Отговори
# 57 030
Ивке, не казваш каква е твоята версия Simple Smile Калушевистите разпространявали измислени фантазии за наемни убийци и правителствени хеликоптери, за мвр и прокуратурата е ясно, че се чудят как да излъжат народа, но кажи ти - след като отхвърли и се присмя на всички потребители в темата, каква е твоята версия.

Налъгал е момчетата, че отиват да медитират за по- дълго време. До последно АМ и НЗ не са знаели, че ще умират.
И после какво и как е станало, разкажете как си го представяте.
Ама сега момчетата са се изпозастреляли ли бре. Какви ли не теории ще се измислят, само и само ламата да не е убиец. Пак питам, защо. Ако сте роднина, близък, член, ʼучителʼ в Космос, ок. Останалите, защо?
Не знам , бре? Кой каза. Аз имах предвид, че Дечо , Ивей и Пламен са  се изпозастреляли. Щото изведнъж бяха изключени от картинката ,а историята показвала ,че опре ли се да се вземе нещо доброволно за екзит, хората се били дърпали . И затуй ИК решил - с пистолета. Пък аз питах за тези на Петрохан -те как не са се дърпали и са оставени на самотека.

# 57 031
  • Варна
Емма, аз съм на любимото на черешите във форума “не знам как е, ама и така не е”, което се цитира като класика вече и очевидно трябва да затапи всеки и да го постави на мястото му… Изказвала съм предположения заради какво може да се е случило всичко, на хижата да са присъствали външни хора, а кемпера да е имал среща с други-всичко това също е ставало обект на присмех.
Няма как с наличната информация да се изгради подробна в момента достоверна версия. Единствено съм убедена, че няма как да е самоубийство по причини, които се изтъкват тук.

# 57 032
Защо си убедена, че няма как да е самоубийство по изтъкнатите в темата причини?

Емма, аз съм на любимото на черешите във форума “не знам как е, ама и така не е”, което се цитира като класика вече и очевидно трябва да затапи всеки и да го постави на мястото му… Изказвала съм предположения заради какво може да се е случило всичко, на хижата да са присъствали външни хора, а кемпера да е имал среща с други-всичко това също е ставало обект на присмех.
Няма как с наличната информация да се изгради подробна в момента достоверна версия. Единствено съм убедена, че няма как да е самоубийство по причини, които се изтъкват тук.

# 57 033
  • у дома...
Ellgry , изключително много благодаря за постта ти за будистките течения и регистрите им. В които Калушко липсва ...
Точно това се чудя от няколко дни - защо шефката на Ангелите поства такива "хвалебствия". В едно от тях се обясняваше напоително и за билчиците и гъбките, и колко полезни били за духовното извисяване. След това и останалите ѝ постове за Калушко и колко значим е бил за будизма по света и у нас. И постта на Ралица и Матрица...
И ако всичко това не говори, че са били секта и култ, не знам какво трябва да се напише още

Лично аз подозирам, че има още членове на сектата, който след време ще се опитат да подновят дейност.

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 15:23 от Просто_майка

# 57 034
За да отричаш нещо трябва да имаш аргументи защо не е така! Също така да имаш идея как е било и защо. В случая, хората нямащи идея как е било, отричат наличието на деструктивен култ и голямата вероятност за педофилия!  И така остават без хипотеза!

# 57 035
Егати слугите Калушеви. Всички в управителния съвет на сдружението. Всеки със стая  по негов вкус. Единият си печатал тениски, другият си води счетоводството. Третият шеф на рейнджъри ходи по международни срещи. Същият слуга е и управител. Приема дарения в личната си сметка. Джиткат си кеф ти с пикап, кеф ти с моторна шейна. Слуга на Калушев да си, пей сърце. Е, малко аутфита не пасва на по-претенциозните.. трябваше да им купи малко по-гъзарски и маркови панталони. Ама пък им е взел кемпер, дето можем само да го сънуваме.

# 57 036
Заработвали са за благото на сектата, Ване. А на кемпера само са му чистили снега и прахоляка. Я Ивей как метна покривалото за последно! Май и майните му тегли.

# 57 037
Но тя къде е била през цялото това време...построила си е някакъв имагинерен свят, в който синът й е свръхинтелигентен, духовен, различен, необикновен, та чак духовен учител, който организира около себе си хора като прислуга и последователи и й отглежда внуци...Кой нормален човек приема това...
Най- голямата щета, нанесена от Калушев е върху майка му- СМ! Тотал щета, толкова голяма, че постиженията на родата до 20- то голяно не могат да измият позора! Затова и бяхме принудени да слушаме родителката да изчете поменика...
Просто се е величаела и се е правела, че не вижда проблемното поведение и издънките калушеви! Не е искала да види, че родителството ѝ е пълен провал! И продължава с това!
Според мен и тя до голяма степен дължи кариерата си на Калушев-старши. В средите на консерваторията, всичко е шуробаджанащина, затворен кръг. Окопали са се разни на позициите си, ръководители на катедри, без какъвто и да било шанс на друго място да се наложат; в същото време други пианисти, които в консерваторията за едни корепетитори не са ги взели, защото конкурсите са ги печелили дъщери и съпруги на професори в консерваторията, водят в чужбина майсторски класове. Така си е било от време оно. А Стиляна Калушева кой кога я е бил чувал като концертираща пианистка, после шефка на катедра!

