Отговори
# 49 635
Няма да го гледам и чета Бузов. Но след като е с подкрепата на близките, трябва ли да се подразбира, че те мислят, че загиналите са участвали в/организирали похищение/похищения?

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 11:55 от anmasu

# 49 636
Все още си мисля, че е горяла втори път хижата. И тия бутилки как са оцелели в пожара, нямам идея..

# 49 637

Другото, което ми направи впечатление в изказването на Бузов-той казва, че според родителите те са имали много датчици в гората около хижата и са видяли вечерта, че някой наближава хижата( предполагаемите килъри) Тези датчици са незаконни според мен-нямат право да наблюдават извън територията на частния си имот.

Кой от родителите ще знае къде и колко датчика има? РА хабер нямаше къде има камери, СМ - още по-малко ми се вярва, Макулев - хич. Родителите на тези надолу в йерархията също едва ли.

Няма да го гледам и чета Бузов. Но след като е с подкрепата на близките, трябва ли да се подразбира, че те мислят, че загиналите са участвали/организирали похищения/похищение?

Така излиза - че са се занимавали с атентати и убийства.
Не съм убедена, че родителите и роднините са наясно, че са казали това на Бузов.

# 49 638
Помните ли изцепката с ламата на ББ?

Не. Може ли да ме подсетите, моля?

# 49 639
  • София
Хрумна ми тази версия, ще се самоцитирам от вчера: Аз обаче си посглобих версия. Възможно ли е да са включени в операция на нашите служби, затова тръгват бързо от с. Българи,  но нещо се обърква и нашите не са могли да ги спасят. И цялото това мазане с култ, секта, пдф да е по този повод.
Имам въпрос: Начина на сбогуване на 01.02. ,чисто физически, сектантски ли е,  на мен ми се струва, че не е.

Операцията на нашите служби се проваля, няма как да прикрият 6  трупа и започват с очернянето и самоубийствата. И постоянно си мисля - банално е вече от моя страна - тежките раници, качени в кемпера от Сашко. Не забравям и публикациите, че Калушев е ДАНСагент.

И версията за влиятелен българин е правдоподобна.

# 49 640
# 49 641
Блгодаря, Rocket! Според теб за Б.Б. ли намеква като обект на опита за покушение?  Абсолютно първата ми асоциация беше за “поздрава” към Ламата на Б.Б. в ефир. Бих казала, че пасва на идеята за “застрашен държавен конструкт”.

Според мен може и за него да намеква, но просто той му е удобен.

valya, те бая са мазали нашите служби с отглеждането на децата. Още от преди 10тина години са били подготвени за този сценарии. Накарали са Калушев да отглежда чужди малчугани, да ги спира от училище, родотелите им да не ги виждам по няколко месеца, че и нагоре. И всичко това с цел, ако някой ден, нещо се обърка да могат да спекулират със секта и pdfлия.

# 49 642
Аз пък на друго обърнах внимание, гледайки снимката - на поставеното заглавие. Интересен акцент е избран.

# 49 643
Няма да го гледам и чета Бузов. Но след като е с подкрепата на близките, трябва ли да се подразбира, че те мислят, че загиналите са участвали/организирали похищения/похищение?

Това искам да разбера. Какво мислят те, какво искат да ни кажат, макар чрез Бузов. За да се формулира по-ясно и подредено гледната им точка. А и да си сверя часовника кое съм разбрала правилно, кое не. За да можем всички да обсъдим нещо, да тръгнем от обща база.

# 49 644
  • София
Блгодаря, Rocket! Според теб за Б.Б. ли намеква като обект на опита за покушение?  Абсолютно първата ми асоциация беше за “поздрава” към Ламата на Б.Б. в ефир. Бих казала, че пасва на идеята за “застрашен държавен конструкт”.

valya, те бая са мазали нашите служби с отглеждането на децата. Още от преди 10тина години са били подготвени за този сценарии. Накарали са Калушев да отглежда чужди малчугани, да ги спира от училище, родотелите им да не ги виждам по няколко месеца, че и нагоре. И всичко това с цел, ако някой ден, нещо се обърка да могат да спекулират със секта и pdfлия.

