Отговори
# 51 660
  • у дома...
Липсващите вещи може да са иззети, като веществени доказателства. Би трябвало да са описани, ако е така!
то е близко до ума, че е така. Ама, нали, драма да има. За шест месеца, в сграда без покрив и с липсващи прозорци, дъжд и сняг, личните вещи щяха да са силно повредени. Или Ралица си мисли, че влизат, оглеждат, снимат и айде!

В постът си набляга отново на сейфа и касите. Завещанието ли още търси? И флашката? Щото, ако както твърдеше, има завещание едни 3М долара са нейни.

Но и лекинко споменава, че не иска да се връща в хижата. Демек, видя, че сейфът е празен и няма заветната и лелеяна хартийка и вече няма смисъл? Или няма да използва даренията за възстановяването на хижата?

# 51 661
Е то кой друг да е, медиите ли?
Някой клошар ли се е вмъкнал през охраната? Или някой наркоман, дето го е притиснал зорът.

Не съм очаквала да прочета такава гадост, честно.
А стените що са боядисвали?

# 51 662
Близките да подават жалба. Със сигурност е заснето първоначалното състояние при първото влизане на полицията в хижата, така че ще се разбере има ли разлики и какви са.
Иначе аз не очаквам неистерични постове от тяхна страна. Стремежът е да се търсят причини за дела срещу държавата за процедурни нарушения и пр. Да видим, ще е интересно дали ще заведат такива.
Как се очаква да бъде разкрито безпрецедентно престъпление (каквото и да е то конкретно) от хора, които един имот не могат да опазят? Не е ли поне малко въпрос на чест, на професионализъм и доверие в правораздаването?
Ако котката е изгоряла и лежи на пода, и кучетата ли лежат още? Нали имаше аутопсия?

# 51 663
Аз не мога да проумея за тези липси и си мисля, може ли всичко това - тежестите от фитнеса, китарите, скъпите машини, барабаните да са взети от криминалистите с цел да правят в подходящи условия лабораторни и кави още там изследвания и след това да ги върнат. Но не трябваше ли да уведомят близките в такъв случай?

Никого нищо не уведомяват. Би трябвало да има протокол за изземване. Там трябва да пише какво е иззето.

А не трябва ли да уведомят близките или адвокатите им ?

За какво да ги уведомяват, нали Ви казвам, че има протокол. Той не е тайна. Адвокатите им във всеки един момент са могли да го изискат. Само в едно не съм сигурна - дали всички адвокати или само тези на Майсторова, защото реално имотът е нейн.

Tays? 🤔

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 17:12 от Florecita*

# 51 664
  • София
Крадецът вика, дръжте крадеца..
Тази, която набута детето си в секта, за да му откраднат детството, младостта и живота, сега реве, че някой бил откраднал тежестите от щангата...Как е възможно, никой ли не вижда видимото?

# 51 665
Всичко иззето за анализ трябва да е описано, но предполагам Ралица няма да види описа, след като не е наследник...
а и да го види, няма да напише "извинявам се, сгреших"
Тежести от фитнеса и барабани ми е странно да изземат за анализ, но кой знае

# 51 666
Аз не мога да проумея за тези липси и си мисля, може ли всичко това - тежестите от фитнеса, китарите, скъпите машини, барабаните да са взети от криминалистите с цел да правят в подходящи условия лабораторни и кави още там изследвания и след това да ги върнат. Но не трябваше ли да уведомят близките в такъв случай?

Никого нищо не уведомяват. Би трябвало да има протокол за изземване. Там трябва да пише какво е иззето.

А не трябва ли да уведомят близките или адвокатите им ?

За какво да ги уведомяват, нали Ви казвам, че има протокол. Той не е тайна. Адвокатите им във всеки един момент са могли да го изискат. Само в едно не съм сигурна - дали всички адвокати или само тези са Майсторова, защото реално имотът е нейн.

Tays? 🤔
Вешествените доказателства се връщат на собственика след приключване на разследването.
Сега, не знам щангите чии са били, то трябват доказателства, фактури, и т.н.
Там са живели 6 човека. Трябва да извикат всички наследници  за вещите, макар да не съм сигурна, че и родителите знаят книгите и картините дали не са били дарени.
Ще им ги върнат, на мвр не му трябват чужди вещи.

# 51 667
А може Ралица да има пълномощно от Майсторова... примерно. За да вижда и научава всичко.
Абсолютно съм сигурна, че не действа на своя глава в чужд имот.

# 51 668
Ато са пазили хижата, това означава ли , че нищой не може са припари там денонощно, изобщо се са спали ли тези полицаи и не са мърдали от там. Ами ако някой е вандалствал?
Е, последно - пазили ли са хижата или не са? Какъв е смисълът да пазиш нещо и да допуснеш някой да вандалства?

# 51 669
Вешествените доказателства се връщат на собственика след приключване на разследването.

Да, това е ясно. Имах предвид ако някой от близките иска да види протокола за изземване, дали ще му го дадат или по закон е само за Майсторова, защото "домът" е неин?

# 51 670
Всичко иззето за анализ трябва да е описано, но предполагам Ралица няма да види описа, след като не е наследник...
А може ли някои вещи да са взети за съхранение, понеже ще се повредят оставени на открито за месеци наред в хижа без покрив?

# 51 671
  • София

Майсторова може би и' е издала пълномощно и за други неща, освен да влезе в хижата, близко ми е до акъла.

# 51 672
А тия тежести за фитнес толкова ли са ценни, че някой си слага главата в торбата за тях? Ако наистина липсват вещи, все пак отговорни са всички, които са пазили, предполагам са лесно установими. Защо крадеш китари и машини без калъф...

# 51 673
сигурно може, но пак трябва да има опис и най-малкото при поискване да ги върнат
не знам как се действа

# 51 674

Да, това е ясно. Имах предвид ако някой от близките иска да види протокола за изземване, дали ще му го дадат или по закон е само за Майсторова, защото "домът" е неин?
Ами Майсторова да им го даде на всички роднини, нали се подкрепят.

Общи условия

Активация на акаунт