Отговори
# 47 400
La farina звучиш сякаш си виждала/чувала въпросните записи. Така ли е? Ще ни осветлиш ли какво толкова ужасяващо има на тях?
Не, нито съм го виждала, нито съм ги чувала, нито ще ви осветлява какво знам.
Ами ти непрекъснато категорично твърдиш "има неоспорими доказателства " и буквално ни го налагаш като факт, който изобщо не подлежи на съмнение. Как може да си толкова категорична ако лично не си ги видяла/чула?

# 47 401
Важно е дали е предоставил достоверни доказателства. Неговата мотивация не е толкова важна, а проверка и анализ на тези доказателства няма той да прави, така че не може да заблуди следствието и прокуратурата. Ако лъже и подправя, той също ще си понесе последствията.
Как да разбираме болдвания текст? Да разбираме ли, че приживе и отдавна (доколкото не контактуват от години) е разполагал с някакви уличаващи групата или поне един от нея в престъпни или поне неправомерни действия доказателства и си е мълчал и не ги е предоставил?
Иначе с какви нови доказателства би разполагал, че да ги предоставя?
Мотивацията на свидетели или представящи доказателства често е важна, особено ако има данни за близки отношения или обратното - за явен конфликт. Следствието и прокуратурата могат да бъдат заблудени и още как, зависи често от заключенията и на вещите лица (не казвам, че умишлено се дават неверни заключения), но често множество вещи лица в последователни експертизи са на коренно различни позиции.

Не разбирам защо ми пишете от първо лице множествено число, но ще отговоря на Вас и останалите. Имах предвид сигнали и/или доказателства, които може да е предоставил още след Мексико, но да не са били взети тогава предвид, а сега да излизат вече наяве.
Малко след това La farina ме поправи, че той доказателства не е предоставял, а има информация от свои източници.
Аз й благодарих за корекцията.
Неговата мотивация никого не може да заблуди, защото конфликтът му с Калушев е стар и публично известен.
Последното не го разбрах, честно. И като е известен конфликтът му? Това така или иначе се проверява и става известно още при снемане на показания, заблудата не е  в това да се укрие конфликт или близки отношения, а в предоставяната информация. 
А, той пък имал свои източници. И това се счита за нормално, че и се позовавате на него?!

# 47 402
Между другото, Русев накрая съвсем си изтърва нервите. Не знам тези маниери на отговаряне на въпроси като неговия и на бившия му приятел/после неприятел Калушев, характерни ли са за средата на пещерняците и гмуркачите, или и двамата имат общи неприятни черти.

Кубратова,  отговорих Ви откровено и Ви посочих къде съм сбъркала. На Русев точно никъде не се позовавам. Ако последното Ви изречение не е към мен, а към друг потребител или потребители, ок. Иначе не е вярно.

Последна редакция: пт, 03 юли 2026, 18:41 от Mama xxl

# 47 403
Ами ако част от тези записи са такива с Валери по време не престоя му в Мексико? Възможно ли е (практика ли е) Валери да е бил привикан, за да потвърди автентичността им?
Вярвам, че в такава ситуация, някой от разследващите може да е споделил, че имат налични записи и с други деца.
Или възможно ли е, достъп до другите файлове (дори и частичен) да е бил даден на Валери по някаква причина и евентуално каква?
Пак казвам, не съм наясно какви са практиките, просто си мисля, как и защо някой "външен" би имал достъп до записите.

# 47 404
Аз не можах да го изгледам, независимо, че е няколко минути. Много неприятен. Предполагам, че и неговата работа не е чиста. Виждам го като някакъв свидетел на всичко, може и да не е знаел първоначално, но няма как да не си задаваш въпроси. Може би е предпочел личния си комфорт, спокойствие и изгода и е замълчал първоначално.

