Отговори
# 48 375
С последните постове/ митологизирането, и т.н./, се замислих за житието- битието на тези хора.
Ами, че те всички са били едни търтеи.
Ни повече , ни по-малко.
Търтеи, които са знаели как да ползват системата- същата, срещу която  викат “кочина!“

Спряга се Европейски съд по правата на човека, но там не се ли ходи, след като има някаква присъда?
Съд и присъда още няма...

# 48 376
  • София
Не знам какво Ралица знае, или не знае....Но е сигурно , че нашите разследващи са се провалили в издирването на кемпера, а заради неадекватно издирване имаме 3 трупа в повече по случая....Следейки издирванията от последните дни, все по-вече се затвърждава мнението на всички, че не са си свършили работата качествено, и е можело да бъдат спасени животи. Дано и сега се намерят овчари да открият този път навреме, ако не е късно , издирваните🙏.

Разследващите се очаква да са едва ли не ясновидци, за да дирят Калушев на Околчица, така ли? Той си е изключил телефона, не е желаел да бъде притесняван. Трите трупа със сигурност не са заради неадекватно издирване, а защото един човек е решил да убива. И е било невъзможно да бъде спрян на този етап. Месеци, години по-рано е можело нещо такова да се случи, но нека не забравяме как множеството проверки не са успели да установят нарушение. По една или друга причина.

От Мерцедес нали още на 02.02 са им казали къде е кемпера.

# 48 377
Просто майка, както вече писах (два пъти при това), има случаи, в които точно на базата на външно експертно мнение  (изготвено въз основа на събраните по производството материали) са възобновявани (разбира се, по вътрешния процесуален ред) производства. Така че принципно законова забрана няма. 
Истината е, че доверието в разследващи и правосъдие е действително ниско и в не малко случаи - основателно. Особено когато случаят е с изключителен обществен отзвук или се политизира, а често и двете.
Затова и хората прибягват до други незабранени от закона способи за проверка на проведено разследване.
Ето един пресен пример защо хората търсят защита навън:
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-plashta-e … pred-mvr-britanec

От статията: "...Съдът обаче заключава, че разследването на инцидента не е било ефективно и способно да доведе до установяване на фактите и разкриване на извършителите и намира нарушение на чл. 3 от Конвенцията в неговия процедурен аспект. ЕСПЧ намира също, че властите изобщо не са разследвали възможните расистки подбуди. Въз основа на заключенията си по чл. 3 от Конвенцията, ЕСПЧ заключава, че държавата е нарушила и чл. 14 във връзка с чл. 3.
Присъденото обезщетение е 18 500 евро за неимуществени вреди и 4500 евро за разходи и разноски."

Болдваната констатация е трайна в редица решения на съда от години. И нищо, плащаме си, а керванът си върви.

аз по-скоро си мислех за Международният наказателен съд МНС ( International Criminal Court) в Хага, който си е постоянна и независима съдебна институция, която действа от последна инстанция и се намесва само, когато националните съдебни системи - не могат или не желаят да преследват извършителите.

към МНС има Office of the Prosecutor - OTP  със самостоятелна разследваща функция, която може да започне разследване при -  сезиране от съответната държава или частна инициатива но няма собствени правоприлагащи органи и разследващата функция зависи изцяло от доброволното сътрудничество на държавите за -  достъп до местопрестъпленията на територията им, защита на свидетелите на местно ниво, изпълнение на заповеди за обиск и изземване и арестуване и предаване на заподозрените лица в Хага.

доколкото разбрах от хора, които работят с МНС обаче,  този съд няма право да разглежда случай, ако 
- държавата в момента провежда реално, честно и обективно разследване или съдебно производство.
- държавата вече е разследвала случая и е взела обосновано решение да не повдига обвинения.
- лицето вече е било съдено на местно ниво за същото деяние.

в настоящия казус макар да има наличие на тежки криминални деяния по официалната версия (убийства, убийство, последвано от самоубийство и съмнения за сексуални престъпления срещу малолетни), случаят не представлява системно, мащабно или организирано нападение срещу цивилно население по смисъла на международното право.

дори разследването да е съпроводено с обществено недоверие, политически скандали или съмнения за прикриване на факти, това не превръща случая в международен и според мен МНС би отхвърлил казуса, поради липса на компетентност.
по-скоро мисля, че Фондацията търси частни организации.

# 48 378
Магента, Асенова е имала много по-голяма роля, отколкото признава.
Децата, които са приемани за " обучение" са всичките от проблемни семейства, и подозирам, че Асенова е част от някаква мрежа от "детски" психолози, и че това е всъщност един огромен бизнес.

Не забравяйте, че тя има и сертификат за хипноза, та като нищо ще е участвала в сеансите в хижа Петрохан.
Какъв 'огромен бизнес' с едно дете в групата?
Големи конспирации се измислят. И кои деца са приемани за 'обучение'?
Тези от школата Роук и в годините назад, които се спрягат като огромна бройка, всички били от проблемни семейства, така ли?
И от къде въобще е тази информация?

Леон, Тея, Александър, Николай, Деян, кой знае още колко проблемни деца.
Асенова се е запознала с Калушев на курс по хипноза.
А финансовите потоци, сметки и т.н. са обявени от прокуратурата.
Теа съществува ли?
На Леон бабата и дядото не ми изглеждат проблемни.

