Отговори
# 48 780
  • при Arctic Monkeys
Notamama, адмирации за търпението да напишеш този пост!

Notamama

Абсолютно съм съгласна с теб!!!
Има опция лични съобщения, както и бутон за харесване под мнение.
Моля да не спамите темата с подобни 'празни' публикации.
Ти и в ролята на модератор ли влезе вече? Ще забраните още малко да пишем, тези , които не плюем всеки пост по прокуратурата. Явно не ви стига фб пространството, където прославяте денонощно Калушев, искате и тук така. Е няма.

# 48 781

Notamama

От твоите всеки втори е спам. Не сме тук да превъзнасяме сектантите, а да коментираме  защо Калушев накара трима мъже да се самоубият, след което уби две деца!
Не се чувствате добре ли, ако не клеветите на всяка страница по няколко пъти?
Явно постовете Ви целят да манипулират общественото мнение (темата има по 10000 прочита на ден), като представяте собственото си мнение за факти? И всичко това напълно безплатно?

# 48 782
Агресивният тон и настоятелното повтаряне на едно и също не прави по-убедителни тезите им, а точно обратното. Много съмняващи се хора отблъскват.
Особено важи за троловете, с които са пълни соц.мрежи.

# 48 783

Notamama

Последната препирня започна от това мнение.
Е, какво агресивно има тук? Та беше публично порицание. Вместо да пише дълго и напоително, потребителката кратко и ясно се изрази.
А постът на Notamama е изчерпателен. Няма обиди към никого, нито агресия. Дайте вашите аргументи.

# 48 784
Скрит текст:

Notamama

Последната препирня започна от това мнение.
Е, какво агресивно има тук? Та беше публично порицание. Вместо да пише дълго и напоително, потребителката кратко и ясно се изрази.
А постът на Notamama е изчерпателен. Няма обиди към никого, нито агресия. Дайте вашите аргументи.
Гледам, че масово се превъзнася този пост като „изчерпателен“ и „пълен с аргументи“, а реално в него няма нито едно официално доказателство или факт от разследването. Сглобена е мозайка от „кой какво казал в интернет“, медийни слухове и лични анализи, за да се напасне теорията за секта. Дано някой от разследващите да чете тук, та да приключат по-бързо случая, след като всички възможни клюки са събрани на едно място.

# 48 785
Не мисля, че е много добре да наричате тролове тези хора, които вярват на властите и на разследването. Досега има една-единствена доказана версия. Не знам защо е това заяждане с всички, които вярваме на нея. Забелязвам, че вече се стигна и до опити за паранормално обяснение и се търсят духове, сенки, ранени килъри, и прочее несъществуващи обекти и субекти.

# 48 786

Notamama

От твоите всеки втори е спам. Не сме тук да превъзнасяме сектантите, а да коментираме  защо Калушев накара трима мъже да се самоубият, след което уби две деца!
Ех, Флоресита!
Калушев накарал.. ти там ли беше, с тях? Чу ли го, видя ли го как ги накара?
Видя ли ги как се самоубиха?
Хайде поне не пиши с такава смешна категоричност.

Другата черешка пък... с доказаната версия.
Кога я доказаха? Обявиха ли вече?
Имаше брифинг и Демерджиев даде изявление, да не съм пропуснала обявяването на доказаната версия.

# 48 787
Статия тг днес Т. Тодоров "Случаят Петрохан за мен е приключил - Калушев ги е вкарал в транс с билка от Мексико"
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/23218351

# 48 788
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Това шега ли е?

Успях да отворя статията.
Не знам да се смея ли или да плача.
И каква е тая билка?
Нали нищо не са намерили е хижата, нищо не да намерили в кемпера, само в косата на Николай имало нещо според изолде, но не отговори само там са намерили или само нея са изследвали.

