Отговори
# 50 760
Накарахте ме пак да гледам записите от хижата. Божкее... Ивей сваля покривалото на кемпера, събира го и го хвърля до входа. След което кадърът с хвърлянето се повтаря.

Мъжът с брадата, който два пъти!! - и там кадърът се повтаря, ходи до пъна и рови нещо в снега, определено не е Пламен. Има бяло чисто лице и брадата е оформена. Докато на Пламен лицето е обрасло цялото.

Тримата, които ходят до онзи гараж с ремаркето, в средата е Ивей, но другите не са Пламен и Дечо. Не са онези слаби фигури от сценката с прощаването. В момента, в който влиза Ивей във входа, се чува изстрел. В следващия момент показват пламналия пожар. Много изрязано има там.

Безсмислени са тези записи. Клъцни срежи.
Не знам защо изобщо ги сглобяваха и показаха.

Ами а де, защо? Защо на оперативката полицаите са решили, че най-удобното и безопасното е да ни покажат видеото с убийците?

# 50 761
Защото са искали да покажат версията си. Поклони, сбогуване, пожар. Решили са, че кой ще ти гледа тези тримата в тъмното кои са. Откъде да предполагат, че хората ще преброят и снежинките чак или ще гледат на бавна скорост и стопкадри. Мда.

# 50 762
Жалко за тези две прекрасни деца!
Жалко е, да.
Хора, какво ви става.
Двете деца с хладно оръжие, Ивей айляк.
Ами направи ми впечатление, коментирам.
Снимката ми е предоставена в темата, нали?
Специално първия път ми се скъса нещо, виждайки малкия Алекс с голямата кошница.
Коментирам снимка.
Не мога, децата са с "хладно оръжие"... да колят гъби. Никога ли не сте ходили с кошница и нож за гъби?

# 50 763
Аз не се наемам да кажа кои са лицата, придружаващи Ивей, има си експертизи за това и би трябвало автентичните пълни записи да са ползвани за тях, както и да са запазени все още, ако се налагат допълнителни или повторни (че се е случвало и изведнъж да се "изгубят" записи, както се "изгуби/открадна" прословутото тефтерче на Златанов с поръчките).
С основание и резонно се задава въпросът (Рокет ли беше?) защо разследващите ще ни показват точно трети лица, за да ни доказват липсата им, действително е нелогично. Но същевременно е нелогично и да ни прожектират субтитри, които явно не отговарят на разговорите, но на, направиха го. Това е алогичност от същото естество, за която няма обяснение. 

# 50 764
От къде е информацията, че има избити стени и врати?
Аз чета тази статия в Дарик, но нещо не мога да разбера.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-svalianeto-na-ohranat … -v-obekta-2461743

# 50 765
Florecita,

ами ДАНС казва, че са били във Франция.
на ФБ страницата на НАКЗТ от окт. 24 има старо съобщение, че са били във Франция до 11.10, а екипът им "посети пет национални парка в Испанските и Френските Пиринеи"https://www.facebook.com/controlagency.eu/posts/pfbid02bxkBrzLBU … __tn__=%2CO%2CP-R

И през Калотина не е най-прекият път до Непал.
Но може и да бъркам.

# 50 766
Защото са искали да покажат версията си. Поклони, сбогуване, пожар. Решили са, че кой ще ти гледа тези тримата в тъмното кои са. Откъде да предполагат, че хората ще преброят и снежинките чак или ще гледат на бавна скорост и стопкадри. Мда.

Ако наистина не са те, на този кадър казаха също, че за последно ги виждаме тримата заедно и другото в този кадър е, че също Ивей най-спокойно ходи с разкъсания панталон, така, че това изключва насилие към него. Така, че ако случайно не са те, може би заради тези ползи са го задържали...

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 23:32 от friends

# 50 767
  • София

Ако наистина не са те, на този кадър казаха също, че за последно ги виждаме тримата заедно и другото в този кадър е, че също Ивей най-спокойно ходи с разкъсания панталон, така, че това изключва насилие към него.

Аз изобщо не мисля, че Ивей ходи спокойно. Още повече, че точно тук са думите " знаеш ли колко ми пука", казани два пъти.  По - горе бях писала същото, извинявам се , че  се повтарям.

# 50 768

Иха, доста рискови играчи са МВР. За мен продължава да е абсурдна сцената, в която екипът злодеи полицаи се събира и взима колективното решение, че най-сигурният начин да излъже народа е като покаже монтаж с натъманени кадри, в които се виждат и самите убийци, и няма да им е нервно и дискомфортно. Даже не знам как изобщо би им минало през главата такова нещо. Особено в ерата на AI съм сигурна, че можеше нещо много по-безопасно да скалъпят.

