Отговори
# 52 650
Ами хляба може да е ритуален за олтара, обаче спира тока и не могат да го изпекат и слагат курабийките от Д.

# 52 651
  • В офиса
"Не можеш да наречеш себе си "миролюбив" ако не си способен на истинска жестокост. Ако не си способен на жестокост не си миролюбив, ти си просто безобиден. Важна разлика" казва ИК.

Това пак се връзва с нон-дуализма, който проповядват. Отрича се разграничението на дуални категории аз/не аз; добро/зло; светлина/тъмнина и т.н.
Това не се ли разбира? Ако си глупав и не ти стига акъла да измислиш достоверна лъжа ти за по-сигурно казваш истината, но не защото си искрен човек, който обича или се бори за истината. Съвсем различно е ако имаш всички възможности да лъжеш убедително но ИЗБИРАШ истината. Какви дуалности аз/не аз..какви пет лева. Съвсем ясно е какво  казва.
Аха, не си крадец, когато мислиш как да откраднеш, но вземаш съзнателното решение да не го направиш, не си изнасилвач, ако измислиш механизма на изнасилването, но избираш да не го правиш. Иначе си просто безобиден, или глупав, според пандорина. wtf?!?!

# 52 652
В темата много екстремуми.

Ако наистина е имало причини за обвиненията в нездраво отношение към деца, кое ви се струва по-вероятно, особено, ако е продължавло с години, както се твърди? Край от срам или отмъщение?

Край от срам на Калушев към самия себе си, край на розовия балон, в който е живял, край защото е знаел, че всички ще разберат, че не е бил просто добрия чичко Лама, а педофил и манипулатор, паразит, който е живял от наивността и глупостта на другите. Затова и последния опит е да остане чист поне пред майка си - не вярвай на нищо от това, което ще чуеш.. От това, което сам той е казал някъде на някого и го има записано с неговия глас, факт. Няма убийци тук, освен Калушев разбира се.
Засега такова самоубийство изглежда напразно.. понеже фактите в подкрепа леко се губят. Хората, които са го подкрепяли приживе, не са се отметнали. Един АР дето ни се кара от екрана, ама преди това не е посмял да гъкне.
Защо?

# 52 653

Ако наистина е имало причини за обвиненията в нездраво отношение към деца, кое ви се струва по-вероятно, особено, ако е продължавло с години, както се твърди? Край от срам или отмъщение?

Край от срам на Калушев към самия себе си, край на розовия балон, в който е живял, край защото е знаел, че всички ще разберат, че не е бил просто добрия чичко Лама, а педофил и манипулатор, паразит, който е живял от наивността и глупостта на другите. Затова и последния опит е да остане чист поне пред майка си - не вярвай на нищо от това, което ще чуеш.. От това, което сам той е казал някъде на някого и го има записано с неговия глас, факт. Няма убийци тук, освен Калушев разбира се.
Засега такова самоубийство изглежда напразно.. понеже фактите в подкрепа леко се губят. Хората, които са го подкрепяли приживе, не са се отметнали. Един АР дето ни се кара от екрана, ама преди това не е посмял да гъкне.
Защо?
Нищо не се губи. Фактите ги има и са такива, каквито са. А Атанас Русев можеш да го питаш нещо, ако искаш. Не мога да отговарям от негово име. Между другото е отзивчив във фейсбук и в месинджър.

# 52 654

Като идея зависи.
Според мен е от срам, но според мъжът ми е отмъщение.

Като техническо изпълнение обаче, да убиеш 6ма души на 2 различни места, в това число и непълнолетно дете, да пишеш прощални писма и като цяло да изпълниш планът Петрохан-Околчица, трудно да е за отмъщение.

# 52 655
За мен всички са виновни, освен Николай и Алекс. Всички останали са големи мъже на по 50 години, виждали са безкрайно нередните неща, траели са си и са участвали в този начин на живот. Жал ми е за младежите и животинките.

# 52 656
  • при Arctic Monkeys
Кубратова, не отговорихте на въпроса ми вчера. Като човек с остра гражданска позиция и юрист-редно ли е в частно училище да се практикува хипноза от неспециалисти, да преподават неучители и децата да не ходят на училище, а да се точи бюджета на кочината с милиони пари. МОН, прокуратура, нещо?

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 12:26 от karmacoma

# 52 657

Според мен от страх. Като тук обаче има два нюанса: дали страх от разобличаване и санкции, или информация от човека им в ДАНС, че разкритията ще се ползват за политически компромат срещу техните покровители/спонсори преди изборите.
Да са убити за отмъщение не ми се струва вероятно, защото предполага изключително добро познаване на разпределението на помещенията в хижата, актуалните функции на тези помещения, познаване на актуалните навици, бит и ежедневие на шестимата, познаване на охранителната им система, подмамване на Калушев да се яви на среща на Околчица и т.н.

# 52 658
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Кубратова, не отговорихте на въпроса ми вчера. Като човек с остра гражданска позиция и юрист-редно ли е в частно училище да се практикува хипноза от неспециалисти, да преподават неучители и децата да не ходят на училище, а да се точи бюджета на кочината с милиони пари. МОН, прокуратура, нещо?

Не съм кубратова, но на потъмненото отговорих вчера. А след мен още някой, съжалявам, забравих ника.

Частните училища не се финансират от държавата.
Нищо не са точили, камо ли милиони.
Имаше отговор и за преподаването от "неучители".

# 52 659
Че каква вина да има Ники, че е получил такъв подарък? Никаква.

# 52 660
  • при Arctic Monkeys

Не съм кубратова, но на потъмненото отговорих вчера. А след мен още някой, съжалявам, забравих ника.

Лъжеш. Получили за милион и сто и двадесет хиляди лева за 2025, включително за деца, които кибичат по хижите с лами.
https://www.youtube.com/watch?v=iuUsxvSK4mw
Кочина.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 13:46 от Модератор Никол

# 52 661
Е, освободи се достъпа до хижата и очакванията бяха големи, че ще се намерят безброй причини да се атакува официалната версия, но до тук нищо. Което за съжаление много засили агресията и злобата в тези, които се надяваха на това. Сега се правят някакви внушения, че в този форум се проявявало лошо отношение към децата-жертви, което не е вярно - не е вярно, дами! Към децата има съчувствие, обвинения има само към хората, които са се възползвали от тяхната невинност за своите цели и към хората, които са им ги поверили, даже бих казала по силна дума - които са им ги предоставили. Укротете моля малко злобата и се въздържайте от обвинения към потребителите в темата - те нямат никаква вина за това, което се е случило с децата.

# 52 662
Дали ИК е правил нещо с Валери пак опира до вяра. Собствената му майка не му е повярвала защото го познава от дете и неведнъж е била свидетел на манипулациите му, включително разпознава симптомите за това - език на тялото, как поглежда в страни и пр.

# 52 663
Единствената гавра към децата е от хората, пазещи реномето на насилника и убиеца им като зеницата на окото си.

# 52 664
  • София

Финансират се от държавата. Тези, които са били одобрени за държавно финансиране по съответния законов ред, а Космос е било одобрено от МОН на следващата година, след като е получило лиценза от МОН. Това означава, че за всеки записан ученик, Космос са получавали държавната субсидия, която се полага на записан в училището ученик.

Общи условия

Активация на акаунт