# 48 789
  • софия
Не мисля, че е много добре да наричате тролове тези хора, които вярват на властите и на разследването. Досега има една-единствена доказана версия. Не знам защо е това заяждане с всички, които вярваме на нея. Забелязвам, че вече се стигна и до опити за паранормално обяснение и се търсят духове, сенки, ранени килъри, и прочее несъществуващи обекти и субекти.
Досега има една-единствена версия, която не е доказана, но усилено се промотира по всякакъв начин.
Малко, но съществена разлика.

Последна редакция: вт, 14 юли 2026, 08:34 от zvаnchе

# 48 790
Статия тг днес Т. Тодоров "Случаят Петрохан за мен е приключил - Калушев ги е вкарал в транс с билка от Мексико"
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/23218351
Заглавието едно категорично, а по отношение на транса и билката - предположение. При това билката пречела да командваш тялото си "много часове".
Намира ритуален начин в смъртта на шестимата, но не посочва поне един признак на ритуалност. Точно начинът и страничните обстоятелствата не показват никакви ритуални елементи - разхвърляни лични вещи, пожар, самоубийство с огнестрелно оръжие на двора, за Ивей - с двукратен изстрел.
Щял с полиграф да работи, ако разговарял с Калушев.
Несериозно е.
Ако действително е работил официално по производството, изявленията му са в разрез и с НПК, и с Етичните правила за вещите лица, приети от асоциацията им.
Определено изявата му е продиктувана от необходимостта от контрапункт на друга изява.
Каквото и да се е случило, един журналист може да излиза в ефир и да говори, респ. да пише, каквото прецени в хода на всяко производство, но едно вещо лице не може да си позволи подобно нещо без последици. Явно обаче това смущава малцина. Останалите хем искат да живеят в правова държава, хем приветстват подобни изяви.
Ако са готови с разследването на основните факти, които подлежат на доказване (а по тях бяха готови още в първите дни), да го оповестяват и да се приключва, а не вещите лица или консултанти (каквито и да са Тодоров и Йорданов) да излизат по медиите неясно в какво качество.

# 48 791
Мързеливке, това, че самите калушеви съратници са се написали за добри, не значи, че са добри.
Хората са били митомани, без Дечо - измисляли са си професии, постижения. Калушев си е измислил и деца, като е представял чуждите за свои.
Истината не им е била от особена важност.
И отново липсва отговор на въпроса за какво е било необходимо оръжие на 19-годишният Николай. За което оръжение майка му да не знае.

Излиза, че те са били бракониери. Понеже горски служители определено не са били.
Много интересно наистина.

А стана ли ясно на Николай Златков за какво му е било оръжие? Дали РА е написала нещо по въпроса? Бил е едва на 19 г., сигурно има някаква причина?

За какво са ми били нужни  пистолетите не само на Николай, а и на другите ?
Направих си труда да събера разни случаи от медиите:

"Бракониери пребиха жестоко горски инспектор : 22.07.2022"
"Горски служител от Севлиево е с тежки наранявания, след нападение и побой по време на проверка. Той
и колегата му спрели два камиона с дървесина на местна фирма и установили, че се движат с
неправомерно издадени превозни билети. 24.08.2023 "
"Стрелба и жесток побой над горски служители. 10 души, въоръжени с камъни и колове, нападнали
горските, които има направили забележка да не изхвърлят отпадъци в горския фонд на самия път”
"През годините съм бил много бит. Три пъти съм удрян с кол, един път - с желязо, два пъти - с брадва.
Опиран ми е нож, вдигана ми е пушка. Срещу мен са тръгвали и с моторен трион", разказа служител в
държавно предприятие."
"Двамата горски служители правили редовния си обход в местността „Липов дол” в землището на село
Струпец. Забелязали трима души и каруца, натоварена с дърва. Опитали да спрат мъжете, но те
тръгнали към тях с брадви.Малко по-късно шестима души пресрещнали с бухалки, брадви, резачка и
мачете автомобила, с който пътували горските служители.
"Мъж преби с кол и юмруци горски служител 27.11.24 г "
Излиза ето това .

