Отговори
# 49 695
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Някъде писаха, че кучетата са затваряни нощем в хижата, след като вълци убили едно преди.

Има ли някъде снимка на хижата в първите дни след намирането на тримата? Сякаш не беше толкова опожарена. И бутилките на терасата са странни, не са обгорели, не са опушени...
Съмнявам се да са стояли там тези бутилки.  По-скоро са на полицаите. Цяла зима бяха там...Иначе при пожара щяха да са като бомба, всичко щеше да е във въздуха

Е, чак пък полицаите да си носят газови бутилки...

те вътре ли са живели?
снимката с бутилките е на терасата, не на партера или от двора.

# 49 696
  • my own world....
Ново видео на Зад маската https://youtu.be/QQizjMvO6Co?is=pRIVT5iUt4yJrY1E

# 49 697
Е ...как ще са такива дневниците ,всичко е електронно ...

Не знам как е сега, затова питам.
Това какво предполага, че учителите, влизайки в час, директно нанасят през телефон или таблет отсъствията в електронен дневник?

По мое време категорично първо се нанасяха в хартиения дневник, в началото на всеки час.

# 49 698
Някъде писаха, че кучетата са затваряни нощем в хижата, след като вълци убили едно преди.

Има ли някъде снимка на хижата в първите дни след намирането на тримата? Сякаш не беше толкова опожарена. И бутилките на терасата са странни, не са обгорели, не са опушени...
Съмнявам се да са стояли там тези бутилки.  По-скоро са на полицаите. Цяла зима бяха там...Иначе при пожара щяха да са като бомба, всичко щеше да е във въздуха

След пожара едва ли е имало ток

Стига де... Пържели си яйца докато са на смяна.
И двата отбора много си измисляте на моменти Joy

Много ми хареса призива на Мама XXL да се структурира другата версия. Кой кога как и защо. С телефона съм бавна, но чета.

# 49 699
Никой ли не иска да обобщим версията на близките? На мен наистина ми е интересно да се формулира алтернативна хипотеза.

Мама, на мен ми е интересно да обсъдя и нея, но основното, мотивът пак ми бяга, дори след подробното описание на Бузов за това колко са били убийците, къде са били обучени, от къде са влезнали и кой е бил ранен/убит.
Какъв е бил мотивът чужди "сили" да ликвидират мирна българска будистка общост, живееща в планината и отглеждаща мед, в която има и 15 годишно дете?

А и дали сръбските власти и медии нямаше да се разшумят, ако нещо подобно се беше случило?

# 49 700
Силното нагряване с газова бутилка и горелка размеква стари бои, латекс, блажна боя и някои видове лепила за тапети, за да се отстранят лесно и бързо. Опасна технология, но знам, че с такава ремонтираха навремето таваните на Щастливеца.
Възможно ми се струва да са заличавали следи до “шпакловка и замаска”, както предположи, че ще оставят хижата криминалиста

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 14:56 от anzhy

# 49 701
  • София
Е ...как ще са такива дневниците ,всичко е електронно ...

Не знам как е сега, затова питам.
Това какво предполага, че учителите, влизайки в час, директно нанасят през телефон или таблет отсъствията в електронен дневник?

По мое време категорично първо се нанасяха в хартиения дневник, в началото на всеки час.
Да, или веднага ги нанасят в електронна система, свързана с МОН, до която имат достъп и родителите, или до края на учебния ден.
В Космос според изказванията и на двамата последователни министри - на Алекс и на други ученици в училището отсъствията не са нанасяни в тази електронна система.
Предполагам, че са нанасяни в автономна система на училището, която не е свързана с МОН, за да е могло да се установи при проверката, че ученикът е отсъствал през 2024/2025 през повече от 2/3 от учебната година. Така отговорността не е била и на учителите, а само на директора, който не е отразил тези отсъствия в системата на МОН.
Нищо не се чува от новия министър за отнемане на лиценза на училището, дали чака прокуратурата да се произнесе или се прави, че не е наясно със случая?

