Отговори
# 49 770
За Петрохан: най-малкото с пожарната е имало и медицински лица, които са установили и констатирали смъртта на жертвите, преди да пуснат полицията на оглед.
Как тези медици са отишли до загиналите без да оставят следи?
От разстояние ли са преценяли дали са мъртви хората?
Имаме стъпки от пожарникари, от медици, от полицаи, от свидетел и кой ли не.
Обаче те още преди да са направили експертиза казват 'няма данни за външна намеса', което няма как да установят за това време.
После и 'насоката' на Сарафов, и до там с търсенето на следи от външна намеса и разглеждане на 'всевъзможни' версии.

# 49 771
anzhy , каза си Бузов къде е починал убития - в сръбска болница. Друго интересно от него ми е, че липсват  водолазнате екипировки, които според него или този, който го подковава с инфо, е че може да се установи къде са се гмуркали.

Значи трябва да се провери какви статии са публикувани в сръбските медии по случая. Бузов ако знае нещо наистина, защо говори общи приказки? Би следвало българските власти да са в контакт със сръбските ако действително е открита външна намеса и има убиец (макар и починал)  от Сърбия. В противен случай Бузов е само един лъжец.

ако Бузов обслужва версията - разчистване на сметки в стил 90-те, всичко може да се докаже, независимо проверено ли е или - не.
Идеален мотив - чуждестрани лица- професионални убийци показно екзекутират килърите на Петров (и пишман атентатори на Волдемор )- абе мафиотска му работа
Поръчители в бг е- непозната дума и нея обществото може да я преглътне

Ако е версия обаче е на самия Бузов много бързо ще потъне в забвение, от където и самият той изпълзя за едната му моментна известност

последното не е към теб, но съм в движение
Владо Йончев не цитира, а отразява по възможно обективен начин всички страни в off
един от най-добрите представители на класическата гимназия като журналист
Като човек нямат място за сравнение двамата

Май не познавате Йончев Wink

Изолде, беше интересна в началото с "аз знам". 50 пъти си смени мнението и версията.

Ще си позволя да не те приемам сериозно.

# 49 772
Може би е редно прокуратурата да се самосезира по изявленията на Бузов и да го разпита и него и предполагаемите близки за флашките с милиони ... Не за друго ами да заяви ,че не може всеки левак да излиза да цитира някакви имагинерни  източници и да прави гръмки изявления по такъв комплексен криминален случай.Самосезирала се е по  далеч по дребни  случаи...

# 49 773
Скрит текст:
Благодаря, Rocket! Т.е. тя да мисли, че може да е от Макулев, той пък да мисли, че е от Майсторова и т.н.

Да не забравяме и родителите и близките на Дечо и Пламен. Те досега запазват сериозна мълчание и аз лично се съмнявам да имат контакт с Бузов, но не е изключено.
Аз лично предполагам, че Бузов може да има контакт с Яни Макулев.
Пак казвам, че за мен, за да го поканят в национален ефир да говори по случая, някой близък е гарантирал за него и за това, което ще каже.
Аз лично нищо не съм чула и прочела от близките на Дечо и Пламен. Ако майката на Дечо е селска женица с телефон с копчета, какво да каже и за какво? И на кого? Нима някой я приласка и попита?

В изтеклите показания на майката на Дечо се споменава, че той води счетоводството на фирмата на баща си.
Сега, човекът може да има някакво малко бизнесче, но може и да е нещо по-голямо. При всяко положение, на мен лично, не ми звучи като да са селски хорица, които да не могат криво-ляво да се оправят с интернет.

# 49 774
  • София
Да вметна, и че РА създаде "Анонимен канал  Петрохан - Околчица": Този анонимен канал е иницииран от Ралица Асенова, майката на Николай Златков. Целта на канала е да бъде осигурена анонимност за хора, които имат и искат да споделят информация, която може да подпомогне търсенето на истината за тази трагедия.

# 49 775
Скрит текст:
Благодаря, Rocket! Т.е. тя да мисли, че може да е от Макулев, той пък да мисли, че е от Майсторова и т.н.

Да не забравяме и родителите и близките на Дечо и Пламен. Те досега запазват сериозна мълчание и аз лично се съмнявам да имат контакт с Бузов, но не е изключено.
Пак казвам, че за мен, за да го поканят в национален ефир да говори по случая, някой близък е гарантирал за него и за това, което ще каже.
Аз лично нищо не съм чула и прочела от близките на Дечо и Пламен. Ако майката на Дечо е селска женица с телефон с копчета, какво да каже и за какво? И на кого? Нима някой я приласка и попита?