"Проверяващи и контролиращи инспектори ще бъдат подложени на сериозни унижения, ако подготвяния закон забрани мотори, АТВ-та и всякакви офроуд машини да се движат в гората. Това предупреди най-титулуваният ни състезател по мотокрос А. К в "Добро утро България" по Tv7.
"Всички мотористи са закърмени с гората. Законът е неприложим. Като знам манталитета на мотористите, си
представям на какви унижения ще бъдат подложени контролиращите органи.

И последно :
Знам, че правиха проблеми на едно момче, което развиваше бизнес с моторни шейни”, коментира един от местните хора, който пожела да остане анонимен." А "момчето" е от Гинци и има база там.
https://ejak.bg/za-nas

# 48 792
Чудя се Тодоров или Бузов е по-изперкалият.

Бузов измисли нашествие с дронове, Тодоров направи Калушев свръхчовек.

И както е това снемане на отговорност от Деян ?

Между другото, 24 часа е поръчков сайт. Статията е отговор на Бузов.
А този Тодоров няма нищо общо с досъдебното производство.

# 48 793
Сега ще се опитам да обобщя данните, които имаме от самите разследващи, няма да е дълго, сами разбирате защо.

Законност и проверки: Всички оръжия са напълно законни. Няма открити никакви незаконни субстанции. Всички стари сигнали към тях са официално прекратени – не са установени нередности, извън няколко дребни технически грешки, но нищо фрапантно. Дори митовете за „мистериозните милиони“ по банковите сметки се оказаха около 300 хиляди лева, дарени съвсем легално от Терзиев за финансиране на дейността.
Издирването и версиите: Цели 7 дни МВР търсеше под дърво и камък Калушев като убиец. След като го откри овчарят (да са живи и здрави овчарите и клошарите по нашите ширини, че без тях нищо не се открива в тая държава), версиите рязко се смениха и той изведнъж стана подстрекател, убиец и самоубиец накуп, за да се затвори казусът.
Информационен вакуум: Нямаме абсолютно никакви данни от иззетите телефони, лаптопи, сателити, дронове или от кемпера. Не се знае какво е качено на кемпера, къде е и защо е изчезнало.
Липса на базови отговори: Разследването няма мотив. Не се знае точният ден на смъртта под Околчица. Не се знае хронологията на само/убийствата. Все още не се знае с какво точно и как се е застрелял Ивей. Не се знае и кой точно е стрелял в кемпера, тъй като и Иво и Ники имат следи от барутни частици. Добавям и черната магия с гилзите – първо ни съобщиха за намерени 4 гилзи, после откриха още една (която логично трябваше да е 5-а), но накрая по документи пак се оказаха общо 4.
Противоречия в доказателствата: Пуснаха ни клипчета, на които ни насочиха какво трябва да чуем, а реално се чува нещо съвсем различно. Казаха ни, че тримата се качват в кемпера, а всички знаем, че Ники тръгва в 7:00 ч. сутринта и изобщо не се връща. На фона на този хаос ни показаха една стая, странно непокътната от пожара, където дори ни посвириха на китара. Насочиха обществото към версията за секта още на 3 февруари, а ден по-късно добавиха и педофилията, която не е доказана до момента, но целта беше постигната – хората се филмираха и спряха да задават неудобни въпроси.
И всичко това са данни само от разследващите – без слухове, интерпретации, вестникарски статии или свободно съчиняване по картинка.

# 48 794
  • при Arctic Monkeys
Досега има една-единствена версия, която не е доказана, но усилено се промотира по всякакъв начин.
Малка, но съществена разлика.
Раздават ни пари, всеки ден. Моят лимит е 10 поста в темата и ми дават двайстачка. Не е много, ама кой ти ги дава.

Общи условия

Активация на акаунт