Отговори
# 50 550
Близък на един от тримата на Петрохан е свидетелствал, че му е говорил наскоро за самоубийство.
Според мен са го обсъждали като възможен изход цялата група.
Може ли линк към тази новина ?
Казаха го на първата пресконференция.

# 50 551
Не е логично да се злоупотреби  с момиче, докато 30 години интересът е бил само към момчета. До тук съм разбрала единствено за Тея, която е обявена като първо момиче в чест на Майсторова. Ако Тея е съобщила нещо, то е било от Българе, но пък месец? е била неограничавана при тях в хижата. Ако Калушев търси тилкувци, те са само момчета.

# 50 552
30.01 - тръгват от Българи заради новоизникнал ангажимент на Теа. Напр. майка й е казала, че идва в София. Оставят я и изчакват до 31-ви, за да си я приберат. Но - греда. Майката е категорично против, заплашва, че ако Теа се върне там пак, ще хвърчи перушина. Става ясно че Теа няма да се върне повече изобщо. ИК има подозрение, че някой се е свързал с майката и й е разказал за предишните деца. Може би проверява това по свои канали и получава потвърждение. Но и без последното, вече е бесен. Нататък - това, което знаем.

# 50 553
Аз мисля, че за Теа Калушев е научил, че я прибират окончателно и безвъзвратно няколко часа, след като я връщат. Първо е мислел, че е временно, заради ангажимент в същия ден. Мисля, че майката е поставила ултиматум след като се е разбрало, че баща й дори не знае къде се намира дъщерята. Калушев е бил бесен, вероятно е имал планове за Теа, не в смисъла на пдф, а за религиозните практики и дори за екзита. Решил е, че повече няма какво да чака и си е задействал плановете.
Колко изпаднали трябва да са били, че всичките надежди на Калушев да са били свързани с Теа?! Аз все си мисля, че са били закъсали с парите и са очаквали дарения от баща и. Това обяснява защо внезапно са се сетили за нея, нали се били запознали две години по-рано с нея и баща и! Това, че е била момиче, не се е вписвало в профила на групата, но от немай-къде работят с това, с което разполагат. Теа е изиграла роля, тоест, не е изиграла ролята, която са очаквали от нея, но кълчищата са по-заплетени, там има и политици, и крупни суми, и оръжия. Позатворили са се кранчета и чадъри и е нямало накъде да бягат от петроханската си крепост, а да седят и да чакат да ги сгащят, също не се е вписвало в плановете на ламата.

# 50 554
Първо, ИК сам си го казва в писмото. Второ - ПОРЕДНИЯТ неуспех да вземат ново дете. Трето - едва ли Теа е прибрана за пари - малко вероятно е да се надяват, че един човек може да издържа седем души, да плаща режийните на хижата и т. н. ИК ясно е показал с всички свои действия през живота си кое му е било най-важното - лама, тулкувци - всичко останало са просто съпътстващи движения. Тръгва си, защото осъзнава, че повече никога няма да може да прави това, което му е най важно. Естествено, провала на проектите за финансиране по партийна и дс линия също са важни за решението за екзит, но "капката която прелива чашата" е провалът с момичето.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 07:50 от Кити Кет

# 50 555
Не вярвам, че Калушев е действал безкористно с Теа. Нали се е бил изказвал, че работи само с щедри и дашни хора. Ако може да се нарече работа това, което прави. Нали нямал бил един ден трудов стаж в живота. Свикнал е да харчи чужди пари.

# 50 556
Скрит текст:
Да се върнем на земята.

Ще ви разкажа накратко една истинска стара и поучителна история, за дърт пдф, който "падна по стълбите".
Скрит текст:
Действието се развива 80-те години на миналия век.
Брат и сестра, живеят заедно и двамата неженени.

Той 60+ години, висок, с много престижна професия, свързана с изкуството, затова познава всички известни актьори. Супер възпитан, направо изискан. Обяснява го, че баща му е руснак, аристократ, незаконно дете на граф и графиня (да, бе да).

Сестрата работи в голямо соц-предприятие, по-скоро научен институт и то с техничарска насоченост. Показва, че работят образовани хора, с логическо мислене в професионален план (а в личен?) и далече от изкуството.

Братът, нали е възпитан и със свободно време, кавалерства на сестра си, така се запознава с колегите й, сприяталява се с тях. Прави им дребни услуги и естествено предлага да води децата на представления и да ги заведе зад кулисите и да ги запознава с хората от телевизията. Готов е да отиде във всяка крайна точка на София да вземе и върне децата. Майките и бащите са направо очаровани от добрия другар  еди кой си. Винаги го дават за пример на децата как помага, колко е добър и възпитан. Идилията продължава поне 10-на години.

Докато една сутрин в стаята на сестрата не влетява побесняла колежка. От врата крещи "ковра, сводница, ти ни пробута брат си, тоя первезник." Накратко, не е ясно какво е точно правил с 10-12 г. момиченца в тъмното и зад завесите, но е било гадно. Заплашвал децата, че ако кажат вкъщи, никой няма да повярва и т.н. Но поне едно дете е проговорило и са му повярвали.

