Отговори
# 50 145
Ivka, ти прочете ли си хоста преди да натиснеш публикувай? Значи за теб е по-добре и Леан да е останал на хижата? И сега детските трупове да са два? Евала, друго не знам какво да напиша. Щото желанието на родителите му е било да са там. И ако не били фрустрираните му баба и дядо и той да е в земята!
Ама не е лошо и да ми отговориш имаш ли дете и би ли го пратила там.

# 50 146
  • Пловдив
От юридическа гледна точка, както вече се писа, "исканията" са...да речем несъстоятелни.
От друга /емоционална, финансова напр./ - не се наемам да предположа.

# 50 147
Ами то си има за какво да си протестират хората...Разследването е опорочено от първата минута...

# 50 148
  • Варна
Боряна, къде прочете, че за мен е по-добре Леон да е останал на хижата, че и сега труповете да са два. Моля да ме цитираш къде съм го написала.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 17:53 от Ivka_smile

# 50 149
За Леон не знам как да коментирам вече.
Бабата и дядото били фрустрирани и скарани с майката и затова държали тя да си вземе детето от хижата и да си го гледа.
И всичко това против нейната воля, защото тя искала детето да е при Калушев.

Ivka, осъзнаваш ли, че ако Леон беше останал при Калушев, той можеше да е 7мия загинал, независимо дали е убийство или самоубийство?

# 50 150
Според мен има и друга причина, защото след създаването на формацията имаше доста въпроси и никакви отговори, а и доста хора писаха, че реално целта на формацията не покрива независимо външно разследване, ЯМ се разграничи от формацията. РА мълчи, а ангелите пускат много, ама наистина много фантасмагории. От друга страна доста хора нямат и най-представа за закони и как действат нещата и пълненето на такива глави с грешно инфо е лесно. Никого не обиждам, но наистина хората не познават законите и не правят опити да научат нещо. Сега и с този протест е същото-ще надъхат хората още повече, че държавата е кочина и т.н.

# 50 151
  • Варна
Какво общо им това с факта, Рокет ,който АЗ коментирам. Аз НЕ коментирам дали е добре Леон да е бил на хижата, изобщо даже. А преразказвам как се е стигнало до това баба му и дядо му да го вземат, защото тук се пише, че баба му и дядо му се наложило да пуснат сигнал за да го вземат, един вид ИК е пречката. Да, де, ама не. Да, както ти казваш - можеше. Очевидно вероятно е добре, че не е бил, но аз НЕ коментирам този факт в момента. Как мислиш дали осъзнавам? Или само ти осъзнаваш пък аз съм жълто сърце поклонник на Калушев, сляпа за всичко, как мислиш? Та се налага да ми разясняваш като на третокласник и да се опитваш да вменяваш чувство за вина и морал? Благодаря за просветителската дейност на теб и многоликият профил.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 17:50 от Ivka_smile

# 50 152
  • у дома...
Протестът е обявен онлайн, в обедната почивка, от 12 до 13 ч. Супер. Протестираш и скандираш пред компютъра или пред телефона, докато обядваш. Нещо като флашмоб за масово ядене на обяд онлайн.

# 50 153
Ивка, аз не разбирам. Наистина.

Не е ок да оставиш детето си да го гледат чичовци в гората, да другарува с кучета, да медитира по 5 часа, да не ходи на училище. Ама той искал? Ама майката искала? То продължава да не е ок. И не, няма никаква многопластовост в казуса.

Детето е психически и физически здраво. Майка му работи с деца. Нелепо е да откриваш друг пласт.

# 50 154
Реших да проверя какво е правното положение при родители, които доброволно са предали децата си на лидер на култ, и същия ги убие. Преведено от английски. Не знам дали законите са същите в България.

Родителите имат неразривно правно задължение да защитават децата си; „промиването на мозъци“ или религиозната преданост не ги освобождава от наказателна отговорност.

Съучастие и убийство като тежко престъпление : Ако родителите предадат дете, знаейки, че е вероятно да му бъде причинена вреда, те могат да бъдат обвинени като съучастници в убийство или съгласно законите за убийство като тежко престъпление.

Непредумишлено убийство и небрежност : Ако родителите не са знаели за плана за убийство, но умишлено са игнорирали признаци на опасност или тежко малтретиране, те са обвинени в непредумишлено убийство поради виновна небрежност или изоставяне на дете, довело до смърт.

# 50 155
  • Варна
Значи отговарям и на теб щом не е ясно, аз коментирам,че Леон не е оставен против волята му. Отново: -Леон не е оставен против волята му. Калушев не е изнудвал никого да го взема. Не коментирам добре ли е. Кое не е ясно?
И аз като Добри, приемам,че светът е много шарено място. И на мен ми са ми странни и неприемливи много родителски решения. По този казус не искам да обвинявам някой преди необходимите доказателства да са налице, не ми е хоби да плюя така напосоки и да се изтъквам каква майка съм и да пиша на други с патос “майки сте, как може!”.
Я Яяаожг, поста ти е върхът особено последния абзац ….

# 50 156
Всеки може да си коментира каквото иска , ако "черешка " позволи

# 50 157
  • Варна
Реших да проверя какво е правното положение при родители, които доброволно са предали децата си на лидер на култ, и същия ги убие. Преведено от английски. Не знам дали законите са същите в България.

Родителите имат неразривно правно задължение да защитават децата си; „промиването на мозъци“ или религиозната преданост не ги освобождава от наказателна отговорност.

Съучастие и убийство като тежко престъпление : Ако родителите предадат дете, знаейки, че е вероятно да му бъде причинена вреда, те могат да бъдат обвинени като съучастници в убийство или съгласно законите за убийство като тежко престъпление.

Непредумишлено убийство и небрежност : Ако родителите не са знаели за плана за убийство, но умишлено са игнорирали признаци на опасност или тежко малтретиране, те са обвинени в непредумишлено убийство поради виновна небрежност или изоставяне на дете, довело до смърт.
Вие сериозно ли….

# 50 158
Чувствам се глупава. Каква воля на 7-8 години? И какви доказателства? То е ясно къде и как е живял. Какво да се доказва?

# 50 159

Вие сериозно ли….
Кое те изненадва?

Общи условия

Активация на акаунт