Отговори
# 51 990
Нали виждаш почернените тухли?  Няма значение материала. Тухлата поема. Аз говоря за тухлите, че поемат саждите. За мазилката й цветът й не съм споменавала, някой друг беше писал.

Не навсякъде тухлата ще потъмнее. Зависи къде е бил най-интензивен пожар-там няма да са почернели.

# 51 991
Нали виждаш почернените тухли?  Няма значение материала. Тухлата поема.

Сигурна си, че няма значение материала и дали е горял върху самата тухла? И си сигурна, че различните тухли, поемат по един и същ начин?
Защото аз доколкото виждам в двата случая имаме различни тухли.

Иначе, да, почернелите места ги виждам. Както виждам и чистата мазилка под тях.
Зависи от силата на огъня.Но саждите си залепва където и да е. В случая нали е бил силен. Дори и да е останала мазилка на стената, и после да е паднала , то при такава висока температура  дълго време, неминуемо е да има пропукване и заждите да са просмукали в тях.Та пак трябва да има по тухлите.
Не, точно там саждите изгарят и няма почерняване

# 51 992
Съмнение в мен пораждат розовите мебели в студиото с микрофона. Това е дом на 5 мъже, странен избор.

# 51 993
Нали виждаш почернените тухли?  Няма значение материала. Тухлата поема.

Сигурна си, че няма значение материала и дали е горял върху самата тухла? И си сигурна, че различните тухли, поемат по един и същ начин?
Защото аз доколкото виждам в двата случая имаме различни тухли.

Иначе, да, почернелите места ги виждам. Както виждам и чистата мазилка под тях.
Зависи от силата на огъня.Но саждите си залепва където и да е. В случая нали е бил силен. Дори и да е останала мазилка на стената, и после да е паднала , то при такава висока температура  дълго време, неминуемо е да има пропукване и заждите да са просмукали в тях.Та пак трябва да има по тухлите.
Не, точно там саждите изгарят и няма почерняване
Какво?

# 51 994
  • my own world....
Съмнение в мен пораждат розовите мебели в студиото с микрофона. Това е дом на 5 мъже, странен избор.
Това е цвят сьомга, нищо не разбираш. Модерен сред природозащитниците - навява мисли за риба.

# 51 995
Lesnoe, ще пиша бавничко...Пожарът вилнее. Мазилката от високата температура се свлича на места.Пожарът продължава да гори. Оголената тухла поема саждите...Попива...Остават по нея...Остават черните сиви сажди...
За да остане чиста тухла, без сажди, мазилката е нужно да се свали, изстърже...
Не е много сигурно, че мазилката се свлича докато пожара гори 🤣 мазилката може да се напука по време на пожара и да започне да пада после, та дори и след време. У нас гръмна бойлера преди години. Имаше и не голям пожар, та видях от нищо и никакъв пожар какви поразии имаше.
Точно това съм написала по-горе. Заждите си влизат през процепи, дупки,...
Може, но на местата с изгорени сажди няма да са потъмнели ( тухлите). А и като гледам е имало дървена ламперия и гипсокартон, който на места е останал и си е бял. Това става след изпарената вода от гипсокартон. Гипса побелява след това. И това е било при ламперията, там бо трябвало да е бил силен огън

# 51 996
Това е цвят сьомга, нищо не разбираш. Модерен сред природозащитниците - навява мисли за риба.
Сега разбирам, връзва се с шишето вино с коркова тапа до клавиатурата.

# 51 997
  • my own world....
Сега разбирам, връзва се с шишето вино с коркова тапа до клавиатурата.
То е на охраната.

# 51 998
  • София
Стените под прозорците са черни, те от какъв материал са, пак ли е тухла? Не е паднала чернилката нито от гасенето, нито от снеговалеж или дъжд въпреки, че мястото е най-изложено на външните условия. Това как да си го обясним?

# 51 999
Lesnoe, ще пиша бавничко...Пожарът вилнее. Мазилката от високата температура се свлича на места.Пожарът продължава да гори. Оголената тухла поема саждите...Попива...Остават по нея...Остават черните сиви сажди...
За да остане чиста тухла, без сажди, мазилката е нужно да се свали, изстърже...
Не е много сигурно, че мазилката се свлича докато пожара гори 🤣 мазилката може да се напука по време на пожара и да започне да пада после, та дори и след време. У нас гръмна бойлера преди години. Имаше и не голям пожар, та видях от нищо и никакъв пожар какви поразии имаше.
Точно това съм написала по-горе. Заждите си влизат през процепи, дупки,...
Може, но на местата с изгорени сажди няма да са потъмнели ( тухлите). А и като гледам е имало дървена ламперия и гипсокартон, който на места е останал и си е бял. Това става след изпарената вода от гипсокартон. Гипса побелява след това. И това е било при ламперията, там бо трябвало да е бил силен огън
Безплатна реклама на гипсокартон са направили🙂

# 52 000
Между другото, при разходката забелязахте ли, че вероятно покрай боядисването са разполагали и с други запалителни течности? Не знам как са оцелели в пожара. И не знам защо са де борили да палят палети, ако случаят е такъв.