В стаята на сестрата работеха 5-6 човека, та хванали и майката, и тя не успяла да набие сестрата.

След 10-на минути звъннал телефона (стационарния, нямаше мобилни) и сестрата хуква към Пирогов. Брат й "паднал много лошо по стълбите". Не помня травмите, но не е имал здрав кокал.

През това време майката тръгнала да обикаля всичките 100 стаи да предупреди хората да не пускат децата си с тоя мръсник. Дошли още няколко ядосани жени и мъже да търсят сестрата. Не казали защо, но разбирайки, че брат й е паднал, репликата им била "още ще пада по стълбите".

На следващия ден всички замесени ги хваща внезапна амнезия. Никой не споменава педофилия. Всички поддържат версията "падане по стълбите". Дъртакът не пуска жалба за побой. Родителите, по-скоро бащата, също не се е занимавал с жалби.

След като излиза от болницата, пдф-ът (вече в пенсия) се изнася на село, защото е добре за здравето му и го е страх да не падне пак по стълбите, нали щото нямат асансьор. Сестрата обаче не падна по стълбите. Може би колегите й решиха, че наистина не е знаела. Тя остана да живее в София и доживя до дълбоки старини.
Връзката с темата.
Мисля, че и тук историята е подобна. Някой баща с пари (за да поръча) или лично (ако е от подземния свят) не е искал да се занимава със сигнали, а се е заел с отмъщение.
Мисля, че детето е момиче, но остава неизвестно за нас (не е Теодора). Може да не е пдф, може да не е имало нищо сексуално, достатъчно е момичето да има тежки психически поражения, които ИК нарича "лекуване" и "помощ". ИК е дочул, че бащата е разбрал нещо и затова групата е била омърлушена - заради отмъщение, на тях от сигнали не им е пукало. А присъдите за пдф в БГ са смешни, не плашат никого.

Само се чудя, защо е отмъщавал и на другите 5-ма, най-вече на АМ, който също е дете. Може би ги и смятал за съучастници?
Биборана, мотивът е възможен, но пак остават проблемите с липсата на физически следи за външна намеса. Ако убийците са платени наемници, защо ще ги разделят, защо ще инсценират самоубийство и то толкова добре, с толкова подробности?
Не е като да имаме висока разкриваемост на поръчкови убийства.
И има данни, че те са били омърлушени от около 2 месеца преди това, защо просто не са върнали Теа отначалото на проблема?

# 50 557
  • София
Близък на един от тримата на Петрохан е свидетелствал, че му е говорил наскоро за самоубийство.
Благодаря, но аз нямам такъв спомен . Тогава казаха  , че на Петрохан са намерени 4 гилзи, но след месец откриха отново четвъртата.Малко странно , но факт.

# 50 558
Ще се опитам да обобщя хипотезите на едно място.

1. Твърди се, че Калушев праща съобщение и за точно 13 минути тримата в хижата вземат решение за самоубийство, събират нафта, пелети. Според техния график, тримата излизат и се сбогуват пред камерите в 16:20 ч., но след това стоят и чакат още 5 часа, преди действително да организират нескопосания палеж и да се застрелят. Защо?
2. Превръщането на трагедията в латино сериал, където една предполагаема тийнейджърска целувка между Алекс и Теа е станала причина за „нарцистичен срив“ и ликвидирането на шест човешки живота, е меко казано несериозно. Нарцистичният срив не означава ли паника, хаос и загуба на контрол? Човек в състояние на психически разпад няма фокуса и студеното хладнокръвие да координира сложни планове с две отделни локации и да пресмята графици за палежи. Освен това, ако хората около него са били обекти за „безусловно подчинение“, как се обясняват средните пръсти пред охранителната камера? Този агресивен жест показва бунт и ярост към някой, който те е притиснал в ъгъла, а не сляпо сектантско покорство.
3. Теорията, че Калушев се самоубил, за да „спре да се преражда“, е поредният абсурд. В будизма самоубийството и отнемането на чужд живот трупат най-тежката възможна карма, колкото и да го е променил, не смятам, че и в това не е вярвал вече.
4. Измисля се сценарий, при който Ивей и негов помагач стрелят едновременно за кураж. Това катастрофира пред факта, че Ивей е погълнал кръв след първия изстрел и е минало време преди втория. Освен това оръжията са намерени подредени под и до телата, защо им е да ги подреждат?
5. Изсипват се думи като „злокачествен нарцисизъм“, „депресивна резигнация“ и „споделена психоза“ накуп. Тези състояния не се ли изключват взаимно? Може ли човек в депресивен срив да планира брутален садизъм и инсценировки по график?

# 50 559
Благодаря, но аз нямам такъв спомен . Тогава казаха  , че на Петрохан са намерени 4 гилзи, но след месец откриха отново четвъртата.Малко странно , но факт.
Казаха, че са били омърлушени, което е различно.

