Отговори
# 50 415
Ето това трябва да се разбере. Не съм очаквала, че в България ( пълноправен член на ЕС) може да има някакъв велможа. На който да му са подчинени всички структори на властта. Да замитат и мълчат.
Възможно ли е това?
Да, възможно е. Нарича се корупция и организирана престъпност.

# 50 416
По отношение на случилото се в Българи, напоследък ме е хванал конспиративният вирус.
Ами ако обявените показания на момичето и бащата са верни и нищо особено пък не се е случило там? Ако няма сигнал или сплашване от баща, майка или друг близък? Какво тогава е наплашило Калушев толкова?
Имал е протекция в службите, това е ясно. Но и на тия протектиращи може да е започнало да им писва с тия деца. Може след Леон да е бил предупреден да спре да привлича нови. Той не се вслушва и се захваща с това момиче. Докато е в Българи някой от службите му звъни и му дърпа конско от сорта "Абе ние казахте ме ли ти да спреш с децата".
От самото начало на случая за мен писмото към Майсторова е ключово за разбиране на мотива. Ясно се вижда коя е най-голямата му болка – "помощта" към децата. Не е разбран там и там му се пречи от кочината. Все нещичко щеше да излезе, ако се беше случило нещо ужасно с момичето. Не е нужно да се разкрива самоличността му, но какво му се е случило, някой някъде щеше да намекне. А то – абсолютно нищичко. При положение, че се търси мотива, а човекът си го е написал в предсмъртното писмо черно на бяло и никой нищо не говори за това.
Но ако ушето в службите му е казал "Връщай бързо момичето, че ще ти се случи случка", това обяснява и действията, и тонът на писмото и разсеяността на разследващите.

# 50 417
  • European Union
. Но за колко неуспешни опита с пушки бяхме чували.

Не, не и не! Не казвайте, че в следващите 40 страници ще обсъждаме дали Ивайло Иванов се е самоубил с пушка! 🤦♀
Няма такива данни! Не слагайте каруцата пред коня!
Преди 10ина страници това е обсъждано, просто аз сега го прочетох. Без пушка остава вариантът да са се гърмели един по един, като първи е бил законният собственик на оръжията, а последен - счетоводителят.

# 50 418
The One Trie King, и аз имам колебания доколко момичето само по себе си и какво е станало с него на село е тригърът, обаче по твоето предположение бих попитала Защо точно сега някой от службите му е поклатил пръст? И защо сплашване, вместо арест?

# 50 419
Разбира се, че ще е неудобно да се търси убиец, или няколко такива, а направо ще е невъзможно да си признаят, че знаят, че е имало външни лица, но не са ги открили.
Може и да са се напънали да търсят такива  (издирваните коли по границите?) , но когато са видели на къде отиват нещата, и веднага започва повторението до откат - няма външна намеса, тоест - спокойно, всички виновни са мъртви.
Николова кога е разкривала поръчково убийство?
Или Христина Лулчева?
Въобще имаме ли случай на разкрито поръчково убийство?

# 50 420
И точно защото има доста неразкрити поръчкови убийства, не е толкова трудно това да се обяви за поредното такова, вместо да се фалшифицира разследване и да се обяви за разширено самоубийство.

# 50 421
Изгледайте пак интервюто с кмета на Гинци непосредствено след намирането на телата в хижата. Убити там и подредени. До тях три пистолета и под единия малка карабина. Познах двама-трима. Вътре много оръжия и  много гилзи. Първо влязоха Данс и после групата от София. Тепърва ще кажат там.. самоубили ли са се или са самоубити.
Направо си разказа като пич всичко.
Той е видял с очите си. Както и Деян.
И двамата след това изчезнаха за света. Кметът не е казал дума повече, а Деян изчезна.
На мен това ми говори достатъчно, че разследването е тенденциозно и подкрепя определена версия.

