Отговори
# 50 295
На брифинга не казаха ли изрично, че ПРЕДПОЛАГАТ, че това са 4те изстрела?
Пак казвам, че човек може да остане жив след 1ви изстрел в главата. Въпросът е как е настъпил вторият изстрел.

Следва ЕЖК преразказ:
Още в началото на темата имаше потребителка с приятелка криминалист. Гледайки записа на сбогуването на Калушев с тримата и е споделила, че Ивей и изглежда най-несигурен и нестабилен на видеото. Тръгва да се прибира в хижата, връща се рязко, движенията му били по-нервни и хаотични. Та още тогава, тя беше изказала съмнение, че той е този с двете прострелвания. Това по спомен се случваше преди да се изнесе по-подробна информация. Който иска може да се връща назад и да търси.

Отделно, нека не забравяме, че разследващите имат значително повече информация от нас.

# 50 296
Скрит текст:
Скрит текст:
Да, в разследванията (пък и не само) има вариант да се вижда как точно не е,  какво не е или кой не е, като не е задължително на същия етап да се знае какво е/кой е - изцяло зависи от събраните доказателства и проверката им.
А ние отвън знаем само това, което са предпочели да съобщят и респ. можем да виждаме само явните противоречия, както и алогичността в някои от съобщените факти, без непременно да сме в състояние да градим версия или цялостни изводи въз основа на несъобщените.
Този механизъм е напълно възможен дори и за разследващите и прокуратурата, дори и когато са събрали известна база доказателства - вижда се, че не е еди какво си, но няма отговор какво е, случва се в голям брой производства, дори и след съдебно дирене.
Смятам, че е напълно ясно и без да се обяснява, но явно за някои не е, та непременно настояват за стройна и убедителна алтернативна версия.
Да дам пример - щяхте ли тук да пишете напоително как било напълно възможно едно лице да се простреля два пъти по начина, по който се твърди за Ивей, въпреки неговата несъстоятелност (да не се връщам сега да цитирам), ако още в началото бяха оповестили на Петрохан не три самоубийства, а едно убийство и две самоубийства (каквото на практика излиза сега от изявленията на Йорданов, вместо да потвърждава официалната версия за три самоубийства, която в тази си част и предизвика една част от основателните и аргументирани съмнения)?  
И ред такива, ама нямам за цел да привеждам всички примери. Писали сме тук многократно за явните противоречия в изнесените данни, които не трябваше да допускат, ако искат работата на разследващи и прокуратура да се ползва с доверие. Сега чрез двама компрометирани като вещи лица (не като специалисти в профила си, нека правим разлика) психолози, за които във всяка такава статия продължава да се твърди, че работят по производството, което именно и прави изявленията им са абсолютно недопустими и непрофесионални, се опитват да си оправят противоречията, вместо просто да не ги бяха допускали. Ама нали се бърза да се даде обяснение на обществото, което да спи спокойно, щото няма лица, които да го застрашават...
В тази връзка - категорично никой няма да си позволи официално (нито в първия момент от разследването, нито сега, дори и да има налице суспектни за това данни) да обяви 6 убийства от неизвестен извършител, както по-горе някой писа (мисля, че Мама ХХL), вместо 4 самоубийства и 2 убийства от участник в групата. Това означава да се взриви вътрешния ред в държавата, доколкото го има. Тя, в лицето на правоохранителните си органи, не може вече месец да издири едно лице по населени места, което било много подготвено (значи излиза, че повече от полицията с всички нейни технически възможности и ресурс), че ще остави обществото да знае, че на свобода остава или остават убийци на шестима души, сред които дете. Такъв абсурд няма да се случи. Затова и още от първите дни (което е абсурдно за тази фаза на което и да е разследване, да не говорим за такова с две местопрестъпления, динамика от деня на събитията, която с нищо не говори за такъв изход и двукратен пожар + гасенето му, което се отразява съществено и на събирането на доказателства)  настойчиво и с всички (повечето - недопустими от закона) средства налагаха версията за самоубийства, вътрешно убийство, секта и злоупотреби.
Ок, Кубратова. Понеже искате да си обясните някои неща, обещавам, че ако напишете списък с кратки и конкретни въпроси или с неща, които ви се струват подозрителни или необясними ще получите ясни и логични отговори от мен. Формулирайте си въпросите кратко и ясно. Дайте списъка Simple Smile
Чак пък и да охкаме...
Към Вас нямам никакви въпроси, освен ако не твърдите, че сте част от разследването и не се позовавате на цялостната доказателствена съвкупност в производството.
Коментирала съм това в началото на участието си в темата и нямам намерение да се повтарям за непрочелите.
Както и не държа някой да пише нещо повторно заради мен - да съм чела.

# 50 297
Относно бързината Магента2022 ви го обясни вече - най-вероятно е имало предварително взето решение за контролен изстрел към Ивей, защото пушката е несигурно оръжие и не гарантира търсения в случая резултат. За мен има възможност както някой от двамата да е бил инструктиран да го направи и след това да стреля в себе си, така и да е било общо решение.

