Отговори
# 49 620
  • София
Защо, много трудно ли се намират чужди килъри за мокри поръчки?
Толкоз некадърни, че единият сам да се простреля и да умре след това от раните си. Без да има никакви следи от борба и съпротива на местопрестъплението и по телата. Нищо де, получил си е заслуженото. Сигурно и оръжието, с което се е застрелял, Бузов го е открил на някоя полянка, ама не казва, че са много опасни поръчителите и ще го подгонят.

# 49 621
Парадоскът е, че тези топ килъри са разкрити от ФБ-кибиците, които иначе не могат да видят разлика между 7 дневен детски лагер и 12 години отглеждане на чуждо дете от някакъв случайник.

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 11:12 от EmmaT

# 49 622
Толкоз некадърни, че единият сам да се простреля и да умре след това от раните си. Без да има никакви следи от борба и съпротива на местопрестъплението и по телата.

При това без пистолет! Щото не си е носел своя, естествено.

А, как, бе, разбира се - под път и над път се намират чуждите килъри и поръчители, които убиват по тоя фикционално режисиран начин. Даже са започнали с подготовката преди 20 години, за още по-достоверно.

Сто пъти питах Ягодка:

1) дайте друг такъв пример в световен мащаб;
2) дайте поне някаква що-годе сглобена версия, която да пасва на "професионални килъри";

Отговора го знаем всички: и аз не знам как е, ама и така не е.

# 49 623
Spensa, за изцепките абсолютно подкрепям Лулчева и адвокатите на другите семейства да съдят отговорните за нарушенията и пропуските. До дупка! Това е в интерес на бъдещата работа на институциите и на всички нас. Колкото и да струват възможните санкции. За недопустимото говорене на Сарафов, Тошко на Слави и подобни - пълна подкрепа да бъдат съдени! Ако щете, добавете и криминалните психолози тук.
Но ми прави впечатление, че вече всяко едно действие на разследващи и прокуратура се гледа не просто критично, а изключително негативно. И то като се използват емоциите на състрадателните към близките на покойните. Не критичното им мислене, а именно емоциите.
Нормално е да има състрадание към близките, при това изобщо не си затваряме очите за техните грешки.
Обаче и от страна на разследеащите се разчита на емоциите на хората, а това вече е недопустимо. (Позата, е която е намерено детето защо беше съобщена, а други детайли, които биха разкрили повече за случилото се, бяха спестени? Ако не бяхме чели съобщенията за полицейски ескорти, тефтерчета, палежи на майки на съдийки, щяхме да се оплетем всички)
Абсолютно цялата дезинформация и разпространение на противоречиви данни са  умишлени, за да генерират хората какви ли не версии и накрая никой да не знае кое е факт и кое предположение.

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 11:34 от Spensa

# 49 624
Аз все повече започвам да се доближавам до версията, че самият Калушев е намерил и ангажирал наемните убийци в Тъмната мрежа. Уговорил е с тях целия механизъм и логистика на убийствата до най-малкия детайл, най-вече да стане със собствените оръжия на групата. Дълбоко разочарован от всичко, е взел това крайно решение в името на опазването на добрата карма на тях шестимата - да отидат на по-истинското място, но да не извършат гряха самоубийство, който тотално е в разрез с духовните им вярвания и изобщо с будизма.

# 49 625
Аз гледах Бузов по Нова. Чак снощи разбрах, че в още една тв е говорил и за минута загледах това интервю. Стори ми се, че в него ще е по-директен, но ще гледам, ще видя.
Дорук акцентите, които запомних и ако правилно съм разбрала: говори със съгласието на близките и се позовава на техни източници от следствието (или други служби, това ще си го проверя); имат информация за килъри, които са влизали и излизали през Връшка чука, един е минал през Калотина. Поръчката е от влиятелен българин. Връзка на случая с предшестващ неуспешен опит за покушение с дрон и самоделно взривно устройство над влиятелен бг политик. Останах с впечатление, че за Бойко Борисов намеква. Изчезнала флашка с криптовалута.
Ако пропускам нещо или неправилно съм запомнила, може да ме коригирате. Аз така или иначе ще гледам после другото интервю на Бузов и сама ще се поправя и допълня. Идеята ми е да се формулира по-ясно хипотезата на близките.

# 49 626
Във всички версии на мен ми липсва мотив. Тъй като със секти и духовни практики съм най малко запозната, а и са най малко логични, съм склонна да приема това за мотив. Няма как да прозра цялата им философия за живота и смъртта.
Иначе чадъра е факт, и той явно не е свързан със смъртта им толкова, а с дейността. Според мен може и да са се самоубили, може и да са убити всички, като чадъра покрива и смъртта им, защото бялка засяга дейността. Дейността не е нужно да е нещо топ секретно, гнусно или пък отбраняващо държавната сигурност. Вероятно осветлява неочаквани политически връзки, например, съответно е неудобно за всички да се изнася. От там миш маша от информация и кадри. Хем има, хем няма.

