Отговори
# 56 850
  • при Arctic Monkeys
Хмм. А възможно ли е всъщност да се окаже, че цялото нещо е било нещо като незаконно/нелегално де-факто СИРОПИТАЛИЩЕ?? Място, където разни такива като СА, РА и т.н. да си зарязват нежеланите деца?? Ужким поради благовидни причини, но всъщност... сещате се.

Да не се окаже, че Калушев е организирал нещо като незаконен дом за изоставени деца само за "избрани клиенти"?? Да не би това да е истината, която участниците пазят на всяка цена, и се казва само между "посветени" и то под сурдинка??Anguished
София каза в интервюто, че някакви хора са се опитвали да си оставят там детето да го гледа, докато са в Индия, но той е отказал. Та може и да има такова нещо, като си е подбирал децата по пол и възраст, по негов вкус.

# 56 851
Скрит текст:
Аз друго да попитам - днес, в пост на шефката на Ангелите пише, че школата Роук е съществувала 12 години. Според Гугъл, тя в основана 1992. Значи реално е функционирала до към 2014, но пък те заминават 2011-2012 за Мексико. И докато е ръководил школата, е изкарал 4 годишно отшелничество в Индия и Непал, медитирайки по 20 ч. дневно. И след този ритрийт, той създава дзогчен центъра в София.

Това би следвало да значи, че школата отдавна е приключила като организатор на лагери. Плюс това четири години от съществуването на школата, Калушев е бил някъде си, но не и тук, да ръководи Роук.
Та какви обучения, какви лагери му се приписват и как да има хора и деца, които да излезнат и да разкажат?

За 12 години, и най-най-смотаната школа трябва да има някакво community, последователи, стотици ако не и хиляди довлни и щастливи учасници (и участничКИ) във "вълнуващите приключения" ... ама ...

В тази връзка, какво стана с 3000-те деца (май толкова бяха), минали "обучение" при него? Къде, кога и на какво ги е учил? И къде са сега, и къде са родителите им, дето уж толкова доволни от Калушев, пък един не излезе с лицето си да потвърди тая глупост?

П.П. Ако продължаваме да настояваме, след "приятелката" на Александър и "приятелката" на Калушев, очаквам скоро да цъфне и някой печален образ от "школата". Е, естествено, няма да има снимки от този период, с тези хиляди деца около Калушев, щото си е загубил апаратчето, примерно.

# 56 852
Сайта на Скайдарма от недобронамерени лица ли е писан? Щото там винаги е Лама Иво.

Защото Калушев е знаел много добре, кога пред кой и как да представя различните си лица.
Пред външните сигурно е бил е благ, скромен, смирен, не е искал да си придава важността на "лама".
Вътре в групата за мен е имало съвсем други отношения и йерархия, самият той се е приемал за "лама" и е очаквал от вътрешния кръг същото.

# 56 853
Тя Ралица го написа, Калушев е поел отговорност да ги вади от матрицата и да ги възпитава по собствен модел и родителите са били ок с това.
  При нея ми прави впечатление, че когато говори е малко по-базова, а писането й далеч надхвърля това, което виждам, когато говори. Тя ако е с такъв интелект не е имало нужда да си дава децата на Калушев , могла е със собствени усилия да ги вади от матрицата. Виждала съм деца , които са хоумскулинг, но се водят към някое училище при регламентирана неприсъствена форма и полагат изпити там, взимат си и документ за завършено образование.

# 56 854

При нея ми прави впечатление, че когато говори е малко по-базова, а писането й далеч надхвърля това, което виждам, когато говори.

Усеща се разликата, нали? Така е, когато ползваш ИИ да ти пише чаршафите. Така хем прикриваш грешките и неграмотността си, хем го играеш много възвишена. Толкова, като че сякаш не си ти.