Последна редакция: пт, 03 юли 2026, 18:44 от anmasu

# 47 405
Русев ако можеше и в смъртта да ги последва, за да оглозга до кокал, нищо да не остане от тях
такава омраза не бях срещала до сега.....
За да остане той най-великия гмуркач и природозащитник сигурно. То бива завист, ама ... Много ми е нелицеприятен, особено на онази снимка нареден до Боко пред Духлата. Личи си, че обича да е в центъра на вниманието. За разлика от Калушев.
Е, че какъв велик природозащитник е, с какво толкова е известен като такъв ... седи си  на плажа на Корал , брои умрелите делфини и се нерви, че мазута  разваля комфорта на "тайният свидетел" на Бивол.

Grinning Излиза, че сам Русев за месец-два е свършил повече работа отколкото всички "рейнджъри" за всичките им години на Петрохан, а и преди това.

Между другото Атанас Русев каза на глас това, което цяла Варна знаеше, въпреки, че държавата отричаше - разливът е традиционният фекален, никакъв планктон не е избил рибата. Повече от седмица по-късно и държавата призна, когато вече нямаше как.

# 47 406
За малко се опитах да се поставя на мястото на човек, който е бил близък с някого, вярвал му е, дори му се е възхищавал...и след време е разбрал, че този човек всъщност е бил някакъв скрит психопат/педофил/чудовище. Как ще се чувствам? Ще бъда тъжна. Много много тъжна. Няма дори да ми се говори...Емоцията, която Русев не може да скрие е нещо съвсем друго. Това е емоция на човек, който винаги е завиждал, на някой много по-добър от него. Злорадство, нервност, ГУЗНОСТ..и ЕГОЦЕНТРИЗЪМ  точно какъвто се опитват да припишат на Калушев. Но аз чух Калушев в Духлата как говореше. Просто, естествено, скромно...не " Добре, че бях аз. Пак до мен опряхте"...

Последна редакция: пт, 03 юли 2026, 22:08 от Модератор Никол

# 47 407
И тук ли има неоспорими доказателства
https://www.facebook.com/share/v/1CKVtZHycN/?mibextid=wwXIfr
Гълобовгейт, ха
едни и същи похвати
Но разчистват сметки
иди докажи, че нямаш отношения с началника на кабинета си
Смях и сълзи в тази клета държавица

# 47 408
Всичко е възможно. Може и на Валери да са тия записи, може и той да го е показвал на Русев.
Хубавото е, че всичко скоро би трябвало да излезе наяве и да се разбере тия знаещи с недомлъвките какво точно знаят.

Поне така се надявам, все пак това следствие няма да се точи години...

# 47 409
За малко се опитах да се поставя на мястото на човек, който е бил близък с някого, вярвал му е, дори му се е възхищавал...и след време е разбрал, че този човек всъщност е бил някакъв скрит психопат/педофил/чудовище. Как ще се чувствам? Ще бъда тъжна. Много много тъжна. Няма дори да ми се говори...Емоцията, която Русев не може да скрие е нещо съвсем друго. Това е емоция на човек, който винаги е завиждал, на някой много по-добър от него. Злорадство, нервност, ГУЗНОСТ..и ЕГОЦЕНТРИЗЪМ  точно какъвто се опитват да припишат на Калушев.
Скрит текст:
Но аз чух Калушев в Дупката как говореше. Просто, естествено, скромно...не " Добре, че бях аз. Пак до мен опряхте"...като тоя отвратяга Русев. Затова грам не му вярвам. Калушев ми е безразличен, но от този ми се повръща.

pandorina, не можеш да съдиш за реакциите и емоциите на другите по своите собствени. Особено, че ти си жена, Русев е мъж, което също носи разлика.
Това е все едно да сравняваме реакциите на Ралица и на майката на Алекс. Едната не спира да е навсякъде и да е шумна, другата я видяхме веднъж и нито веднъж не я чухме. Това нищо не доказва. И двете според мен не знаят на кой свят се намират, просто реагират и отработват загубата по различен начин.

Да не говорим, че това което казва Русев може да е истина независимо от характера му.

# 47 410
  • София
Във връзка със звукови записи...напоследък ми излизат предупреждения за измами при които ти звъни познат телефон на човек от контактите ти и ти говори с гласа на човека.. Оказва се, че това изобщо не било трудно да се направи и дори имаше демонстрация как точно се случва...
С днешните технологии всичко е възможно, живеем в ерата на дийпфейка.