# 50 560
Да напиша малко по систематизирано и хронологично моето виждане.
Началото на екзита - в началото на декември - проблеми с финансирането, отдръпване на спонсорите, трудности с привличането на нови деца.
Последен опит за продължаване по техния "нормален начин" - привличането на Теа - нещата вървят много добре в началото. Бащата е доволен, дъщерята въодушевена.
И отново - греда. Майката научава, заплашва, може би някой й е казал за предишните проверки.
И това вече е наистина краят. ИК разбира, че няма повече шансове. Капката прелива, планът създаден в началото на декември, е завършен.

# 50 561
Правилно отбеляза по-горе една съфорумка, че конспирациите били стигнали висоти - като прочетох последните страници, се уверих и лично.
Мълчанието на органите е принципно правилна позиция във всяко едно разследване до неговото завършване, но крайно закъсняла, особено  на фона на вече проведена съвсем в началото на разследването, когато не са събрани доказателствата, масирана кампания в една посока, с цената дори на множество безпрецедентни нарушения и на НПК, и на Конституцията (което и поставя въпроса за целта на тази кампания). Прочее, сегашното мълчание на този фон изглежда като трудност да потвърдят всичко изплещено в първите дни, далеч не е онова мълчание, което има предвид НПК и което трябваше да спазват в началото, а не в края на разследването. Тази обърната логика на говоренето казва много.
Сега остана да изясним защо Деян, който бил пренесъл телата, за да не изгорят,  е пренесъл и оръжията и ги е подредил около и под тях.
Мен този въпрос ме гложди.
Засега въпросът защо е поставил Ивей по лице и с оголени задни части ми е второстепенен в сравнение с първия.

# 50 562
А мен ме гложди защо считат, че са местени. Значи има следи, че смъртта им е настъпила другаде?

# 50 563
  • София
Началото на екзита - в началото на декември - проблеми с финансирането, отдръпване на спонсорите, трудности с привличането на нови деца.
Последен опит за продължаване по техния "нормален начин" - привличането на Теа - нещата вървят много добре в началото. Бащата е доволен, дъщерята въодушевена.
И отново - греда. Майката научава, заплашва, може би някой й е казал за предишните проверки.
И това вече е наистина краят. ИК разбира, че няма повече шансове. Капката прелива, планът създаден в началото на декември, е завършен.
И аз така мисля. Сигналът за Леон е приключен от Костинбродската прокуратура без последствия през ноември. Калушев обаче вероятно е предупреден от своите хора, че повече малки момчета за отглеждане не може да взима, защото ще го погнат институциите сериозно в такъв случай. Спряни са му и парите от повечето спонсори. Губи власт, влияние, ореол, пари, възможност за нови тулковци момчета. Решил е да се приключва всичко. Взел е момичето или като някакъв източник на средства или по-скоро според мен като част от плана си да остави в съзнанието на света и близките си - картинката на лечител и духовен учител, а не на любител на непораснали момчета, каквато мълва и подозрения са започнали вече да се прокрадват по-настоятелно в заобикалящите го среди.

Момичето може да е част от плана за героичния екзит, замислен от Калушев още през декември. В чест на майка му.

Между другото - периодът на нарцистичен срив при хора с патологичен нарцисизъм, доколкото знам, може да е дълъг - дори месеци.

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 08:51 от Magenta2022

# 50 564
Скрит текст:
И аз така мисля. Сигналът за Леон е приключен от Костинбродската прокуратура без последствия през ноември. Калушев обаче вероятно е предупреден от своите хора, че повече малки момчета за отглеждане не може да взима, защото ще го погнат институциите сериозно в такъв случай. Спряни са му и парите от повечето спонсори. Губи власт, влияние, ореол, пари, възможност за нови тулковци момчета. Решил е да се приключва всичко. Взел е момичето или като някакъв източник на средства или по-скоро според мен като част от плана си да остави в съзнанието на света и близките си - картинката на лечител и духовен учител, а не на любител на непораснали момчета, каквато мълва и подозрения са започнали вече да са прокрадват по-настоятелно в заобикалящите го среди.

Момичето може да е част от плана за героичния екзит, замислен от Калушев още през декември. В чест на майка му.

Между другото - периодът на нарцистичен срив при хора с патологичен нарцисизъм, доколкото знам, може да е дълъг - дори месеци.
Новият декемврийски сценарий и разтеглянето на „нарцистичния срив“ с месеци звучат като пореден опит да се напасне историята със задна дата, но официалните факти отново я взривяват.
Първо, твърдението за „спрени пари от спонсори“ и финансови трудности е пълна измислица. Официално се разбра, че превод от Терзиев е направена съвсем наскоро – в края на ноември, както и превод в самия ден на трагедията. Защо планираш самоубийство заради спрени финансови потоци ако няколко дни преди това получаваш превод? Това показва активно планиране на бъдещи дейности до последната секунда.
Второ, ако прокуратурата в Костинброд е прекратила сигнала през ноември без последствия, това е институционална победа за групата, а не повод за срив. И тук идва големият, логичен въпрос, по който всички мълчат: Защо държавата и институциите официално му позволяват да отглежда определен брой деца и да развива дейността си необезпокояван? Какво точно е трябвало да направи групата за тази държавна „услуга“ и на кого по високите етажи е бил полезен?

Общи условия

Активация на акаунт