Да очакваш туристическа хижа в гората да е обзаведена като по рекламите е меко казано малоумно. Хайде позволи на хората да завиват хляба си с овехтели кърпи. Излез от статуквото. Излез от рекламите. Не всички гледат на вещите през очите на рекламата или стереотипа "какво ще си помислят хората". Съжалението си го запази за себе си. Може би твоят начин на мислене и съденето на хорските кърпи за хляб е по-скоро за съжаление.
Отиди в някое родопско село и виж бабите с какво завиват хляба.
Аман от сноби.
Уви, стъпвала съм и по села без хранителни магазини, без транспорт до тях и т.н., била съм и в хижи, а това не е хижа в планина, до която се стига само пеш, нали? Има си удобен транспорт с джип, за каква гора и труден достъп иде реч тогава? Караш последен модел джип или кемпер, а се завиваш в парцали и ползваш овехтяли и мръсни кърпи и плъхове ходят из краката ти. И подчертавам, че това не е само мое наблюдение от видеата. И София го каза, колкото и да не е с всичкия си и тя.
Но пък явно други неща са имали доста голямо значение за Калушев: влияние, власт, "синове", които да го обожават и да му се подчиняват безпрекословно, скъпи играчки - символ на висок статус. Аз виждам един болен нарцис и никъде не намирам свидетелства да е изпитвал емпатия към другите хора, освен някаква към майка си, към баща си - не знам.
Интересен отговор на въпроса откъде можем да разберем дали са били умни или не.