Мисля, че при всички случаи отглеждането на деца от Калушев за дълго време е нещо, което не е правилно и затова е абсолютно виновен. Дали го е правил заради свои влечения или заради някакви амбиции или сбъркано някакво виждане как трябва да растат и да бъдат образовани децата, не знам. Но ми се струва, че точно това отклонение е било използвано срещу него и е бил изнудван и принуждаван да върши някаква дейност в хижата, от службите. Затова е имал и чадър и е продължавал с децата. Кочина е наричал онези, които са го държали изкъсо. Уморил се е да им играе по свирката и е решил да приключат с България. Затова е купен и кемпера, за да избягат с него.

# 50 422
И точно защото има доста неразкрити поръчкови убийства, не е толкова трудно това да се обяви за поредното такова, вместо да се фалшифицира разследване и да се обяви за разширено самоубийство.
На шестима? Без криминално минало? От които едно дете?! Това да не е Сърбия или Русия. Все пак сме в ЕС, неудобно е някак. За какво са ги спонсорирали тия бронежилетки и автомати (имам предвид отряда, влязъл пръв в хижата).

# 50 423
По отношение на случилото се в Българи, напоследък ме е хванал конспиративният вирус.
Ами ако обявените показания на момичето и бащата са верни и нищо особено пък не се е случило там? Ако няма сигнал или сплашване от баща, майка или друг близък? Какво тогава е наплашило Калушев толкова?
Имал е протекция в службите, това е ясно. Но и на тия протектиращи може да е започнало да им писва с тия деца. Може след Леон да е бил предупреден да спре да привлича нови. Той не се вслушва и се захваща с това момиче. Докато е в Българи някой от службите му звъни и му дърпа конско от сорта "Абе ние казахте ме ли ти да спреш с децата".
От самото начало на случая за мен писмото към Майсторова е ключово за разбиране на мотива. Ясно се вижда коя е най-голямата му болка – "помощта" към децата. Не е разбран там и там му се пречи от кочината. Все нещичко щеше да излезе, ако се беше случило нещо ужасно с момичето. Не е нужно да се разкрива самоличността му, но какво му се е случило, някой някъде щеше да намекне. А то – абсолютно нищичко. При положение, че се търси мотива, а човекът си го е написал в предсмъртното писмо черно на бяло и никой нищо не говори за това.
Но ако ушето в службите му е казал "Връщай бързо момичето, че ще ти се случи случка", това обяснява и действията, и тонът на писмото и разсеяността на разследващите.

True king, и аз се лутам в същата посока. Задължително ли е момичето да е пострадало, за да се ядосат/изплашат нейните родители, например? Може ли да е забелязала странна религиозна практика? Тя ги е познавала, но дали е била допусната навътре в групата преди това от Калушев?

# 50 424
Много е писано. Само не разбрах, кога се появи в картинката френския легион?
Подминахме висотите. Вече сме в космоса.

Според мен Деян са го скрили службите. Баща му е помогнал. Деян си е казал всичко каквото знае. Невена и тя ми бяга от картинката. Може би и тя е проговорила.

Дописвам. Четем, че си е счупил телефона. А дали е вярно? Може да е за заблуда на останалите. Не трябва да знаят, че службите имат достъп до тази информация.

# 50 425
Също така забележете, че Деян в показанията си казва, че при последното си посещение в хижата НЕ е видял Ники и Сашко там, а само Калушев, Пламен, Дечо, Ивей.
Деян е отказал отключване на телефона.
Но пък тези в кемпера според снимката са счупени.
От какво?
Едва ли са си ходили със счупени телефони.

# 50 426
Mama xxl и The One True King, и другите разбира се...

Ето проста и логична версия на връзката на момичето с всичко. Това е само хипотеза:

1. Момичето е било сравнително отскоро около групата.
2. За това време едва ли е била "обработена" като другите.
3. Ясно е, че е имала някакви проблеми в семейството и с поведението.