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 14:56 от Magenta2022

# 49 702
  • European Union
Директорът не нанася нищо ръчно. Преди няколко години направиха електронните дневници задължителни за всички училища. Има безплатен електронен дневник на МОН, но ако училището е ползвало платен, има възможност да продължи с него, като дори имаше и държавно финансиране. Без значение дали дневникът е на МОН или не, задължително е свързан с единната система. Отсъствията се виждат автоматично в РУО, МОН, ДСП и още кой знае къде. Директорът само потвърждава ръчно всяко дете до 16 години, което има повече от 5 отсъствия по неуважителни причини за месеца (за да се избегнат технически грешки, а и за да е ясно, че директорът е запознат поименно с всеки такъв случай). Космос просто не са писали отстъствия, не че са заобикаляли тази система по някакъв начин.

# 49 703
  • София
Има кампания за прием 26/27г. ..няма индикации за отнемане на лиценза
И в този форум са пускали тема преди 3г., но няма голям интерес, както е видно..

# 49 704
Бутилките са там още в първите видеа през февруари, хижата е точно толкова опожарена. Ама конспирации да има
https://www.instagram.com/reel/DUnTku1D3Um/?igsh=MXBiZDlhYWdyY2o0NA==
И само да отбележа, че се вижда надписа на нова на снимката, да не кажете, че са стени

# 49 705
  • София

Съмнявам се да са стояли там тези бутилки.  По-скоро са на полицаите. Цяла зима бяха там...Иначе при пожара щяха да са като бомба, всичко щеше да е във въздуха

Май трябва да се види скорошната снимка с телата, там доколкото си спомням се виждаше поне част от терасата.

# 49 706
Не знам доколко може да вярваме на написани интервюта вече по медиите, ако е подкаст-да. Или телевизионно интервю-тогава е сигурно кой говори и какво казва. Но тези писаните уж от името на някой интервюиран експерт, ми се струват като преувеличени и изкривени неща, явно някой има голям интерес да предизвиква смут и хаос около този случай. Цели се дезинформация. Въпросът е кой стои зад това!

# 49 707
  • София
Директорът не нанася нищо ръчно. Преди няколко години направиха електронните дневници задължителни за всички училища. Има безплатен електронен дневник на МОН, но ако училището е ползвало платен, има възможност да продължи с него, като дори имаше и държавно финансиране. Без значение дали дневникът е на МОН или не, задължително е свързан с единната система. Отсъствията се виждат автоматично в РУО, МОН, ДСП и още кой знае къде. Директорът само потвърждава ръчно всяко дете до 16 години, което има повече от 5 отсъствия по неуважителни причини за месеца (за да се избегнат технически грешки, а и за да е ясно, че директорът е запознат поименно с всеки такъв случай). Космос просто не са писали отстъствия, не че са заобикаляли тази система по някакъв начин.
Не са писали отсъствия, но се знае че Алекс е отсъствал 144 учебни дни от учебната 2024/2025 - изказване на двама министри на образованието. Те все пак са видяли някакви документи от проверката на МОН, надали си измислят едно и също нещо и двамата. Какви са според теб тези документи - ако не е имало друга автономна система на училището? И кой носи отговорност за това, че отсъствията се нанасят в скрита от МОН система, а не в свързаната към МОН? Не е ли директорът?

# 49 708

Съмнявам се да са стояли там тези бутилки.  По-скоро са на полицаите. Цяла зима бяха там...Иначе при пожара щяха да са като бомба, всичко щеше да е във въздуха

Май трябва да се види скорошната снимка с телата, там доколкото си спомням се виждаше поне част от терасата.

не бях забелязала, но това е от репортажа на Нова от 10 февруари
Странното е как са оцелели като всичко около тях е опожарено
Друг е въпросът дали не са ползвани, местени след това

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 15:45 от anzhy

# 49 709
Аз виждам в рамките на 15 мин от първия час дали синът ми е закъснял дори ...всеки  час в началото се  нанася закъснение или отсъсъвие .Даже незнам как в възможно да нанесеш отсъствия със задна дата .Ако ги бяха нанасяли коректно щеше да лъсне в системата ,дори родителите имат право на не повече от 10 дни да извиняват отсъствия.
За мен в голяма нередност това и искам да разбера повече защо така се е случило с това училище и с кого им е била договорката да не се пишат отсъствия на Алекс Макулев.

Общи условия

Активация на акаунт