Отговори
# 52 275
РА вместо да се дърли, да си помисли какво е изживяло момчето през годините и в последните си часове!  Което и да е било последно от момчетата- това е бил ужас и ми е трудно да повярвам, че тази жена защитава убиеца! Малко смирение...

# 52 276
Аз по- скоро се чудя на СА.
Тя пък какво защитава?
Че и приношения е правила, сина си низвергна. За какво живеят тези хора, като са скъсали връзка с най- ценното си?
Мен тази тема ме държи заради децата- жертви. И не мога да приема това неглижиране точно на този аспект. Във форум на майки.
Имам чувството, че много майки в България не обичат децата си. Това е ново за мен.

# 52 277
Скрит текст:
Най-вероятно това с тениските е същото като това с китарите. Чичко Калушев не е пестял за всякакви хобита и инфантилни прищевки. Иначе излиза, че овчарите в региона яко са пазарували печатани тениски на килограм. Simple Smile
На една от тениските в хижата е отпечатан ликът на Терънс Маккена със следния цитат :

CULTURE IS NOT
YOUR FRIEND
Скрит текст:
Терънс Маккена е американски писател, етно-ботаник и мистик известен с идеите си за психеделичните вещества, психотропните растения и връзката между природата и духовността.
Скрит текст:
Той е автор на теорията за "Надрусаните Маймуни", според която развитието на човешкото възприятие, език, самосъзнание, социално поведение и еволюция води началото си от случайна среща на древните човешки предци с психеделични гъби.
https://profit.bg/article/2025032109215207319

Терънс има брат на име Денис, с когото оказват съществено влияние върху съвременната психеделична култура. През 1976 г. двамата публикуват под псевдонимите O.T. Oss и O.N. Oeric книгата "Ръководство за отглеждане на магически гъби". В нея описват сравнително лесен домашен метод за отглеждане на Psilocybe cubensis - вид психеделична гъба, съдържаща псилоцибин - с помощта на обикновени кухненски принадлежности. Така правят процеса по-достъпен за хора извън специализираните лаборатории и допринасят за неговото широко разпространение.
Скрит текст:
Маккена твърди, че под въздействието на DMT (силно психеделично вещество) е срещал "елфи-машини" - мъдри и игриви, променящи се геометрични същества, които общували чрез звуци, превръщащи се в цветни образи.

Самият цитат "Culture is not your friend" е изваден от лекция на Маккена в Сиатъл през 1999 г., озаглавена "Психеделичните вещества в епохата на интелигентните машини" :
https://www.youtube.com/watch?v=4-tY6hmKcms

„Цивилизацията представлява следното: шест милиарда души, които се опитват да бъдат щастливи, като се катерят един върху друг и взаимно си избиват зъбите. Това не е никак приятна картина. И все пак, ако се отдръпнем и погледнем планетата отстрани, ще видим, че разполагаме с парите, силата, медицинските познания, научния опит, любовта и чувството за общност, необходими, за да създадем нещо като човешки рай. Но ни управляват най-неспособните сред нас - най-малко интелигентните, най-малко благородните и онези с най-ограничено въображение за бъдещето. Те ни водят, а ние не се противопоставяме на обезчовечаващите ценности, които ни се налагат като инструменти за контрол.

Културата не е ваш приятел!

Тя съществува в услуга на удобството на други хора и на различни институции - църкви, компании, системи за събиране на данъци и какво ли още не. Тя не е ваш приятел. Тя ви унижава, лишава ви от сила, използва ви и злоупотребява с вас. Никой от нас не е третиран добре от културата. И въпреки това ние възхваляваме творческия потенциал на личността и правата на отделния човек. Разбираме, че най-важно е непосредственото, лично преживяване. Но културата е извращение на това. Тя превръща предметите във фетиши, създава мания по потреблението и проповядва безкрайни форми на фалшиво щастие и заблуждаващо "разбиране" чрез съмнителни религии и абсурдни секти. Тя подтиква хората да се принизяват и обезчовечават, като ги превръща в послушни машини.“

+1 доказателство, че тези хора са се друсали постоянно. Халюцигените са били неизменна част от битието и вярванията им и това става все по-очевидно, колкото и да го отричат феновете им

# 52 278
В допълнение на чудесния пост на Уилоу за гъбаря Маккена на тениската, ще напиша и за един друг Маккена - деструктор и психопат, по който също се е увличал поне Калушев. На някои от вас това може да им е убягнало досега, но е важно и говори много.