Предполагам това са само предположения ?

# 49 645
  • Пловдив
Понеже буди много полемики - законите се четат, преди да се коментират. Та, ето:

Чл. 170. (1), НК Който влезе в чуждо жилище, като употреби за това сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства, /най-често се имат пледвид подброни или подправени ключове-бел. моя/ се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация до шест месеца.
(2) Ако деянието по предходната алинея е извършено нощем или от въоръжено лице, или от две или повече лица, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.

Т.е. задължително говорим за "жилище", както неколкократно се обясни.
А не за неизползваема сграда - хижа, съборетина или който както там я определя.

# 49 646
Скрит текст:

Предполагам това са само предположения ?

Не, не са само предположения, това е казано и доказано.

1. Ралица на няколко пъти в свои изказвания (виж монолога и в YouTube) използва думата "отглежда" за Калушев и децата. Конкретно беше казала, че той не би убил децата, които отглежда.
На всички вече е ясно, че убитите момчета са живеели с Калушев от малолетна възраст. Ники е бил на 11, а Алекс мисля на 8, когато са били оставени при него.

2. Доказано е, че Алекс има 1400 (цифрата е по спомен) учебни часа отсъствия от училище, които са били нанесени със задна дата.

3. Макулев, в национален ефир заяви, че майката на Алекс не го е виждала последната година, защото в нямала кола и освен това била изморена от смените си 2на2. За себе си заяви, че последно го е видял преди няколко месеца, когато се е качил с дъщеря си на хижата.

# 49 647
  • España
Само една вметка : …..сещате ли се  от преди десетина 15 години за …..”агент Буда ?!
По асоциация ….Буда ….будисти….ако теоретично приемем , че има някакъв план свързан с групата на Калушев , то звучи като измислен от един и същ мозък …. пък и името на Алексей Петров странно се преплита ….

https://bivol.bg/buddah1.html

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 12:05 от Воден пъпеш

# 49 648
  • София
Основни законови нарушения:Нарушаване на неприкосновеността на жилището (Чл. 170 от НК): Влизането с технически средства (дрон) в чужд частен двор или къща без съгласието на собственика е наказуемо.Незаконно използване на специални разузнавателни средства: Заснемането на събития в частен имот представлява събиране на информация по скрит начин с техническо средство, което е запазено само за оторизирани държавни органи при строго определени условия.
Добре де, за да има нарушение на това право, обектът трябва да бъде „жилище“ – място, което се ползва за живеене, уединение и битови нужди. Изпепелената, необитаема руина, която се вижда на кадрите, е загубила тази си функция. Тя няма прозорци, врати или покрив, които да обособяват лично пространство.Липса на физическо или визуално навлизане в личния живот: Дронът заснема единствено материални щети от пожар и изоставени вещи (снегорин, стелажи). Вътре няма обитатели, чието спокойствие, интимен или семеен живот да бъдат смутени. Тоя чл 170 само го размятате насам натам. Още повече журналистическият дрон не е скрит, а явен

Ее, не е само жилище, защо така избирателно пропускате другите термини " частен двор или къща", частен имот"?

Малко по-горе попитах как са навлезли в имота им? Земята и сградата е е частна, въздуха не е. Не мисля, че дрона е влизал в сградата, а е снимал терасата и помещението, което е останало без прозорци, врати. Самото помещение се вижда и отвън. Друго ми прави впечатление-на терасата има 6 газови бутилки. Това не може ли да е спомогнало опожаряването на тази част от сградата до такава степен в повече от останалата част.
Другото, което ми направи впечатление в изказването на Бузов-той казва, че според родителите те са имали много датчици в гората около хижата и са видяли вечерта, че някой наближава хижата( предполагаемите килъри) Тези датчици са незаконни според мен-нямат право да наблюдават извън територията на частния си имот.

Пак пропусна нещо - частен двор, частен имот.

# 49 649
Какво толкова са правили в останките от хижата половин година, за да я държат под охрана?
Това с акцентирането върху сумата, която са дали за охрана е поредната глупост за отвличане на вниманието от съществения въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт