Отговори
# 51 870
Нали тока спрял по тъмно, соларните панели работят на слънце. Евентуалните акумулатори са отделно от панелите и не знаем имало ли е или не. Без акумулатори няма да работят.

# 51 871
Дайте предположения какво може да е търсил човека зад дръвника.
Ето го моето, разбира се спекулирам. Групата разбират, че идват към тях хора, които са подозрителни. Затова бързо скриват нещо дребно, но важно зад дръвника за да не бъде намерено вътре.

# 51 872
Vanne, аз за соларните панели питах, не за лампите.
Могат ли да работят вечер, ако нямат напрявена инсталанция с батерии, които да се зареждат през деня и отдават през нощта?
Не знам тяхната инсталация каква е била. Дали за захранване през деня или като резервна при спиране на тока. Във втория случай ще има акумулаторна батерия.
Но очевидно не е била резервна, щом не е сработила.

# 51 873
Доколкото знам, ак.батерия трябва да е на закрито място, сухо, проветриво, на температури нито твърде ниски, нито твърде високи...Т.е., вероятно в мазето, ако са имали

# 51 874
Ето го моето, разбира се спекулирам. Групата разбират, че идват към тях хора, които са подозрителни. Затова бързо скриват нещо дребно, но важно зад дръвника за да не бъде намерено вътре.
Какво по-дребно, но важно от флашката със 7 милиона $ ,това е моето предположение.

# 51 875
  • my own world....
Или взима дърва за разпалване?

Ивкаааааа, що не каза, че комплексна балистична и медицинска експертиза не ти говори нищо......ми си губя времето да гледам брифинги..

# 51 876
pandorina, аз снощи сигурно двадесет пъти изгледах тази част от клипа, два пъти ходи този до дръвника, първият път другите точно се прибираха от обхода на хижата, вторият път фоайето беше вече тъмно, не светеха челници. Не успях да разбера какво рови там в снега.

Предполагам нарочно ни пуснаха записи, рязани, сглобявани, с ниска резолюция.. за да се види горе-долу нещо, което прилича на онова, което ни обясниха като на слабоумни.

А ние упорстваме да наредим пъзела. От тези видеа обаче няма как да стане. Само съмнения и конспирации може да излязат.

И все пак... според мен търси брадвата или скрит пистолет примерно. Ама защо ходи два пъти.. или е монтаж някакъв, иди че разбери.

# 51 877
  • Варна
Lady, струва ми се, че си губим времето взаимно. Значи няма проблем за Пламен да уточнят дори, че е с 9 мм оръжие, за там не се ли чака комплексната експертиза ? И на всичкото и отгоре да каже, че не била уточнена поредността на изстрелите ,като преди това Маджаров обясни подробно кой е първи кой втори ? Съвсем се притесни тоз Папалезов тогава.  Много е удобно да се крият зад “комплексни” думички. А събраните 4/5 гилзи  ? И те ли са чакали комплексна експертиза та да се наложи информацията  1:1 дали са изстреляни от оръжията там и има ли аджаба разлика от рана от карабина и изстрел с 9 мм оръжие?
Ама иначе да ни занимават с китари и записки на лист от тетрадка няма проблем.

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 15:47 от Ivka_smile

# 51 878
Не разбирах защо ме докладва въпросният господин, включва се само, за да защити ИК и РА и да насъсква. Както и да е.
Какво мислите за това? Последно ЯМ има ли доверие в разследващи и прокуратура или не? Нали имаше пост от него, че св доверява на разследващия прокурор и т.н.

# 51 879
Макулев има лична драма с ТТ още от първото интервю на ТТ по случая. Но в същото време е уязвим, вероятно по-уязвим и от РА с нейните 2 биологични деца в култа.

# 51 880
  • София
Какво по-дребно, но важно от флашката със 7 милиона $ ,това е моето предположение.
На тия сурови влажни външни условия..надали..
За 7те милиона също.
Сигурно са имали някакви пари в крипто, но сумата не вярвам да е толкова, а може и да са имали копачки в мазето...Ако е било така, подозирам, че Пламен се е занимавал, като технически най-грамотен..

# 51 881
Vanne, аз за соларните панели питах, не за лампите.
Могат ли да работят вечер, ако нямат напрявена инсталанция с батерии, които да се зареждат през деня и отдават през нощта?
Не знам тяхната инсталация каква е била. Дали за захранване през деня или като резервна при спиране на тока. Във втория случай ще има акумулаторна батерия.
Но очевидно не е била резервна, щом не е сработила.

Няма как да работят батерии, генератори и т.н. след като се е подпалило таблото с прекъсвачите (бушоните) в мазето.

# 51 882
  • София
Макулев има лична драма с ТТ още от първото интервю на ТТ по случая. Но в същото време е уязвим, вероятно по-уязвим и от РА с нейните 2 биологични деца в култа.
Този пък за какво си е оставил детето да го обучават, при положение, че той е спелеолог и катерач и даже инструктор...Защо той не си е обучавал детето? "Религията и духовните му търсения" ли са го привлякли..

Който гледа ИВ, познава Калин, чийто родители са същите- планинари, катерачи, пещерняци, скиори, сърфисти и т.н...Те са ходили навсякъде с децата си-Калин и брат му, обучили са ги и сега успешно ръководят клуб за ектстремни занимания, рафтинг, изкачвания, правят много тийм билдинги и още десетки подобни. Имат и инициативи за опазване на природата и възстановяване на Ботевата пътека.. Същата дейност, същите екстремисти, но коренно различен подход и мисия.

# 51 883
Elix, ако не се лъжа големият син на Макулев е приятел с Калин и брат му. Попадали са ми техни общи клипчета. Което още повече ме озадачава. За големия син едно, а за малкия съвсем друго!

# 51 884
  • София
Elix, ако не се лъжа големият син на Макулев е приятел с Калин и брат му. Попадали са ми техни общи клипчета. Което още повече ме озадачава. За големия син едно, а за малкия съвсем друго!
Да, в началото имаше подобно инфо, спомням си и аз... Нормално, те са в една среда и е логично да се познават.
Това е въпросът, защо се е отървал от малкото дете...в тежест ли му е бил, защо не е дал и на него, това което е дал на брат му..😔

Общи условия

Активация на акаунт