Отговори
# 50 385
Сив Плъх, добър анализ...и моите заключения са близки..
А според теб, Дечо защо и на кого показва средни пръсти?

Няма как да знаем категорично. Това е едно от многото неща, които никога няма да разберем със 100% сигурност. Но все пак, за да се "разчете" тази сцена със "сбогуването" и пръстите, трябва да се вземе предвид, че тези тримата току що, буквално преди няколко минути са разбрали за екзита. Това е ключът за разбирането на какво се случва в този момент. Според мен пръстите са по адрес на "чудовищното място - този свят". Особено както пръстите идват като последващо действие след молитвените жестове и т.н.

# 50 386
Логиката на Сивия плъх е антилогика.

И нелогичните неща се обясняват, че са тъпи и смотани (подпалвачи), но иначе от много време са планирали самоубийствата и подпалването.

Хора, които имат 5-6 газови бутилки могат да направят големи бели:
1. Да се задушат, докато спят, защото преди това са ги оставили отворени. Идеална, почти неумишлена смърт.
2. Да взривят цялата хижа, така че да НЕ остане тухла върху тухла, пак по 2 начина:
2.1 нареждат пълните бутилки (колкото са, може и под 6) до огъня. И като стане жега - силно бум, но ще се чуе на км и веднага някой ще дойде.
2.2 На затворено оставят бутилките отворени. При наличие на достатъчно газ във въздуха (след известно време), само палват със запалка - и пак бум.

А като гледам бутилките, дори не са опушени, значи са били далече от огъня. Преместени са нарочно, за да не се взривят. Така убийците имат време да избягат далече, преди някой да открие телата.

# 50 387
Сив Плъх, добър анализ...и моите заключения са близки..
А според теб, Дечо защо и на кого показва средни пръсти?

Няма как да знаем категорично. Това е едно от многото неща, които никога няма да разберем със 100% сигурност. Но все пак, за да се "разчете" тази сцена със "сбогуването" и пръстите, трябва да се вземе предвид, че тези тримата току що, буквално преди няколко минути са разбрали за екзита. Това е ключът за разбирането на какво се случва в този момент. Според мен пръстите са по адрес на "чудовищното място - този свят". Особено както пръстите идват като последващо действие след молитвените жестове и т.н.

Оставам с усещането, че не му се умира, и изпитва разочарование или озлобление, че трябва да се раздели с този свят.

# 50 388
  • my own world....
Действия, които явно не са свързани със сектата, след като в доклада е описана работата по сигнали срещу НАКЗТ...чета аз...а ти?
Защо мислиш, че са направили среща ЕДИНСТВЕНО за ИК, а не за няколко различни казуса?!

# 50 389
Интересни хипотези, Сив Плъх.
Аз се чудя още нещо. Николай връща багажа на момичето сутринта.
Ако е имало някакъв гаф с момичето, чудя се, дали има шанс Калушев нарочно да го е изпратил сам да говори с бащата като един вид делегиран дипломат? Може бащата да е заплашил със сигнал срещу Ивайло, а Ники да е направил един последен опит този сигнал да се спре?
Като цяло този целия момент с поспешното връщане на това момиче, поспешно изхвърчане от къщата в Бъргари с отворени кранове и врати и после спешното връщане на багажа...според мен изтеклите показания на бащата или не са пълни, или е укривал нещо от полицията.
И правилно ли си спомням, че между Българи и Петрохан, Калушев с двете момчета нощува една вечер някъде с кемпера и се появяват на хижата чак сутринта?

Аз правя една друга спекулациия: ...това Калушев им е открехнал там на място, след като е взел успокоителното си ...

Периодично се пише за това успокоително, за чайчета и за гъбки.
Намерили са нещо, но без да определят концентрацията.
Няма данни да са намерили нищо, нито в кемпера, нито в хижата. Ако е изпил едно хапче, или две или три... Къде е блистера/ампулата/шишенцето? Празни, пълно или   с някакъв остатък?

Изолде писа, че са намерили нещо в косата на Николай.
Няколко пъти вече питам и няма отговор, само в косата на Николай ли са намерили или само него са изследвали.
Има значение.
В един от брифингите ясно казват, че освен в Калушев, в останалите жертви НЕ е открито наличие на упойващи вещества.

ДМТ/псилоцибин не се открива със стандартни тестове. Може в последствие да са правили по-задълбочен химичен анализ на косъм, примерно.