Ако записите доказват външен убиец и екзекуция, пак ли ще са дийпфейк, или тогава ще са автентични?

Кои са тези записи, къде са ?

# 47 411
Скрит текст:
[author=The One True King link=topic=1853871.msg51312243#msg51312243 date=1783093346]
Нали никой тук (или почити никой) не защитава лично Калушев и всички искаме истината. Реално може да е имало някаква неправомерна дейност спрямо децата, но въпреки това да са убити. Едното не изключва другото.
За конспираторите изключва. Убедеността във въшни убийци задължително върви с яростно отричане на култа и педофилията. Първото безспорен факт, второто с огромни червени лампи. Но без изключение, привържениците на алтернативни версии всякак се стараят да оправдаят Калушев по тези параграфи. Някои може да допуснат участие в тъмни сделки, но култ в никакъв случай не бива да има, а за децата се носят от девет дерета води, за да се нормализира някак абсолютната ненормалност.
Интересен психологически феномен или лична обвързаност и писане по модел с преследване на определена цел? Вероятно има и от двете, но второто е по-застъпено според мен.
[/quote]
Или просто ако признаят за култа и злоупотребата с деца, тогава става по-трудно отричането на самоубийството.

# 47 412
Цитат
Ако последното Ви изречение не е към мен, а към друг потребител или потребители, ок. Иначе не е вярно.
мама ххL, не е към теб, общо към позоваващите се, за да не пиша друг пост.
Прощавай, ако е станало недоразумение!

# 47 413
Цитат
Ако последното Ви изречение не е към мен, а към друг потребител или потребители, ок. Иначе не е вярно.
мама ххL, не е към теб, общо към позоваващите се, за да не пиша друг пост.
Прощавай, ако е станало недоразумение!

И аз се извинявам! Просто като се изостри тонът в темата, зачестяват и недоразуменията, виждам това.
В друг коментар днес написах, че Росен Йорданов каза в интервю, че политици не са участвали в практиките с деца и какъвто и държавен трус да очаква Русев, поне няма да е заради такова нещо. От тях двамата аз вярвам на Йорданов, освен ако не излязат други факти.

# 47 414
Нали никой тук (или почити никой) не защитава лично Калушев и всички искаме истината. Реално може да е имало някаква неправомерна дейност спрямо децата, но въпреки това да са убити. Едното не изключва другото.
За конспираторите изключва. Убедеността във въшни убийци задължително върви с яростно отричане на култа и педофилията. Първото безспорен факт, второто с огромни червени лампи. Но без изключение, привържениците на алтернативни версии всякак се стараят да оправдаят Калушев по тези параграфи. Някои може да допуснат участие в тъмни сделки, но култ в никакъв случай не бива да има, а за децата се носят от девет дерета води, за да се нормализира някак абсолютната ненормалност.
Интересен психологически феномен или лична обвързаност и писане по модел с преследване на определена цел? Вероятно има и от двете, но второто е по-застъпено според мен.
Може ли пояснение, как от това
Реално може да е имало някаква неправомерна дейност спрямо децата, но въпреки това да са убити.
следва това:
Убедеността във въшни убийци задължително върви с яростно отричане на култа и педофилията.
Аз виждам точно обратното. Яростно защитавате официалната версия, в която задължително има И злоупотреби с деца, И култ. Като че ли не може цялата работа да е резултат примерно на пиянска свада. Или при едните ревност и афект (поздрави от Нови Искър), а при другите инцидент примерно при почистване на оръжията.
Как пък на тези хора трябва обезателно да се припишат всички възможни престъпления (изобщо остана ли някакъв вид престъпление, което да не е било извършено от тях, включително укриване на данъци).
Така погледнато, изглежда наистина се е случило нещо чудовищно, което трябва да бъде замазано с нещо съвсем друго, точно толкова чудовищно.

Общи условия

Активация на акаунт