Отговори
# 50 775
И според мен се дистанцират. Предполагам, че хората са имали своите съмнения още докато близките им са били живи. Какво рационално обяснение са имали тея близки на въпроса: защо един мъж, който е в разгара на живота си, ще се отдели в планинска хижа да живее с четирима други мъже, че и с чужди деца, и ще прекъсне светския и социалния си живот, за да се изолира в планината? Много се съмнявам някой от роднините на Ивайло, Дечо и Пламен да е посещавал хижата, което сигурно също води до още въпроси и неизвестност. Само предполагам.

Аз не съм убедена, че възрастните хора са знаели, че в хижата има деца. Как точно ще им обяснят откъсването на тези деца от семействата им, спирането им от училище и отглеждането им от тези, дето никога не са имали деца?

# 50 776
Защо според вас роднините на Пламен и Дечо стоят настрани от самото начало?
Скоро обсъждахме, че може да е заради възрастта им, но все ми се струвя, че това не е такава пречка.
Ралица и Майсторова имат нужда от максимална подкрепа и все щяха да намерят начин да ги приобщят. Било то да им помогнат да си намерят адвокати, които да ги представляват, ако наистина хората са прекалено възрастни и съвсем не могат да се справят сами.
Лично на мен, по-скоро ми се струва като пълна дистанция и разграничаване.

Сигурно скърбят. Всеки понася и преживява траура различно. Предполагам, че тяхната скръб е тиха. Минали са само шест месеца от смъртта им. Ако тези родители ни най-малко не споделят вярванията и убежденията на синовете си, няма как да се утешават с други измерения, дъги и т.н.

# 50 777
Аз не съм убедена, че възрастните хора са знаели, че в хижата има деца. Как точно ще им обяснят откъсването на тези деца от семействата им, спирането им от училище и отглеждането им от тези, дето никога не са имали деца?

И аз така предполагам. Ивей, Пламен и Дечо отдавна са възрастни хора. Надали са давали подробен отчет на родителите си точно как живеят. Сигурно са им казали някакви общи приказки - рейнджърство, опазване на природата, будизъм. Но сигурно са интелигентни хора и осъзнават как биха изглеждали отстрани. Така че надали са разказвали за аяуаските и децата и сигурно на роднините им идва доста шоково всичко...

# 50 778
Въпрос имам към Сив плъх:
Когато 3та от Петрохан излизат навън "За мен беше чест.." изглеждат ли ти като пияни/надрусани?
На мен да, хилят се и не изглеждат адекватни.

Сбогуват се, това им е все едно "предсмъртно писмо".

# 50 779
От къде е информацията, че има избити стени и врати?
Аз чета тази статия в Дарик, но нещо не мога да разбера.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-svalianeto-na-ohranat … -v-obekta-2461743
Репортаж на Нова, репортера започва с това за избити стени, прозорци и врати и има кратко интервю с ВЙо, той казва за липсите

# 50 780
Въпрос имам към Сив плъх:
Когато 3та от Петрохан излизат навън "За мен беше чест.." изглеждат ли ти като пияни/надрусани?
На мен да, хилят се и не изглеждат адекватни.

Сбогуват се, това им е все едно "предсмъртно писмо".
На мен ми изглеждат неадекватни и сякаш преиграват заучена сценка. Нервен смях, дори изкуствен. И сякаш нарочно се подредиха с лице към камерата

# 50 781
Стела Димитрова-Майсторова, е упълномощила адвокат Научев да получи владението от нейно име. Тя е предоставила пълномощни и на близките на останалите петима загинали, за да могат и те да влязат в хижата. Причината е, че именно там техните близки са прекарали последните дни от живота си. При огледа е установено, че сградата е силно обгоряла.По думите на Владимир Йончев хижата вероятно не е безопасна за пребиваване и преди да бъде осигурен достъп на други хора е необходимо да бъде извършено обследване за нейната конструктивна безопасност.Владимир Йончев, журналист: „Беше доста мърляво и не мисля, че това е добре запазено местопрестъпление. Някои от нещата, например фоайето - беше използвано за тоалетна. Прави впечатление, че изгарянето е неравномерно - някои помещения са изгорели напълно, други са сравнително добре запазени, на този фон има разни странни неща, наоколо всичко е изгоряло, а пък има нещо, което не е изгоряло, но аз предполагам, че това е донесено по-късно вече при огледите. Другото, което днес роднините това правят - те трябва да съставят протокол какво намират в хижата и има редица неща, които видяхме по записите, а пък ги няма. Тези първи дни, за които имаме големи съмнения, че има готова версия и не се провеждаше истинско разследване, може да се окажат фатални.“
Според Владимир Йончев близките на шестимата мъже ще огледат внимателно хижата, за да намерят доказателства и неща, които да ги наведат в посоки в разследването, което те водят за смъртта, която е настъпила.

# 50 782
Абсолютно съм съгласна. Според мен до близките хора е достигала много филтрирана информация. Даже когато първоначално пишех поста, се чудех дали всички са споделили, че живеят на хижата постоянно. Защото Дечо май е работил до последно.
Но може и да не е било така. Като ще направя връзка с някои от постовете преди този - на видеото, в което са се събрали и Дечо показва средни пръсти, не ми изглеждат адекватни. И ако е имало някаква предварителна подготовка - от декември или от януари, може би се е поизострила психозата (или каквото е там състоянието, което ги кара да не се държат нормално). Та в такова състояние може и Дечо вече да не е работил или ходил до София.
И според мен се дистанцират. Предполагам, че хората са имали своите съмнения още докато близките им са били живи. Какво рационално обяснение са имали тея близки на въпроса: защо един мъж, който е в разгара на живота си, ще се отдели в планинска хижа да живее с четирима други мъже, че и с чужди деца, и ще прекъсне светския и социалния си живот, за да се изолира в планината? Много се съмнявам някой от роднините на Ивайло, Дечо и Пламен да е посещавал хижата, което сигурно също води до още въпроси и неизвестност. Само предполагам.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 08:24 от anmasu

# 50 783
  • София
Психоза сигурно е имало при тримата в последните месеци, при Калушев също. Може би и при Николай и Алекс. Те са били силно затворени в тясната си изолирана група, и са се самонавивали един друг, като информацията, която е достигала до тях е била силно изкривена и филтрирана от Калушев. Целият план е бил негов.
На видеото със сбогуването ми изглеждат страшно превъзбудени и неспокойни. Смеят се пресилено, преиграват.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 12:27 от Модератор Никол

# 50 784
Ако приемем, че всичко е режисирано, тогава не се знае дали тези записи(на тримата нервно хилещи се) са изобщо от тогава.. или са напаснати. Забележете как записа прескача при явно текущо движение(нали камерите се активират при движение) на мнооого места. Казаха още отначало експерти, че са дадени с по-лошото качество.. а има и по-добро. Изобщо записите будят повече въпроси и съмнения в официалната.

# 50 785
Имало избити прозорци, врати и стени. От стаята на ИИ липсвала библиотеката с книги. Липсвали много картини и китари от цялата хижа. И коментарите естествено са-разследващите са избили стените със следи от куршумите от престрелката и че трябва да платят обезщетение на близките за нанесени щети. От близките са били само сестрата на ИИ и майката на НЗ. Макулеви пак липсват. Другите присъстващи са едни от най-големите привърженици на РА
Мислех си, защо се набляга на "избитите стени и врати"? Не е ли нормално при пожар  да ги няма?
После се досетих, че друг смисъл се търси .....Властта ги е скрила, за да не се виждат следи от куршумите при престрелката. Даже и стените били "изчегъркани" с тази цел.
Добре де,тези килъри от френския легион при тази стрелба нито един не са ранили, а нашите рейнджъри са успяли да убият един от тях.
Камерата заснела убийците заедно с ИИ. Интересно дали се чува руска реч или тези убийци са научили и български език за заблуда.
Твърди се,  че е извършен обир от нашите служби. Може някой полицай да е "задигнал", някоя картина, ама китарите може и килърите да са ги откраднали.
Сега още шест месеца има "хляб и зрелище" от Ралица. Да се броят отново"снежинките". Кой и какво е откраднал?
Трябва дарение да се събира.

# 50 786
  • София
От къде е информацията, че има избити стени и врати?
Аз чета тази статия в Дарик, но нещо не мога да разбера.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-svalianeto-na-ohranat … -v-obekta-2461743
Репортаж на Нова, репортера започва с това за избити стени, прозорци и врати и има кратко интервю с ВЙо, той казва за липсите

Прозорците, стените и вратите са избити.
Какъв е този зор да бъдат избити стените???
Ама че работа, това ли правиха 6 месеца докато беше забранен достъпа?Thinking
Някакви предположения?

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 09:25 от мързеливка

# 50 787
  • София
То не само, че е напаснат записа с тримата, ама ми се струва на записа, че не са те, а други. По-различно ми изглежда липономата и панталона.

# 50 788
Дечо е работил дистанционно, слизал е в София за оперативка веднъж седмично или по-скоро на две седмици, имаше такава информация. В показанията на майка му имаше едно изречение, че в такъв ден с оперативка се е отбивал при родителите си. Това е.

Относно това дали родителите са знаели къде живеят синовете им и за децата взети от Калушев - според мен поне част от тях са знаели. Науката и ДС са много клюкарски среди, изключено е такава история да е останала неразпространена, необсъдена, неразнесена. А за останалите извън тези среди и досега стоят будисткият форум с коментарите на другите будисти и историята на Кьониг, разказите на туристите в планинарските групи и т.н.
Но да не забравяме, че стана дума за хора на по 50 г. - там родителите нямат думата как и с кого да живеят синовете им.

# 50 789
Ми като всичко е "тип-топ" и е нямало "сръбски килъри", защо не и дадоха на Ралица повечето информация и достъп да се увери какви "чудовищни неща" са ставали ? Вместо това 5 месеца не я пускат до хижата.

Общи условия

Активация на акаунт