Notamama, вчера написах нещо подобно на теб. Имам подозрения, че хората, които стоят далеч от публичното пространство като Деян и бащата на това момиче, знаят много и не искат да бъдат асоциирани с Калушев. В противен случай можеше да бъдат активни ако не като Ралица, но поне като Макулев. Но те просто не фигурират никъде.
Мисля, че е станал скандал с момичето и затова Калушев и останалите са бързали и зарязали къщата в Българи така. Връщат я спешно в София, на другата сутрин много рано Николай събира багажа и от хижата и го връща. Като добавим и предсмъртното съобщение на Калушев до майка му, нещата придобиван завършен облик. Ако е имало скандал покрай това момиче, то действията след това на Калушев биха изглеждали много  логични.

# 50 390
Биборана, убийците са от френския легион с всякакви военни умения, включително диверсии и боравене с експлозиви. Ако са искали да взривят хижата, щяха да лепнат на 10-на възлови места по фасадата по половин килограм пластичен взрив С-4 с дистанционно верижно задействане през стар смартфон, свързан с главния детонатор и толкоз. Зареждат, заминават си тихо и кротко, след 10 км звънят на смартфон - детонатора и Петрохан е тухла до тухла. Но не е било това целта.

# 50 391
Сивия Плъх, много благодаря!
Имам още един въпрос😊
Възможно ли е, когато Деян е обръщал трупа на един от приятелите си и проверявал дали е жив, оръжие да е паднало под тялото?

И аз благодаря! За оръжието е малко вероятно да е "паднало" под тялото. Откъде да "падне"? За да види дали е човека е "жив" значи трупът е бил по очи. Не е можел да види лицето му. Няма много логика да е имало оръжие на гърба на трупа нали? Следователно оръжието най-вероятно си е било под него и преди. Освен това, за да види дали човека е жив не е нужно да го обърне целия по гръб. Може да го хване за рамото и да го обърне частично за да види лицето му, очите, устата (за пара от някакъв дъх) и после пак да го пусне както си е бил. Но дори и да го е обърнал, дори под гръба му да е намерено оръжие, то не е паднало отнякъде, а си е било там.
Кого според теб е обърнал? Ивей е единствен по очи. Стъпките достигат малко преди тялото на Пламен...Не дори до него.Как го обръща отдалече?

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 18:53 от Barsa

# 50 392
Сега и аз ще питам. Защо трябва да отдели момчетата?
...
Никой друг не знае, никой не е подготвен, но той скорострелно изчезва с кемпера и оставя тримата да изпълнят неговия план. Обяснил ли им е поне кое, кой, кога, все пак цяла хижа има да палят.
Значи е нарцис. Какво всъщност означава това конкретно? Че е искал да стане всичко по неговия план? Тогава защо чака цяла седмица, при положение, че всеки момент може да бъде открит и обвинен в убийство?

Браво katta. Може и по-конкретни да бъдат въпросите, но не е зле. Ето:

1. Защо трябва да отдели момчетата?

Едно вероятно и възможно обяснение има тук:
https://bg-mam.ma/p/1853871/51358210

Но ето и накратко: Калушев е бил неуверен и се е страхувал. Идеята, че може "водачеството" му да бъде отхвърлено го е ужасявала. Да се самоубият всички заедно е проблем за него защото е е можело на някои от тримата да му дожалее за момчетата, да му сработи съвестта или инстинкта а самосъхранение. Самите момчета е можело да се уплашат и да се опитат да избягат. Калушев не е искал да се окаже в такава ситуация. Дал си е "божествената воля", после е чакал да се увери, че тримата са мъртви, след това е изпил успокоително и е убил момчетата. И накрая и себе си.

2. Обяснил ли им е поне кое, кой, кога, все пак цяла хижа има да палят?

Да, между 16:07 и 16:20 на 1-ви февруари. Използвал е някакво приложение за комуникация, най-вероятно Signal.

3. Значи е нарцис. Какво всъщност означава това конкретно? Че е искал да стане всичко по неговия план?

Да, точно така. Искал е винаги всичко да става според неговите желания и мании. Като цяло е човек с недостиг на емаптия, нужда постоянно да му се възхищават, самонадценяване, и т.н.  Какво означава "нарцис" пише тук:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8%D1% … D1%82%D0%B2%D0%BE

4. Тогава защо чака цяла седмица, при положение, че всеки момент може да бъде открит и обвинен в убийство?