"За мен, обаче са любопитни думите на Калушев до майка му, че животът е „стабилен сън“. Това предизвика препратки към будизма, хиндуизма и пр. Според мен Калушев цитира легендарния американски автор/автори Джед МакКена (Jed McKenna). Не е ясно кой стои зад това име, но книгите му са световно известни, а той е световна градска легенда. Най-общо казано той е интелектуален нихилист, защото отрича всички учения за медитация, мир, любов, дружба и пр.
Основната му теза е „Стабилният сън“ в трилогията му „Духовното просветление“, в която твърди, че просветлението е разрушително и няма общо с щастието, възвисяването и почтеността.
Според МакКена „Азът“ е единствената действителност, а всичко друго - ненужни декори. Той презира околните, които не са хора, а „сенки“. Маккена твърди, че животът, моралът и всички учения са мираж, илюзия, тоест те са „Стабилен сън“. Всъщност тук МакКена не е оригинален, защото явно повтаря стиха на Пиндар, който някога (5 век преди Христа) написал, че „животът е сънят на една сянка“.

МакКена разделя хората на „деца“, които сънуват и „възрастни“, които са будни, тоест виждат истината и знаят всичко за битието. За тях „Стабилният сън“ е проклета пречка, която трябва да изгорят. Маккена точно това пише - последователите му трябва да унищожат всичко, дори сърцето си, за да не заспят „стабилния сън“.

Калушев очевидно е бил убеден, че той като не спи и вижда ясно всичко, има право да прекрати „стабилния сън“ на другите, да унищожи „кочината“, за която споменава в писмото до майка си, и го е направил по своя начин.
За него собственият му край и на двамата му спътници, съвсем неслучайно под Околчица, лобното място на националния герой, е окончателното им събуждане и проглеждане."

# 52 279
Поствам един линк към разговор във фб с участник Милен Василев, който явно е бил близък на Калушев преди години.  Същият човек е разговарял и с мен, но понеже съм блокирана в някои групи не мога да дам линк. Четете и коментарите. Знам, че ще кажете- ЕЖК, но все пак! Тя и измислената любовница е ЕЖК! https://www.facebook.com/photo/?fbid=10244852645679341&set=a.10219556750217764

# 52 280
  • София
Скрит текст:
Най-вероятно това с тениските е същото като това с китарите. Чичко Калушев не е пестял за всякакви хобита и инфантилни прищевки. Иначе излиза, че овчарите в региона яко са пазарували печатани тениски на килограм. Simple Smile
На една от тениските в хижата е отпечатан ликът на Терънс Маккена със следния цитат :

CULTURE IS NOT
YOUR FRIEND
Скрит текст:
Терънс Маккена е американски писател, етно-ботаник и мистик известен с идеите си за психеделичните вещества, психотропните растения и връзката между природата и духовността.
Скрит текст:
Той е автор на теорията за "Надрусаните Маймуни", според която развитието на човешкото възприятие, език, самосъзнание, социално поведение и еволюция води началото си от случайна среща на древните човешки предци с психеделични гъби.
https://profit.bg/article/2025032109215207319

Терънс има брат на име Денис, с когото оказват съществено влияние върху съвременната психеделична култура. През 1976 г. двамата публикуват под псевдонимите O.T. Oss и O.N. Oeric книгата "Ръководство за отглеждане на магически гъби". В нея описват сравнително лесен домашен метод за отглеждане на Psilocybe cubensis - вид психеделична гъба, съдържаща псилоцибин - с помощта на обикновени кухненски принадлежности. Така правят процеса по-достъпен за хора извън специализираните лаборатории и допринасят за неговото широко разпространение.
Скрит текст:
Маккена твърди, че под въздействието на DMT (силно психеделично вещество) е срещал "елфи-машини" - мъдри и игриви, променящи се геометрични същества, които общували чрез звуци, превръщащи се в цветни образи.

Самият цитат "Culture is not your friend" е изваден от лекция на Маккена в Сиатъл през 1999 г., озаглавена "Психеделичните вещества в епохата на интелигентните машини" :
https://www.youtube.com/watch?v=4-tY6hmKcms

„Цивилизацията представлява следното: шест милиарда души, които се опитват да бъдат щастливи, като се катерят един върху друг и взаимно си избиват зъбите. Това не е никак приятна картина. И все пак, ако се отдръпнем и погледнем планетата отстрани, ще видим, че разполагаме с парите, силата, медицинските познания, научния опит, любовта и чувството за общност, необходими, за да създадем нещо като човешки рай. Но ни управляват най-неспособните сред нас - най-малко интелигентните, най-малко благородните и онези с най-ограничено въображение за бъдещето. Те ни водят, а ние не се противопоставяме на обезчовечаващите ценности, които ни се налагат като инструменти за контрол.

Културата не е ваш приятел!

Тя съществува в услуга на удобството на други хора и на различни институции - църкви, компании, системи за събиране на данъци и какво ли още не. Тя не е ваш приятел. Тя ви унижава, лишава ви от сила, използва ви и злоупотребява с вас. Никой от нас не е третиран добре от културата. И въпреки това ние възхваляваме творческия потенциал на личността и правата на отделния човек. Разбираме, че най-важно е непосредственото, лично преживяване. Но културата е извращение на това. Тя превръща предметите във фетиши, създава мания по потреблението и проповядва безкрайни форми на фалшиво щастие и заблуждаващо "разбиране" чрез съмнителни религии и абсурдни секти. Тя подтиква хората да се принизяват и обезчовечават, като ги превръща в послушни машини.“
[/spoiler]

Интересно защо този образ е избран. Поръчка търговска ли е или са си ги направили за тях. Складираните дали са със същия печат? Виждат се  на другите тениски още 2 образа. Интересно ще е да разберем и за тях нещо ако може. Да пооформим някаква идея.

# 52 281
'Официалната версия' не посочи Калушев поименно като извършител на двете убийства в кемпера. Само напомням. Не че, не го внушиха още преди да са готови експертизите, но не са го казали директно ни веднъж.
Дайте официален линк, където в официално изявление на разследващите да се казва - Калушев е убил другите двама.
Официално до сега се казва, че няма външна намеса.
Калушев е убил НЗ и АМ, засега това са казали разследващите.В хижата са самоубийства.
Внушенията и спекулациите ги прави РА, която от ден първи търси убийци.

Калушев поименно не е извършител на двете убийства в кемпера според близките им.

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 23:41 от Модератор Никол

# 52 282
  • София
Кубратова, отговорих за проверката в Костинброд много отдавна. Ще ти дам линк към отговора по-късно, не съм на компютър.
А, рових, връщах се и не видях конкретен отговор. Ако вярно си отговорила, извинявам се и ще очаквам, ако не те затруднява. Благодаря предварително!
Последното, което прочетох по темата, беше, че всички си имаме хипотези и тук е форум.

Цитат
Интересно. Въпреки, че както казвате няма факти на които да стъпите, вече сте убедена, че чичко Лама е невинен и службите лъжат с официалната версия? Така ли е, или аз нещо не разбирам?

За противоречията: ако напишете кратко, точка по точка, какви противоречия виждате, ще се опитам да отговоря кратко и логично на всички, едно по едно.
Къде четеш в какво съм убедена? Наистина ли е трудно да се чете с разбиране, а не с внушения? 
И това при положение, че само днес съм писала два поста, в които казвам, че за мен досега изнесените факти не съответстват и на двете версии, така че своя позиция все още нямам (тази ми позиция е от началото и не съм имала основание да я променя). Което не ми пречи да отбелязвам известни  смущаващи, меко казано, действия и изявления на официалните лица.   
Относно противоречията и поведението на прокуратура и разследващи - писала съм пространни постове на тази тема в началото, ако ти се чете, ги виж. 
Този разговор вече го водихме веднъж.

Кубратова, би ли си оправила този пост, защото това второто, на което пище "цитат" не е от мен, така че оправи си го, моля, да се вижда откого е било. Не е редно, защото горе слагаш мой пост.

# 52 283
  • в пералнята
Това с криптото не звучи реално. Да, спадът започна през декември, ама защо не са го гръмнали Ивей тогава и толкова.
Помните ли преди време един от крипто брокерите изчезна при един от спадовете.
Ами до ден днешен не са го намерили, не го и търсят. Забрави се след месец.
Не че нещо, ама ако искаха да ги изчезнат, щеше да е по абсолютно същия начин - безследно, както са и пещерняци, съвсем удобно.
Нямаше нужда да ги убиват на две места, да пращат ботеви стихотворения и тн.

# 52 284
  • София
Кубратова, отговорих за проверката в Костинброд много отдавна. Ще ти дам линк към отговора по-късно, не съм на компютър.
А, рових, връщах се и не видях конкретен отговор. Ако вярно си отговорила, извинявам се и ще очаквам, ако не те затруднява. Благодаря предварително!
Последното, което прочетох по темата, беше, че всички си имаме хипотези и тук е форум.
Ето го линка към стария ми пост. Не мога да закача тук самия пост, така че да се види откога е и кой номер в темата:
https://bg-mam.ma/p/1853871/51375534

# 52 285
Поствам един линк към разговор във фб с участник Милен Василев, който явно е бил близък на Калушев преди години.  Същият човек е разговарял и с мен, но понеже съм блокирана в някои групи не мога да дам линк. Четете и коментарите. Знам, че ще кажете- ЕЖК, но все пак! Тя и измислената любовница е ЕЖК! https://www.facebook.com/photo/?fbid=10244852645679341&set=a.10219556750217764

Scream Как да не намрази света и хората този човек, те почти 40 години са го спуквали от подигравки.
Обаче става ясно, че всички около него са знаели за момчетата. Така че сега тези приказки как СМ приемала децата за свои внуци...

# 52 286
Може би просто покрай парите,са ги изнудвали или са изплували паралелните " отглеждания" на деца. Едни убити заради парите, другите- заради компромати. Съответно затова само един пише смс-и.
Нямам версия, аз не съм врачка.
Но не са се самоубили, защото със самоубийство нищо не се връзва.
Значи са убити, както много други поръчкови. Т. е. някой ги е поръчал (някой с пари и власт и връзки с подземния свят - убийството на невинно дете не е шега работа), друг е изпълнил поръчката, а трети прикрива цялата работа (иначе щеше ли да има такива напъни, че чак и психиатрично-графологично-теологични експертизи...) То не е ясно кой как е стрелял, те с експертизите тръгнали. И след половин година още чакаме...

# 52 287

Цитат
Интересно. Въпреки, че както казвате няма факти на които да стъпите, вече сте убедена, че чичко Лама е невинен и службите лъжат с официалната версия? Така ли е, или аз нещо не разбирам?

За противоречията: ако напишете кратко, точка по точка, какви противоречия виждате, ще се опитам да отговоря кратко и логично на всички, едно по едно.
Къде четеш в какво съм убедена? Наистина ли е трудно да се чете с разбиране, а не с внушения?  
И това при положение, че само днес съм писала два поста, в които казвам, че за мен досега изнесените факти не съответстват и на двете версии, така че своя позиция все още нямам (тази ми позиция е от началото и не съм имала основание да я променя). Което не ми пречи да отбелязвам известни  смущаващи, меко казано, действия и изявления на официалните лица.  
Относно противоречията и поведението на прокуратура и разследващи - писала съм пространни постове на тази тема в началото, ако ти се чете, ги виж.  
Този разговор вече го водихме веднъж.

Кубратова, би ли си оправила този пост, защото това второто, на което пище "цитат" не е от мен, така че оправи си го, моля, да се вижда откого е било. Не е редно, защото горе слагаш мой пост.
[/quote

Веднага, Магента. Вече бях пуснала този пост и се наложи да го допълня, но не успях да сложа с цитата и името на Сив плъх. Ще видим сега как ще го оправя. Днес цял ден имам проблем с редактирането и цитатите, сега пък виждам след публикуване, че  моят отговор е в твоя цитат, а част от текста ми липсва. Странна работа...
Допълних  името на втория потребител в предишния пост, надявам се да се разбира. Извинявай!

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 21:50 от Кубратова

# 52 288
Никой и нищо от "ягодка" не казва за ръкотворните писания и рисунки на Калушев! Защо така се пропускат тези му умения!? Ясно е, че няма как да наследи на Майсторов таланта, но все пак!

# 52 289
Изгледах интервюто с Русев от сутринта. Човекът каза доста неща, но мисля и, че знае повече, отколкото каза. Впечатли ме втората група, за която той спомена, че вреди на разследването. Родителите и близките. Според него те знаят много неща, но мълчат и не казват истината. Имах подобни съмнения. Че се хвърля прах в очите, размахва се юмрук и се правят на жертви, вероятно ги устройва да има разединение в мнението на хората. Може би целят точно това, а не истината да излезе наяве.

Общи условия

Активация на акаунт