Отговори
# 57 195
  • София
Баба Дали, думите ви все още стоят в темата и могат да се прочетат:
Цитат
Защото е чисто и просто морално престъпление да подлагаш на съмнения думите на ЖЕРТВА! А Валери Андреев Е ЖЕРТВА НА СЕКСУАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА ОТ СТРАНА НА ИВАЙЛО КАЛУШЕВ!

Има ли го това твърдение в правния свят, че не се подлагат на съмнение думите на жертва?

# 57 196
Цитат
Защото е чисто и просто морално престъпление да подлагаш на съмнения думите на ЖЕРТВА! А Валери Андреев Е ЖЕРТВА НА СЕКСУАЛНА ЗЛОУПОТРЕБА ОТ СТРАНА НА ИВАЙЛО КАЛУШЕВ!

Има ли го това твърдение в правния свят, че не се подлагат на съмнение думите на жертва?

Разбира се! И отговорът ми започва със “защото”, на въпроса на Ivka_smile „защо”. Къде съм обвинила в нещо Ивка?
Моето твърдение не е от правния свят, а от психиатрично- психотерапевтичния. Гледната ми точка няма как да е юридическа. Аз работя постоянно с жертви на някаква злоупотреба (сексуална, нарцистична, смесена, емоционална, несексуална физическа). Изслушах 3 пъти интервюто на Валери, което е детайлирано, с убедителни подробности, подредено, логично с изводими разсъждения, саморефлектиращо и самокритично. Та затова, едва ли някой психиатър, изслушал това интервю, ще се усъмни в истинността на разказаното. А да не вярваш на жертва, това си е морално престъпление. От думите си не се отричам!

# 57 197
  • София
Към този въпрос:
35. Вярно ли е твърдението изнесено в публичното пространство, че в кемпера първоначално е влязъл само един служител на МВР, който се е забавил дълго време и едва след неговото излизане е започнал същинския оглед?

бих добавила:

Как е бил оборудван този служител с оглед безопастостта си и как е установено , че вътре в кемпера  няма жив човек, който ще застраши живота му?

# 57 198
Цитат

Разбира се! И отговорът ми започва със “защото”, на въпроса на Ivka_smile „защо”. Къде съм обвинила в нещо Ивка?
Моето твърдение не е от правния свят, а от психиатрично- психотерапевтичния. Гледната ми точка няма как да е юридическа. Аз работя постоянно с жертви на някаква злоупотреба (сексуална, нарцистична, смесена, емоционална, несексуална физическа). Изслушах 3 пъти интервюто на Валери, което е детайлирано, с убедителни подробности, подредено, логично с изводими разсъждения, саморефлектиращо и самокритично. Та затова, едва ли някой психиатър, изслушал това интервю, ще се усъмни в истинността на разказаното. А да не вярваш на жертва, това си е морално престъпление. От думите си не се отричам!
Значи в „психиатрично-терапевтичния свят“ било престъпление да подлагаш на съмнение нечии думи? Сериозно? Точно в този свят хората се съмняват най-много, за да стигнат до истината, а не лепят етикети по клипчета в интернет. Да обявиш някого за насилник или жертва, само защото е говорил убедително и подредено, не е никаква психиатрия.

# 57 199
Ако писмото не е това, което е...ако под хижата има тунел...ако има група дебилни килъри...ако, ако, ако...
Уффф, за да се придобие представа за случая е напълно достатъчно да се види следното:
1) интервютата на сем. Андрееви
2) интервютата на АМ - кратките, когато търсеха сина му и когато го намериха
3) снимката на РА от протеста, където ухилена до ушите стоеше до Безуханова
4) признанията на политици за големи дарения по лични сметки
5) глупостите на ИК в сайта му, както и писмото, което няма нужда да се изопачава, а просто да се прочете.
И елементарно логическо мислене, както и чувство за редно и нередно.
Лично мнение- спусъка за случая е момичето. Там са настъпили греблото. България е малка страна и вероятността ИК да намери поредното момче на подходяща възраст, с богати родители и достатъчно хахави да дават пари за преродения Буда не е висока. А пари трябват, луксозен живот,  пък не работиш... някой му се е вързал, детето момиче, ама парите нужни.
Един път лъжата минава, втори, трети, но то до безкрайност не става. Все някъде истината си излиза. Кой знае какво точно се е случило, но явно е имало сериозен инцидент с момичето и то се е върнало вкъщи веднага. Не е дете на случайни хора ( за него нищо не се пише никъде, всички пазят гробно мълчание вкл. медии) и на ИК му се е срутила къщичката от карти. За тези, които обичат подробности- толкова бързо са върнали детето, че даже не си е събрало багажа и са го занесли след като се е махнало от тях.

