Отговори
# 55 500
  • Варна
А че защо тогава е теологичната експертиза дето я поръчаха? Вие в качеството си на какъв експерт твърдите толкова убедено, че няма нужда от експертиза?Комуникационна дупка наричате грешен брой гилзи, липса на час на смъртта и умишлено спестяване на информация за използвано оръжие? Аз бих дала друго определение…

# 55 501
Не че нещо, но действието не се ли развиваше на 1 февруари? Как така това е публикувано на 29 януари?

# 55 502
А че защо тогава е теологичната експертиза дето я поръчаха?
Защото "Това е секта" е само общата картина. А вече за целия буламач от ритуали и принципи според които са живели се изисква експертиза. Това не е една прозаична евангелистка секта, да кажем. Християнството е за тулупите. Ние мамим хората, защото сме Дон Хуан, отглеждаме момченца, защото са тулкувци, гуруто не работи и получава приношения, защото е Буда, правим хипноза, за да си говорим с извънземни и така нататък и така нататък. Ей тези детайли се разнищват постепенно.  Калушев е забъркал много фюжън манджа и си трябва време да проследиш хилядите подправки, които е поръсил и с какви цели.

# 55 503
  • Варна
Barsa, ами като се чудят как да плюят и даже не отварят да изслушат до края и пишат….неверни неща. Макулев не е имал контакт от 29.01 с детето си,а не, че е публикувано тогава.

# 55 504
Ами като се чудят как да плюят и даже не отварят да изслушат до края и пишат….неверни неща. Макулев не е имал контакт от 29.01 с детето си,а не, че е публикувано тогава.
Щото преди 29.01. е имал едни контакти със сина си, ум да ти зайде.....

# 55 505
Без да го гледам пак, помня, че Макулев не ГО е чувал и на 29 01. Чували са се братята. По повод рд на големия му син.
А теологичната експертиза ще отговори на въпроса как се стига до самоубийствата и убийствата на децата, заради иновативната религия на ламата.

# 55 506
Точно така, това 29. 01. го каза доста заблуждаващо. След това се изясняваше, че тогава е бил РД на брат му и са се чули братята.

# 55 507
За мен вече няма съмнения, че групичката на Калушев представлява култ или секта (разграничаването трябва да направят съответните експерти). Аз лично чакам да науча, от компетентните органи, кой и какъв е бил тригерът на разширеното самоубийство, каква динамика е отключил този тригер и как тя ще се върже (или пък не) с моите разсъждения и хипотези за предполагаемия злокачествен нарцисизъм на гуруто.

# 55 508
Прободни рони, брой гилзи, откъде е започнал пожара и какво са пораженията, колко пъти е гасен, поклони пред Калушев, субтитри и превод в ефир, молитвени пози, секта без всякакви експертизи да са излезли, липсващ дори ден на смъртта? Нужно ли е да продължавам?
Нещо съществено имате ли да кажете или просто питате?
Единствено излязла официална информация не е равно на адекватна информация.
Въпросът ми беше защо определяте тази информация като глупотевини.
А предвид, че разследват смърт на лица и палеж, защо смятате, че механизмът на причиняване на пожара, резултатите от съдебно-медицинските експертизи, балистичните експертизи (предвид че смъртта на всички лица е настъпила от огнестрелни рани) и другите изнесени данни, не са релевантна информация?
Каква информация за вас би била адекватна към онзи етап от разследването?

# 55 509
  • при Arctic Monkeys
Никакви записи и пресконференции не трябваше да правят. Трябваше да се изчака да изтече срока и направо да се обяви резултата. Така се създаде една немалка група хора, които вярват в невидими килъри, което не звучи добре. Никак.

# 55 510
Ето ги основните признаци на секта /култ за тези които  не са убедени още
Всичко е чек! ✌️😶

-Авторитарен лидер: Групата се ръководи от самопровъзгласил се месия, чиито заповеди не се подлагат на съмнение.-Калушев
Откривател на скрити съкровища и тулкувци
 ✌️

-Абсолютна истина: Организацията твърди, че единствено тя притежава скритото знание или пътя към спасението.Елитарност и изолация: Членовете вярват, че са "избрани", а външният свят се представя като зъл, корумпиран или опасен.-Светът е чудовищно място! Спасителите са Иво ✌️
b]Вие сте лошите те са добрите[/b] .

