Отговори
# 50 310
  • у дома...
Назад потребителка беше пуснала странен пост, който не стана ясно от кого е, уж от познати на ИК и на групата, който завършваше толкова странно и с някакви звезди, които подсказвали какво се е случило на Петрохан. Чета сред  последните коментари, че се били застреляли навън, за да гледали звездите...Каква е връзката на звездите с трагедията, разбрахте ли /защото аз нищо не разбрах от въпросните постове/?
По спомен, но не помня къде го четох, точно на този ден има някаква особена подреба на подвижни и стационарни звезди в небето. Която била "важна" за някои източни религии. Възможно е и да е било в някоя от астро групите във фейсбук.

За положението на телата - от наша гледна точка (без значение ягодки, черешки, тикви или мушмули), нява как да преценим естествено или неестествено е разположението на телата, ако приемем, че са се самоубили там, пред колибката. Просто защото не се знае кой колко е тежал точно в този момент. Кой колко е висок, с точност до сантиметър. Каква е била силата на отката и изместването от изстрелите на телата. Ако има тези изходни данни, може да се изчисли почти с точност как точно трябва да са разположени телата. Чиста физика, механика и сатика. И пак с уточнението, че за сега знаем, че там са намерени телата. За сега не знаем официално там ли са се екзитнали.

# 50 311
А то много удобно словоблудството, но когато се стигне до конкретика идва трудното.

Кити, хмм, в случая с Ивайло Иванов не мисля, че е имало предварителна уговорка... Или е успял сам или са му помогнали, но какъв е смисълът да "пробва", та да го чакат..

Относно смисъла, не всичко може да е смислено в случая. Те са искали да извършат действието едновременно. Имало е 2 пистолета и 1 пушка. Някой, вероятно Калушев, е предвидил, че този с пушката може да остане жив, и е дал инструкции за подсигуряване. Защото едва ли ще даде инструкции - ако не успееш, вземи съседния пистолет и опитай пак.
Непрекъснато стигаме до "не всичко може да е смислено". То при сектантите и НПО-тата нито физиката, нито биологията важат. За психологията да не говорим. Сакън да не се усъмни някой в МВР и прокуратурата.
Между другото, кой е казал, че килърите са били невъоръжени?! Питахте ли за многото гилзи, дали са били само от оръжията на тримата? Или и това Ви е на честна дума? Или ако изобщо има данни, то те обезателно са предварителни.

Човек може да се усъмни, естествено, че не са направили всичко перфектно. Но не и че могат да съчинят цял роман, да произвеждат факти, фалшиви записи, фалшиви аутопсии и т.н. За да възприемаш такава "теория на конспирацията" трябва да си много предубеден човек, бих казала - да си филмиран по някои теми.

# 50 312
Онлайн протестът мина ли?

# 50 313
Най-реалистична е фантазията на Бузов - отишли от Сърбия Х бр. невъоръжени топ килъри, взели им устройствата, писали поезия във фб и се прощавали с Майсторова от чуждо име, взели им и оръжията и ги застреляли на две места. Забравих - и накарали Дечо да размахва средни пръсти пред камерата.
А защо решихте, че са невъоръжени?

Може да са имали оръжия, с които да заплашат и подчинят хижарите, но за убийствата да са ползвали оръжията, налични в хижата.

Предимство за килърите е, че оставят по-малко следи. По вида на гилзите и куршумите  дава насоки за убийците - правят се изводи за оръжието, ползвано ли е при друго престъпление, страна на производство  и т.н

# 50 314
Назад потребителка беше пуснала странен пост, който не стана ясно от кого е, уж от познати на ИК и на групата, който завършваше толкова странно и с някакви звезди, които подсказвали какво се е случило на Петрохан. Чета сред  последните коментари, че се били застреляли навън, за да гледали звездите...Каква е връзката на звездите с трагедията, разбрахте ли /защото аз нищо не разбрах от въпросните постове/?
По спомен, но не помня къде го четох, точно на този ден има някаква особена подреба на подвижни и стационарни звезди в небето. Която била "важна" за някои източни религии. Възможно е и да е било в някоя от астро групите във фейсбук.

За положението на телата - от наша гледна точка (без значение ягодки, черешки, тикви или мушмули), нява как да преценим естествено или неестествено е разположението на телата, ако приемем, че са се самоубили там, пред колибката. Просто защото не се знае кой колко е тежал точно в този момент. Кой колко е висок, с точност до сантиметър. Каква е била силата на отката и изместването от изстрелите на телата. Ако има тези изходни данни, може да се изчисли почти с точност как точно трябва да са разположени телата. Чиста физика, механика и сатика. И пак с уточнението, че за сега знаем, че там са намерени телата. За сега не знаем официално там ли са се екзитнали.
Ъ? А къде да са се екзитнали? Как са стигнали до колибата тогава, ако е било другаде?🙄

# 50 315
  • София
Аз затова зададох въпроса възможно ли е да се разбере по слух кой изстрел е от карабина.

То нито е потвърдено, че това са изстрелите, нито разположенията на телата доказват самоубийства.
 Пак гледах снимките и тези събрани панталони на Дечо са ми чудни защо са така, отделно раните по лицата на Пламен челото и на Дечо бузата.

