Отговори
# 58 050
Скрит текст:
Дано най - накрая имат достоверни основания защо кемпера с дете в него не е намерен преди 08.02. или по-точно преди смъртта на тримата.
Кемперът може да не е намерен поради некадърност. Но по-големия проблем в случая е, че родители са си изоставили сами децата за отглеждане от педофил.

Ще се търси ли отговорност и на кого за некадърност.
Все си мисля чл. 4 от Конституцията има ли отношение в случая? Знаете ли?
Да се търси и за некадърност. Ама това няма да върне децата на глупавите им майки.

Шефовете на МВР Враца и София заедно със зам шефа на Враца бяха уволнени още март-април. Не знам за други наказания
Ей така стават легендите – от погрешни лични интерпретации, после се повтарят като самата истина и няма оборване на тези "факти".

"Емил Дечев: Освободените ръководители в МВР не са преки участници в разследването по случая „Петрохан“

"Пламен Томов, Тихомир Ценов, Боян Раев и Захари Васков не са уволнени, не са отстранени, а са временно предназначени в звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи, каза още Дечев."
https://nova.bg/news/view/2026/03/06/529439/%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D … 1%85%D0%B0%D0%BD/

Не очаквам полицията да изнася публично бакиите си на показ.

# 58 051
Има ли все още хора тук, които очакват изведнъж официалната версия за разширено самоубийство да бъде отхвърлена и внезапно да изскочат доказателства за външни килъри или поръчково убийство? Лъжа ли се, че днешните официални съобщения подготвят населението за потвръждаване на досегашната официална версия?
Съгласна. Също така тези официални прессъобщения най-вероятно са реакция на натиск, предизвикан от Демерджиев. Сигурно Прокуратурата е била залята от имейли и обаждания от журналисти след неговото гръмко обявяване. Успокояват ни, че скоро всичко ще ни бъде разкрито.
Аз прогнозирам средата на септември. Доста категорично казаха, че последната експертиза ще бъде изготвена в най-кратък срок. Предварително се оправдаха, че най-сложната експертиза, тази за мотивите, е 157 страници и ще им трябва време да се запознаят. Но те най-вероятно ще започнат работа по вече готовите 2 докато чакат третата. И според мен на покурорите, както и на трезвомислещата част от населението, нещата са им ясни от самото начало. Въпросът е да се изпрецизират данните до последен детайл, да няма за какво да бъдат нахапани от истерични жълтури. Та докато изчетат всичко и систематизират информацията за брифинг, надявам се до 2 седмици да го имаме. Това, че за пръв път най-после правят официално изявление, е доста оптимистичен знак.
И посля започва нов сезон на сериала. Ще наблюдаваме как ще спиралират изтрещелите майки сектантки.
Според мен подходът към (опити за) разбиране на Калушев и как се е формирал като личност и също и от какво се е “деформирал”, е задължителен, за да послужи за нещо цялата тази трагедия. Не става дума нито за пикантерии и жълтини, нито за идеализиране и жълти сърчица, а полезна информация, анализ и изводи. Далеч съм от мисълта, че това ще се случи в СМ, но случаят е подходящ за изследване и то от различни науки. Това може да е в помощ за в бъдеще.
Абсолютно! Този случай е за учебници по много хуманитарни науки - от социология, през психология до религиозна радикализация.

# 58 052
  • my own world....
Аз чакам и Макулев да вземе отношение. Беше толкова непреклонно "спокоен" и "вярващ" в приятеля си. И в крайна сметка каквото и да е правел Калушев приживе, без тази приятелска вяра - Александър нямаше да се озове там, където се озова (милото дете)
Мисълта ми е, да се обърне внимание и на подобни уязвими и вярващи хора. Тук не включвам кълнящите и каращи малкия танк от Съпротивата,тия нека хубаво да дарят пари, ама кой колкото има и може - само така биха разбрали подобни екземпляри.

# 58 053
  • у дома...
Все пак не знаем какво са намерили на записите от камерите, както и в телефоните и лаптопите им. Като видеа.
Нито пък и какво е имало в хижата и в с. Българи - литература, записки, дневници, външни дискове, флашки. В облачни структури... Ако са намерени безспорни доказателства за всичко, за което ни намекват седем месеца?