Но добре, макар и за мен да е алогично, тази част от вашето обяснение за убийствата и как се покриват от цялата държава горе-долу я разбрах. Убийците са се промъкнали или без да бъдат хванати на камери, или полицаите са изрязали промъкването им. Имало е и предварителен кастинг за убийци - единият е трябвало да бъде с коса на кок и брада и да са с подобно телосложение и облекло като на жертвите.После полицаите са отделили време и режисьорски похвати за да монтират видеото така, че да изглежда, че убийците са всъщност Пламен и Дечо.

А имате ли хипотези кой ги е поръчал и защо? Може няколко точки с кратки предположения за варианти, да ги разчовъркаме и тях?

# 50 769
Florecita,

ами ДАНС казва, че са били във Франция.
на ФБ страницата на НАКЗТ от окт. 24 има старо съобщение, че са били във Франция до 11.10, а екипът им "посети пет национални парка в Испанските и Френските Пиринеи"https://www.facebook.com/controlagency.eu/posts/pfbid02bxkBrzLBU … __tn__=%2CO%2CP-R

И през Калотина не е най-прекият път до Непал.
Но може и да бъркам.

Нека ги подредим по време, че и аз се обърках вече

Хронологията на пътуванията:
*Ноември 2023 г.: Родителите подписват  декларация за пътувания в чужбина.
*Декември 2023 г.: Леон заминава първо с Калушев за 14 дни в Непал.
*Началото на 2024 г. (пролетта): Детето е изведено и обикаля Италия, придружавано изцяло от Ивайло Иванов - Ивай.
* През есента на 2024 следват и пътуванията с Калушев до Франция и Испания.

Заключение:
*детето пътува само с Ивайло Иванов, както и аз си спомням;
*датата, която Вие споменавате, касае пътувания с Калушев до Франция и Испания;
* до Непал са ходили най-рано, още предишната година.

(Не съм казала, че през Калотина им е по-пряко до Непал, но може от там да им е бил полетът, примерно. Мъжът ми преди години летя от Сърбия за Тайван.)

Но да, това, че Ивайло Иванов е бил сам с детето известно време, не може да се оспори. Където и ще да е ходил и каквото и ще да е правил. Бил е сам. С чуждо дете. Спал е с него дали в кемпера, дали в хотел, все тая. Все е ненормално

# 50 770
  • Варна
Ако позволите, да ви върна към записите от нощта на убийството. Смятате ли в крайна сметка, че Ивей не е придружаван  от Дечо и Пламен като е със скъсания панталон. Гледах много пъти. Тези хора ми изглеждат с доста по-едро телосложение наистина. И думите, които произнася Ивей с толкова напрегнат и изнервен тон… Но мнооого е рязано там ,много….

# 50 771
Защо според вас роднините на Пламен и Дечо стоят настрани от самото начало?
Скоро обсъждахме, че може да е заради възрастта им, но все ми се струвя, че това не е такава пречка.
Ралица и Майсторова имат нужда от максимална подкрепа и все щяха да намерят начин да ги приобщят. Било то да им помогнат да си намерят адвокати, които да ги представляват, ако наистина хората са прекалено възрастни и съвсем не могат да се справят сами.
Лично на мен, по-скоро ми се струва като пълна дистанция и разграничаване.

# 50 772
  • София
Организацията участвала в разследване на изчезващата вода във Своге и Искрец.
Последното интерв ва Ивайло Калушев https://www.facebook.com/reel/1843712089935046

# 50 773
Защо според вас роднините на Пламен и Дечо стоят настрани от самото начало?
Скоро обсъждахме, че може да е заради възрастта им, но все ми се струвя, че това не е такава пречка.
Ралица и Майсторова имат нужда от максимална подкрепа и все щяха да намерят начин да ги приобщят. Било то да им помогнат да си намерят адвокати, които да ги представляват, ако наистина хората са прекалено възрастни и съвсем не могат да се справят сами.
Лично на мен, по-скоро ми се струва като пълна дистанция и разграничаване.

И на двамата ли да са толкова възрастни и немощни? Надали. Ако пък толкова не могат, но искат, можеха да изпратят лелята на Дечо (как ме е яд, че не й запазих профила на тази жена). Тя изглеждаше оправна женица, едва ли щеше да й е проблем да се нареди на опашката до сестрата на Ивайло Иванов и сестрата на Александър Макулев. По-вероятно е да е това с дистанцията и разграничаването.

# 50 774
И според мен се дистанцират. Предполагам, че хората са имали своите съмнения още докато близките им са били живи. Какво рационално обяснение са имали тея близки на въпроса: защо един мъж, който е в разгара на живота си, ще се отдели в планинска хижа да живее с четирима други мъже, че и с чужди деца, и ще прекъсне светския и социалния си живот, за да се изолира в планината? Много се съмнявам някой от роднините на Ивайло, Дечо и Пламен да е посещавал хижата, което сигурно също води до още въпроси и неизвестност. Само предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт