Оттук нататък можем да преположим, че или става дума за някакъв мониторинг или за някакви процеси, които трябва да завършат правилно. Заплащане/продаване на клипчета в даркнет не ми се виждат такива, но може и да греша.
Аз също може да греша за гнусните клипчета, разбира се. Не го твърдя, казвам, че има такава вероятност. Има едно много специфично изказване в показанията на Валери, което би било трудно за него да си измисли освен ако не е вярно. Няма дим без огън, нали знаете тази притча

Защо не мисля, че е копал крипто?
По времето на бума на копаенето точно заминават за Мексико. С лодка. Абсурдно е да са мъкнали ригове за копане през океана. След върщането си тук, копането вече не е толкова рентабилно в "домашни условия", даже никак. Отделно тогава започна първо Ковид (нарушени доставки по цял свят), и после дойде ИИ и направи необходимата електроника за копаене адски скъпа (ако изобщо може да се намери).
За да се изкарат такива пари от копаене, или хайде да речем "сериозни" пари, трябва много по "промишлен" подход от доста години насам. В момента пазара е заринат с електроника 2-ра употреба защото всички аматьори бягат от тая работа. Навсякъде, даже и в Азия.
Не знам за какво им е тогава техника, която непрекъснато да е онлайн. Хостинг да са предлагали, не ми се вижда вероятно ..