Отговори
# 50 025
  • my own world....
Сега всички затаиха дъх и/или хукнаха да ровят из фб... Някой добър гражданин, ако разбере за кой пост на аладинката става дума - пишете на лично, моля ...

# 50 026
А някой, който е видял поста, може ли да каже за какво става дума?
Не е нужно с детайли или цитати, просто общата картинка.

# 50 027
Моето мнение е, че Ралица НЕ познава този човек лично.

# 50 028
Намерих го предполагаемия баща на Тея. От Плевен е, живеещ в Тайланд. Има шивашка фирма в Плевен, кръстена на дъщеря му и годината и на раждане - ,,Теодора 2007". Има снимка на момичето празнуващо 17-и РД през 2024. т.е. в момента е 19 годишна и, ако си върви с набора, е тъкмо завършила гимназия. Както знаем, Тея, която търсим, е родена 2011 и е тъкмо завършила осми клас. Не виждам и да имат общо с Пловдив.

Не са тези, които търсим.

Поста на Мария Мая Алдин, в който е тагнат
Скрит текст:

# 50 029
  • Варна
То да беше само подозеителен символ в логото, без да има други индикации, да кажеш, че е случайност.
То не са Валери, Леон, Теа, Ники, Алекс. Като последните две момчета са отгледани от Калушев по незнайно каква причина, при незнайно какви обстоятелства.
Родителите на тези деца даже не смеят да говорят за това, защото явно в някаква степен осъзнават цялата ненормалност на ситуацията и че е по-добре да мълчат.
Какво значи “то не са…”. Кажете за колко броя деца е установено да са живяли с години на хижата или в Мексико с ИК и да са държани също против волята ка родителите им? Че е имало лагери и доста деца са минали през годините -да. Почвам поред по вашия списък-Валери отишъл на доброволни начала и напуснал сам,Леон- отишъл на по собствено желание и взет по инициатива на бабата и дядото без проблеми- след активизиране на Валери/, Теа пребивавала епизодично на два пъти май, прибрана заради неон ангажимент при баща й. За Ники и Алекс изписахме хиляди страници -и там е ясно. Алекс от много близки семейство, Ники вече пълнолетен от отдавна и първите години майка му е била до него.
Няма да кажа ,че това е норма за отглеждане на деца, но ще кажа,че Алекс щеше да е жив, ако не са се намесили някакви други интереси. За мен за да не успее да вземе мерки ИК значи е бил подмамен, изненадан. Така мисля . Ако следствието докаже друго-нама проблем, ще го приема.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 16:01 от Ivka_smile

# 50 030
Скрит текст:
То да беше само подозеителен символ в логото, без да има други индикации, да кажеш, че е случайност.
То не са Валери, Леон, Теа, Ники, Алекс. Като последните две момчета са отгледани от Калушев по незнайно каква причина, при незнайно какви обстоятелства.
Родителите на тези деца даже не смеят да говорят за това, защото явно в някаква степен осъзнават цялата ненормалност на ситуацията и че е по-добре да мълчат.
Какво значи “то не са…”. Кажете за колко броя деца е установено да са живяли с години на хижата или в Мексико с ИК и да са държани също против волята ка родителите им? Че е имало лагери и доста деца са минали през годините -да. Почвам поред по вашия списък-Валери отишъл на доброволни начала и напуснал сам,Леон- отишъл на по собствено желание и взет по инициатива на бабата и дядото без проблеми- след активизиране на Валери/, Теа пребивавала епизодично на два пъти май, прибрана заради неон ангажимент при баща й. За Ники и Алекс изписахме хиляди страници -и там е ясно. Алекс от много близки семейство, Ники вече пълнолетен от отдавна и първите години майка му е била до него.
Няма да кажа ,че това е норма за отглеждане на деца, но ще кажа,че Алекс щеше да е жив, ако не са се намесили някакви други интереси. За мен за да не успее да вземе мерки ИК значи е бил подмамен, изненадан. Така мисля . Ако следствието докаже друго-нама проблем са го приема.

Как си представяте дете на 7 години да бъде натоварено с отговорността "ти отиде в сектата на Калушев по собствено желание"?

Естествено, че това е било желанието на майката (в случая на Леон).
София също е опитала да пробута Валери години преди тревата.

Родителите са отговорни за решенията, които са взели. Не деца на 7 и на 10 години.