# 58 054
При изключени телефони възможно ли е да ги локализират!? Нямам представа наистина!

Не е, разбира се.
Като не може защо се винят хората от МВР!? калушев е направил всичко възможно, за да НЕ бъдат намерени!  И  как се търсят при това положение? Помня, че говореха за издирване към Българи, но не и към О колчица.
    Защото ако бяха поискали още първия ден данни , то щяха да имат местоположението на телефона на Калушев на 1.02. Бил е включен при ппстването на Борба в 16ч.После съобщенията вечерта до майка му и Деян...
Barsa, що не се успокои малко. Праща борба на 01 февруари, ама другите не са ли намерени на 02 февруари?
Спокойна съм аз.  Точно така. На 2.02 ги откриха. Можеха да поискат данните и да видят къде са били последните поредни включвания. За часове щяха да получат прокурорска заповед и данните от тел компанията. Когато става дума за престъпление се случват за часове нещата. Дори и да не са с точност , то има един периметър, който може да бъде обслужван за кратко време  я с дрон, я с хеликоптер. И не казвайте, ама времето беше лошо...Лошо беше и на Петрохан, но пуснаха дрон , преди да влязат физически службите. Освен това при последните 2,3 включвания , местоположението на телефона очертава траектория, която може да даде насоки ...Въпрос на компетентност, бърза мисъл и желание...Никакви филми няма тука...Има организация на бързи действия...А не гледане на серията "Туин пийкс" дни...

# 58 055
Баба Дали, не знам дали е възможно обръщане в официалната версия. Чисто статистически, винаги има шанс.
Но и на мен новината за готовите експертизи ми звучи, като да подкрепят основната версия.

Аз очаквам тези дни да има оживление в лагера на Ралица и Съпротивата. Това също би било показно.

М/у другото, аз не очаквам обрат в основната версия, но мисля, че ролята на Ники в ситуацията може да е по-голяма, отколкото първоначално предполаганото.

# 58 056
Щяха да намерят последното им сигурно местоположение. Три клетки, доколкото помня, са необходими за точно местоположение.
Ако са били вече изключени телефоните, няма шанс. Само на Мерцедес трансмитера и Старлинка остават.
Според мен съобщенията е възможно да ги е пуснал от лаптопа през старлинк.
П.п. Макулеви и да се обвиняват сега, че са дали детето, кого топли това?

# 58 057
Все пак не знаем какво са намерили на записите от камерите, както и в телефоните и лаптопите им. Като видеа.
Нито пък и какво е имало в хижата и в с. Българи - литература, записки, дневници, външни дискове, флашки. В облачни структури... Ако са намерени безспорни доказателства за всичко, за което ни намекват седем месеца?

Явно са намерили доста неща, щом експертизите са от 150 страници.

# 58 058
  • my own world....
Отговорност за неглижиране и отказ от родителски права. Според мен трябва.
Но аз имах предвид друго - да се покаже на други макулевци как вярата може да бъде пагубна.

# 58 059
Аз имах предвид в темата няма смисъл да линчуваме Макулев. Институциите да си следват процедурите съм за.

# 58 060
  • my own world....
Някъде видя линч ли? Не се заяждам, питам.

# 58 061
    Защото ако бяха поискали още първия ден данни , то щяха да имат местоположението на телефона на Калушев на 1.02. Бил е включен при ппстването на Борба в 16ч.После съобщенията вечерта до майка му и Деян...

Какво?! Кой да поиска данни и за какво, още преди да са знаели, че сектата ще се изтрепят?!

# 58 062
  • my own world....
Има си процедури, Барса, които отнемат време, а след това при изключени телефони явно последно прихваналата антена в този пресечен район е била с голям периметър. Ти случайно да си говорила с полицаи, които имат опит в подобни случаи? Щото пак ще питам - от филмите ли си правиш заключенията?

# 58 063
И аз пак казвам, не не от филмите. Много рядко гледам филми

# 58 064
  • my own world....
И аз пак казвам, не не от филмите. Много рядко гледам филми
Ми разкажи де

Общи условия

Активация на акаунт