Отговори
# 49 020
Скрит текст:
Скрит текст:
Отделих още малко време да насложа известните събития във възможно най-точен таймлайн (времева линия, как са се развивали нещата във времето). Когато го завърша, ще го пусна тук. Но удивително или не, колкото повече го глеам, толкова повече у мен започват да се появяват сериозни подозрения, че Деян евентуално е знаел всичко (или поне доста) за плана на Калушев. Изглежда много възможно Деян да е използван за да потвърди на Калушев, че тримата на хижата са мъртви!

Още по-шокиращо, гледайки как се оформя таймлайна, започвам да си задавам неочаквани дори и за мен самия въпроси. Например, възможно ли е Ралица всъщност да е знаела какво се случва?? А бащата на Александър Макулев, дали и той не е знаел какво предстои???

За Ралица, лично аз не вярвам да е знаела нещо.
За Яни Макулев обаче си мисля, че е бил наясно с много голяма част от ставащото. Дали със всичко, там вече не знам. Или по-скоро не искам да вярвам, че е знаел какъв ще е краят за Алекс и Ники и не е противодействал.

Да Rocket, и аз се ужасявам от идеята, че е възможно всъщност да са знаели! Надявам се да греша, но колкото повече гледам подредената линия във времето, толкова по-вероятно ми се струва.

# 49 021
  • my own world....
Сега пък аз се замислих...ако НЗ е знаел какво следва, защо не е пуснал СМС, писмо, нещо на РА.
Отг.А/ защото няма никаква връзка с нея, каквато тя разказва, че са имали
Отг.Б/ не е знаел какво следва...

Стига сте де... Макулеви не са знаели нищо, Ламата не би рискувал!

# 49 022
Защото не е близък с нея .Отчужден е .
Понасяли са я ,колкото да не я дразнят ,че е изолирана,да се чуства важна.Все пак тя е оставила детето си без да е била в нужда -финансова или каквато и да е.

# 49 023
Деян може и да се е досещал за посоката на нещата, но РА е абсурд да са я държали в течение. Тя е била в периферията - ползвали са я за приток на деца - най-малкото двете ѝ биологични, - и нула информация обратно, Калушев я е мотал както си иска (казуса със завещанието).

НЗ и АМ също не мисля, че са били в течение, обяснявала съм защо.

# 49 024
  • при Arctic Monkeys
София беше написала, че калушев е имал за цел да извади децата тулку от матрицата, след това коментира и състоянието тяло дъга. През призмата на скай дхармата нямям идея какво значи това. Относно тялото дъга: Тялото на дъгата (джалу на тибетски) е върховно духовно постижение във Ваджраяна будизма (особено в школата Дзогчен). То представлява процес, при който просветленият практикуващ трансформира материалното си тяло в чиста светлина на енергията на Абсолюта.

# 49 025
Сега пък аз се замислих...ако НЗ е знаел какво следва, защо не е пуснал СМС, писмо, нещо на РА.

Lady, аз просто не мога да си изкарам от главата, как в интервюто по ТВ, Макулев каза, че до 2-3 дена ще стане ясно.
Не помня сега точните думи, но беше в този дух.

# 49 026
Хиените вече са нападнали хижата. Ама -дърво.Полицаите още са там
https://bntnews.bg/news/pet-meseca-sled-tragediyata-vdigat-polic … Ba6u2Y7Th2JbeYKHg

# 49 027

Lady, аз просто не мога да си изкарам от главата, как в интервюто по ТВ, Макулев каза, че до 2-3 дена ще стане ясно.
Макулев тогава каза, че до 2-3 дена Калушев ще се появи с децата.. той говореше в насока че са се скрили, защото са изплашени от случилото се в хижата.. Повтаряше, "аз му вярвам, той вероятно ни гледа и знам, че няма да се случи нищо лошо на децата".. Аз останах с впечатление, че той иска Калушев да чуе това което казва - "Че няма да направи нищо лошо на децата и ще се появи до няколко дена", звучеше като призив от негова страна..

# 49 028

Според мен Калушев го е подготвил за нещо, примерно са имали уговорка ако нещо стане и влязат в новините, да излезе и да говори добро за него, и вероятно го е убедил, че няма да има проблем.
Но при открити три трупа, не се изненадвам, че Макулев изглеждаше като парализиран от страх, но си изпълняваше уговорката.
Другия вариант е наистина да се е опитвал да убеди Калушев да не прави нещо на Алекс...

# 49 029
И аз те попитах Баба Дали.. Това което си написала се отнася за 1 пациент...Как се случва с 5-ма по едно и също време, по един и същ начин

Аз изхождам от официалната версия за разширено самоубийство, в която водещата фигура е Калушев. Силно индоктринираните членове на групата са му са се подчинили и така той ги е повлякъл със себе си. Развили са с течение на времето и в хода на все по-задълбочаващата се индоктринация на  т.нар. “споделена психоза” с гуруто. Това е моето мнение за динамиката в групата.
Има ли такъв случай описан ? С няколко човека?

Има случаи със секти със стотици членове, 5 са нищо.

Който каквато секта има… Някои гуру-та са имали много привърженици, но Калушев не е имал чак такъв брой последователи.

# 49 030
Снимките от сайта на НАКЗТ са от чужди сайтове и нямат нищо общо с тях.
Ако не са реални снимките, може още от самото начало да са били само 5мата (Алекс не го броя) в НАКЗТ. Не знам как тогава са си изпълнявали рейнджърските задължения 24/7.
Днес Международната Рейнджърска Федерация е публикувала данни за загиналите по света рейнджъри през 2025/2026 по повод честването на деня на рейнджъра - 31 юли.

Почетният списък (Roll of Honour) съдържа имената на всички загинали рейнджъри, като се отбелязват имената им, държавата и причината за смъртта им.

2026 World Ranger Day : https://www.internationalrangers.org/world-ranger-day-2026

Списък по държави : https://www.internationalrangers.org/wp-content/uploads/2026/07/ … -2026-ENGLISH.jpg

Причини за смъртта на рейнджърите : https://www.internationalrangers.org/wp-content/uploads/2026/07/ … 2026-ENGLISH2.jpg

За региона Европа не са публикувани никакви данни за загинали рейнджъри в България, а само в Албания, Гърция, Русия, Испания и Турция :
Скрит текст:
И все пак, в Европейската Федерация бе публикувано официално съобщение през февруари за смърта на 5 български рейнджъри :
https://www.europeanrangers.org/dismay-at-loss-of-three-rangers- … ber-organisation/

Доста странно е, че паметта на българските рейнджъри не е почетена в тазгодишния "2026 Roll of Honour", при положение че НАКЗТ все още е в списъка на членове на федерацията :
https://www.internationalrangers.org/member/national-protected-a … s-control-agency/

Дали просто са забравили да ги включат в списъка, или пък има опеделена причина поради която не са ги споменали, можем само да гадаем...

Също така, не е ясно какъв договор са имали рейнджърите наети от НАКЗТ, и дали може да се приеме че са загинали по време на работното си време или не.

И въпреки всичко, независимо как и кога са загинали, би било нормално, въпреки че разследването още тече, имената им поне да бъдат включени в почетния списък, ако международната организация действително ги е признавала за действащи рейнджъри към момента на смъртта им.

# 49 031
Според мен това е било разбирането на Макулев за лоялност - саботаж на полицията, само добро за Калушев.

Ще ми бъде интересно какво ще кажат някой ден психолозите за това - дали родителите са били обработвани предварително в посока "ако някога полицията, държавата, властите еди какво си", тествани и пр. любими на този човешки типаж игрички и тестчета.

# 49 032
  • my own world....
Ми представете си  - Макулев, който не знае реално къде е детето, няма връзка с телефоните на ИК, на НЗ и на детето... Има 3 трупа на Петрохан... Полицията го разпитва, той няма какво да каже, а полицията не му е казала нищо според мен като информация... И той най-вероятно мисли, че ИК се е скрил заради опасност някаква и чака момента да се появи с децата. Както видяхме вярва на ИК и знае, че лама може да преживее няколко дни в пещера и просто си каза - ще се появят. Щото колко да е разумно да се криеш, нали...

# 49 033
Какви са тия циркове с освобождаването на хижата пак?
Първо медиите гръмват с новината че била освободена от полицията, обаче не се знаело кога ще се махнат патрулите. Да спат там собствениците и да ги дебнат кой ден ще решат да я предадат ли, какво?
Това ми напомня цирка с тялото на Николай. Не дават да го вижда майката сума ти време, и изведнъж го освобождават изненадващо.
Страшна глупост.
Да се надяваме, че поне ще я предадат запечатана и пломбирана хижата, а наследниците ще са достатъчно адекватни да не допуснат случайни хора там.

# 49 034
Ми представете си  - Макулев, който не знае реално къде е детето, няма връзка с телефоните на ИК, на НЗ и на детето... Има 3 трупа на Петрохан... Полицията го разпитва, той няма какво да каже, а полицията не му е казала нищо според мен като информация... И той най-вероятно мисли, че ИК се е скрил заради опасност някаква и чака момента да се появи с децата. Както видяхме вярва на ИК и знае, че лама може да преживее няколко дни в пещера и просто си каза - ще се появят. Щото колко да е разумно да се криеш, нали...

По-скоро звучеше да иска да се вразуми Калушев и да се появи - "Вярвам ти, няма да направиш нищо на децата"

Общи условия

Активация на акаунт