Отговори
# 48 945
Мисля, че екзитът е обмислян много по-отдавна. Не дори два месеца по-рано, и дори не след започването на проблемите и проверките, а по-отдавна. Според мен отпътуването винаги се е въртяло в главата на Калушев - аналогиите с матрицата още от ранната му дейност. Намерил е и последователи, които да възприемат това за приемливо и дори желано развитие на техния духовен живот. Станало е желано и привлекателно в главите им - тайнството на смъртта и живота след нея. Измислили са план и е било въпрос на време да го задействат. Заради него дори не са проявявали особено старание да развиват дейността, за която са били официално спонсорирани. Имам подозрения, че са искали да включат и Теа в тази работа.
Имате ли доказателства за тази теория?

Не, това е моето лично становище, основаващо се на аналогии, поведението на Калушев през годините, сайтовете, корицата с детето от Матрицата, литературни герои с близък на неговия профил, събитията от последните месеци преди екзита, съвпадението между началото на заличаването на миналото и времето, когато се обаждат на Теа.

# 48 946
Скрит текст:
Толкова глупости изчетох за нула време, че направо ми иде да си легна обратно и да стана чааак когато обявят окончателно резултатите от разследването. 🤦‍♀️

Носили тежките чанти, можело в тях да е ключът от бараката. Сериозно? Кое точно са сложили в тези сакове - 1 тон дрога или флашката? Да се смее ли човек, да плаче ли...
Кой ще открадне един тон дрога? Кой? Калушев ли? Вие имате ли понятие колко е 1 тон? А как се охранява? И тия льольовци са в състояние да се изправят срещу наркобосове, за да им откраднат 1 тон? И как са го носили тоя тон? А къде са го скрили/съхранявали? Или ако убийците са си го взели обратно, по джобовете ли са си го напъхали или? А, чакай, сетих се, сигурно са го натоварили на някой тир от тия в тунела. Да, така ще да е било. Чиста работа. Човек трябва наистина да има богата фантазия, за да си развива подобни абсурди в главата.
Анонимисс продължава с нелепите твърдения, че имали информация, че били пращали данни по старлинка и т.н. Хем писах вече, че няма откъде да се сдобият с информация, ама Чукча не читател, той писател. Да не говорим, че тя тая информация явно е била от сорта на "Нощен ястреб, вчера Гошо пи кафе с Тошо, край!", щото обемна информация не се праща за секунди, ама карай, конспирацията да върви.
Мафията, щото не действала като в Мексико и Италия, и не стреляла хора по улиците, решила да прикрие убийствата като самоубийства. Явно за всичките показни убийства, които се случиха на публични места посред бял ден, на мафията не й е пукало, но тук за да застреля 4ма господин Никой и 2 деца в шубраците, много се е притеснила и решила да действа идиотски, палейки нескопосани пожари, влачейки трупове по двора и пишейки поезия.

За пореден път питам (и не само аз): някой има ли разумна теория за това как са се случили нещата, ако това не са самоубийства, а убийства?
Разумната теория за убийство всъщност я дадоха самите разследващи в първите 7 дни на случая. Версията за чужда намеса не е измислица от интернет, а официална позиция на МВР и прокуратурата, с която беше започнато разследването и заради която Калушев беше обявен за издирване като извършител. Професионалните криминалисти не обявяват убийство въз основа на слухове за наркотици или Старлинк, а на базата на първоначалния оглед на телата и местопрестъплението, което е изглеждало като убийство и то в продължение на 7 дни, та не може да се каже, че са се объркали. Въпросите за убийство остават напълно легитимни не заради филми с мексикански картели, а заради чисто физическите и технически абсурди, които се появиха, след като версията рязко се смени на самоубийство:
Оръжията бяха намерени до и под телата. Ако някой ги е местил (както се твърди сега), излиза, че ги е подреждал обратно под и до хората, за да инсценира самоубийство. Първоначално ни съобщиха за 4 намерени гилзи, после откриха още една, но по документи бройката накрая остана пак 4. Беше ни казано, че тримата се качват в кемпера заедно, при положение че по данни от камерите Николай тръгва сам в 7:00 ч. сутринта и изобщо не се връща. Странното само/убийство на Ивей, при което начинът на прострелване и позицията на оръжието около тялото му повдигат повече въпроси, отколкото отговори, а разследващите така и не обясниха биомеханиката на този уж „самостоятелен“ акт. Не е нужно да си измисляме конспирации за един тон дрога. Достатъчно е да погледнем как официалната версия се нагажда в движение, а когато институциите отказват да дадат базови отговори за барутните частици, часа на смъртта, хронологията и мотива, е напълно естествено обществото да вижда опит за прикриване на престъпление.