Олеле, ужас! Още ли е така?! Отврат!🤮🤮🤮

# 57 038
Скрит текст:
...
 Да Ви прилича на яростно пазене? На мен да, но пазене на сужителите на себе си и формално вършене на действителна работа. Просто някой  си по някаква си причина ги е предупреждавал.

АКФ, там ли е заровено кучето?

Нямам идея кой откъде ги е предупреждавал, че и защо - връзки/познати някакви е имал ламата вероятно. При институционалния хаос у нас едва ли сигналите до полицията са стигали донякъде другаде. Като се подава по-сериозен сигнал за Леон, има вяло раздвижване и пак документално оправдаване. Безхаберие. Сега, като се разбутва всичко, излиза отвсякъде.
София каза, че жена - обикновен гражданин ги е предупреждавала. Единствените две жени около групата и достатъчно близки с Калушев са Невена и Безуханова. Втората им е ходила на гости с дъщеря си в Мексико. Имаше и твърдения, че освен за дрона, също и дъщеря й е превеждала пари на групата. Безуханова работи над 20 години на високо ниво с държавната администрация, ръководейки основен доставчик на хардуер за българските институции. Има връзки и познати навсякъде, вкл.и брат й е офицер от ДС.
Имам спомен, че когато София беше написала, че е обикновена гражданка, използваше презрителен тон. Беше формулирано нещо от типа на "Жена, обикновена гражданка. За да и' запазя самоличността, няма да казвам коя е, въпреки че не заслужава."
Това презрение от страна на Андреева ме навежда на мисълта, че не е Безуханова. Защото Безуханова отявлено и публично защитава сектата: хвалебствени фейсбук постове, присъствие на протести, че и до ден днешен се разхожда в жълто.
За Невена си мисля, че е възможно. Защото макар и тя да беше постнала интервюта на Паунова и статус "Вие сте светлина", не е излезнала публично да защитава скай дарма по медиите. Възможно е София да е разочарована, че една от най-приближените на сектата не излиза в открита война с медиите да защитава честта на гуруто си. Но това е изцяло спекулация, разбира се.
Не знаем коя е тази жена, която е пяла на Калушев, но знаем две неща за нея:
1. Има връзка със службите.
2. София по някаква причина не я харесва. София е най-тежката сектантка редом ро Ралица, така че силно подозирам, че основанието и' за презрение към тази жена се дължи на някакъв вид "предателство" към гуруто.

# 57 039
Това всичкото може да е било формално за пред външни хора.
А в сектата вдигаш веригата и правиш лицеви опори в снега.

# 57 040
  • София
Заработвали са за благото на сектата, Ване. А на кемпера само са му чистили снега и прахоляка. Я Ивей как метна покривалото за последно! Май и майните му тегли.

Май  и институциите така се отнесоха към кемпера с намиращия се вътре Сашко. Амбър алърт решиха, че не е необходим.

# 57 041
Може ли и аз да заработвам за благото на шефа в някоя лична сметка. Дали ще се съгласи шефа приходи на фирмата да влизат в моя сметка? Grinning

Като поживееш 15 години с него, готвиш му, кланяш му се, тичкаш да го посрещаш като кученце и изпълняваш поне 5 часа медитация на ден, може и да може. Що па да не може?

# 57 042
  • Варна
Защо си убедена, че няма как да е самоубийство по изтъкнатите в темата причини?

Най-краткият отговор -защото смятам, че са били далеч-далеч от индоктриниран деструктивен култ с всичките прилагателни, които се слагат и изключвам самоубийство поради тази причина. Виждат ми се доста прагматични хора, даже. Защо смятам, че не са такъв култ - все още няма никакви доказателства за такъв.
Разбира се ,не съм съгласна и с още
фантазии за самоубийство, но това е главната тук и затова казах за нея.

# 57 043
  • София
Ралица си е християнка, така се разбира от нейно изявление.

# 57 044
И на мен ми е интересно да чуя пълна версия от Ivka.

Иначе, относно чадъра, мъжът ми по друга линия ми е обяснявал за ДС, защото той се интересува повече от тези неща. Ако съм го разбрала правилно, тези бивши агенти са имали доста големи правомощия, а след "оттеглянето" си са запазвали какво връзките, така и способите си. За мен чадърът е идвал по тази линия, но е бил по-скоро като услуга към/заради бащата на Калуев. Съответно е почнал да се затваря лека-полека след неговата смърт.
Не е случайно, че около групата така тежи сянката на ДС.
Ама това вече сме го обсъждали.

Общи условия

Активация на акаунт