивайло Иванов обаче настъпва след смъртоносен изстрел в слепоочието. Предвид на пораженията по главата той не е произведен с пушката. За момента криминалистите допускат, че Ивайло е опрял в главата си пистолета “Глок”, с който Дечо се прострелва

Разликата между моя и Вашия пост е, че моето е цитат, а Вашето преразказ.

# 47 067
По-важно е какво мисли Яни Макулев сега. Тогава допускам, че е бил в шок и не е можал да преработи реалността.

# 47 068
По-важно е какво мисли Яни Макулев сега. Тогава допускам, че е бил в шок и не е можал да преработи реалността.

И Ралица ли така? Почти 100% съм убедена, че и към днешна дата цялото семейство мислят същото, съдейки по поведението на щерка Макулева, застанала рамо до рамо с убиеца на брат й.

# 47 069
Не допускаме ли, че Макулев знае повече за дейността и поради тази причина не приема изнесенето за чак толкова очевидно?

Общи условия

Активация на акаунт