# 48 947
Мисля, че екзитът е обмислян много по-отдавна. Не дори два месеца по-рано, и дори не след започването на проблемите и проверките, а по-отдавна. Според мен отпътуването винаги се е въртяло в главата на Калушев - аналогиите с матрицата още от ранната му дейност. Намерил е и последователи, които да възприемат това за приемливо и дори желано развитие на техния духовен живот. Станало е желано и привлекателно в главите им - тайнството на смъртта и живота след нея. Измислили са план и е било въпрос на време да го задействат. Заради него дори не са проявявали особено старание да развиват дейността, за която са били официално спонсорирани. Имам подозрения, че са искали да включат и Теа в тази работа.

Не, това е моето лично становище, основаващо се на аналогии, поведението на Калушев през годините, сайтовете, корицата с детето от Матрицата, литературни герои с близък на неговия профил, събитията от последните месеци преди екзита, съвпадението между началото на заличаването на миналото и времето, когато се обаждат на Теа.

Кити Кет, споделям и подкрепям напълно Вашето становище. За мен струпването на неблагоприятни психосоциални обстоятелства (смъртта на Калушев-баща, непреработената му загуба от сина, започването по същото време сигнали и проверки срещу групата, падането от власт на една политическа сила, от представители на която са получавали подкрепа) засилва копнежа им към един “по-добър свят”, в който са вярвали, че го има,  а смъртта са виждали като нищо повече освен “врата” към този свят. Напълно в стила на един злокачествен нарцисист е станало това разширено самоубийство с двойна локация: садизъм по отношение на младежите, садизъм по отношение на младежите и ВЪРХОВЕН САДИЗЪМ към всички БЛИЗКИ! Пълна безогледност и безпощадност към толкова много хора. Калушев- гуру е пощадил само майка си с предсмъртното си писмо към нея, но отново по един изключително садистичен начин не позволява на сподвижниците си да се сбогуват с близките си. Не го е интересували него, “терапевтът”, как тези хора ще трябва до края на живота си да се борят с чувства за вина, че не са успели да предотвратят трагедията. Защото РА и СМ, а и ЯМ, ще показват едно лице публично, но какво изживяват дълбоко в себе си, можем само да гадаем.
Аз лично не се съмнявам в автентичността на предсмъртните писма на Калушев до майка му и до Деян Илиев, защото това са много типични прощални писма, от които определено лъхат депресивност и резигнация, и които носят почерка на предстоящо биланцирано самоубийство.

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 11:23 от Баба Дали

# 48 948
За опит за пожар в кемпера аз чувам за първи път. Кога е казано ?
Няколко пъти и аз го писах, че е имало намерена запалителна течност в кемпера, което е доста съществено.
Още в началото го казаха и после потъна сред избълваната дезинформация и фалшиви новини по случая.

# 48 949
В кое видео и на коя минута се чува това за смс-а да прослушам?

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22311518 от  1:13:00

Изолде, когато можеш, моля те, отговори ми на въпроса за опит за пожар в кемпера.

Намерена е туба с нафта в кемпера.
На самото место има някакво петно, на което няма трева, предполага се от нафта.

До Нотамама.
Има го в СМЕ на АМ.
Доколкото знам, има същото в СМЕ на НЗ.

