Отговори
# 53 100
И аз ще сменя темата.
През февруари (снимка 1) червеният покрив е абсолютно цял, прав и непокътнат над централната част на хижата. През юли (снимка 2) същата тази централна част е изпепелена до основи, изцяло овъглена в черно и срутена навътре.
Скрит текст:
9.2.2026 г
23.7.2026 г

Влагата и дъждът могат да съборят покрива, но физически не могат да овъглят дървените греди и ламарините. Това са следи от силен огън. Тъй като хижата през цялото това време беше под строга денонощна полицейска охрана, изниква въпрос: Кога точно е избухнал вторият пожар вътре по време на следствието и какво точно трябваше да се доизгори в тези стаи?

# 53 101
Сменям темата.
Боядисвали са стаи. Видях две. Възможно ли е да е подготвяно за момичето? През това време тримата са в Българи. Поради неизвестни за нас причини, това се променя. Момичето трябва да сеприбере в тях и да и върнат останалия багаж. А какво би се случило, ако Ники е поискал да останат тримата млади в другата къща? ИК би ли гопозволил? Как би се отразило това на цялата група?

Съмнявам се за много от нещата да ни ги кажат. Имам надежда в Росен Йорданов да го направи. Групичката си има последователи. Ралица каза, че и в момента има доброволци на хижата да помагат. Дано службите не позволят това да продължи.

Не  вярвам. И за да е сигурен го застрелва ли? Не е това.

И аз не вярвам да е това. Самият Николай е казвал, че условията при които живее не позволяват създаване на семейство. Това логично включва и отношения с жена.

На мен продължава да ми е адски странен такъв живот там. Това е буквално и преносно дишане във врата. Замислете се, че дори ние като родители нямаме чак такъв контрол върху децата си, ако щете дори, някои родители да ги контролират през разни мобилни приложения или телефони. Съмнявам се Ники да е ходил някъде, да е напускал хижата и прочие без знанието на Калушев.

# 53 102
Дайте мотив за убийство!  По възможност по конкретен!
Както и версия с по-малко неясноти!

# 53 103
Скрит текст:
Сменям темата.
Боядисвали са стаи. Видях две. Възможно ли е да е подготвяно за момичето? През това време тримата са в Българи. Поради неизвестни за нас причини, това се променя. Момичето трябва да сеприбере в тях и да и върнат останалия багаж. А какво би се случило, ако Ники е поискал да останат тримата млади в другата къща? ИК би ли гопозволил? Как би се отразило това на цялата група?

Съмнявам се за много от нещата да ни ги кажат. Имам надежда в Росен Йорданов да го направи. Групичката си има последователи. Ралица каза, че и в момента има доброволци на хижата да помагат. Дано службите не позволят това да продължи.

Не  вярвам. И за да е сигурен го застрелва ли? Не е това.
И аз не вярвам да е това. Самият Николай е казвал, че условията при които живее не позволяват създаване на семейство. Това логично включва и отношения с жена.

На мен продължава да ми е адски странен такъв живот там. Това е буквално и преносно дишане във врата. Замислете се, че дори ние като родители нямаме чак такъв контрол върху децата си, ако щете дори, някои родители да ги контролират през разни мобилни приложения или телефони. Съмнявам се Ники да е ходил някъде, да е напускал хижата и прочие без знанието на Калушев.
Това пък твърдение от къде се появи сега?
Показанията на баща му. Отговорът, който е получил, когато го е подпитвал за гаджета.

# 53 104
Скрит текст:
Напълно излишна провокация от хора, които нямат други включвания по темата, освен да се дърлят с опонентите.
Но като стана дума - според вас какъв шанс са имали тези деца да оцелеят извън сектата? Как биха живели, как биха се адаптирали обратно към света, към семействата си? С какво биха могли да се занимават като пълнолетни?
Не говорим за деца отглеждани като Маугли, нали? От някоя вълчица или нещо подобно ? Или от африканско племе? Прочетох два пъти поста ви да съм сигурна какво пишете. Не, нямаше да имат никакъв шанс , били са неграмотни не можещи да смятат до 10, не познаващи паричните знаци, не видяли компютър, книга и телевизор и щяха да завършат живота си като бездомни клошари!Това ли очаквахте да ви се отговори?

Бяха изтекли бележки, за които се твърдеше, че са писани от Сашко. Подчеркът му беше като на второкласник.
Ралица сама с радост разказваше истории за диктовки. Момчето е на 14-15, какви диктовки? На тази възраст вече се пишат есета.
Стана ясно, че не е ходил на училище последните години. Тоест не е чел базова литература, вместо това е бил промиван с Кастанеда и Маккена. Нищо против тях като някакво допълнително четиво, но деца на тази крехка възраст да бъдат ограничени от класическа литература и емпирични науки и вместо това да бъзат потопени в тежка езотерика...и с липса на социални умения, защото няма как да изградиш такива като общуваш с 5 човека на кръст от един пол, които не са ти връстници.
няма шанс да излезе от сектата като пълноценен гражданин. Тепърва ще има да наваксва десетилетие социализация и базово образование.

Скрит текст:

Но като стана дума - според вас какъв шанс са имали тези деца да оцелеят извън сектата? Как биха живели, как биха се адаптирали обратно към света, към семействата си? С какво биха могли да се занимават като пълнолетни?

Според мен за АМ нямаше да е проблем да се адаптира, има брат и сестра, брат му живее доста по-авантюристично от него. Щеше да навакса с училище, да види, че животът има и друга страна .
За НЗ щеше да е по-трудно, предвид позицията му в йерархията и това, че е свикнал да е на на пиадестал и да получава много. Но пък е млад, има голямо семейство, баща, който би му помогнал в новия външен свят. Умения има за да си изкарва пари, представям си го като атрактивен барман в някое готино клубче на морето, красив, с дългата коса, по цяло лято на плажа може да работи много неща, девойките са негови. Ех, деца...

Simple Smile
Това питах, благодаря за отговорите.

За АМ и аз смятам, че 5 години извън естествената му среда биха могли да бъдат наваксани, и че е имал шанс да се интегрира. При условие, че има семейна подкрепа, разбира се.

# 53 105
  • Варна
Напълно излишна провокация от хора, които нямат други включвания по темата, освен да се дърлят с опонентите.
Не говорим за деца отглеждани като Маугли, нали? От някоя вълчица или нещо подобно ? Или от африканско племе? Прочетох два пъти поста ви да съм сигурна какво пишете. Не, нямаше да имат никакъв шанс , били са неграмотни не можещи да смятат до 10, не познаващи паричните знаци, не видяли компютър, книга и телевизор и щяха да завършат живота си като бездомни клошари!Това ли очаквахте да ви се отговори?

Бяха изтекли бележки, за които се твърдеше, че са писани от Сашко. Подчеркът му беше като на второкласник.
Ралица сама с радост разказваше истории за диктовки. Момчето е на 14-15, какви диктовки? На тази възраст вече се пишат есета.
Стана ясно, че не е ходил на училище последните години. Тоест не е чел базова литература, вместо това е бил промиван с Кастанеда и Маккена. Нищо против тях като някакво допълнително четиво, но деца на тази крехка възраст да бъдат ограничени от класическа литература и емпирични науки и вместо това да бъзат потопени в тежка езотерика...и с липса на социални умения, защото няма как да изградиш такива като общуваш с 5 човека на кръст от един пол, които не са ти връстници.
няма шанс да излезе от сектата като пълноценен гражданин. Тепърва ще има да наваксва десетилетие социализация и базово образование.
1. Кога точно са писани от Сашко бележките и са му правени диктовки, знаем ли?
2. Аз се занимавам точно с деца , знаете ли какъв почерк имат някои гимназисти, особено момчета?
3. Хванете средностатистически гимназист от средно по бал училище/ от тези дето киснат пред Захир и пушат марихуана и цигари от 13 годишни/ и ги попитайте колко романа от за задължителната литература са прочели - там нещо Тютюн, Мадам Бовари, може би, главите от Библията?Това по повод на горното изречение, че не са чели “базова литература”.
3. Лиса на социални умения с какво се доказва? Вие знаете колко да пътували, с кого и как са общували ли?
4. Прекрасният английски,който чуваме Николай да ползва на крехка възраст от Космоса ли му е спуснат? Вие ги изкарвате ,че не могат да четат  едва ли не…
5. Баш емпиричните науки по начина по който се очаква да се усвоят в нашата образователна система при повечето деца водят до посещаване на частни уроци,за които всички доброволно и напоително плащаме. Откъде знаем какво и колко имат усвоено като знания Ники и Сашо? Да не се окаже че е е повече от подарените петици и шестици в училище за статистиката на училищата?

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 12:20 от Ivka_smile

# 53 106
  • София
Но въпросът е дали НЗ е искал /поне на този етап/ друг живот.  Май Ралица беше писала, че той не си представял да живее извън групата, с други хора. Може да е резултат и от лични впечатления с външни контакти, преживявания, ситуации... не знаем. Но жалко, че прекъснаха тези млади животи, умни и прекрасни деца са били.

# 53 107
Скрит текст:
Сменям темата.

Показанията на баща му. Отговорът, който е получил, когато го е подпитвал за гаджета.
Не прочитам такива неща в показанията пуснати по разни сайтове. Може ли линк към тези показания, не успявам да ги открия? Благодаря!

# 53 108
Скрит текст:
Сменям темата.

Не прочитам такива неща в показанията пуснати по разни сайтове. Може ли линк към тези показания, не успявам да ги открия? Благодаря!

Пускам ви статия от медиите /знам, че не всички медии са надежден източник/, защото не ми се търси да намирам точно показанията на бащата на Ники, които съм ги чела през февруари.
https://epicenter.bg/article/Svidetelite-razkrivat-mrasnite-tayn … a-Leon/413984/3/0

# 53 109
Ivka, според твоя пост е по-добре всички да са на хижата, вместо в училище ли?
И аз не съм чела Мадам Бавари, не е била задължителна по мое време. Е и?

# 53 110
  • Варна
Еми нищо, е и? Не ни интересува какво сте чели или не сте вие. Тук се обсъждат  хора/ Ники и Сашо/,за които всички имаме супер минимална престава как са живяли, а за умения и интелектуален и академичен капацитет -никаква. Аз отговарям на потребителката дето държеше да са чели “базова литература”. Тъй като базова е широко понятие предполагаме поне да са си прочели задължителната.
Да са на хижата,че е по-добре да сте прочела в поста ми или поне намек за това? Това се изтърка да се повтаря като довод “по -добре да са на хижата ли”.

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 12:01 от Ivka_smile

# 53 111

1. Кога точно са писани от Сашко бележките и са му правени диктовки, знаем ли?
2. Аз се занимавам точно с деца , знаете ли какъв почерк имат някои гимназисти, особено момчета?
3. Хванете средностатистически гимназист от средно по бал училище/ от тези дето киснат пред Захир и пушат марихуана и цигари от 13 годишни/ и ги попитайте колко романа от за задължителната литература са прочели - там нещо Тютюн, Мадам Бовари, може би, главите от Библията?
3. Лиса на социални умения с какво се доказва? Вие знаете колко да пътували, с кого и как са общували ли?
4. Прекрасният английски,който чуваме Николай да ползва на крехка възраст от Космоса ли му е спуснат? Вие ги изкарвате ,че не могат да четат  едва ли не…
5. Баш емпиричните науки по начина по който се очаква да се усвоят в нашата образователна система при повечето деца водят до посещаване на частни уроци,за които всички доброволно и напоително плащаме.

1. По спомен, на бележката на Леон е писал и Сашо. Тоест е било наскоро.

2. Whataboutism

3. Whataboutism

4. Може да са пътували тук-таме, но всекидневието са си го прекарвали изолирани в гората.

5. Това, че е научил английски, не е показател за общата му култура. Единственият му учител е бил Калушев. Калушев е контролирал всичката информация, която достига до него.

6. АМ и НЗ и на частни уроци не са ходили.

# 53 112
  • Варна
Notamama, не виждам нито едно опровержение,особено смислено,а пък на частни уроци да ходят е абсурдно. Как ви хрумна? Явно се в превърнало в норма за нашата клета държава. Образованието в България е задължително до 10 клас, нали така ?

# 53 113
  • у дома...
Ивка, при положение, че работите с деца, много добре знаете колко е важно децата да се социализират и общуват с връстници.

Описаните от вас гимназисти изобщо не са средностатистическите гимназисти от училища със среден бал. След завършване на такива училища много деца продължават в университети, дори извън България, в доста сериозни специалности, в най-различни области на науката.

Владеенето на английски език в наши дни не е кой знае какво уау умение.

Многото пътувания не гарантират нито много знания, нито пък социални умения.

Към дама, която беше изброила с какво би се занимавал Ники извън групата, в реалния живот - не са необходими само лицензи за повечето от тях. За някои си трябва сериозно обучение, и познания в много науки - биология, химия, математика, физика...

Образованието до 10 клас е задължително. Но с диплома за първи етап от гимназията как би се реализирал?

# 53 114
Notamama, не виждам нито едно опровержение,особено смислено,а пък на частни уроци да ходят е абсурдно. Как ви хрумна? Явно се в превърнало в норма за нашата клета държава. Образованието в България е задължително до 10 клас, нали така ?

Кое от децата, дадени на Калушев, е получавало образование чак до десети клас?

Общи условия

Активация на акаунт