Отговори
# 51 135

Какви стотици специалисти? Пълни глупости. Всички важно е прехвърлено на 'партньорски служби'.
Което навежда на мисълта, че има международно участие в мътната трагедия.
Според мен цялото 'сбогуване', всички действия и разговори от видеата, обстоятелствата около тях, говорят за напускане. Но не на целият свят и живота, а на България и хижата. Вероятно са разбрали, че са разработвани и, че имат животозастрашаваща информация в архивите си.
На едно от видеата казват: Спря ли крановете? , друг се обяснява: Да, оставих само чешмите, но еди какво си... Водят се разговори като че ли искат да напуснат мястото, но все пак с мисъл и грижа за него. Ако ще се самоубиват, не биха мислили за такива неща. Нито пък ще мислят за кучетата, че и 'те няма да останат'.
Само че, нещо форсмажорно се случва, те си мислят, че държат 'коза' с информацията и ще могат да се измъкнат, но не се получава.
Колкото повече разследващите крият информация за дрон, сървъри, двр-и, кемпер, камери, телефони, лаптоп и т.н., толкова по-достоверна става тази хипотеза.
Да разсекретят разработката на Данс и Гдбоп, да видим какви са били оперативните им дейности?
Нали са много прозрачни?

Ето това са пълни глупости! Една измишльотина, повторена 100 пъти, не става истина. "Имат някаква информация" звучи толкова абсурдно, колкото и професионални килъри. Будисти, пчелари, природолюбители и невероятно слънчеви и усмихнати, спокойни и щастливи хора, избрали да живеят на тишина и спокойствие, са някакви супер шпиони, шпионирали филанкешията, щото няма кой друг да шпионират в изолацията, в която живеят! И тая информация им трябва, за да го изнудват (милите, благи будисти, душички). А между шпионирането, изнудването и смъртната опасност, отглеждат и чужди малки деца, като даже не ги пускат на училище. Така де, може да пропуснат някой сървър, докато са на училище. Или някой куршум...
Аз по-големи глупости не съм чувала в живота си!  🤦‍♀️

# 51 136
По-скоро тях са ги изнудвали за информацията, не обратното. Възможно е и да са ги заплашвали.
Затова и предупреждава в съобщението 'нищо от това, което ще чуеш не е истина', защото вероятно вече са го заплашвали със същото - тежко компрометиране със сигнали 'на трупчета'.

# 51 137
Хижата ми се видя доста изгоряла от 1 репортаж по тв.

Сив плъх,
Аз мисля, че Теа е имала отношения с Ники, не с Алекс.

# 51 138
Това наистина ще се окаже Николай, защото и дрехите са същите. А Пламен е винаги с тази тъмна, работна униформа.
Ако това е НЗ значи другият е ИК. А Пламен и Дечо са били вече убити.
После се качват на кемпера, където може би е Алекс вързан. Взимат го за заложник. Нали Изолде твърдеше, че по ръцете на Алекс има следи от въже.

# 51 139
Хора, аз мисля че не е възможно Деян да не е знаел че са се прибрали от морето.

Първо той дебне какво се случва из селото и по пътя като съгледвач и им се обажда всеки път като забележи нещо съмнително.
Това прави много вероятно да ги е забелязал като се връщат и сноват после с багажа на момичето и Н. да е оставил джипа си някъде около него когато се качва на кемпера.

СМ според мен е усещала отпреди, че той мисли за смъртта, но може да не са само разговорите. Така както е закривал сайтовете си, може и други дела да си е слагал в ред, например да ѝ е оставил негови документи, по-ценни вещи и пр.
Иконата може да я е изпратила, защото е била притеснена.

# 51 140
Наистина вече сякаш е време някой официално да се ангажира с някаква прогноза за приключване на този случай. Поне да кажат какво се очаква. Дечев щеше преди изборите да го приключва със сигурност, че да бъдели спокойни хората...само се влачи всичко и само недоказана информация от всякакви източници циркулира до безкрайност.
Понякога истината не се погребва с една голяма лъжа, а с мълчаливото съгласие на всички да не задават следващия въпрос.