# 48 950
Изолде, тогава през зимата имало ли е петно от нафта на снега? И сега там няма трева така ли? И сигурно ли е дали не е било резервно  гориво за кемпера в тубата. Той дизел ли е бил или бензинов?

# 48 951
Разумната теория за убийство всъщност я дадоха самите разследващи в първите 7 дни на случая. Версията за чужда намеса не е измислица от интернет, а официална позиция на МВР и прокуратурата, с която беше започнато разследването и заради която Калушев беше обявен за издирване като извършител.

Не е точно така. Ето първата произволна статия, която намерих с дата 03.02.
Цитирам: "Налице са няколко водещи версии, по които ще се работи и през днешния ден, които включват - от убийство, до ритуално самоубийство."
https://fakti.bg/krimi/1031992-eto-koi-sa-trimata-ubiti-v-petroh … eindjarska-slujba
Но тогава все още не са готови балистичните експертизи, експертизите за барутни частици и т.н., които да определят водеща версия.

# 48 952
Скрит текст:

Кити Кет, споделям и подкрепям напълно Вашето становище. За мен струпването на неблагоприятни психосоциални обстоятелства (смъртта на Калушев-баща, непреработената му загуба от сина, започването по същото време сигнали и проверки срещу групата, падането от власт на една политическа сила, от представители на която са получавали подкрепа) засилва копнежа им към един “по-добър свят”, в който са вярвали, че го има,  а смъртта са виждали като нищо повече освен “врата” към този свят. Напълно в стила на един злокачествен нарцисист е станало това разширено убийство с двойна локация: садизъм по отношение на младежите, садизъм по отношение на младежите и ВЪРХОВЕН САДИЗЪМ към всички БЛИЗКИ! Пълна безогледност и безпощадност към толкова много хора. Калушев- гуру е пощадил само майка си с предсмъртното си писмо към нея, но отново по един изключително садистичен начин не позволява на сподвижниците си да се сбогуват с близките си. Не го е интересували него, “терапевтът”, как тези хора ще трябва до края на живота си да се борят с чувства за вина, че не са успели да предотвратят трагедията. Защото РА и СМ, а и ЯМ, ще показват едно лице публично, но какво изживяват дълбоко в себе си, можем само да гадаем.
Аз лично не се съмнявам в автентичността на предсмъртните писма на Калушев до майка му и до Деян Илиев, защото това са много типични прощални писма, от които определено лъхат депресивност и резигнация, и които носят почерка на предстоящо биланцирано самоубийство.
Уау, толкова много терминология, че реших и аз като Вас да поискам помощ от ИИ и той каза това:
„Няма как едно самоубийство хем да е плод на депресивна „резигнация“ (което означава пълно примирение, апатия и отказ от борба), хем същевременно да е планирано като „върховен садизъм с двойна локация“. В психологията и психиатрията тези две клинични състояния са напълно противоположни. Човек в състояние на резигнация няма психически ресурс и мотивация да организира сложни, театрални и мащабни инсценировки за пред света, камо ли пък умишлен „садизъм към близките“.
Искам да Ви попитам като специалист – правилно ли ми отговори ИИ?

# 48 953
Изолде, тогава през зимата имало ли е петно от нафта на снега? И сега там няма трева така ли? И сигурно ли е дали не е било резервно  гориво за кемпера в тубата. Той дизел ли е бил или бензинов?

Не мога да отговоря.
Доколкото разбрах, направило е впечатление като нещо , което не се очаква да е там, тоест не е гориво за кемпера.
Знам че в момента има петно.

# 48 954
Разумната теория за убийство всъщност я дадоха самите разследващи в първите 7 дни на случая. Версията за чужда намеса не е измислица от интернет, а официална позиция на МВР и прокуратурата, с която беше започнато разследването и заради която Калушев беше обявен за издирване като извършител. Професионалните криминалисти не обявяват убийство въз основа на слухове за наркотици или Старлинк, а на базата на първоначалния оглед на телата и местопрестъплението, което е изглеждало като убийство и то в продължение на 7 дни, та не може да се каже, че са се объркали.

