Атанас Русев, природозащитник: „За съжаление, има много политика във всичко това, защото се оказва, че групата около Ивайло Калушев е била подготвена за усвояването на адски много средства по екологична линия. Всъщност това е била една огромна схема. Организациите, които той е създал, са били подготвени в един момент по екологичните теми да получават адски много средства, които да идват по Плана за възстановяване. Там е част от голямото разклонение на случая. Всички тези политици, които са се появявали на тази хижа или са имали отношение, според мен трябва да бъдат извикани.“
БНТ: Пътят на парите към кои лица води, към кои управляващи води? Можете ли да бъдете по-конкретен?
Атанас Русев, природозащитник: „Тези връзки са публикувани, не е нужно аз да ги казвам. Хората ги знаят. Водят към „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“. Натам водят. Според мен истината ще излезе. Рано или късно тя ще излезе. Няма как да бъде потулена или скрита.“
Прав е АР. Напълно смятам, че политиците не трябва да бъдат галени и прикривани в този случай. Самият той казва, че има "много политика във всичко това", а тук като се спомене за политици и партии, ни трият, или ни размахват пръст. А ние само всеизвестните факти пишем, не си измисляме.
От друга страна надеждата, че ще излезе истината рано или късно дали не е напразна, имайки предвид тясната обвързаност с политиците... Чакаме...