# 50 031
  • при Arctic Monkeys
Истината е потресаваща, нали? В задачата се пита, има ли други калушевци на територията на милата ни православна родина и има ли други деца, на които някой болен човек вменява, че светът е чудовищно място. 600 регистрирани секти в бг. Народът бавно, полека и сигурно изчатка за 35 години.

# 50 032
  • София
Какво точно е писал бащата на Теодора от Плевен във фейсбук на Ралица. Конкретният пост? Алдин не се пеняви току-така.
В намерените записки се споменаваше името на Теодор, нали? Тези с инструкциите кой какъв е в хижата и какво се разрешава и пр.

# 50 033

В намерените записки се споменаваше името на Теодор, нали? Тези с инструкциите кой какъв е в хижата и какво се разрешава и пр.
То нали имаше и друго момиче (Теди), за което София говореше, че е живяло при тях по някое време, като се изпусна за сексуалната ориентация.

# 50 034
Скрит текст:
Няма да кажа ,че това е норма за отглеждане на деца, но ще кажа,че Алекс щеше да е жив, ако не са се намесили някакви други интереси. За мен за да не успее да вземе мерки ИК значи е бил подмамен, изненадан. Така мисля . Ако следствието докаже друго-нама проблем са го приема.

Ivka, за поереден път се учудвам, до какви абсурди могат да стигнат хората, за да защитят Калушев.
И само Ники и Алекс да бяха, това малко ли ти се струва? Та тези момчета загубиха живота си, заради някакви изкривени разбирания на Калушев и на родителите си.

Как е възможно изобщо да се твърди, че 7 годишно дете е отишло да живее с чичковци в гората по собствено желание? Шест годишният ми син иска по време на гръмотевичната буря да се качи на покрива на къщата, за да гледа по-добре. Ако му се случи нещо, какво ще кажеш? "Ами то си е било по негово желание."
И какво ще рече, че бабата и дядото са ди го взели без проблем? Това да се налага да подаваш сигнал, за теб без проблем ли е?

# 50 035
Ivka, имаш ли дете? Независимо на каква възраст е, би ли го изпратила на такова място и да не го виждаш?

# 50 036
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ivka, имаш ли дете? Независимо на каква възраст е, би ли го изпратила на такова място и да не го виждаш?

Не съм Ивка.
Имам три деца и за всяко от тях бих казала твърдо НЕ.
но осъзнавам, че светът е шарен, има хора всякакви има и ситуации в живота, когато някой би могъл да вземе едно решение различно от моето.

Може да е наивно, но смятам, че това са били деца на приятели, много близки приятели, и на тях не се е гледало като на сексуални обекти, каквито и внушения и изказвания да има в темата.

# 50 037

Не съм Ивка.
Имам три деца и за всяко от тях бих казала твърдо НЕ.
но осъзнавам, че светът е шарен, има хора всякакви има и ситуации в живота, когато някой би могъл да вземе едно решение различно от моето.

Може да е наивно, но смятам, че това са били деца на приятели, много близки приятели, и на тях не се е гледало като на сексуални обекти, каквито и внушения и изказвания да има в темата.
С малката подробност, че само Алекс е дете на такива приятели.
Другите са запознали се на курсове по хипноза и други такива и доверили му детето си за дълго.
И точно понеже е шарен, защо не приемете, че има и друг тип хора.
Аз редовно пиша, че съм отворена да приема версия, че са ги убили. Но никой не убива много хора ей така. Това не е случайно сбиване в селската кръчма. За да те поръчат бъркаш яко в меда. Тогава пак изскача въпроса защо децата са там.

# 50 038
Скрит текст:

Как си представяте дете на 7 години да бъде натоварено с отговорността "ти отиде в сектата на Калушев по собствено желание"?

Естествено, че това е било желанието на майката (в случая на Леон).
София също е опитала да пробута Валери години преди тревата.

Родителите са отговорни за решенията, които са взели. Не деца на 7 и на 10 години.

Щях да напиша същото, но Вие ме изпреварихте. Излиза, че малки и малолетни деца са далеч по-отговорни за това, че са живели с чичковците в хижата, отколкото самите чичковци.

# 50 039
Потребителката с вътрешна информация (постът, който искахте да коментираме) сподели, че става дуна за деца на много близки хора.

Общи условия

Активация на акаунт