Изобщо не сте наясно, но коментирате а абсолютна категоричност. Всяко подобно престъпление се "регистрира" срещу неизвестен извършител. Абсолютно стандартна процедура е при всеки случай на открит труп с прострелна рана, обесване или падане от високо първоначално да се образува досъдебно производство за убийство или за склоняване към самоубийство (чл. 115 или чл. 127 от НК). Това се прави срещу неизвестен извършител, за да може разследването законово да назначи експертизи (балистични, ДНК, аутопсии). Впоследствие, ако доказателствата сочат, че няма външна намеса, делата се прекратяват поради самоубийство. Толкоз по въпроса с "разумната" теория. Друга имате ли?

# 48 955
Скрит текст:
Разумната теория за убийство всъщност я дадоха самите разследващи в първите 7 дни на случая. Версията за чужда намеса не е измислица от интернет, а официална позиция на МВР и прокуратурата, с която беше започнато разследването и заради която Калушев беше обявен за издирване като извършител.
Цитирам: "Налице са няколко водещи версии, по които ще се работи и през днешния ден, които включват - от убийство, до ритуално самоубийство."
https://fakti.bg/krimi/1031992-eto-koi-sa-trimata-ubiti-v-petroh … eindjarska-slujba
Но тогава все още не са готови балистичните експертизи, експертизите за барутни частици и т.н., които да определят водеща версия.
"Убийство се очертава като водеща сред версиите за намерените трима простреляни в бившата хижа "Петрохан", научи "По света и у нас". Разследващите са получили данните от аутопсията на тримата мъже. Според наши източници се допуска, че извършител на убийството е издирваният Ивайло Калушев. Разследващите разполагат със съобщение, което Калушев е изпратил до майка си в неделя вечерта. Според неофициалната информация, с която БНТ разполага, нито един от тримата застрелени мъже не е имал в ръцете си оръжие. На второ място, данните от аутопсията, които описват подробно входните и изходните рани от прострелването, също насочват разследващите, че става дума за стрелба по жертвите, а не за самоубийство. Назначени са множество експертизи, резултатите от които ще позволят да се направи най-точна преценка."
Това от тук: https://bntnews.bg/news/sluchayat-petrohan-kakva-e-vodeshtata-ve … -1377479news.html

А в статията, която си посочила има нещо, което за първи път чета:
"От близки до разследването става ясно, че неговата майка преди 3-4 дни е получила съобщение, че синът ѝ няма да е сред живите. Оттогава нямала връзка с него. Едно от предположенията на разследващите вчера било, че той ще бъде едната от жертвите."
Това от къде се взе?

Последна редакция: ср, 15 юли 2026, 15:01 от desi_slava07

# 48 956
Според близките на мъртвите имало барутни частици по волана и много кръв в хижата, която била от престрелката и съответно единият убит килър. Откъде е тази информация? Кой е този източник за тях, дал им тези данни? Някой от разследващите? Някой таен свидетел? Бузов каза, че те издирват флашката със 7мил, а РА каза, че те нямат пари. СМ също потвърждава това. Също тяхно е било разследването за източването на тези 7мил
На кой източник вярвате,за да не се хабим?
Флашка със 7мил и да има,това не значи ,че има пари в сметките им?