# 52 001
Стените под прозорците са черни, те от какъв материал са, пак ли е тухла? Не е паднала чернилката нито от гасенето, нито от снеговалеж или дъжд въпреки, че мястото е най-изложено на външните условия. Това как да си го обясним?

Стените под прозорците аз ги виждам оголени на места, а не черни от сажди:

# 52 002
  • София

Стените под прозорците аз ги виждам оголени на места, а не черни от сажди:

Е, не са в оригиналния си вид, няма начин да не са полепнали и там сажди.

Загледах се в стената ляво на вратата. Там си стои доста от мазилката и голямо петно със сажди.

# 52 003
Сега, гледах видеото и боядисаната стая. Подчертавам, аз съм на мнение, че има нещо скрито и истината е съвсем друга, независимо дали става въпрос за самоубийства или ликвидиране и убийство.. Но, с червено боядисаната стая, веднага направих аналог с red room-a в Twin Peaks.
"Червената стая (Red Room) е емблематично, сюрреалистично пространство от култовия сериал на Дейвид Линч — „Туин Пийкс“. Тя е екстраизмерение на Черната ложа, характеризиращо се с червени завеси, зигзагообразен под, говорене наобратно и присъствието на мистериозни същества като Джуджето и Гиганта."

Направо ахнах.
По едно време във видеото Владо Йончев за малко да разкрие за какво са подготвяли стаята, но спира и се поправя :

"Ето я тука стълбата с която са боядисвали. Стая подготвена... аааам ... стая която в момента се ремонтира."

Загадката остава пълна...

И още нещо - досега май няма нито едно видео, кадър от камерите или документ който много ясно и недвусмислено да убеди хората в случилото се - запис, бележка, снимка, разкритие. Всичко е обвито в една и съща мистерия... и може да бъде интерпретирано по няколко начина.
Аз помислих, че е подготвяна за момичето, но то си тръгва с всичкия багаж, който ако се съди по товаренето не е малко. Защото май плана се е провалил. А втората стая, която е подготвяна за боядисване. Ние не знаем дали са казали предварително на тримата в хижата, че момичето си тръгва.
Може стаята де е била подготвена за ритуален храм. В тибетския будизъм "mgon khang" е помещение, с преобладаващ тъмночервен и черен цвят, използвано за почитане на Дхармапали - свирепи божества-защитници, които, въпреки благосклонната си природа, са изобразявани ужасяващо, за да отблъскват злите духове. Според тибетската традиция,  Гуру Ринпоче (вторият Буда) е подчинил редица местни божества и демони и ги е обвързал с обет да защитават будисткото учение.

Сред защитните божества, почитани в подобни параклиси, е и Дордже Легпа (Ваджрасадху на санскрит) - особено значим в школата Нингма и често изобразяван като гневна фигура с три очи, страховито изражение, червена или тъмнобордова кожа, развети червени коси и облечен в червена копринена мантия.

Духовната практика на "Sky Dharma Community" се е основавала на "много специален таен цикъл, предаден чрез благословиите на Лама Иво и Ваджрасадху", според техния сайт.

Не е ясно дали подобно помещение в частен имот би могло законно да бъде превърнато в религиозен храм или будистки център и да приема гости, без промяна на предназначението, строителни и противопожарни разрешения и ясна регистрация на организацията, която го стопанисва. Ако там са се провеждали ритуали, обучения или платени срещи с външни посетители, това вече трудно може да се разглежда само като частна молитвена стая.

Също така, съседното помещение до стаята - във видеото за малко се вижда, че е изцяло черно до пода, а пък стаята е останала червена само в долната си част, докато подът изглежда да е черен... Но дали всичко е почерняло от пожара, или е било боядисано в черно... не се разбира много добре.

# 52 004
Ако наистина не са дали на Майсторова пълен протокол от първоначалният оглед (със снимки, видеозаснемане и опис) е достатъчно красноречиво за умишлено прикриване на противоречия с измислената им версия.
Доста компютри и данни са събрали от всички устройства, камери, кемпери и какво ли не.
Цялата свинщина, която са оставили след себе си в хижата, и начинът, по който я предават са вероятно поредният опит за отклоняване на вниманието.
Просто знаят, че близките няма да издържат на бруталното безредие и поругаване, ще започнат да вдигат шум и да се коментират стени и легенчета, вместо снежинки. Колко удобно. Явно знаят, че няма да има и кой знае какви последици и отговорност.
В момента Йончев без да се усети спомага за прикриването още повече. Аз ако бях, нищо нямаше да показвам публично, да ги видим докъде ще стигнат без да има кой да разсейва 'публиката' в грешни посоки.
Мен лично тръпки ме побиват от начина, по който се води това 'разследване'.
Може би това е и целта: всички да са като парализирани от жестокостта на компрометирането, както и от липсата на прозрачност и безпристрастност, и да насадят масов страх.
Само че, може да има и обратен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт