Отговори
# 51 255
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
st. Dobri, може ли да уточниш от къде е информацията за 4те издирвани коли?
По мои спомени информация беше пусната само за издирването на Калушев и момчетата.

Пак да питам, освен кмета, някой друг близък до групата, роднина, родител на децата говорил ли е за други живеещи там хора?

За колите се писа в темата. Било бюлетина до границите. Колите не се движат сами, трябва да са със шофьори.
Когато обявиха лица за издирване нямаше имена и снимки. По-късно, дали не беше след като ги откриха, пуснаха снимки, но едва беше объркана, по спомен беше на Деян.

# 51 256
Последно:
 На  тримата от Петрохан  при  намерените  пушка "Хенри" и пистолет "Глок" открити ли са  дактилоскопски следи или само ДНК?
Пускала съм тук от официалното изявление, че дактилоскопски следи няма. Само ДНК.

# 51 257
Не мога и не мога да разбера как като стане дума за Тодоров и неговото непрофесионално от гледна точка на закона поведение в случая, веднага  се захващате с Бузов. За Бърд си мълчите, ерго там всичко е наред.
Колко пъти да се обяснява, че журналист и участник в производство по НПК нямат нито еднакъв статут,  нито спазват едни и същи законови задължения и професионални стандарти?
Въз основа на какви сходства изобщо се прави аналогия или веднага се пита за Бузов, защото няма какво смислено да се отговори за Тодоров?
Апропо, преди дни някой ме беше питал за мнение относно изявите на друг специалист (да не греша името, но май беше Светлана Димитрова - поправете ме, ако не е така) - имах възможност по-късно да прочета, та да, бих казала същото - намирам всякакви изявления на вещи лица (с информация и/или предположения и анализи по медиите) в хода на разследване за непрофесионални. Каквото важи за едно вещо лице, важи за всички. Законът ще се спазва или от всички или от никой - това му е особеното, че не би трябвало да действа избирателно и в това само му е силата като обществен регулатор, в нищо друго. А виждам как удобно това се допуска и дори толерира и приветства тук, стига да обслужва определена теза.  Иначе всички са за законност, дума да няма.

# 51 258
Тодоров "не съм сигурен дали са 300 часа или 3000" (за престоя на Калушев под земята), но иначе дава заключения, че със сигурност това било много увреждащо. Този човек не само, че не се държи професионално, ами тотално са самодискредитира като надежден специалист пред цяла България.
Дори не заслужава коментари. Просто демонстрира, че е поредната платена 'калинка'.

Пак не сте разбрала или сте гледали интервюто тук-там. ТТ цитира, това не са негови думи. Цитира колега на ИК, на когото ИК е казал това. Иначе дали са /300/3000 все тая, защото пак са много. И да прав е за увреждането. Една от най-известните спелеоложка в света се самоубива, защото изпада в депресия след дълъг престой под земята

Въпросната спелеоложка е прекарала 111 дни в пълна изолация без часовник и естествена светлина  на дълбочина от 82 м.
 А 300 часа са 12 дена и дори не е ясно кога и къде е било това.
Как да не е ясно? Знае се кога и къде е била. А откъде знаем, че ИК може да издържи тези 12 часа, дали е бил сам, с часовник и още бла бла. То верно, че го изкарахте “суперчовек”, но никой всъщност не знае точно какъв е бил

# 51 259
Той и Бузов би трябвало да проявява журналистическа етика. Т.е. трябваше да си е анализирал източниците и да е потвърдил информацията, преди да поиска национален ефир, за да я обявява.
За ИК моето мнение е, че не е бил глупав или неспособен, а че го е мързяло да си изкарва хляба с работа от 9 до 5. И покрай тати и самопровъзгласяването си за лама е успявал да си докарва спонсори, проекти и приношения и да се занимава с неща, които си му харесват. Малко ли такива гурута, коучове (абсолютна глупост е тази дума  според мен, ама...), психолози с по 1 курс и прочее злоупотребяващи с доверието на хората има. И много малко от тях са глупави, точно обратното, интелигентни са и успяват да използват слабостите на другите.

# 51 260
Не мога и не мога да разбера как като стане дума за Тодоров и неговото непрофесионално от гледна точка на закона поведение в случая, веднага  се захващате с Бузов. За Бърд си мълчите, ерго там всичко е наред.
Колко пъти да се обяснява, че журналист и участник в производство по НПК нямат нито еднакъв статут,  нито спазват едни и същи законови задължения и професионални стандарти?
Въз основа на какви сходства изобщо се прави аналогия или веднага се пита за Бузов, защото няма какво смислено да се отговори за Тодоров?
Апропо, преди дни някой ме беше питал за мнение относно изявите на друг специалист (да не греша името, но май беше Светлана Димитрова - поправете ме, ако не е така) - имах възможност по-късно да прочета, та да, бих казала същото - намирам всякакви изявления на вещи лица (с информация и/или предположения и анализи по медиите) в хода на разследване за непрофесионални. Каквото важи за едно вещо лице, важи за всички. Законът ще се спазва или от всички или от никой - това му е особеното, че не би трябвало да действа избирателно и в това само му е силата като обществен регулатор, в нищо друго. А виждам как удобно това се допуска и дори толерира и приветства тук, стига да обслужва определена теза.  Иначе всички са за законност, дума да няма.