# 48 957
Скрит текст:

Кити Кет, споделям и подкрепям напълно Вашето становище. За мен струпването на неблагоприятни психосоциални обстоятелства (смъртта на Калушев-баща, непреработената му загуба от сина, започването по същото време сигнали и проверки срещу групата, падането от власт на една политическа сила, от представители на която са получавали подкрепа) засилва копнежа им към един “по-добър свят”, в който са вярвали, че го има,  а смъртта са виждали като нищо повече освен “врата” към този свят. Напълно в стила на един злокачествен нарцисист е станало това разширено убийство с двойна локация: садизъм по отношение на младежите, садизъм по отношение на младежите и ВЪРХОВЕН САДИЗЪМ към всички БЛИЗКИ! Пълна безогледност и безпощадност към толкова много хора. Калушев- гуру е пощадил само майка си с предсмъртното си писмо към нея, но отново по един изключително садистичен начин не позволява на сподвижниците си да се сбогуват с близките си. Не го е интересували него, “терапевтът”, как тези хора ще трябва до края на живота си да се борят с чувства за вина, че не са успели да предотвратят трагедията. Защото РА и СМ, а и ЯМ, ще показват едно лице публично, но какво изживяват дълбоко в себе си, можем само да гадаем.
Уау, толкова много терминология, че реших и аз като Вас да поискам помощ от ИИ и той каза това:
„Няма как едно самоубийство хем да е плод на депресивна „резигнация“ (което означава пълно примирение, апатия и отказ от борба), хем същевременно да е планирано като „върховен садизъм с двойна локация“. В психологията и психиатрията тези две клинични състояния са напълно противоположни. Човек в състояние на резигнация няма психически ресурс и мотивация да организира сложни, театрални и мащабни инсценировки за пред света, камо ли пък умишлен „садизъм към близките“.
Искам да Ви попитам като специалист – правилно ли ми отговори ИИ?

Не. Затова ИИ не трябва да се ползва в области, в които потребителят не е специалист. Тук ИИ прави контаминации, не мога да преценя на каква основа. Какъв въпрос и как му го зададохте?
Зададох му точния цитат от Вашия пост. ИИ не прави никакви контаминации, а просто цитира учебниците по психиатрия. Но щом Изкуственият интелект бърка, обяснете ми тогава Вие, като специалист и с прости думички: как в клиничната практика състояние на депресивна „резигнация“ (което е пълна апатия, безсилие и отказ от борба) се съвместява логически с планирането на „върховен садизъм с двойна локация“?

Отговорено ви е вече много изчерпателно от моя страна.
Защо ми се струва, че отговора е относно 1 пациент? Попитайте за 6, хайде , за 5 да е...Едновременно, на едно и също място, в един и същ момент...

# 48 958
Скрит текст:
"Убийство се очертава като водеща сред версиите за намерените трима простреляни в бившата хижа "Петрохан", научи "По света и у нас". Разследващите са получили данните от аутопсията на тримата мъже. Според наши източници се допуска, че извършител на убийството е издирваният Ивайло Калушев. Разследващите разполагат със съобщение, което Калушев е изпратил до майка си в неделя вечерта. Според неофициалната информация, с която БНТ разполага, нито един от тримата застрелени мъже не е имал в ръцете си оръжие. На второ място, данните от аутопсията, които описват подробно входните и изходните рани от прострелването, също насочват разследващите, че става дума за стрелба по жертвите, а не за самоубийство. Назначени са множество експертизи, резултатите от които ще позволят да се направи най-точна преценка."
Това от тук: https://bntnews.bg/news/sluchayat-petrohan-kakva-e-vodeshtata-ve … -1377479news.html

А в статията, която си посочила има нещо, кото за първи път чета:
"От близки до разследването става ясно, че неговата майка преди 3-4 дни е получила съобщение, че синът ѝ няма да е сред живите. Оттогава нямала връзка с него. Едно от предположенията на разследващите вчера било, че той ще бъде едната от жертвите."
Това от къде се взе?
Да, но това в БНТ не е официална информация от МВР, а е информация "според наши източници". За второто - явно грешно са се информирали, статията е от 3-ти февруари, тогава информацията все още беше оттук-оттам.

# 48 959
С нетърпение чакам да обяснят къде са дроновете и имало ли е сървър/и?
Къде са и тежките раници на Ники?
Не е невъзможно да са били пълни с дискове от сървър, които си тежат. 
Интересно как всичко, което може да е свързано с чувствителна информация липсва.
Защо крият толкова упорито и трафичните данни от прокуратурата?

Общи условия

Активация на акаунт