# 49 627
  • София
Докато се подхожда с подигравки хич няма и да ви се мисли за мотиви. Пише се за дрон с лицево разпознаване, други техники, пък като стане дума за убийство изскачат меда , будисти и т.н.
Ако е за  платени поръчки, то и наши се намират.Това помните ли го?
"Установена е организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания, както и поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 г. до май 2020 г.. Ръководител на групата е действащ дългогодишен офицер на НСО с чин подполковник. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
От мобилния му телефон е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа, обясни Милева. С тях са обменяни доклади, документи, лични документи на български и чужди граждани, включително постановления на Софийската районна прокуратура.
При претърсване на автомобила на служителя на НСО е намерено и иззето средство за проследяване и подслушване. Този служител е играл логистична роля в групата – разпределял е задачите.

# 49 628
Всички които вярвате на Бузов ,отворете му сайта и върнете назад да видите какви разследвания е провел и колко му е капацитетът .

# 49 629
Скрит текст:
Аз гледах Бузов по Нова. Чак снощи разбрах, че в още една тв е говорил и за минута загледах това интервю. Стори ми се, че в него ще е по-директен, но ще гледам, ще видя.
Дорук акцентите, които запомних и ако правилно съм разбрала: говори със съгласието на близките и се позовава на техни източници от следствието (или други служби, това ще си го проверя); имат информация за килъри, които са влизали и излизали през Връшка чука, един е минал през Калотина. Поръчката е от влиятелен българин. Връзка на случая с предшестващ неуспешен опит за покушение с дрон и самоделно взривно устройство над влиятелен бг политик. Останах с впечатление, че за Бойко Борисов намеква. Изчезнала флашка с криптовалута.
Ако пропускам нещо или неправилно съм запомнила, може да ме коригирате. Аз така или иначе ще гледам после другото интервю на Бузов и сама ще се поправя и допълня.

Аз това негово изказване го разбирам така:
Калушев и група са опитали да осъществят покушение, с дрона, срещу този влиятелен българин, но то е било неуспешно.
И сега той си разчиства сметките.
Накратко това е.
Ако приемем тази версия, излиза че мотивът е отмъщение.
Групата е ликвидирана, защото се е опитала да убие някой, но не е успяла.

# 49 630
Ми то има един с много пари, който ги е посещавал и "дарявал" редовно. Спокойно може да е изнудван и да му е писнало. Но пък ги защитава, уж Simple Smile

# 49 631
Блгодаря, Rocket! Според теб за Б.Б. ли намеква като обект на опита за покушение?  Абсолютно първата ми асоциация беше за “поздрава” към Ламата на Б.Б. в ефир. Бих казала, че пасва на идеята за “застрашен държавен конструкт”.

# 49 632
Помните ли изцепката с ламата на ББ?

# 49 633
Помните ли изцепката с ламата на ББ?

Едновременно сме писали. Точно нея имам предвид.

# 49 634
Основни законови нарушения:Нарушаване на неприкосновеността на жилището (Чл. 170 от НК): Влизането с технически средства (дрон) в чужд частен двор или къща без съгласието на собственика е наказуемо.Незаконно използване на специални разузнавателни средства: Заснемането на събития в частен имот представлява събиране на информация по скрит начин с техническо средство, което е запазено само за оторизирани държавни органи при строго определени условия.
Добре де, за да има нарушение на това право, обектът трябва да бъде „жилище“ – място, което се ползва за живеене, уединение и битови нужди. Изпепелената, необитаема руина, която се вижда на кадрите, е загубила тази си функция. Тя няма прозорци, врати или покрив, които да обособяват лично пространство.Липса на физическо или визуално навлизане в личния живот: Дронът заснема единствено материални щети от пожар и изоставени вещи (снегорин, стелажи). Вътре няма обитатели, чието спокойствие, интимен или семеен живот да бъдат смутени. Тоя чл 170 само го размятате насам натам. Още повече журналистическият дрон не е скрит, а явен

Ее, не е само жилище, защо така избирателно пропускате другите термини " частен двор или къща", частен имот"?

Малко по-горе попитах как са навлезли в имота им? Земята и сградата е е частна, въздуха не е. Не мисля, че дрона е влизал в сградата, а е снимал терасата и помещението, което е останало без прозорци, врати. Самото помещение се вижда и отвън. Друго ми прави впечатление-на терасата има 6 газови бутилки. Това не може ли да е спомогнало опожаряването на тази част от сградата до такава степен в повече от останалата част.
Другото, което ми направи впечатление в изказването на Бузов-той казва, че според родителите те са имали много датчици в гората около хижата и са видяли вечерта, че някой наближава хижата( предполагаемите килъри) Тези датчици са незаконни според мен-нямат право да наблюдават извън територията на частния си имот.

Общи условия

Активация на акаунт