В изтеклите показания на майката на Дечо се споменава, че той води счетоводството на фирмата на баща си.
Сега, човекът може да има някакво малко бизнесче, но може и да е нещо по-голямо. При всяко положение, на мен лично, не ми звучи като да са селски хорица, които да не могат криво-ляво да се оправят с интернет.

Не знам. Моята майка има телефон с копчета. Чете вестници и гледа телевизия. Не ходи на пейките в парка. Тя дори не е селска. Висшистка, много чете. Понякога й пускам разни подкасти. Но не ползва Интернет.

Някоя журналистка намери ли другите две майки? Съседките им?

# 49 776
Скрит текст:
Скрит текст:

Не знам. Моята майка има телефон с копчета. Чете вестници и гледа телевизия. Не ходи на пейките в парка. Тя дори не е селска. Висшистка, много чете. Понякога й пускам разни подкасти. Но не ползва Интернет.

Някоя журналистка намери ли другите две майки? Съседките им?

Ами майката на Дечо казва, че са си писали на Вайбър през ден.
Моитв родители са на по 68 години, смятай близо 70, и правят всичко през интернет. Не винаги се оправят лесно, ни гледат в YouTube, четат онлайн пресата, успявят тук-таме да си намерят и някоя желана информация.
Пък и все би трябвало да се намери някой по-млад братовчед, приятел, познат на семейството, който може да им помогне чисто технологично да се свържат с медиите или да направят изявление.
За мен просто не желаят да говорят на всеслушание, което е абсолютно тяхно право.

# 49 777
  • София
Мисля, че счетоводната къща на Дечо не е малка, ООД е, обикновено в сайтовете може да се види колко са и кои са клиентите им. Скоро ми попадна видеоклипче от сватба, в което Дечо заедно с  още 2-3 мъже танцуваха   интересен танц,  не беше  хоро.

Ето един чат на Яни Макулев по повод освобождаването на хижата:

# 49 778
След като могат вещо лице и разни псевдо експерти да илизат и да ръсят глупости и спекулации на килограм навсякъде по телевизии и медии, явно и Бузов може. Първите са дори по-провинени, ако наистина са имали достъп до данни, които са следствена тайна. Може и това да е била целта на отпуснатото ефирно време на  Бузов - да замаже изцепките на 'доверените' им експерти.
В телевизията не се подписваш, че носиш наказателна отговорност, ако говориш лъжи.
Но примерно Йорданов, който уж е вещо лице, или Тодоров, който твърди, че е имал достъп до материали по производството, което не е приключило,  и двамата са в нарушение и поставят в доста кофти позиция авторитета на разследващите, който и без това загубиха още в началото на случая.
Освен ако самата прокуратура не му е 'разрешила' на Йорданов точно това да говори. Което пак поставя въпроса за липса на обективност, прозрачност и доказване на факти и води до дълбоки съмнения, че някой от официалните власти казва истината.

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 19:33 от anonymiss

# 49 779
За Петрохан: най-малкото с пожарната е имало и медицински лица, които са установили и констатирали смъртта на жертвите, преди да пуснат полицията на оглед.
Как тези медици са отишли до загиналите без да оставят следи?
От разстояние ли са преценяли дали са мъртви хората?
Имаме стъпки от пожарникари, от медици, от полицаи, от свидетел и кой ли не.
Обаче те още преди да са направили експертиза казват 'няма данни за външна намеса', което няма как да установят за това време.
После и 'насоката' на Сарафов, и до там с търсенето на следи от външна намеса и разглеждане на 'всевъзможни' версии.

Тази снимка от кой момент е последно? След специалните служби, които облетяли преди полиция и медици? Тогава всичко е наред.

Колко служби са били там последно и в каква хронология? Мен лично ми е съмнително снимките да са от следите на Деян. Така че може неговите да са затрупани и пресните да са от службите. След него е логично да са минали други.

# 49 780
Да вметна, и че РА създаде "Анонимен канал  Петрохан - Околчица": Този анонимен канал е иницииран от Ралица Асенова, майката на Николай Златков. Целта на канала е да бъде осигурена анонимност за хора, които имат и искат да споделят информация, която може да подпомогне търсенето на истината за тази трагедия.