Всъщност, по-вероятно е да е убил момчетата и после себе си още на 2-ри или 3-ти февруари.

# 50 393
Биборана, убийците са от френския легион с всякакви военни умения, включително диверсии и боравене с експлозиви. Ако са искали да взривят хижата, щяха да лепнат на 10-на възлови места по фасадата по половин килограм пластичен взрив С-4 с дистанционно верижно задействане през стар смартфон, свързан с главния детонатор и толкоз. Зареждат, заминават си тихо и кротко, след 10 км звънят на смартфон - детонатора и Петрохан е тухла до тухла. Но не е било това целта.

Не си ме разбрала.
1. Убийците не искат да оставят много улики, затова не стрелят със собствените си оръжия.
2. Нареждат телата, за да приличат горе-долу на самоубийство. Наш'то прокуратура е с тунелно виждане и няма да се престарае да задълбава в търсене на улики, т. 1 им стига.
3. Палят частичен пожар, за да унищожат само някои доказателства - предна камера, сървър (ако е записвал), частите от хижата, където може да оставили косми, днк, следи. Искат бавен частичен пожар
4. Но убийците искат да имат време да избягат максимално далече и не  искат случаен взрив, който се чува далече и може труповете да се открият скоро. Затова преместват всички бутилки на безопасно място, където са сигурни, че темепературата ще е ниска, далече от пожара.
Ако например тези бутилки са за газови котлони/готварска печка, съвсем нормално е поне една от тях да е вързана и да е в общите части, а те са тотално изгорели. Общите части се виждат на стари снимки от времето на бай Фидос и точно при главния вход.

Но приемам и хипотезата на Кубратова (тя има опит в наказателни дела), че убийците не са инсценирали нищо.
А нашата прокуратура иска да докаже самоликвидиране, защото знае, че не може да открие убийците (или не иска), а за обществото е страшно да разбере, че килърите са между нас и всеки момент могат да убиват безнаказано. Реално прокуратурата прикрива собственото си безсилие, а не убийците.

# 50 394
Ако е имало някакъв гаф с момичето, чудя се, дали има шанс Калушев нарочно да го е изпратил сам да говори с бащата като един вид делегиран дипломат? Може бащата да е заплашил със сигнал срещу Ивайло, а Ники да е направил един последен опит този сигнал да се спре?
Като цяло този целия момент с поспешното връщане на това момиче, поспешно изхвърчане от къщата в Бъргари с отворени кранове и врати и после спешното връщане на багажа...според мен изтеклите показания на бащата или не са пълни, или е укривал нещо от полицията.
И правилно ли си спомням, че между Българи и Петрохан, Калушев с двете момчета нощува една вечер някъде с кемпера и се появяват на хижата чак сутринта?

Аз правя една друга спекулациия: ...това Калушев им е открехнал там на място, след като е взел успокоителното си ...

Няма данни да са намерили нищо, нито в кемпера, нито в хижата. Ако е изпил едно хапче, или две или три... Къде е блистера/ампулата/шишенцето? Празни, пълно или   с някакъв остатък?

Няколко пъти вече питам и няма отговор, само в косата на Николай ли са намерили или само него са изследвали.
Има значение.
В един от брифингите ясно казват, че освен в Калушев, в останалите жертви НЕ е открито наличие на упойващи вещества.

ДМТ/псилоцибин не се открива със стандартни тестове. Може в последствие да са правили по-задълбочен химичен анализ на косъм, примерно.

И аз имам подобна хипотеза, Notamama. Но мисля, че заплахата за сигнал е дошла от майката на момичето, която е поставила бащата под натиск да го прибере веднага от групата, и бащата се е подчинил. Момичето при кого от разведените родители е живеело постоянно?

# 50 395
И аз имам подобна хипотеза, Notamama. Но мисля, че заплахата за сигнал е дошла от майката на момичето, която е поставила бащата под натиск да го прибере веднага от групата, и бащата се е подчинил. Момичето при кого от разведените родители е живеело постоянно?
И после? Това е накарало четирима здрави, прави мъже да се самоубият? Гузната съвест заразна ли е?