# 48 379
Както казах, едва ли с експерт по данъци и добър счетоводител в групата, са оставили улики за 'пране на пари' дори да е имало.
"Експерт" по данъци? Това, че се писал такъв в Линкедин Ивей нищо не доказва.
На Дечо счетоводната кантора е просперирала след като се е сдружил (ООД) и са наели персонал. Преди това (ЕООД) доходите му са били мижави.
Ивей има стаж в Министерството на финансите близо 3 години, като данъчен експерт, да. Учил е икономика и международно право. Участвал е като консултант, а не адвокат по делото на "Росатом".
Дечо също е имал достатъчно добри познания по счетоводство и управление явно, за да стане съдружник на успешна счетоводна фирма.

# 48 380
Кубратова, понеже с теб имаме няколко дискусии в темата, ми припомни ако имаш въпрос към мен.
Последно на мой пост за финансите се чудеше как се правят такива изводи. Не съм го приела като питане и не съм се обяснявала.

Иначе, имам идея защо е възможно 5-6 човека да не ти отговарят, но това не е за тази тема.

Това, че Мерцедес е дал данните за местоположението на кемпера още на 02.02 било ли е потвърдено от някоя от страните? Такава информация официално не помня да е излизала нито от разследващите, нито от Мерцедес. Да не е пак публикация на Бузов, че вече забравих от къде тръгна?

# 48 381
  • София
Кубратова, понеже с теб имаме няколко дискусии в темата, ми припомни ако имаш въпрос към мен.
Последно на мой пост за финансите се чудеше как се правят такива изводи. Не съм го приела като питане и не съм се обяснявала.

Иначе, имам идея защо е възможно 5-6 човека да не ти отговарят, но това не е за тази тема.

Това, че Мерцедес е дал данните за местоположението на кемпера още на 02.02 било ли е потвърдено от някоя от страните? Такава информация официално не помня да е излизала нито от разследващите, нито от Мерцедес. Да не е пак публикация на Бузов, че вече забравих от къде тръгна?

Не е излизало подобно нещо за Мерцедес. Имаше информация от разследващите, че Старлинк се е включил на 03.02 и те са се свързали официално с тях, за да им поикскат данни за местонахождението. Но се оказа, че периметърът, посочен от Старлинк, е бил много голям.

# 48 382
То, ако говорим за потвърдена информация, нищо не е крайно и окончателно потвърдено засега.
Поради появилите се противоречия, някои от уж потвърдените неща бяха опровергани и в момента нищо не е сигурно...
Всички очакват да видят, какво са готови да потвърдят и как точно ще го потвърдят.

# 48 383
Изнесеното за Старлинк беше на брифинг.
Досега на брифингите за нищо не са излъгали.
Казваше се : към този момент, засега и т.н.

# 48 384
Изведнъж всички почнаха да разбират от всякакво право. Дали?
Голям страх да не се разпадне 'официалната' версия. Спокойно, те друга нямат и без това. И да не я докажат, няма да им е за пръв път. Само, че този път е възможно да не им се размине отговорността. Надявам се.

# 48 385
Страх виждам само у РА. Хванаха я в много лъжи, изкараха я от релсите с малкото пари по сметката, не е получавала тв ефир от 1 юни, изобщо драма до драма при нея.

# 48 386
Такива разследващи може да няма, но все да има някакъв орган в ЕС, който да провери как е проведено разследването.  Ако каже, че всичко е топ, ще се кротнем.

# 48 387
  • София
Имаме опит за купуване на хижата преди да е свършило разследването.
Имаме фондация, която предизвиква истерия и всевъзможни теории на конспирациите, заради желание за независимо съдействие по установяване на истината.
Имаме отказ на прокуратурата за достъп до материалите, с които разполагат.
Имаме скрит кемпер, незнайно къде.
Имаме охранявана хижа, незнайно защо.
Имаме несъвпадение на брой изстрели и намерени гилзи на едното място дотук.
Имаме невъзможен сценарий за двойно самопрострелване в главата на Ивей.
Имаме липса на отпечатъци по оръжията, които са намерени и с които се твърди, че са се самоубили.
Никак не изглежда ясен случая. Дори напротив. Все по-заплетено и неясно става.
Дори да мълчат, пак стават ясни доста неща.
Ще добавя и  това, че са имали планове, които не са на самоубийци. .

# 48 388

Благодаря, Рокет! Не си ти. Идея и аз имам - прави се твърдение, че нещо е публикувано, но не се посочва източник, питам за източник и следва мълчание, такива са повечето въпроси. Само един от различно естество е към баба Дали и нейното ИИ.   
За данните писах, че не знам и аз да е потвърдена информацията, но и не пречи да се окаже в крайна сметка вярна, засега не знаем дали действително е така. Също мисля, че беше споменато от Бузов или поне някой, който го е препечатвал.

# 48 389
Магента, Асенова е имала много по-голяма роля, отколкото признава.
Децата, които са приемани за " обучение" са всичките от проблемни семейства, и подозирам, че Асенова е част от някаква мрежа от "детски" психолози, и че това е всъщност един огромен бизнес.

Не забравяйте, че тя има и сертификат за хипноза, та като нищо ще е участвала в сеансите в хижа Петрохан.
Какъв 'огромен бизнес' с едно дете в групата?
Големи конспирации се измислят. И кои деца са приемани за 'обучение'?
Тези от школата Роук и в годините назад, които се спрягат като огромна бройка, всички били от проблемни семейства, така ли?
И от къде въобще е тази информация?

Леон, Тея, Александър, Николай, Деян, кой знае още колко проблемни деца.
Асенова се е запознала с Калушев на курс по хипноза.
А финансовите потоци, сметки и т.н. са обявени от прокуратурата.
Теа съществува ли?
На Леон бабата и дядото не ми изглеждат проблемни.

Тея съществува.

Бабата и дядото ли гледат Леон ?

Общи условия

Активация на акаунт