Е как така? Нали Бузов вече каза "цялата истина"? Кво има да споделят Simple Smile

# 49 781
Снимката няма значение. Въпроса е, че няма как в момента в който вече твърдят, че няма външна намеса още същата нощ , да са го установили доказано. Тоест се спекулира и има натиск в посоката на разследване от първите часове още.
Някъде пишеше, че и Майсторова са я подлагали на натиск да потвърди 'официалната' версия още на разпитите. Не знам колко е вярно, но не бих се учудила да е, след всичко, което видяхме.
Интересно е дали са правили звукозапис и видеозаснемане на показанията ?
Това би трябвало да го направят задължително, за да се минимизират всички опити за натиск при разпити.

# 49 782
Не знам как решихте, че майката на Дечо е селска женица и ползва телефон с бутони. По принцип това не е лошо, изобщо не е необходимо всички да се ИТ гении. Обаче едва ли е вярно.

В стара статия на bivol намерих, че бащата на Дечо изобщо не е случаен човек и не изглежда беден. Няма данни да е бил агент на ДС, но бизнесът му е свързан с агенти на ДС, така да се каже гравитирал е.:

"Не може да пропуснем и един детайл за единия от тримата на Петрохан – Дечо Василев. Проверката показва, че неговият баща Симеон Василев е участвал в мрежи и дружества, характерни за икономическите структури, свързвани с бившите служби, макар да не излиза директно като кадър на ДС. Още в началото на 90-те г. на миналия век Симеон е развивал активна бизнес дейност в сферата на  застраховане, финанси и холдинги. "

Повече инфо тук: https://bivol.bg/ds.html

Интересно е дали са правили звукозапис и видеозаснемане на показанията ?
Това би трябвало да го направят задължително, за да се минимизират всички опити за натиск при разпити.
Твърдо НЕ, в България това никога не се прави.
Първото важно нещо е, че не се записват зададените въпроси, а само отговорите. Затова понякога  показанията звучат накъсано, даже малоумно.
2. Разпитващият пише дирекнто на компютър. Дори не записват точните показания (отговори), а преразказ на разпитващия (дознател/следовател или прокурор). И тук става мазало. Случва се да запишат точно обратното на казаното.
3. След часове на разпит (хората са уморени, вече са забравили точните думи), разпечатват протокола и го дават за подпис. Някои казват - защо четете, казах ви само да го подпишете. Или заплашително "вие, какво, проверявате ли ме?"
4. Била съм свидетел по проверки с очевиден чадър. Тогава е много тегаво, използват се всякакви подходи за натиск и "грешно записване". И това при предварителни проверки, които се правят от МВР (това е предварителен етап). Искам да уточня, че не всички в МВР са такива. Повечето са свестни, но има ли чадър, става страшно.
Скрит текст:
С една "служителка" в СДВР (с външен вид на кифла) беше драматично, но за нейно нещастие аз си знам правата.
При първите 2 мои ходения, тя записваше хем грешно, хем пълни глупости и отказваше да ги промени. Аз не ги подписвах, тръгвах си със скандал, пусках жалба до началника (никога не получих отговори).
При трети опит жената се опита да запише вярно и о, ужас - не съм виждала по-неграмотен човек. Ами, се изгаврих с нея- извадих червена химикалка и нашарих листата. Към 50-та грешка тя почти се разрева. И почна да коригира директно на компа дума по дума. Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 20:19 от biborana

# 49 783
  • София
Да вметна, и че РА създаде "Анонимен канал  Петрохан - Околчица": Този анонимен канал е иницииран от Ралица Асенова, майката на Николай Златков. Целта на канала е да бъде осигурена анонимност за хора, които имат и искат да споделят информация, която може да подпомогне търсенето на истината за тази трагедия.

Е как така? Нали Бузов вече каза "цялата истина"? Кво има да споделят Simple Smile

Мислите са ми, че тук някой може да им споделя информацията, която Бузов представи от тяхно име.

# 49 784
На мен ми е интересно, защо Ралица никога не сподела доводите, с които нещо им е отказано.
Ето, сега не казва, защо хижата все още не е предадена.
Чака се някаква процедура, има забавяне от прокуратура/полиция, или например Майсторова има някакви претенции (даже не знам възможно ли е в случая, просто се чудя).

Общи условия

Активация на акаунт