Отговори
# 49 695
  • my own world....
Ново видео на Зад маската https://youtu.be/QQizjMvO6Co?is=pRIVT5iUt4yJrY1E

# 49 696
Е ...как ще са такива дневниците ,всичко е електронно ...

Не знам как е сега, затова питам.
Това какво предполага, че учителите, влизайки в час, директно нанасят през телефон или таблет отсъствията в електронен дневник?

По мое време категорично първо се нанасяха в хартиения дневник, в началото на всеки час.

# 49 697
Някъде писаха, че кучетата са затваряни нощем в хижата, след като вълци убили едно преди.

Има ли някъде снимка на хижата в първите дни след намирането на тримата? Сякаш не беше толкова опожарена. И бутилките на терасата са странни, не са обгорели, не са опушени...
Съмнявам се да са стояли там тези бутилки.  По-скоро са на полицаите. Цяла зима бяха там...Иначе при пожара щяха да са като бомба, всичко щеше да е във въздуха

Е, чак пък полицаите да си носят газови бутилки...
След пожара едва ли е имало ток

Стига де... Пържели си яйца докато са на смяна.
И двата отбора много си измисляте на моменти Joy

Много ми хареса призива на Мама XXL да се структурира другата версия. Кой кога как и защо. С телефона съм бавна, но чета.

# 49 698
Никой ли не иска да обобщим версията на близките? На мен наистина ми е интересно да се формулира алтернативна хипотеза.

Мама, на мен ми е интересно да обсъдя и нея, но основното, мотивът пак ми бяга, дори след подробното описание на Бузов за това колко са били убийците, къде са били обучени, от къде са влезнали и кой е бил ранен/убит.
Какъв е бил мотивът чужди "сили" да ликвидират мирна българска будистка общост, живееща в планината и отглеждаща мед, в която има и 15 годишно дете?

А и дали сръбските власти и медии нямаше да се разшумят, ако нещо подобно се беше случило?

# 49 699
Силното нагряване с газова бутилка и горелка размеква стари бои, латекс, блажна боя и някои видове лепила за тапети, за да се отстранят лесно и бързо. Опасна технология, но знам, че с такава ремонтираха навремето таваните на Щастливеца.
Възможно ми се струва да са заличавали следи до “шпакловка и замаска”, както предположи, че ще оставят хижата криминалиста

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 14:56 от anzhy

# 49 700
  • София
Е ...как ще са такива дневниците ,всичко е електронно ...

Не знам как е сега, затова питам.
Това какво предполага, че учителите, влизайки в час, директно нанасят през телефон или таблет отсъствията в електронен дневник?

По мое време категорично първо се нанасяха в хартиения дневник, в началото на всеки час.
Да, или веднага ги нанасят в електронна система, свързана с МОН, до която имат достъп и родителите, или до края на учебния ден.
В Космос според изказванията и на двамата последователни министри - на Алекс и на други ученици в училището отсъствията не са нанасяни в тази електронна система.
Предполагам, че са нанасяни в автономна система на училището, която не е свързана с МОН, за да е могло да се установи при проверката, че ученикът е отсъствал през 2024/2025 през повече от 2/3 от учебната година. Така отговорността не е била и на учителите, а само на директора, който не е отразил тези отсъствия в системата на МОН.
Нищо не се чува от новия министър за отнемане на лиценза на училището, дали чака прокуратурата да се произнесе или се прави, че не е наясно със случая?

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 14:56 от Magenta2022

# 49 701
  • European Union
Директорът не нанася нищо ръчно. Преди няколко години направиха електронните дневници задължителни за всички училища. Има безплатен електронен дневник на МОН, но ако училището е ползвало платен, има възможност да продължи с него, като дори имаше и държавно финансиране. Без значение дали дневникът е на МОН или не, задължително е свързан с единната система. Отсъствията се виждат автоматично в РУО, МОН, ДСП и още кой знае къде. Директорът само потвърждава ръчно всяко дете до 16 години, което има повече от 5 отсъствия по неуважителни причини за месеца (за да се избегнат технически грешки, а и за да е ясно, че директорът е запознат поименно с всеки такъв случай). Космос просто не са писали отстъствия, не че са заобикаляли тази система по някакъв начин.

