Отговори
# 52 305
Никой и нищо от "ягодка" не казва за ръкотворните писания и рисунки на Калушев! Защо така се пропускат тези му умения!? Ясно е, че няма как да наследи на Майсторов таланта, но все пак!

Не съм ягодка или черешка ,но може ли да попитам къде има официално обявено ,че рисунките и почеркът е на Калушев ?
Подпис достатъчен ли е?
https://www.facebook.com/share/p/1CGDJYa718/?mibextid=wwXIfr

# 52 306
Човекът прави анализ на автора на записките, всеки сам да прецени на кой образ отговаря https://btvnovinite.bg/predavania/btv-reporterite/btv-reporterit … jat-petrohan.html
  И понеже не е в рамките на разследването, му се доверяваме толкова, колкото и на Савов, Бузов, Димитрова и т.н., т.е. кой както го усеща.
  Сега прочетох малко от показанията на момичето , които бях забравила - децата много са се впечатлявали от стаите за глина, музика, бойни изкуства, сигурно и да си правят тениски...та не е било само да си майстори Дечо. Тези дни негови познати от миналото, преди да се присъедини към Калушев, бяха пускали снимки какъв веселяк и добряк е бил. Една очевидно наивна душа, образован, благодуш, поставена в подчинение на НЗ например / вадя извод от записките/.

# 52 307
Няма известен факт, който да сочи, че прокуратурата не си е свършила законосъобразно работата по проверките на сигналите.
Оправданието 'родителите са дали такива показания и затова всичко е приключило' са абсурдни и нямат общо с прилагането на закона. Не е нужно да си юрист, за да мислиш логично, да знаеш как да боравиш с информация и да различаваш внушения от факти.
След като 4 години оперативно наблюдение на групата и проверки от кой ли не, не са довели до доказване на нищо противозаконно, е съвсем възможно и дори логично сигналите да са били неоснователни.

# 52 308
  • София
Никой и нищо от "ягодка" не казва за ръкотворните писания и рисунки на Калушев! Защо така се пропускат тези му умения!? Ясно е, че няма как да наследи на Майсторов таланта, но все пак!

Не съм ягодка или черешка ,но може ли да попитам къде има официално обявено ,че рисунките и почеркът е на Калушев ?
Подпис достатъчен ли е?

Не.

# 52 309
Освен ако накрая няма самоубийства и убийства в групата, без външна намеса. Тогава проверките по сигналите излиза, че не са били достатъчни. Причините за тази неефективност да ги обясняват извършилите тези проверки.

# 52 310
Скрит текст:

Подпис достатъчен ли е?

Не.

Тогава ще е нужно да изчакате официалното заключение по разследването.

# 52 311
Това че групата има трагичен край не означава непременно, нито доказва по някакъв начин, че сигналите са били основателни.
Още по-съмнително става дали са реални от начина, по който се използват именно сигналите, за да се компрометират всички от групата.
Няма да е първият известен случай в който сигнали 'на трупчета' се ползват за влияние, мръсни поръчки, изнудване и компрометиране.
Да докажат, че не е така.
Да разсекретят от Данс и Гдбоп разработката, за да се види какво толкова са ги проучвали и колко реални са сигналите.
Ако най-мощната служба за сигурност не е могла да открие нередност, как така изведнъж посмъртно разследващите подхвърлят същата тази информация, която  за 4 години не е довела до доказване на нищо, и ги изкараха най-големите престъпници чрез внушения, медии, калинки и без ясни, конкретни доказателства и достатъчно факти, нито директни обвинения?
Както разсекретиха сигнала на Леон, който уж беше класифициран като секретна информация и услужливо го дадоха на бърд, така да направят и с пълните материали по оперативната дейност към групата.
Манипулират сега близките и се правят, че им симпатизирали - според думите на Бузов, но дали е така наистина?
Или просто искат да ги успят, за да не се рови много, много към тяхната намеса в цялата история за цели 4 години?
Не да ми пишат в докладите 'не е свързано с поставените въпроси на настоящата проверка' и затова да не се конкретизира какви оперативни дейности са имали срешу групата.
Правили се на горски, стражари и апаши, и изведнъж след трагедията ни лук яли, ни мирисали.

# 52 312
Няма известен факт, който да сочи, че прокуратурата не си е свършила законосъобразно работата по проверките на сигналите.
Оправданието 'родителите са дали такива показания и затова всичко е приключило' са абсурдни и нямат общо с прилагането на закона. Не е нужно да си юрист, за да мислиш логично, да знаеш как да боравиш с информация и да различаваш внушения от факти.
След като 4 години оперативно наблюдение на групата и проверки от кой ли не, не са довели до доказване на нищо противозаконно, е съвсем възможно и дори логично сигналите да са били неоснователни.

Или пък да са си плащали, както за трети път ти казвам, но ти си продължаваш да си повтаряш едно и също, с надеждата да се превърне във факт. Е, няма как. Чисто внушение си е.

# 52 313
Безспорен факт е, че сингалите първо на Валери, след това и на бабата и дядото на Леон, имат ефект и спасяват минимум две деца от сектата - Л. и малкият син на Ралица. Две са известни, а кой знае колко имена не са обявени публично.

Надявам се след време Свиленов и дядото на Леон да намерят сили и да благодарят на Валери, заради когото са успели да измъкнат Леон и Александър Св.

И отново да обърна внимание на линка, публикуван снощи, с постовете на хората, които са познавали Калушев в началото на 90-те - очевидно познатите на К. са били наясно за предпочитанията му, какво остава за близките му приятели и роднини. Колкото и последните да обясняват сега, че са изненадани от "обвиненията".

# 52 314
На мен ми е чудно, Дечо, Пламен и Ивей с какви предпочитания са били, като на Калушев вероятно?

# 52 315
Безспорен факт е, че сингалите първо на Валери, след това и на бабата и дядото на Леон, имат ефект и спасяват минимум две деца от сектата - Л. и малкият син на Ралица. Две са известни, а кой знае колко имена не са обявени публично.

Надявам се след време Свиленов и дядото на Леон да намерят сили и да благодарят на Валери, заради когото са успели да измъкнат Леон и Александър Св.

И отново да обърна внимание на линка, публикуван снощи, с постовете на хората, които са познавали Калушев в началото на 90-те - очевидно познатите на К. са били наясно за предпочитанията му, какво остава за близките му приятели и роднини. Колкото и последните да обясняват сега, че са изненадани от "обвиненията".
А аз се надявам биологичният баща на НЗ да излезе с позиция по темата! Сигурно му коства много да търпи на РА изцепките!

# 52 316

А аз се надявам биологичният баща на НЗ да излезе с позиция по темата! Сигурно му коства много да търпи на РА изцепките!

Според мен там има "сделка". Мълчиш и аз няма да претендирам за второто дете. Той погреба сина си без нея, а тя му написа подходяща реч, отричаща изтеглите му показания. И той изчезна. Няма да се включи повече.

# 52 317
Ама бащата на НЗ не е бащата на второто и дете.

# 52 318
Ако някой твърди или поне има каквито и да е данни, че всички служби с проверки и оперативни разработки, контролни държавни органи и прокурори са замитали и прикривали незаконни или дори престъпни дейности на членове на групата срещу заплащане, както се пише по-горе, може да сезира прокуратурата или МВР, давността за това престъпление не  е изтекла.  Пък даже и да не е имало заплащане, достатъчно е само да е прикривано, пак е престъпление. Аз ако имам дори и минимални данни за такова нещо, не бих си мълчала.

# 52 319

Според мен там има "сделка". Мълчиш и аз няма да претендирам за второто дете. Той погреба сина си без нея, а тя му написа подходяща реч, отричаща изтеглите му показания. И той изчезна. Няма да се включи повече.
Говорите за втория мъж на РА, пастрок на НЗ. Аз имам предвид първия  мъж, който е биологичният баща и който е ходил да ги издирва в Мексико. Този, който взе тялото на сина им и го погреба без РА да отиде на погребението.

Общи условия

Активация на акаунт