-Психологически натиск: Използват се тактики за промиване на мозъци, силно чувство за вина и емоционално изнудване.
Валери е седял 6 месеца затворен за назидание и наказание. Ученика може да напусне по всяко време ,но няма право да се върне .✌️

Финансова експлоатация: От последователите се изисква да даряват имоти, големи суми пари или процент от доходите си.Всички са продавали и приношавали .По низшата йерархия - жената ,Пламен ,Дечо ,Ивей са дали всичкон,което имат .✌️

Социално откъсване: Хората са  принуждавани да прекъснат връзките с приятелите и семейството си.Децата не са виждали нито родителите си ,нито братята и сестрите се .Сестрата на Алекс казва,че го е видяла за две години веднъж за 5 минути.
Взимани са им нови карти да не ги търсят старите приятели и роднини.

Строга йерархия: Пълно подчинение на по-горните нива .Контрол над ежедневието: Налагат се правила за облекло, диета, сън, свободно време и дори интимни отношения. ✌️
[

# 55 511
За мен вече няма съмнения, че групичката на Калушев представлява култ или секта (разграничаването трябва да направят съответните експерти). Аз лично чакам да науча, от компетентните органи, кой и какъв е бил тригерът на разширеното самоубийство, каква динамика е отключил този тригер и как тя ще се върже (или пък не) с моите разсъждения и хипотези за предполагаемия злокачествен нарцисизъм на гуруто.
Аз съм на абсолютно същата позиция и интересът ми е насочен към същото: психодинамиката в групата (особено в последните месеци), психическия разпад на гуруто, мотива (който съм сигурна, че е комплексен/многосъставен) и тригъра. Механиката на самоубийствата/убийствата ми е от второстепенен интерес.

# 55 512
+1 Дано стане ясно какво конкретно  е довело  до финалното решение за самоунищожение .Иначе нямам съмнение ,че този процес си е пробивал път с години.

# 55 513
Тодор Тодоров в момента в лайф също потвърди, че очаква до края на август прокуратурата да си изнесе всички данни и доказателства, разследването е към края си. Всичкия хейт към него бил от лелки на възраст 45-65 г. обикновено с цветя на профилните си снимки Simple Smile

# 55 514
Ето ги основните признаци на секта /култ за тези които  не са убедени още
Всичко е чек! ✌️😶

-Авторитарен лидер: Групата се ръководи от самопровъзгласил се месия, чиито заповеди не се подлагат на съмнение.-Калушев
Откривател на скрити съкровища и тулкувци
 ✌️

-Абсолютна истина: Организацията твърди, че единствено тя притежава скритото знание или пътя към спасението.Елитарност и изолация: Членовете вярват, че са "избрани", а външният свят се представя като зъл, корумпиран или опасен.-Светът е чудовищно място! Спасителите са Иво ✌️
Вие сте лошите те са добрите

-Психологически натиск: Използват се тактики за промиване на мозъци, силно чувство за вина и емоционално изнудване.
Валери е седял 6 месеца затворен за назидание и наказание. Ученика може да напусне по всяко време ,но няма право да се върне .✌️

Финансова експлоатация: От последователите се изисква да даряват имоти, големи суми пари или процент от доходите си.Всички са продавали и приношавали .По низшата йерархия - жената ,Пламен ,Дечо ,Ивей са дали всичкон,което имат .✌️

Социално откъсване: Хората са  принуждавани да прекъснат връзките с приятелите и семейството си.Децата не са виждали нито родителите си ,нито братята и сестрите се .Сестрата на Алекс казва,че го е видяла за две години веднъж за 5 минути.
Взимани са им нови карти да не ги търсят старите приятели и роднини.

Строга йерархия: Пълно подчинение на по-горните нива .Контрол над ежедневието: Налагат се правила за облекло, диета, сън, свободно време и дори интимни отношения. ✌️
[

Да добавя: сектата е религиозна група, отцепила се от някоя религия, която видоизменя; култът е с новосъчинени религиозни вярвания и обожествен водач.

Общи условия

Активация на акаунт