Именно защото няма сходства между ТТ и Бузов ми е интересно защо се вярва на втория, при положение, че той борави със ЕЖК!?

# 51 261
хаха, журналистическа етика.
Хората, които би трябвало да са наясно с право и закони не проявяват никаква етика, ние очакваме журналисти.

# 51 262
Тодоров в Дневен ред беше по-обран, нямаше я тая настойчивост, както в първите му интервюта с колежката му Владимирова. Нещо повече, неуверен ми се стори, оплиташе се в собствените си аргументи, отклоняваше въпроси. Доста пъти Генка и Миролюба си повтаряха въпросите. Все едно против волята си го даваше това интервю. Докато го слушах, попрегледах и 800-те коментара на зрители и има доста интересни. Като цяло са много малко подкрепящите аргументите му, така да го кажа.

# 51 263
Калушев е харизматичен колкото някоя Буда статуетка.
Интроверт, провлачено носово говорене, аутсайдер (и по думите на другите пещерняци), нетърпящ да му се противоречи.
Къде я видя Тодоров тая харизма, аз грам такава не виждам. Или пасва на хипотезите харизмата.

Ами прав е ТТ, вижте как припадат всички по него, а и да успееш да заемеш чужди деца не става токи така. Да продадеш къща на двойна цена също ( СА го потвърждава)

# 51 264
  • София
Като стана дума за училището - Теа била някакво време на хижата, после пътува с кемпера, да обърна внимание, че януари е учебен месец, края на 1 срок, междуср. ваканция беше 1 ден, как така са планирали да се връща на хижата, а училището?! Или  и  нея са я гласили да "учи" в Космос...

# 51 265
  • София
Калушев е харизматичен колкото някоя Буда статуетка.
Интроверт, провлачено носово говорене, аутсайдер (и по думите на другите пещерняци), нетърпящ да му се противоречи.
Къде я видя Тодоров тая харизма, аз грам такава не виждам. Или пасва на хипотезите харизмата.

Ами прав е ТТ, вижте как припадат всички по него, а и да успееш да заемеш чужди деца не става токи така. Да продадеш къща на двойна цена също ( СА го потвърждава)
И продължават да припадат - лелите във фб, ангелите петрохански, а даже не са го виждали на живо повечето.

# 51 266

Именно защото няма сходства между ТТ и Бузов ми е интересно защо се вярва на втория, при положение, че той борави със ЕЖК!?
В такъв случай не знам защо мен питаш, след като аз нито веднъж не съм коментирала Бузов и неговата информация - достоверна или не. Ще питаш тези, които считаш, че му вярват. 
И отново последно - не става дума въобще за вярване или невярване, достоверност или не на информацията (този аспект изобщо не съм засягала), става дума за задълженията по НПК и останалите закони на вещите лица и всякакви участници в досъдебни и съдебни производства, независимо в какво процесуално качество, толкова ли е трудно да се схване?

# 51 267
Благодаря на Lady_A за линка. Така го виждам, а на стената директно не. Много странно.

# 51 268
  • София
Като стана дума за училището - Теа била някакво време на хижата, после пътува с кемпера, да обърна внимание, че януари е учебен месец, края на 1 срок, междуср. ваканция беше 1 ден, как така са планирали да се връща на хижата, а училището?! Или  и  нея са я гласили да "учи" в Космос...
Калушев е решил да я извикат през декември, когато трие всички сайтове - стояла е няколко седмици, след това отново през януари се е появила в хижата. Бащата май го е възприемал като някакъв лагер - сама в хижа с петима мъже, без неин близък като придружител. Странна работа, ама много. Нещо го е лъжел Калушев. Нормално е, ако детето ти има някакви проблеми, да бъдеш с него, там където е уж да го лекуват. Ако няма проблеми, ваканционни занимания за тинейджъри - колкото искаш се предлагат. Както между другото и детски психолози с опит.

# 51 269
Малко подценявате брокерските умения на Иво. Къщата в Краево я е продал на София на близо десеторна цена над пазарната за ония години. Възможно да е приложил същото ценообразуване и за апартаментите на лелите, оттам и обясними и легални няколко милиона за живот и издръжка на групата до сега.

Общи условия

Активация на акаунт