На 11 март Прокуратурата официално обявява на брифинг, че телефоните и лаптопите са кодирани, МВР няма техника да ги отключи и ще се търси софтуерна помощ от партньорски служби в чужбина.
На 13 март в 11:00 ч. папките със свидетелски показания влизат в Парламента.
На 13 март в 14:28 ч. (точно 3 часа по-късно) излиза статията, в която се твърди, че разследващите вече са проникнали в апарата на Калушев и са намерили клипове и литература. Прочели са 500 страници свидетелски показания, факти и доказателства, анализирали са ги и са пуснали статията.
Чудно ми е и защо в нито една друга медия не са наблегнали точно на тези думи на Николай, та те толкова подкрепят версията за секта, и то от самия сектант!
Не разбирам какво искате да докажете с това. Каква връзка имат телефони и лаптопи с показанията на близките?! Всъщност показанията на бащата на Ники ги има и в други медии, както ви казах, съм ги чела още февруари месец. Публикувани са още на 13.02., ако трябва да съм точна.
За какви 500 страници ми говорите между 13 март от 11 до 14 часа не мога да схвана.!?
Ако искате да кажете, че бащата на Ники лъже... това не знам. За мен и Ралица спестява голяма част от живота им и разказва само това, което й изнася.
Връзката между телефоните и папките е в изпратения от вас линк. Нали вие ми го пратихте като доказателство? В същата тази статия накрая се твърди, че МВР вече е отключило телефона на Калушев, което след брифинга на 11 март е доказан физически абсурд. Папките, които влязоха в Парламента, съдържат стотици страници протоколи от разпити. И вашата любима статия твърди, че е прочела всичко това, извадила е „цитатите“, анализирала е всичко и е пуснала статията точно за 3 часа (между 11:00 и 14:28 ч.). Еми странно ми се струва това и е трудно за вярване.
Интересен отговор на въпроса откъде можем да разберем дали са били умни или не.
9.2.2026 г
23.7.2026 г