Отговори
# 50 220
  • София
La farina вече обърна внимание на това изречение от поста на neuromancer, но аз искам да го подчертая отново специално за "ягодка", защото го казва близък на Калушев човек.
"ЕПИЗОД 4: Преди години НИКИ беше в болница. 48 часа РАЛИЦА И ИВО бяха неотлъчно до него. Тогава Иво ми се обади по телефона, той рядко се обаждаше, предпочиташе да ми пише. И досега помня гласът му -необичайно нисък и категоричен Ники е много зле, обади се на всички твои познати лекари, спешно да се направи нещо, разбираш ли, че ники умира!!!
Никога не бях чувала гласа на ИВО с такъв тембър. Направих каквото можах, но никой не успя да му помогне. И тогава ИВО взе решение, че го прибира в планината и сам ще го лекува.
Той успя! Когато го питах КАК, отговорът беше: внуших му, че е здрав!!!"
Стела Майсторова

Сигурна съм, че ягодките разбират какво искам да кажа с това подчертаване, но ще направя пояснение за всеки случай - автентично признание от близките за възможностите на Калушев да внушава разни неща на последователите си.

То същото го направи  и Сарафов за няма и 5мин. с отбор черешка.

Съгласна съм за всичко това, което писахте за всички институции, чадъри и т.н. Но ако има външна намеса и тя се прикрие от институциите?

# 50 221
valya61, а ако няма външна намеса, редно ли ще е да бъдат натопени някакви хора без вина и съдени за шесторно убийство?

# 50 222
А тази статия за манипулацията и злоупотребата с децата от Калушев коментирана ли е тук?

https://trud.bg/a/articles/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82- … D0%BA%D1%82%D0%B0

# 50 223
…И Росен Йорданов потвръждава отново официалната версия:

https://share.google/hWoX13mBa6urwBb1v

Впрочем, в това интервю обяснява и за двойното прострелване на Ивей.

И аз подозирам, че нещо такова е станало. И предполагам това е сложно за установяване и също е бавило експертизите известно време.
Защо да е сложно? По ръцете на стрелеца ще Ина пръски кръв от Ивей и по голямо количество барут...

# 50 224
valya61, а ако няма външна намеса, редно ли ще е да бъдат натопени някакви хора без вина и съдени за шесторно убийство?

Не могат да натопят никого. Затова Бузов опита да си измисли сръбски килъри. Ако е имало такива, българските власти щяха първи да научат.

# 50 225

Не могат да натопят никого. Затова Бузов опита да си измисли сръбски килъри. Ако е имало такива, българските власти щяха първи да научат.
Ама разбира се, както един месец откриват похитено дете...

# 50 226
  • София

Изобщо нямам предвид и не съм писала за натопени хора. Странен ти е въпроса.

# 50 227

Изобщо нямам предвид и не съм писала за натопени хора.

Не си. Аз те попитах за обратния случай.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 11:33 от Mama xxl

# 50 228
  • София

Не те разбирам, случая е:  или има, или няма външна намеса

# 50 229
С каквито и версии да се пробват, ако не успеят да го докажат, няма да хване дикиш.
А явно до момента опитите не са особено сполучливи. Щом вече се пробват и с чайчета да се мине и се препостват претоплени манджи със записки, въртящи се из нета 4-5 месеца, работата е дебела, а аргументите не особено убедителни.
Не може да не им идва наум, че колкото повече протакат, толкова повече рушат доверието. И да е имало хора, които се колебаят във версията, вече им е ясно, че нещата не са такива, каквито ни ги представят.

# 50 230
"Нещата са по-гадни,отколкото си представяхме"!
Вероятно има записи , видея от сеансите.
През септември месец приключването щяло да повлияе на изборите.
Щом има за показване "маскари" не виждам нищо лошо в това. Защо да се крият тези, които са се "лекували" при Ламата? Вижте  колко категорично ВТ каза, че пак би дал пари на ИК. Колко ли незнайни са брали боровинки?

# 50 231

Не те разбирам, случая е:  или има, или няма външна намеса

Тогава да ти отговоря на твоя въпрос.
Ако има доказателства за убийство, но убийците останат неразкрити, квалификацията ще е Убийство с неизвестен извършител. А не фалшифициране на цялото разследване и вменяване самоубийства и убийства вътре в групата.

# 50 232
Евтините медии и 'калинките' се ползват отново за внушения и манипулации.
Обективност и прозрачност по разследването липсват.
Пробват се с разни версии, да видят накъде духа вятъра.
Защо не излезнат от прокуратурата да обяснят какво в какви срокове се случва, какво ново има, какво правят?

Няма някакви версии. Има една - Калушев е убил Николай и Александър се е самоубил.

# 50 233
Евтините медии и 'калинките' се ползват отново за внушения и манипулации.
Обективност и прозрачност по разследването липсват.
Пробват се с разни версии, да видят накъде духа вятъра.
Защо не излезнат от прокуратурата да обяснят какво в какви срокове се случва, какво ново има, какво правят?

Няма някакви версии. Има една - Калушев е убил Николай и Александър се е самоубил.

La farina, изпуснала си едно и. Моля те коригирай, че да не отиде денят в разправии и обвинения по повода.

# 50 234
  • София

Не те разбирам, случая е:  или има, или няма външна намеса

Тогава да ти отговоря на твоя въпрос.
Ако има доказателства за убийство, но убийците останат неразкрити, квалификацията ще е Убийство с неизвестен извършител. А не фалшифициране на цялото разследване и вменяване самоубийства и убийства вътре в групата.

Да. И тук няма натопени невинни хора.
Но и поръчителите ще останат неизвестни.
Не съм съгласна, че цялото разследване ще е фалшифицирано.

Общи условия

Активация на акаунт