# 50 298
  • my own world....
А то много удобно словоблудството, но когато се стигне до конкретика идва трудното.

Кити, хмм, в случая с Ивайло Иванов не мисля, че е имало предварителна уговорка... Или е успял сам или са му помогнали, но какъв е смисълът да "пробва", та да го чакат..

# 50 299
Оказва се, че Тодоров си е купил фирмата от дружеството на вип секюрити. Какво съвпадение.
Както и преди казах, нищо в този криминален случай, не е случайно.

# 50 300
Относно бързината Магента2022 ви го обясни вече - най-вероятно е имало предварително взето решение за контролен изстрел към Ивей, защото пушката е несигурно оръжие и не гарантира търсения в случая резултат. За мен има възможност както някой от двамата да е бил инструктиран да го направи и след това да стреля в себе си, така и да е било общо решение.

На мен това обяснение за бързината ми е твърде абсурдно. Мое мнение...На вас явно ви се вижда вероятно баш най- кроткият на вид  Дечо да е бил оставен да застреля приятеля си в случай на засечка и чак пък Ивей да се самоубива с две дула насочени към него...Не вярвам вече и аз какво чета.

# 50 301
Дечо има сериозен проблем със зрението. Освен този факт има информация, че единствено той няма регистрирано оръжие. Няма данни въобще имал ли е умения да стреля с оръжие.
Силно ме съмнява той въобще да се е самоубил, камо ли да стреля и по друг.
Ивей, който има регистрирани най-много оръжия, с които се предполага, че може да борави отлично, няма логика и не изглежда никак реалистично да не успее да се умъртви с един изстрел.

# 50 302
За мен едно от най-абсурдните предположения в темата е това, че някой е чакал Ивей да види дали ще се самоубие с пушката, за да го довърши с пистолет.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 15:43 от Spensa

# 50 303
На брифинга не казаха ли изрично, че ПРЕДПОЛАГАТ, че това са 4те изстрела?
Пак казвам, че човек може да остане жив след 1ви изстрел в главата. Въпросът е как е настъпил вторият изстрел.
И, ако изобщо нещо споделят, то ще е, че нищо не се знае, в нищо не са сигурни... Само сектата и злоупотребите с деца са бетон.
Цитат
Още в началото на темата имаше потребителка с приятелка криминалист. Гледайки записа на сбогуването на Калушев с тримата и е споделила, че Ивей и изглежда най-несигурен и нестабилен на видеото.
[/quote]
А тази приятелка криминалист забелязала ли е, че панталонът му е раздран и че куца? То май не е нужно да си криминалист...

# 50 304
  • Варна
Така е, но сега се опитва да се прокара и това като подготовка, понеже тезата с двата изстрела явно може да не издържи ако се принудят да кажат, че единия е с пушка, а другия  с пистолета…

# 50 305
В кемпера не бяха ли 2 пистолета? Защо не е оставил Калушев единия  в Петрохан, ами да експериментират с пушка, че после друг да свърши работата по добре планираното, ритуално самоубийство...?

# 50 306
А то много удобно словоблудството, но когато се стигне до конкретика идва трудното.

Кити, хмм, в случая с Ивайло Иванов не мисля, че е имало предварителна уговорка... Или е успял сам или са му помогнали, но какъв е смисълът да "пробва", та да го чакат..

Относно смисъла не всичко може да е смислено в случая. Те са искали да извършат действието едновременно. Имало е 2 пистолета и 1 пушка. Някой, вероятно Калушев, е предвидил, че този с пушката може да остане жив, и е дал инструкции за подсигуряване. Защото едва ли ще даде инструкции - ако не успееш, вземи съседния пистолет и опитай пак.

# 50 307
То пък защото изглежда много реалистично, външен убиец да не успее с изстрел под брадичката.

# 50 308

Относно смисъла, не всичко може да е смислено в случая. Те са искали да извършат действието едновременно. Имало е 2 пистолета и 1 пушка. Някой, вероятно Калушев, е предвидил, че този с пушката може да остане жив, и е дал инструкции за подсигуряване. Защото едва ли ще даде инструкции - ако не успееш, вземи съседния пистолет и опитай пак.
Непрекъснато стигаме до "не всичко може да е смислено". То при сектантите и НПО-тата нито физиката, нито биологията важат. За психологията да не говорим. Сакън да не се усъмни някой в МВР и прокуратурата.
Между другото, кой е казал, че килърите са били невъоръжени?! Питахте ли за многото гилзи, дали са били само от оръжията на тримата? Или и това Ви е на честна дума?

# 50 309
Като заговорихте за пушки и пистолети на Петрохан, напомням, че кмета на Гинци твърди, че е видял 3 пистолета и 1 карабина до телата.
Деян в изтеклите откъси от показанията му, казва, че е видял 1 черен пистолет. Други оръжия не споменава в този опис.
Ако броя на оръжията е достоверен колкото броя на гилзите, "отиде коня у ряката".

Общи условия

Активация на акаунт