# 49 702
  • София
Има кампания за прием 26/27г. ..няма индикации за отнемане на лиценза
И в този форум са пускали тема преди 3г., но няма голям интерес, както е видно..

# 49 703
Бутилките са там още в първите видеа през февруари, хижата е точно толкова опожарена. Ама конспирации да има
https://www.instagram.com/reel/DUnTku1D3Um/?igsh=MXBiZDlhYWdyY2o0NA==
И само да отбележа, че се вижда надписа на нова на снимката, да не кажете, че са стени

# 49 704
  • София
Някъде писаха, че кучетата са затваряни нощем в хижата, след като вълци убили едно преди.

Има ли някъде снимка на хижата в първите дни след намирането на тримата? Сякаш не беше толкова опожарена. И бутилките на терасата са странни, не са обгорели, не са опушени...
Съмнявам се да са стояли там тези бутилки.  По-скоро са на полицаите. Цяла зима бяха там...Иначе при пожара щяха да са като бомба, всичко щеше да е във въздуха

Май трябва да се види скорошната снимка с телата, там доколкото си спомням се виждаше поне част от терасата.

# 49 705
Не знам доколко може да вярваме на написани интервюта вече по медиите, ако е подкаст-да. Или телевизионно интервю-тогава е сигурно кой говори и какво казва. Но тези писаните уж от името на някой интервюиран експерт, ми се струват като преувеличени и изкривени неща, явно някой има голям интерес да предизвиква смут и хаос около този случай. Цели се дезинформация. Въпросът е кой стои зад това!

# 49 706
  • София
Директорът не нанася нищо ръчно. Преди няколко години направиха електронните дневници задължителни за всички училища. Има безплатен електронен дневник на МОН, но ако училището е ползвало платен, има възможност да продължи с него, като дори имаше и държавно финансиране. Без значение дали дневникът е на МОН или не, задължително е свързан с единната система. Отсъствията се виждат автоматично в РУО, МОН, ДСП и още кой знае къде. Директорът само потвърждава ръчно всяко дете до 16 години, което има повече от 5 отсъствия по неуважителни причини за месеца (за да се избегнат технически грешки, а и за да е ясно, че директорът е запознат поименно с всеки такъв случай). Космос просто не са писали отстъствия, не че са заобикаляли тази система по някакъв начин.
Не са писали отсъствия, но се знае че Алекс е отсъствал 144 учебни дни от учебната 2024/2025 - изказване на двама министри на образованието. Те все пак са видяли някакви документи от проверката на МОН, надали си измислят едно и също нещо и двамата. Какви са според теб тези документи - ако не е имало друга автономна система на училището? И кой носи отговорност за това, че отсъствията се нанасят в скрита от МОН система, а не в свързаната към МОН? Не е ли директорът?

# 49 707

Съмнявам се да са стояли там тези бутилки.  По-скоро са на полицаите. Цяла зима бяха там...Иначе при пожара щяха да са като бомба, всичко щеше да е във въздуха

Май трябва да се види скорошната снимка с телата, там доколкото си спомням се виждаше поне част от терасата.

не бях забелязала, но това е от репортажа на Нова от 10 февруари
Странното е как са оцелели като всичко около тях е опожарено
Друг е въпросът дали не са ползвани, местени след това

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 15:45 от anzhy

# 49 708
Аз виждам в рамките на 15 мин от първия час дали синът ми е закъснял дори ...всеки  час в началото се  нанася закъснение или отсъсъвие .Даже незнам как в възможно да нанесеш отсъствия със задна дата .Ако ги бяха нанасяли коректно щеше да лъсне в системата ,дори родителите имат право на не повече от 10 дни да извиняват отсъствия.
За мен в голяма нередност това и искам да разбера повече защо така се е случило с това училище и с кого им е била договорката да не се пишат отсъствия на Алекс Макулев.

# 49 709
Сивия Плъх, Бузов не е важен, но е важно дали наистина говори от името на близките. Мен само това ме вълнува. Те така ли мислят, те това ли твърдят, което той представя от тяхно име. Все пак някаква хипотеза да имат.

Общи условия

Активация на акаунт