# 57 200
  • Варна
Нали има снимки, видеа в тъмната мрежа, показания от други свидетели ,сексологично -теологична експертиза към случая /на кого ще я правят тогава като не можело както вие казвате и как ?? /. Да си проверят случая назад във времето и срещите на Валери с ГДБОП. Колко пъти е разпитан Валери и Русев колко общо има със случая? Много загрижени били Валери и Атанас за “децата” ама говорят 2026 година?

# 57 201
Ами явно с наближаване края на август нервите се опъват и някои хора просто не успяват да се контролират адекватно.

Интересно ми е дали прокуратурата/МВР имат задължение да уведомят близките на загиналите първо, преди да изнесат информацията на брифинг?
Да предоставят информацията първо на тях, за да се запознаят.

# 57 202
Стига с тоя Валери. Ок, да не изнасят информация за педофилия и сексуални връзки, не са и длъжни. Да изнесат информация за смъртта им, мина много време и много експертизи са направени. Вече трябва да има повече факти.
Въртят се някакви ужасни конспирации, разтягат се локуми без край, измислят се всякакви версии, редно е да се изнесе малко информация. Дори и ако ИК е виновен за всичко, а бидейки мъртъв, не носи отговорност, да го кажат с 5 изречения!

Последна редакция: пн, 24 авг 2026, 10:28 от х HAPPY х

# 57 203
Нищо не пречи да има брифинг и без да са окончателни изводите. Но още като изнесоха клиповете  в онази катастрофална пресконференция, писахме, че тази грешка за прозрачност ще има обратния ефект. И стана, каквато стана.
Сега прокуратурата го играе сърдита, двама мвр министри нещо плескат по студиата, прокурорите не отговарят на журналисти. ИФ то , новото , само спомена, че е готово разследването, с изключение на сложната експертиза. Това беше отдавна.

Имам странно усещане, че ще изиграят на Демерджиев контра и няма да направят брифинг в края на месеца. За да го злепоставят.
Мои си разсъждения.

# 57 204
  • Варна
Стига с тоя Валери. Ок, да не изнасят информация за педофилия и сексуални връзки, не са и длъжни. Да изнесат информация за смъртта им, мина много време и много експертизи са направени. Вече трябва да има повече факти.
Въртят се някакви ужасни конспирации, разтягат се локуми без край, измислят се всякакви версии, редно е да се изнесе малко информация. Дори и ако ИК е виновен за всичко, а бидейки мъртъв, не носи отговорност, да го кажат с 5 изречения!
И аз това казах преди няколко дни, всякакви чисто фактологични експертизи СА готови. Няма друг начин.
Омръзна ми да чета за малки момчета и секти, индоктринирани секти, гори и чичовци. По случая си има твърда фактология за изстрели,трафични данни и тн, която ако не е премълчана, събрана е правилно навреме и е обективна ще даде голяма светлина.

# 57 205
Съмнявам се в края на месеца да дадат пълна информация за случая...

# 57 206
Teredina, ето, Боряна нагледно показа, защо някои потребители пазя скрийншоти от мненията на други.
Защото вторите, като са казали някоя глупост и като се усетят по-късно за това, почват да въртят, да мажат и да обясняват, че не е било баш така.

Защо да е грешно, пък чак и "фиксация и нездраво" както го определи ти?
Интересно е, че нинъде не видях да определяш като "нездраво" отглеждането на малолетни и непълнолетни деца в отдалечена хижа в гората от група възрастни мъже, спирането им от училище и отчуждаването от семейството.
Ами пореден пример, че и скрийншота сам по себе си не помага в интерпретацията.
Върнах се да видя поста.
Разбирам, че Vanne казва, че изнасилване не би могло да е провокирало взаимното самоизтребване на 6 човека. А не, че СПОРЕД нея това е незначително деяние или че го омаловажава. Разликата е от земята до небето.
Сега,давам си сметка, че постът ми е спам, който най-вероятно ще изчезне, но пък има вероятност някой да го шотне, за да ме пита и за мен ли подобно престъпление е толкова незначително /ако изобщо е извършено, всъщност за себе си съм убедена, че няма подобно нещо/. Та,да, подобно шотване, съхранение, остава и в папки с имена на потребител да ги пазите, за да опонираш ми е странно. Пак казвам, ваша работа, вие си знаете, здраве да е!

# 57 207
Teredina, изречението "Колко пък да е ужасно едно изнасилване?!!!" (сега цитирам вече по спомен, защото го нямам пред мен) е напълно завършено изречени.
Дори самата пунктоациа накрая показва, че това е краят на мисълта. Няма продължение, няма запетая, няма нищо.
Това си е напълно завършено твърдение.

# 57 208
Много загрижени били Валери и Атанас за “децата” ама говорят 2026 година?

Много грозна лъжа от Ваша страна, при това безсмислена. Ако беше вярно, сега Леон щеше да е седмата жертва, а Александър Свиленов осмата. 😒

# 57 209
Валери и Русев с техните сигнали, са поставили началото на края на това изкуствено, балонесто, извратено образувание.

Общи условия

Активация на акаунт