Отговори
# 55 440
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Няма как да пренебрегнем физическите доказателства. Балистичните експертизи доказаха, че изстрелите са произведени от оръжията на самите жертви и от техните собствени ръце. ..

Не съм попадала на такава информация.
Същия калибър - да, но не съм чела да е доказано,че са същите оръжия.
И за " от техните собствени ръце" не са казвали никога. Спомням си един много обтекаем израз "ъгъл удобен за собствена ръка", но не и категоричното "от собствените им ръце".

Не помня кой писа,че обикновено килърите стрелят и изхвърлят оръжието, не стрелят с оръжието на жертвите.
Да, обикновено е така, най-вероятно защото жертвата не винаги има оръжие, което да вземат.
Основната идея е оръжието да не може да се проследи до убиеца. В случая и това условие се изпълнява с използването на техните оръжия. Ако действително са използвали техните.

# 55 441
Сега следя делото на Линдзи Кланси -привилиджд бяла жена ,медицинска сестра ,любящи родители ,нормално детство ,любящ съпруг ,грижещ се за децата ...
жената страдала от тревожност и депресия и удушила и трите си деца ,едно от които бебе с ластици за тренировки ,докато мъжа и взима храна зс вечеря от ресторант по нейна поръчка.Разследването е приключило ,има пълни самопризнания от жената ,но конспираторите ще счупят интернеДа ,че мъжът и е убил децата .Просто има хора които нямат много критично мислене и в същото време притежават самочуствие ,че са по -способни да осмислят сложни криминални случаи от другите хора.Тези им способности се простират обикновенно само до криминалните случаи ,във други сфери на живота са си пак рандъми 😅

# 55 442
st. Dobri, 38-ма минута от брифинга:
"По отношение на намерените и иззети 4 броя гилзи се установи по категоричен начин, че са изстреляни от намерените два пистолета и една пушка до трите трупа на починалите лица на Петрохан"

# 55 443
Не помня кой пусна тук променения текст в чат бота на Калушев. Честно казано този текст действително звучи като сбогуване и то с мотиви, които за разлика от СМС до майка му са напълно в съзвучие с техните идеи.  Разпитвах  ИИ дали може друг да направи тази смяна. Да, ако има достъп до акаунта му, или ако има предоставени права от създателя за редактиране. Кой и дали у имал няма как да знаем. Но ако действително Калушев е направил тази смяна ....няма какво да кажа. Баш си прилича на оттегляне по негови си духовни причини. Аз влизах в тоя чат бот но не съм прочела това. Има ли някой от пишещите тук; който го е видял?

# 55 444
st. Dobri, 38-ма минута от брифинга:
"По отношение на намерените и иззети 4 броя гилзи се установи по категоричен начин, че са изстреляни от намерените два пистолета и една пушка до трите трупа на починалите лица на Петрохан"
Само дето 4-тата гилза я откриха малко по-късно.
Сигурно, защото не можем да осмислим, затова ни прави впечатление.

# 55 445
За НЕкатегорично  установените /все още/ 4 гилзи "се установи по категоричен начин, че са изстреляни от намерените оръжия".
Да се смееш ли, да плачеш ли...

# 55 446
  • София
Сега следя делото на Линдзи Кланси -привилиджд бяла жена ,медицинска сестра ,любящи родители ,нормално детство ,любящ съпруг ,грижещ се за децата ...
жената страдала от тревожност и депресия и удушила и трите си деца ,едно от които бебе с ластици за тренировки ,докато мъжа и взима храна зс вечеря от ресторант по нейна поръчка.Разследването е приключило ,има пълни самопризнания от жената ,но конспираторите ще счупят интернеДа ,че мъжът и е убил децата .Просто има хора които нямат много критично мислене и в същото време притежават самочуствие ,че са по -способни да осмислят сложни криминални случаи от другите хора.Тези им способности се простират обикновенно само до криминалните случаи ,във други сфери на живота са си пак рандъми 😅

Дали се отнася и за Демерджиев
"..... мвр да провери колко трупа е имало в района на  Околчица"

https://www.facebook.com/reel/2296757057516658

# 55 447
pandorina, докато той си трие сайтовете през декември, два месеца преди да умре, някой ще влезе да му смени съобщението в бота, без той да разбере? Еми да, възможно е принципно.
Съобщението е все още там, ето линк, ако си го пропуснала.
Spensa, по повод гилзите, позволи ми да съм с едно наум относно изявлението на служебния министър, който един месец обикаля студията да се оплаква, че не му дават достъп, а после изведнъж, на сбогуване, се изказа като много запознат с това изявление за четирите гилзи.

# 55 448

П.С. Само да ви кажа, че ако научите колко пари по сметката си Калушев в банка Сантандер, свят ще ви се завие.

Колко?

# 55 449
Не помня кой пусна тук променения текст в чат бота на Калушев. Честно казано този текст действително звучи като сбогуване и то с мотиви, които за разлика от СМС до майка му са напълно в съзвучие с техните идеи.  Разпитвах  ИИ дали може друг да направи тази смяна. Да, ако има достъп до акаунта му, или ако има предоставени права от създателя за редактиране. Кой и дали у имал няма как да знаем. Но ако действително Калушев е направил тази смяна ....няма какво да кажа. Баш си прилича на оттегляне по негови си духовни причини. Аз влизах в тоя чат бот но не съм прочела това. Има ли някой от пишещите тук; който го е видял?
Най-после някой ми отрази поста. Благодаря!
За мен е категорично ясно, че няма кой освен Калушев да е направил тази смяна. Както и няма кой освен Калушев да е писал в сайта на скай дарма. Както и няма кой освен Калушев да е писал прощалното писмо до майка си.
В кепшъна на чат бота и писмото на майката се наблюдават сходни мотиви. Неспособност да се "помогне", жалване от кочината в България..."If anyone wonders what happened" за мен няма алтернативен прочит, освен, че го е писал, знаейки, че ще се екзитва и хората ще се чудят и ще му намерят бота. Толкова е нарцистичен, че продължава да го играе съветник-Бог пост-мортем чрез чат джи пи ти.
Та да, човека по няколко различни начина си казва най-открито и категорично, че планира да се гръмне. Но хората продължават да търсят украински килъри и точки от снайпери в 300 пиксела видео...

# 55 450
...
Spensa, по повод гилзите, позволи ми да съм с едно наум относно изявлението на служебния министър, който един месец обикаля студията да се оплаква, че не му дават достъп, а после изведнъж, на сбогуване, се изказа като много запознат с това изявление за четирите гилзи.
Ако може и аз са съм с едно на ум по останалите противоречия в изнесената информация, считай, че сме се договорили.

# 55 451
Дали се отнася и за Демерджиев
"..... мвр да провери колко трупа е имало в района на  Околчица"

https://www.facebook.com/reel/2296757057516658
[/quote]
WTF ...какво има предвид тоя ?👀

# 55 452

П.С. Само да ви кажа, че ако научите колко пари по сметката си Калушев в банка Сантандер, свят ще ви се завие.

Колко?

На мен даже предварително ми се зави свят. Твърде голяма е разликата от В сметката му има пари, колкото да изкара следващия месец до Толкова, че свят да ни се завие.

# 55 453
мързеливка, кучето нали уж диви животни го убили, че затова после почнали да прибират другите (кучета) в хижата?
А това, че на тоя приятел, дето го цитираш, някой нещо му е казал, не доказва автоматично, че нещото е вярно.

Баба Дали, можеш ли с няколко думи да обясниш защо е често срещано при фрапиращи криминални случаи обществото да започне да залита по конспирации, вместо да приеме фактите?

endorphine, ще се опитам наистина само с няколко думи, защото темата е изключително обширна и сложна. При особено тежки и фрапиращи криминални случаи една част от населението не е в състояние да се справи с реалния ужас от случилото се, с произлизащите от това чувства на немощ и безсилие, с усещането за загуба на контрол над събитията, и започва да си изгражда на базата на собствените си фантазии сложни теории, над които има обаче личен контрол, защото са негови и може да ги управлява, за разлика от житейската даденост. Наред с това на колективно ниво играят роля недоверието в институциите, разочарованието от управляващите и гневът към политиците. Хората в постсоциалистическите общества освен това са натоварени с травмите на тоталитарното минало, които останаха непреработени и със запазването на т.нар. авторитарен характер, от който и до ден днешен следващите поколения не можаха да се освободят напълно.
На индивидуално ниво освен недоверие, подозрителност, стремеж към контрол във всяка област на живота, имат голямо значение и индивидуалните несъзнавани защитни механизми на душата (които я пазят от пренатоварване!) като отричане, рационализиране, изтласкване, нежелание нещо да се приеме за истина, идентификация с агресора и др. Индивидуалното минало и преживян опит(особено в детството!) с насилие, страх, емоционални лишения и чувство за самота  и оттам силна потребност от сигурност, яснота, категоричност също има голямо значение за бъдещите нагласи на човека. Социалните медии благоприятстват събирането на такива хора в групи, в които виртуалният обмен на конспиративни идеи и мисли може да доведе до изграждането на абсурдни теории, които са далеч от действителността.

# 55 454
Elisabeth_, само да отбележа, че като кажеш за някоя жена в България, че е мадам Еди Коя Си, не е същото като във Франция например. При нас “мадам” се ползва в разговорния език за сводница или съдържателка на публичен дом. Лично аз не бих написала така пред името на Стела Майсторова, за да не стават грешки.

Общи условия

Активация на акаунт