Отговори
# 55 635
Запалителна течност, в контекста на кладата на Петрохан толкова ли е чудно за какво е там? Точно за същото, най-вероятно.

Последна редакция: пт, 14 авг 2026, 23:22 от Модератор Никол

# 55 636
Запалителна течност, в контекста на кладата на Петрохан толкова ли е чудно за какво е там? Точно за същото, най-вероятно.
Ако това е вярно и Калушев е планирал да ги запали, интересно защо ли се е отказал...нехарактерно за него е да остави толкова веществени доказателства на разположение за разследващите. Дали убийството го е разтърсило? Да е загубил самообладание и да е прибързал да се приключи преди да е заличил следите си?

Последна редакция: пт, 14 авг 2026, 23:22 от Модератор Никол

# 55 637

Съобщението до Деян реално никой не го е виждал, за да го причисляваме към някакъв набор доказателства. И аз мога да кажа, че съм получила същата вечер смс, който гласи да се видим след 3 дни. Малко може и да е измислица (дали негова, дали на разпитващите да си нагласят версията).
В социалните мрежи, бяха писали, че след разкодиране на телефоните се било разбрало, че Деян сам е изтрил смс- а, преди да се самоизтрие автоматично. Интересно дали това е вярно?

# 55 638
Спенса, според Анонимис нафта, според теб и брифинга - запалителна, според ИИ бензин.

Ето някаква статия (вече не помня какво сме коментирали) https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/kasapnicata-v-kempera- … n#google_vignette

Ако са заляти с бензин, от убийците ли и защо децата само?
Аз от брифинга не помня децата да са били залети. Помня, че човекът с очилата каза, нещо от сорта, че е правен неуспешен опит за палеж. За бензин също не помня.

Спенса, какво значи неуспешен опит за палеж? Стоиш с кибрит до парче хартия и той не пали? Или си залял някой, но не си го запалил?

Тръгнах от нафтата на Анонимис, твоят брифинг, ИИ с бензина и произволна статия. Последно какво е имало в тубата и някой щял ли да е пален?

# 55 639
Ако това е вярно и Калушев е планирал да ги запали, интересно защо ли се е отказал...нехарактерно за него е да остави толкова веществени доказателства на разположение за разследващите. Дали убийството го е разтърсило? Да е загубил самообладание и да е прибързал да се приключи преди да е заличил следите си?

Е, не знам, може да се е разколебал, уплашил, шокирал...
Лично аз не мисля, че е целял заличаване на следи, целта по-скоро е била ритуално или показно.

Само спекулация, но по едно време си мислех, че може би идеята е била друга. Да инсценира, че той е убил тримата от Петрохан, да го търсят и намерят на Околчица и там да загинат в престрелка, за да не му се налага да убива младежите и себе си. Но не са го намерили и е решил, че няма смисъл да чака... Нафтата не се връзва много с това де, ама аз я бях пропуснал или забравил.

# 55 640

Е, не знам, може да се е разколебал, уплашил, шокирал...
Лично аз не мисля, че е целял заличаване на следи, целта по-скоро е била ритуално или показно.

Само спекулация, но по едно време си мислех, че може би идеята е била друга. Да инсценира, че той е убил тримата от Петрохан, да го търсят и намерят на Околчица и там да загинат в престрелка, за да не му се налага да убива младежите и себе си. Но не са го намерили и е решил, че няма смисъл да чака... Нафтата не се връзва много с това де, ама аз я бях пропуснал или забравил.
Това с престрелката ми се струва твърде рисково. Има шанс да ранят някой от ламите и тулкувците без да ги убият и тогава тежко им се пише.

# 55 641
Спенса, според Анонимис нафта, според теб и брифинга - запалителна, според ИИ бензин.

Ето някаква статия (вече не помня какво сме коментирали) https://www.marica.bg/balgariq/obshtestvo/kasapnicata-v-kempera- … n#google_vignette

Ако са заляти с бензин, от убийците ли и защо децата само?
Аз от брифинга не помня децата да са били залети. Помня, че човекът с очилата каза, нещо от сорта, че е правен неуспешен опит за палеж. За бензин също не помня.

Спенса, какво значи неуспешен опит за палеж? Стоиш с кибрит до парче хартия и той не пали? Или си залял някой, но не си го запалил?