Всичките "родители" взети заедно не могат да назоват една конкретна причина, поради която са зарязали децата си. Недомлъвки, общи приказки, разкази на София... горе-долу така си сглобяваме картинката. Иначе те са воини и викинги, и си защитават идеята. Само остава да уточним: точно коя идея, другари жълтури? 🤔

# 56 855
Тя Ралица го написа, Калушев е поел отговорност да ги вади от матрицата и да ги възпитава по собствен модел и родителите са били ок с това.
  При нея ми прави впечатление, че когато говори е малко по-базова, а писането й далеч надхвърля това, което виждам, когато говори. Тя ако е с такъв интелект не е имало нужда да си дава децата на Калушев , могла е със собствени усилия да ги вади от матрицата. Виждала съм деца , които са хоумскулинг, но се водят към някое училище при регламентирана неприсъствена форма и полагат изпити там, взимат си и документ за завършено образование.

Няма да споря дали е можела или не можела. Фактът е, че не е искала да си отглежда, възпитава и образова поне едно от двете си деца. Така че дали има интелектуален дефицит или напротив, е все тая, щом няма родителски капацитет като цяло, нито родителски инстинкт.

# 56 856
Най-голямата заблуда в това разследване е налаганата мантра "Не търсете логика."
Всичко в тази трагедия си има логично обяснение, но няма как да сглобим обективна истина, когато фактите остават скрити за обществото.
Цялото безкрайно отлагане за излагане на фактите още повече поставя под съмнение всичко свързано с разследването.

# 56 857
Най-голямата заблуда в това разследване е налаганата мантра "Не търсете логика."
Всичко в тази трагедия си има логично обяснение, но няма как да сглобим обективна истина, когато фактите остават скрити за обществото.
Цялото безкрайно отлагане за излагане на фактите още повече поставя под съмнение всичко свързано с разследването.

Хайде спрете се вече! Има достатъчно явни факти, и те всички сочат в една посока: Калушев е бил психопат, измамник и убиец, а родителите са абсолютно безотговорни, и са зарязали собствените си деца на този урод.

# 56 858

Според мен е ставало дума за вип лагери. Едно-две деца, които наистина може да обучи.

Едно-две?! Нали били хиляди? 🤔

# 56 859

Да, добре, обясни каква е логиката с непрекъснатото вземане на все по-малки и по-малки деца. Човекът изглежда като вманиачен в тази посока и то от десетилетия.

# 56 860
Имаше такъв. Даже наскоро пак го пускаха тук.
Според мен е ставало дума за вип лагери. Едно-две деца, които наистина може да обучи.

Периодично задавам въпрос и нито един отговор до сега-при две хиляди обучени деца в школата и още шест хиляди техни родители, защо не се появи нито един малък гмуркач, или катерач и да каже колко е доволен от иво и обучението си там. Защо?

Лелеее, от 3-4 хиляди човека един се е появил!?
Сериозна работа.

# 56 861
  • при Arctic Monkeys
Каква е идеята да се защитава калушев? Ако това са близки хора до него, сподвижници, приятели на групата, роднини, ок. За какво се борите останалите? Спасил е в Духлата някого и това е супер. Може и да е вършил и добри дела. Само че е станал причина за пет убити човека и това не е добре, това е мъка и зло.  И не, никой няма да тръгне да прикрива убийци, да реже записи и да унищожава завещания.

# 56 862
Имаше такъв. Даже наскоро пак го пускаха тук.

Периодично задавам въпрос и нито един отговор до сега-при две хиляди обучени деца в школата и още шест хиляди техни родители, защо не се появи нито един малък гмуркач, или катерач и да каже колко е доволен от иво и обучението си там. Защо?

Лелеее, от 3-4 хиляди човека един се е появил!?
Сериозна работа.

Е, то за ваджраяната едно-две деца му стигат. Все пак човек има един инструмент, не е като с керамичните или нарисуваните фалоси.

# 56 863
  • София

Едно-две той така или иначе си е имал и ги е обучил. Търсят се други хиляди или поне стотици, които са минали през Роук за тези години..

# 56 864
Всичко, което пишете са основно лични интерпретации и фантазии, които не са доказани към момента. Единственото, което е видно дотук е, че има сериозна манипулация на общественото мнение в определена насока, без излагане на достатъчно доказателства за направените внушения, но пък със сериозен 'теч' на селектирана информация, за който интересно дали някой ще понесе отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт