Отговори
# 52 380
Ако някой твърди или поне има каквито и да е данни, че всички служби с проверки и оперативни разработки, контролни държавни органи и прокурори са замитали и прикривали незаконни или дори престъпни дейности на членове на групата срещу заплащане, както се пише по-горе, може да сезира прокуратурата или МВР, давността за това престъпление не  е изтекла.  Пък даже и да не е имало заплащане, достатъчно е само да е прикривано, пак е престъпление. Аз ако имам дори и минимални данни за такова нещо, не бих си мълчала.

Знам, че ще съжалявам за този си отговор, но понеже виждам намека, не съм сляпа, ще отговоря все пак: за Алексей Петров знаеше ли се с какво се занимава? Знаеше се. Беше ли публична тайна? Беше. И? Накривиха му шапката такива наивни хорица, които си въобразяват, че в тая държава като изтичкаш да кажеш на чичко полицай, и нещата ще се оправят с магическа пръчка. 😄

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 12:44 от Florecita*

# 52 381
Скрит текст:
За момичето не се шуми, според мен, не толкова, за да се запази анонимна самоличността ѝ, колкото да не се противоречи на компрометирането и очернянето на жертвите.
Ако покажат показанията ѝ, и примерно от тях стане ясно, че нищо нередно не са правили, няма да е добре за спекулациите и внушенията, които се опитват агресивно да налагат и градят от началото. Изглежда сякаш имат нещо сериозно да крият свързано с това момиче, което да противоречи на 'основната' версия.
Защо след 4 години оперативно наблюдение на всевъзможни служби за сигурност, сигнали в прокуратура и т.н. не са открили закононарушение и нередност в отглеждането на деца според вас?
Не е заради чадър и плащане, според мен. Няма как да имаш толкова много връзки и пари, чисто статистически.
Леон беше споменат в съобщението към Майсторова. Коментирано е. Което съобщение пак бе теч на информация още първия ден.
Отделно Данс предоставиха на бърд 'секретния' доклад по сигнала. Интересно е видеото на птичката Стоянов, който напада с пистолет на улицата човек. Интересни са и връзките му, старите познанства. Интересно, че и баш на него дадоха секретни документи да лее конспирации и компромати.
Пак лъжи и манипулации. Знае се какво е правено с момичето в къщата в Българи с участието на  Калушев, Николай и Александър.

Кой/кои знае/знаят какво е правено?

# 52 382
Пак лъжи и манипулации. Знае се какво е правено с момичето в къщата в Българи с участието на  Калушев, Николай и Александър.
Според показанията, които обявиха официално още на първия брифинг, нищо особено не е правено. Излъгаха ли ни тогава?

# 52 383
Репутацията на гуруто са лекували

Нали Ники я бил сънувал, тоест вероятно са я гласили за тулку.
Никой не е казал, че са я лекували от нещо. Само К пише, че искал да помогне, което вероятно е за пред майка му.

# 52 384
anonymiss, през пост питате....
Защо след 4 години оперативно наблюдение на всевъзможни служби за сигурност, сигнали в прокуратура и т.н. не са открили закононарушение и нередност в отглеждането на деца според вас?
Не е заради чадър и плащане, според мен. Няма как да имаш толкова много връзки и пари, чисто статистически.

Отговорят, но вие пак си питате.
Според мен родителите са лъжели, имали са връзки в дадени политически среди. Не са намирали достатъчно доказателства.
След като се самоубиха и Калушев уби младеж и дете задн@к@т му лъсна като на маймун шебек. Демек измислената му религия на Лама Иво излезе на яве и родители харизвали децата си.

# 52 385
Според показанията, които обявиха официално още на първия брифинг, нищо особено не е правено. Излъгаха ли ни тогава?
Лекували са я, по техния си начин. Той Калушев сам до га казва.

# 52 386
За момичето се знае само, че е била с тях 2 седмици преди трагедията.
Знае се, че когато Деян е ходил до хижата преди 2 седмици, не е видял деца там според показанията му - момичето и Алекс не са били там при посещението му. И Ники не е бил там.
Знае се, че е била с тях на морето. Знае се кога са я оставили в София. Знае се, че според показанията на бащата всичко е било наред и не е забелязал нещо необичайно в поведението на дъщеря си или Ники когато е оставял багажа. Знае се, че са се прибрали от морето заради момичето и нейният 'ангажимент', който какъв е никой не знае.
Има прекалено много неизвестни там.
Да не се окаже бащата някой сътрудник на службите?
Нищо от това не е вярно.

Кажи нещо повече тогава. Щом се знае. Ние не знаем друго. Какво са правили С/На момичето?

# 52 387
От какво са я лекували знае ли се?
Четох, че бягала от дома си. Бунтарка. Не знам дали е вярно!
Не ми се връзва. Според съобщението на К. помагат на болно дете. В изтеклите показания нейни и на баща ѝ, има само че била много доволна и си изкарвала добре.
Ама къде е въпросът и отговорът от какво я лекуват? Не може да не са разпитвани за това,  след като го пише в съобщението на К.
И въобще дали точно за това момиче става  въпрос?

# 52 388
Но момичето и бащата не са казали нищо в показанията си. Или те са си затраяли пред разследващите, или разследващите са ни излъгали.

# 52 389
  • European Union
Но момичето и бащата не са казали нищо в показанията си. Или те са си затраяли пред разследващите, или разследващите са ни излъгали.
Или сега ни лъжат във форума

# 52 390

Престани с внушенията! Самият факт, че "родителите" са зарязали децата си, а Калушев ги е спрял от училище, е неоспорим! Подлежат на затвор за това! Какво значи "не открили закононарушение и нередност"?!

# 52 391
Или сега ни лъжат във форума
Може да ни лъжат, че се знае какво е станало. Но че нещо е станало, е сигурно. Връщат се извънредно. Калушев си го пише като крайния тригър черно на бяло.
Супер ключов момент е случилото се в Българи и за мен също е непонятно как въобще не се засяга това от разследващи и журналисти.

# 52 392
Може би ключов е 'ангажимента' на момичето, заради който са се върнали от морето.
Ако не е бил този 'ангажимент' и връщането им точно в този ден, дали щяха да се развият така събитията въобще?
Ако бяха останали на морето, едва ли, според мен.

# 52 393
Ние реално не разполагаме с целите показания на момичето.
Само една част, в която изглежда, че няма нищо притеснително и всичко е било наред.
Липсват обаче подробности, в които може да се съдържа съвсем различна информация.

# 52 394
"ангажимент" е удобно извинение, за да не се каже истинската причина

Естествено че няма да кажат "стана голям гаф, спасяваме се кой както може", ангажимент е социално приемливо обяснение

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 13:17 от neuromancer

Общи условия

Активация на акаунт