Отговори
# 49 650
  • София
Скрит текст:
Блгодаря, Rocket! Според теб за Б.Б. ли намеква като обект на опита за покушение?  Абсолютно първата ми асоциация беше за “поздрава” към Ламата на Б.Б. в ефир. Бих казала, че пасва на идеята за “застрашен държавен конструкт”.

Според мен може и за него да намеква, но просто той му е удобен.

valya, те бая са мазали нашите служби с отглеждането на децата. Още от преди 10тина години са били подготвени за този сценарии. Накарали са Калушев да отглежда чужди малчугани, да ги спира от училище, родотелите им да не ги виждам по няколко месеца, че и нагоре. И всичко това с цел, ако някой ден, нещо се обърка да могат да спекулират със секта и pdfлия.
Предполагам това са само предположения ?

Не, не са само предположения, това е казано и доказано.

1. Ралица на няколко пъти в свои изказвания (виж монолога и в YouTube) използва думата "отглежда" за Калушев и децата. Конкретно беше казала, че той не би убил децата, които отглежда.
На всички вече е ясно, че убитите момчета са живеели с Калушев от малолетна възраст. Ники е бил на 11, а Алекс мисля на 8, когато са били оставени при него.

2. Доказано е, че Алекс има 1400 (цифрата е по спомен) учебни часа отсъствия от училище, които са били нанесени със задна дата.

3. Макулев, в национален ефир заяви, че майката на Алекс не го е виждала последната година, защото в нямала кола и освен това била изморена от смените си 2на2. За себе си заяви, че последно го е видял преди няколко месеца, когато се е качил с дъщеря си на хижата.

Да, това в последния ти пост е така. Но в предишния /може би иронизиращ/ пост пишеш, че службите са "накарали Калушев" и затова попитах.

# 49 651

Благодаря! 💐
Не го бях гледала, но този човек така или иначе ми е антипатичен, така че каквато и простотия да каже, не бих се изненадала.
А каква всъщност е идеята? Че той може да има нещо общо с Калушев ли? Тоест, да е ходил и той в хижата? Или нещо друго?

# 49 652
Да ги е поръчал. Защото да излязат ппдб светли, пък да ги убили мафията и корупцията.
То това е тезата на жълтите.
Но според мен, те ги създават, те абдикират.
Кой ще ти довери задачи на тези клечки, създавайки им привидност

# 49 653
За онези, които не знаят, поствам най-общо определение за датчик:

Датчикът (сензор) е устройство, което преобразува физични или химични въздействия (светлина, движение, температура, налягане) в електрически сигнал, който може да бъде разчетен, измерен или използван за автоматизирано управление.

Датчикът не е камера за наблюдение, в този смисъл няма нищо незаконно. Друг е въпросът, че ако сложиш датчици в гора, къде постоянно има движение и температурни промени, те ще се активират лесно. Датчиците изискват захранване и начин за предаване на сигнала... а в гората е трудно изпълнимо.
Странно за какви датчици говори Бузов, може би в тунела към хижата, евентуално по римския път, който води до Гинци.
Бузов като каже А, трябва да каже и Б. С техния дрон с лицево разпознаване ли е правен опит за атентат. Заради записите от дрона ли е всичко.
Само нови конспирации ще се появят.

# 49 654
  • София
Какво толкова са правили в останките от хижата половин година, за да я държат под охрана?
Това с акцентирането върху сумата, която са дали за охрана е поредната глупост за отвличане на вниманието от съществения въпрос.

За сумата срещнах  обяснение от някой - не си спомням кой, че разходите не са извънреден разход.Но в/у това, естествено, не се акцентира, видно и от надписа под снимката. Абе, журналя.

# 49 655
Да ги е поръчал. Защото да излязат ппдб светли, пък да ги убили мафията и корупцията.

Тоест, някакви политически игри?

# 49 656
Само една вметка : …..сещате ли се  от преди десетина 15 години за …..”агент Буда ?!
По асоциация ….Буда ….будисти….ако теоретично приемем , че има някакъв план свързан с групата на Калушев , то звучи като измислен от един и същ мозък …. пък и името на Алексей Петров странно се преплита ….

https://bivol.bg/buddah1.html
Изключително интересно!
Схемата изглежда изключително проста и ефективна, идеално за една корумпирана държава и незаинтересован електорат.
Все повече се потрисам от непоклатимата вяра на някои потребители в разследването и медиите. То религия, то патос, то нахъсване...

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 12:42 от katta

# 49 657

Другото, което ми направи впечатление в изказването на Бузов-той казва, че според родителите те са имали много датчици в гората около хижата и са видяли вечерта, че някой наближава хижата( предполагаемите килъри) Тези датчици са незаконни според мен-нямат право да наблюдават извън територията на частния си имот.