# 50 396
Сега и нови сигнали измислихте. На брифингите никой не е казал подобно нещо, просто нови сигнали няма.
За момичето няма и основание - то не е седяло повече от 1 месец и са си го прибрали, няма отглеждане.
А и на ИК не му е пукало от сигнали, бил е чаровен по думите на СА.

# 50 397
Сега и аз ще питам. Защо трябва да отдели момчетата?
...
Никой друг не знае, никой не е подготвен, но той скорострелно изчезва с кемпера и оставя тримата да изпълнят неговия план. Обяснил ли им е поне кое, кой, кога, все пак цяла хижа има да палят.
Значи е нарцис. Какво всъщност означава това конкретно? Че е искал да стане всичко по неговия план? Тогава защо чака цяла седмица, при положение, че всеки момент може да бъде открит и обвинен в убийство?

Браво katta. Може и по-конкретни да бъдат въпросите, но не е зле. Ето:

1. Защо трябва да отдели момчетата?

Едно вероятно и възможно обяснение има тук:
https://bg-mam.ma/p/1853871/51358210

Но ето и накратко: Калушев е бил неуверен и се е страхувал. Идеята, че може "водачеството" му да бъде отхвърлено го е ужасявала. Да се самоубият всички заедно е проблем за него защото е е можело на някои от тримата да му дожалее за момчетата, да му сработи съвестта или инстинкта а самосъхранение. Самите момчета е можело да се уплашат и да се опитат да избягат. Калушев не е искал да се окаже в такава ситуация. Дал си е "божествената воля", после е чакал да се увери, че тримата са мъртви, след това е изпил успокоително и е убил момчетата. И накрая и себе си.

2. Обяснил ли им е поне кое, кой, кога, все пак цяла хижа има да палят?

Да, между 16:07 и 16:20 на 1-ви февруари. Използвал е някакво приложение за комуникация, най-вероятно Signal.

3. Значи е нарцис. Какво всъщност означава това конкретно? Че е искал да стане всичко по неговия план?

Да, точно така. Искал е винаги всичко да става според неговите желания и мании. Като цяло е човек с недостиг на емаптия, нужда постоянно да му се възхищават, самонадценяване, и т.н.  Какво означава "нарцис" пише тук:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%86%D0%B8%D1% … D1%82%D0%B2%D0%BE

4. Тогава защо чака цяла седмица, при положение, че всеки момент може да бъде открит и обвинен в убийство?

Всъщност, по-вероятно е да е убил момчетата и после себе си още на 2-ри или 3-ти февруари.

Сив плъх, голяма част от думите Ви звучат много логично. Може би с изключение на това, че са разбрали за плана около 16 часа на 01.02. Сбогуването сутринта през деня между Калушев и тримата на хижата ми изглежда като финално. После има доста часове, през които не знаем какво се е случвало в хижата. Тримата излизали ли са на двора въобще? Дали са прекарали деня в приготовления, молитви? Имам усещане, че решението е взето малко преди да се върнат с кемпера от село Българи. Всички от близките им са знаели, че са там (без може би Макулев). И са очаквали още да са там, дори когато вече бяха обявени за издирване. Следователно, бързото и непланирано връщане има сериозна причина. Според мен-момичето.
Мисля си и друго. Дали патолозите биха могли да установят кога Калушев е погълнал успокоителното вещество, по степента на разграждане в организма?

# 50 398

Има значение.

Notamama, вчера написах нещо подобно на теб. Имам подозрения, че хората, които стоят далеч от публичното пространство като Деян и бащата на това момиче, знаят много и не искат да бъдат асоциирани с Калушев. В противен случай можеше да бъдат активни ако не като Ралица, но поне като Макулев. Но те просто не фигурират никъде.
Мисля, че е станал скандал с момичето и затова Калушев и останалите са бързали и зарязали къщата в Българи така. Връщат я спешно в София, на другата сутрин много рано Николай събира багажа и от хижата и го връща. Като добавим и предсмъртното съобщение на Калушев до майка му, нещата придобиван завършен облик. Ако е имало скандал покрай това момиче, то действията след това на Калушев биха изглеждали много  логични.

Абсолютно!!! Подкрепям 100% разсъжденията Ви за “последната капка”, Сивия плъх. И аз го виждам така развитието.

# 50 399
На мен ми звучи доста измислено...Освен ритуално, самоубийството стана и дистанционно с инструкции от 13 минути, дадени от разстояние. Не пречи да си бистрим...

Общи условия

Активация на акаунт