Има реална възможност този случай никога да не приключи в смисъла, в който хората очакват - с ясна хронология, категоричен мотив и убедителен отговор на основните въпроси. Досъдебното производство може формално да бъде прекратено, но самият случай да си остане точно там, където е и сега: в удобната зона на недоизказаното.

Възможно е просто никоя от страните да няма особен интерес всичко да бъде разплетено докрай.

За близките неизвестността, колкото и мъчителна да е, оставя възможността да вярват, че загиналите са били жертви на нещо външно, ужасно и скрито, а не участници в трагедия, завършила със самоубийства. Това е човешки разбираемо - понякога съмнението се понася по-лесно от категоричен отговор, с който не можеш да живееш.

Разследващите пък едва ли имат желание безкрайно да влагат време и ресурс в нови експертизи и версии, които могат да породят още противоречия, без да доведат до обвиняем, съдебен процес или предотвратяване на някаква настояща опасност. Основните участници са мъртви, няма кого да задържат, няма кого да изправят пред съд и няма непосредствен риск, който държавата трябва да неутрализира.

А хората, които са били свързани с групата финансово, приятелски или политически - както и онези, които може да са били във вражда или в по-сериозен конфликт с нея - биха предпочели тишината. За тях всяко допълнително ровене носи репутационен риск, неприятни въпроси и изваждане на отношения, които не са удобни за публично обсъждане.

Няма и нови пострадали, които да предявяват претенции, нито живи основни участници, срещу които да се водят дела. Така постепенно се оформя най-малкият общ знаменател: държавата прекратява производството, свързаните лица мълчат, семействата запазват версията, с която могат да живеят, а обществото остава с няколко несъвместими разказа и куп недоказани подробности.

Тоест делото може да приключи административно, без случаят изобщо да бъде разрешен. Не истината да бъде установена, а всички постепенно да свикнат с нейното отсъствие.

Има случаи, които остават неразкрити или спорни десетилетия наред, а по-късно отново се отварят заради нови експертизи, свидетелства или неизследвани доказателства:

Скрит текст:
- При прохода Дятлов в Русия през 1959 г. девет туристи загиват при необясними обстоятелства. През 2020 г. прокуратурата приема лавина и природни сили, а научен модел от 2021 г. прави тази версия физически възможна, без да обяснява всички травми и странности. През юни 2026 г. роднини на част от загиналите отново поискаха образуване на наказателно дело, като адвокатът им постави въпроса за липсващи химически и хистологични изследвания към старите аутопсии. Така 67 години след трагедията съществуват едновременно официална версия, научно правдоподобен модел и продължаващо недоверие на близките.

- Жена от Исдал е намерена обгорена край Берген през 1970 г. Смъртта е приета за самоубийство, случаят е възобновен през 2016 г., а анализите от 2017 г. насочват към произход на жената от Германия или френско-германската граница. Самоличността ѝ, фалшивите паспорти и възможната чужда намеса остават загадка, а свидетел твърди, че малко преди смъртта си жената е била видяна заедно с двама мъже.

- Рей Ривера е намерен мъртъв в хотел в Балтимор през 2006 г. Полицията приема вероятно самоубийство, съдебният лекар оставя начина на смъртта „неустановен“, а и до днес не е ясно откъде е паднал, как е достигнал покрива и какво означава странната бележка, намерена след изчезването му.

- Елън Грийнбърг е намерена във Филаделфия през 2011 г. с 20 прободни и порезни рани. Първоначално смъртта е определена като убийство, после като самоубийство, а през 2025 г. заключението за самоубийство отново е потвърдено въпреки несъгласието на семейството и част от експертите.

- В Бурари, Делхи, през 2018 г. са открити мъртви 11 членове на едно семейство. През 2021 г. полицията закрива случая като семеен самоубийствен ритуал без външна намеса, но и досега не е ясно дали всички са участвали доброволно и дали изобщо са вярвали, че ще умрат. Част от близките продължават да настояват за допълнителни разяснения и не приемат, че всички противоречия около смъртта са получили убедителен отговор.
Едно разследване може да бъде затворено, една версия може да бъде обявена за най-вероятна, а науката или новите технологии да добавят нови обяснения години по-късно. Но ако липсва решаващият факт, който свързва всички следи, случаят остава приключен само на хартия.