# 50 316
Цитат
И пак с уточнението, че за сега знаем, че там са намерени телата. За сега не знаем официално там ли са се екзитнали.
Е, при твърдението за липса на данни за външна намеса (няма следи някой да е идвал, съответно и да си е заминал от хижата), изключваме намирането им от Деян, като как да разбираме различно място на самоубийство и намиране на телата, при това заедно с оръжията до тях?
На мен ми трябваше време да осмисля що ще рече тази разлика - намерени там, но може да не са се самоубили там. Обикновено (или поне според моите знания за материята) самоубийците си остават на мястото на самоубийството, не се преместват сами. 
Кой в такъв случай ги е пренесъл заедно с оръжията? Е ли това външна намеса в даден момент или не? И ако да, къде са следите от тази намеса, нали нямало такива?

# 50 317
Най-реалистична е фантазията на Бузов - отишли от Сърбия Х бр. невъоръжени топ килъри, взели им устройствата, писали поезия във фб и се прощавали с Майсторова от чуждо име, взели им и оръжията и ги застреляли на две места. Забравих - и накарали Дечо да размахва средни пръсти пред камерата.

Може да са имали оръжия, с които да заплашат и подчинят хижарите, но за убийствата да са ползвали оръжията, налични в хижата.

Предимство за килърите е, че оставят по-малко следи. По вида на гилзите и куршумите  дава насоки за убийците - правят се изводи за оръжието, ползвано ли е при друго престъпление, страна на производство  и т.н

Въоръжените са от друга страшна приказка - за спуснатите над хижата в снежната буря от правителствения хеликоптер Аугуста въоръжени убийци.
Моля ви да следите дискусията и стотиците ѝ сюжети.

# 50 318
Ъ? А къде да са се екзитнали? Как са стигнали до колибата тогава, ако е било другаде?🙄

С медитация са стигнали до левитация, пост-мортем.
За сектите всичко е възможно! Нали???

# 50 319
  • у дома...
Онлайн протестът мина ли?
В петък.

Скрит текст:

Бузов така каза - дошли са четирима, от които една жена. Невъоръжени. Водили са престрелка (с какво не каза) и са ги застреляли с техните оръжия. Като в престрелката единият килър е бил смъртоносно ранен и по-късно умира в сръбска болница.

Скрит текст:

Нали уж има теория, че са местени от Деян. Лично на мен тази снимка ми изглежда да е като от подготвянето за товарене на трупната кола.

Но пък ако знаех къде са се екзитнали с точност, щяхте да ме гледате по телевизията, а не да пиша във форума. Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

# 50 320
Плъх, аз ще питам.
Какво се случва между тръгването на Николай с багажа и тръгването "спешно" на Калушев с Алекс? Тогава ли е взето решението? На мен това ми е един от моментите, които трудно се обясняват. Защо не е изчакан да се сбогува и той с другите? Защо са бързали?

# 50 321
Ако труповете са местени както твърди Тодоров, означава, че всяка дума на разследващите, всички видове експертизи, информация и данни във връзка с разследването ще бъдат подложени на основателни съмнения за липса на достоверност.
От друга страна, ако има местене на труповете, това би обяснило в голяма степен защо 3 правителства мълчат 'като риби на сухо' по въпроса, прехвърлят отговорността и защо прокуратурата не прави повече изявления.
Това би обяснило и изчезването на Деян. Възможно е той да знае, че са местени телата и е изчезнал преди да го 'натопят' него за това. Неслучайно Демерджиев питаше за него.

# 50 322
Сръбските килъри са декларирали на Връшка чука своите законни оръжия, за да не будят подозрения и да прикрият от проверка незаконните, укрити в тайник из колата. Но Бузов това тактично не го споменава за да си няма проблеми с Гранична полиция, а и за да не излага близките на смъртна опасност - все пак трима убийци са живи.

# 50 323
  • my own world....
Плъх, аз ще питам.
Какво се случва между тръгването на Николай с багажа и тръгването "спешно" на Калушев с Алекс? Тогава ли е взето решението? На мен това ми е един от моментите, които трудно се обясняват. Защо не е изчакан да се сбогува и той с другите? Защо са бързали?

Аз може ли да кажа... предполагам, че младежите не са знаели какво следва, ИК иска да отдели Алекс възможно най-рано.
Sunseto3, не са сръбски, украински или руски били и са декларирали и къде са служили (френския чуждестранен)....явно

# 50 324
  • София
Питам се и още нещо. При сбогуването тримата изглеждат спокойни, дори имаше смях, а вечерта когато Ивей вървеше към гаража или където и да е съпроводен и го виждаме с изгорените/скъсани панталони, ми се струва, че репликата "знаеш ли колко ми пука, знаеш ли колко ми пука" я казва много напрегнато и ядосано, като притиснат от обстоятелства човек.

Общи условия

Активация на акаунт