Кой от родителите ще знае къде и колко датчика има? РА хабер нямаше къде има камери, СМ - още по-малко ми се вярва, Макулев - хич. Родителите на тези надолу в йерархията също едва ли.

Няма да го гледам и чета Бузов. Но след като е с подкрепата на близките, трябва ли да се подразбира, че те мислят, че загиналите са участвали/организирали похищения/похищение?

Така излиза - че са се занимавали с атентати и убийства.
Не съм убедена, че родителите и роднините са наясно, че са казали това на Бузов.
Не знам, така казва той, като излишно подчертава, че това е инфо от родителите.
Spensa, възможно е да оцелеят, зависи къде са били, а ако са изнесени от тримата-ето логично обяснение за обгорели бради, гащи, ръце. Вижда се от видеата, че стартират пожара от точно тази част на сградата, а ние не сме имали възможност да видим как и какво става там

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 12:44 от Ellgry

# 49 658
За тези предположения писахме още в началото, но някои съфорумки веднага избухваха, че сме канонизирали ИК за сеетец и хвърляха темата в педофилия. Тези писъци позаглъхнаха (интересно) през април.
Още бащата на ИК се е занимавал със сходни дейности. Не ми се струва създателите да са тези. И докато са развивали дейност, кой е шеф на служби, прокуратура?

# 49 659
  • Варна
Търсих за новина с дрон и тротил от миналата година, поне аз не намирам, Бузов твърдеше, че новината била заметена. Има само новина за неизвестен дрон  появил се на софийското летище.Но пък звучи доста  конкретно казаното от Бузов за да е измислица.

# 49 660

Тоест, някакви политически игри?
В темата ни забраниха да политизираме, но основният наратив / мотив/ си остава замесен ли е държавен конструкт / СМ/.
За мен са изпаднали извън покровителство , отделно са нямали переспектива. Леон е върнат, с момичето става фал

# 49 661
Търсих за новина с дрон и тротил от миналата година, поне аз не намирам, Бузов твърдеше, че новината била заметена. Има само новина за неизвестен дрон  появил се на софийското летище.Но пък звучи доста  конкретно казаното от Бузов за да е измислица.
Защо да не е измислица. Той вече доказа с някакво твърдение, което уж било факт, но в следващо видео със смях каза, нарочно пуснал кукичка, за да види реакция. Той го прави за повдигане на рейтинг, според мен

# 49 662
  • Варна
Ами и това в възможно, но наистина прекалено конкретно ми звучи някак, пък и не е трудно да се провери имало ли е такова нещо от хора с повече достъп до информация.

# 49 663
  • София
Разбрахме кои са му източниците на Бузов - родителите, само тях посочи като източник на цялата схема с килърите. Или той си измисля сам всички неща, или някой от родителите си ги измисля и му ги казва. Няма родител на шестимата, който да може да има информация за покрито нападение с дрон над влиятелен човек. Майсторова ли да има, или Ралица да има, или кой. Тези двете да не работят в МВР или в ДАНС случайно? Ааа, някой им казал, щото го сънувал.

# 49 664

Във второто интервю на Бузов пред другата тв не се спомена повече за опит за атентат над политик, нито спомена името на Б.Б. Име на поръчител - не знае. Като мотив по-скоро в посока изчезналата флашка с криптовалута и спекулация, че тримата на Околчица са били похитени с цел Калушев да предостави нещо; вероятно държани в плен в малка хижа или заслон в района. Позовавайки се на СМЕ твърди, че са изтезавани. Не са убити в кемпера. Нарече лъжа информацията за позата, в която е намерен Алекс.
За килърите: украинци или руснаци, професионали, минавали през Връшка чука и Калотина. Единият ранен в престрелка и починал по-късно.
За Деян: човек на ДАНС, подписал се под показания, написани от друг. Крият го в европейска държава. Никой не го е наричал дотогава Мексиканеца. Възможно било неволно да е насочил службите към дейност на хижата.
За кучетата: няма идея. От една страна отчита, че няма как да не реагират на непознати, от друга - че килърите не са били очаквани като гости. Питаха го дали са били застреляни и после оставени да изгорят. Каза, че няма информация.
Изрази абсолютна увереност, че истината ще бъде напълно разкрита. Очаква да е преди изборите за президент. Тази вяра не знам дали е само негова, или и на близките.
Източниците: познати на близките от службите. Не се уточни от кои служби, но го споменавам, защото в предишен мой коментар съм се объркала, че са от текущото следствие.

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 13:03 от Mama xxl

Общи условия

Активация на акаунт