Тръгнах от нафтата на Анонимис, твоят брифинг, ИИ с бензина и произволна статия. Последно какво е имало в тубата и някой щял ли да е пален?
Значи, аз само по памет, не значи, че не бъркам, но не ми се търси брифинга. Този каза тогава, че имало отворен съд със запалителна течност и нещо в смисъл, че са се опитвали да палят, но неуспешно. На мен лично ми се стори суперстранно тогава, но реших, че вероятно има подробности, които не са изнесени и е по-добре да не си създавам версии. Почти съм сигурна, че на брифинга повече подробности нямаше.

# 55 642
И аз не мога да разбера какво толкова се чудите за огньове, пожари, туби с нафта за какво им били и т.н.
Не е ли вярно, че в духовните и езотерични практики и разните му там New age движения /това за New age го помня от сигнала на бабата на Леон, че майката се увличала по тях/ огънят символично „изгаря“ негативна енергия, стари модели, травми или нежелани влияния и служи като пречистване както и като трансформация — подобно на това как нещо се променя чрез огън, човек може да премине от едно духовно състояние в друго.

Поразрових се и се оказа, че и според тибетския будизъм огъня има подобно значение.
То ако някой може да каже ясно и точно поне в какво са вярвали...

То да не е този първия случай на религиозни или ритуални самоубийства с последващи пожари и подчертавам понякога на различни места. Примерно - в две изоставени ферми има случай. В няколко различни градове има...

Последна редакция: сб, 15 авг 2026, 00:11 от Mimci

# 55 643
Уф, сетих се за дизела. Преди няколко дни тук пишеше, че на мястото, където е намерен кемперът, бил разливан дизел и заради това нямало трева. Сигурно анонимис има предвид това?
И дали наистина е така?

# 55 644
Това с нафтата тръгна от Изолде. Не помня някой някога казвал ли го е официално.

Аз ще си повторя въпроса и ще задам още: кога Майсторова научава за пожара? Ако е от Деян, той казал ли й е за труповете на тримата, както е казал на Ралица? Защо никой не споменава такъв разговор, ако изобщо го е имало? Ако Деян й се е обадил и й е казал всичко, не й ли е казал, че ще звънне/вече е звъннал на 112? Защо тя звъни?

# 55 645
Уф, сетих се за дизела. Преди няколко дни тук пишеше, че на мястото, където е намерен кемперът, бил разливан дизел и заради това нямало трева. Сигурно анонимис има предвид това?
И дали наистина е така?

Тогава трева няма как да е имало - люта зима, гола поляна.

Сега - щеше да има снимки от майките или ВЙ ако е вярно. И наоколо избуяли макове и маргаритки. Те, уви отдавна прецъфтяха при нас. В планината сигурно има други избуяли напролет плевели и билки и много снимки.

# 55 646
И дали наистина е така?
Не, това даже бях забравила, че е споменато някъде.
Имах предвид  'официално' поднесена информация за 'широката публика'.

# 55 647
  • София
Дали са установили къде Ники оставя Тойотата и после я взимат Ивей и Пламен? От изетите камери вижда ли се кемпера  "ескортиран" ли е макар и за малко разстояние? Мисля казаха, че  е управляван от Калушев, разпознат по дългата коса, а Калушев ми се струва на кадрите с къса или се заблуждавам?
Потвърдиха ли се дупките в люка на кемпера?

Трева няма как да не е имало. Тя не е като в града, косена поне няколко пъти, в гората е висока и си остава, но зимно време е като слама, пелена, през която трудно се върви.  Няма да има само на пътя, макар и не много използван.

Показателно за мен е, че  Калушев предварително  казва на   майка си да не вярва на това, което  ще говорят и наистина часове след това се  каза точно това, за което Калушев предупреждава.

# 55 648
На Околчица не е имало сняг по онова време. Доста по-ниско е от Петрохан.

# 55 649
Показателно за мен е, че  Калушев предварително  казва на   майка си да не вярва на това, което  ще говорят и наистина часове след това се  каза точно това, за което Калушев предупреждава.

Да, защото си е знаел какви ги е вършил и, че няма как да остане всичко скрито-покрито.

Общи условия

Активация на акаунт