# 51 141
Изгледах цялото интервю с Тодоров. Накрая каза, че първия човек, който е писал за таен тунел и за римски пътища е бил лекуван в психиатрия, и просто е имал смартфон.

Смятай какво може да доведе до десетки хиляди коментари във ФБ от хора без грам критична мисъл...

# 51 142
Хрумна ми нещо за сака, който качва Александър на кемпера. Щом като не е открит от разследващите, може да е бил багаж, който Калушев е изхвърлил преди да стигнат Околчица. Или да са били нечии вещи, които са решили да върнат някому (точно както Николай е отишъл да върне багажа на момичето).

# 51 143
По-скоро тях са ги изнудвали за информацията, не обратното. Възможно е и да са ги заплашвали.
Затова и предупреждава в съобщението 'нищо от това, което ще чуеш не е истина', защото вероятно вече са го заплашвали със същото - тежко компрометиране със сигнали 'на трупчета'.
Пълни глупости!!! И каква толкова важна информация са имали, та чак на международно ниво, като то всичко от всеки се знае в държавата. Ами хайде, нали се знае в коя болница е починал единия килър, да дадат информация и така.

# 51 144
Ако трябва да се търси с какво Калушев може да е изнудван - няма нужда да се измислят харддискове, информация и пр. Най-логично е да бъде шантажиран за отношенията си с момчетата-консорти и все по-ниската им възраст - Л. е взет на 7 години. Ако на някого изобщо му е пукало за това.

# 51 145
  • Варна
Не мисля, че получавам “подвеждаща информация” като леко изсветлявам снимката,оправям контраст и тн, не използвам AI за това. Опитах и за кадрите,където тримата ходят вечерта. Когато тръгват надясно единият от придружителите носи нещо в лявата си ръка. Пак да кажа- телосложението за мен е по -масивно. Възможно ли е поне единият от придружителите на Ивей да е различно лице в двете ходения?Като че ли като тръгват надясно е едно лице, а после по телосложение е друг човек , но може и вече да халюцинирам Simple Smile Ако някой има някаква програма да опита, аз не вярвям на снимките в повечето групи понеже може да е използван ИИ , а той наслагва.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 08:09 от Ivka_smile

# 51 146
Опитах да накрая стоп кадър и малко да изсветля, това е този,който ходи до дръвника

Стига с тези стоп кадри, защото наистина много подвеждат.
Има го видеото в YouTube, всеки може да го отвори и да види.
Голям зор да се изкара този човек, че е с къса коса, като на клипа, на момвнти може да се види, че има отзад като "кокче".

Хайде, приемаме не е Пламен. Кой е според теб Ивка? Или хайде да питам, както питах и Деси, какъв е този човек - приятел, враг?

# 51 147
Точно така! За да напише това значи очернящата акция вече е била подготвена и той е знаел за нея. Знаел е и че жив няма да се измъкне от ситуацията. Чудя се Ники сутринта дали наистина багаж на момичето е товарил или някакви други неща, които е трябвало да изнесе от хижата. Ако се е очаквало нещо.

# 51 148
  • Варна
Така както “всеки може да го види” накрая се оказа ,че никой не си е направил труда да отвори и изгледа  ,ами гледал един -два пъти “официалните видеа”. Не може да се прецени толкова бързо в тъмното в движение, защо да спра със стоп кадрите ? Какво ти пречи? Нямам зор никакъв, нито кокче виждам, нито категорично къса коса. Не искам да заблуждавам с мнение в случая кой е, затова и питам и останалите какво виждат. Пускайте видеата тогава и да коментираме, ама болшинството хора никога не са си направили труда.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 09:01 от Ivka_smile

# 51 149
  • София
Много груб начин на опровергаване има в темата. И защо е това?
По-добре кажи: И аз не знам как е, но не е така. Опс, момент, знам как е - така както ми казаха /разследващите/.

Общи условия

Активация на акаунт