И изведнъж... Калушев хваща Алекс и момичето в интимен момент! Дори и обикновена целувка е била достатъчна за да го тригърне. Спомнете си Валери и как се разделя с Калушев след като той е видял Валери да целува някакво момиче в Мексико. Бил е бесен!

И какво се получва за Калушев? Новата му играчка Леон му е взет, от службите душат наоколо, а последната му любов Алекс, изведнъж е с момиче??? Ужас!!

Калушев е бесен. Пълна Кочина! Никой не го слуша! Авторитета му на полу-бог е в кофата! Нови момченца на хоризонта не се задават, а на него и без това вече му е бил отвратителен собствения му живот. И тогава решава да сложи край на всичко!

Няма нужда от служби, от изнудване, и т.н. Може всичко да е само на база на една проста целувка между момичето и любимеца на Калушев. Момичето според баща ѝ "била доволна". Е да ... особено ако е имала романтично преживяване, защо не??

Да, знам какво е казал баща ѝ за връщането ѝ. Няма никаква връзка.

# 50 427
  • София
The One True King, за мен мотивът (не тригърът) е това, че потокът от пари и деца към Калушев е секнал заради сигналите и е останал без влиятелни поддръжници, които да му се възхищават и да му осигуряват протекция. Той без тези неща не е можел да съществува. Имал е страшна грандомания и нарцистично его. Решението да приключва всичко, както писа и Сив Плъх, е било оформено в продължение на по-дълъг период.
Така или иначе психолозите, работещи по случая, ще изградят и подкрепят най-вероятната хипотеза според данните. Предполагам, че в това отношение се работи винаги с вероятност, няма как да има пълна сигурност при мъртъв извършител.

За тригъра - може би никога няма да се разбере. Може и да е версията на Сив Плъх за интимни пориви, а може би и действия, на Алекс спрямо момичето - нещо, което Калушев, меко казано не е одобрил и което го е вбесило. Може би и затова не е пожалил Алекс, а съзнателно го е убил. Възможно е, но ако е такава ситуацията с момичето, дали ще се разбере?

Сив плъх, писали сме едновременно.

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 20:47 от Magenta2022

# 50 428
The One Trie King, и аз имам колебания доколко момичето само по себе си и какво е станало на село е тригърът, обаче по твоето предположение бих попитала Защо чак сега някой от службите му е поклатил пръст? И защо сплашване, вместо арест?
Ами и на тях може да им е дошло в повече. Допускам след Леон да са му поставили ултиматум, който той нарушава с момичето.
Защо си играят въобще и не са го арестували просто, не знаем играта на лобита и интереси в тия среди. Не вярвам да са единни. Но с правилния гръб сред задкулисието се стига далеч. Виждали сме го неведнъж пред очите ни. Едно въздебеличко момче, което не може да състави едно правилно изречение, коли и беси в държавата. Откровена мутра влезе в историята ни по продължителност на управление. Тотално посредствен инфантил го произвели в голям АйТи предприемач, пък после кмет на София, много им се иска и до по-нагоре да го изведат, ама много некадърен горкия, прави всичко възможно да им провали плановете.
С по-различни амбиции и интереси, Калушев е можел да стигне много далеч. Виждаме, че за Топлофикация нещо го гласяли. Той обаче е поставял децата на първо място, а с такава особеност, повече от лама магьосник на елита трудно да изкласиш.

# 50 429
А мен статията в Труд (благодаря, Баба Дали, не я бях чела) ме наведе към размисъл как са възприемали децата ИК. Нещо като бог, пряка реинкарнация на цяла последователност от духовни учители. Внушил им е и че той е техният спасител от чудовищния свят.
Та в тази връзка, дали АМ и НЗ не са знаели, но са го приели? Обяснява защо след първия изстрел в кемпера, другият не се е съпротилявал.

Общи условия

Активация на акаунт