Отговори
# 58 065
Калушев е бил толкова окован от собствените си зависимости, че единственото , което е можело да го направи свободен е било самоубийството! "Свободен" за него е било мираж и мечта. Неслучайно и Невена го пожелава! А и им е, като мантра на сектата! Нали уж са били "свободни" !?  Според РА. В някой друг живот!

# 58 066
  • Stockholm
Има ли все още хора тук, които очакват изведнъж официалната версия за разширено самоубийство да бъде отхвърлена и внезапно да изскочат доказателства за външни килъри или поръчково убийство? Лъжа ли се, че днешните официални съобщения подготвят населението за потвръждаване на досегашната официална версия?

Със сигурност има такива, които очакват обрат, но ще бъдат разочаровани. По неутралния начин, с който се изнесе информацията днес, „външните килъри“ и поръчковите  убийства изглежда така и няма да се появят на дневен ред. На мен обаче ми направи впечатление участието на теолог в посмъртната комплексна  експертиза за мотивите. По принцип теолози  не се викат за битови скандали или поръчкови убийства. По мое мнение участието на експерт по религиите и теология показва,  че се разследва  секта  и че мотивът на престъплението е намерен точно там, в  сектанската идеология на един психопат, който накара последователите си доброволно да отидат на кланицата и лично умъртви едно дете и един младеж като с това окончателно заключи тоталния си физически и психически контрол над тях. Вече и България даде своя дан в списъка на световните криминални престъпления със сектантски произход. Може и да го завоалират малко, но като механизъм и резултат случаят Лама Калушев стои редом до световни трагедии като Джонстаун или Култът в Уейко, въпреки че пострадалите, за щастие, са по-малко.

# 58 067
Институциите няма да търсят отговорност от родители, защото ще се наложи да поемат тяхната, което не вярвам да стане.

# 58 068
Институциите няма да търсят отговорност от родители, защото ще се наложи да поемат тяхната, което не вярвам да стане.

Едното няма общо с другото.

# 58 069
Баба Дали, не знам дали е възможно обръщане в официалната версия. Чисто статистически, винаги има шанс.
Но и на мен новината за готовите експертизи ми звучи, като да подкрепят основната версия.

Аз очаквам тези дни да има оживление в лагера на Ралица и Съпротивата. Това също би било показно.

М/у другото, аз не очаквам обрат в основната версия, но мисля, че ролята на Ники в ситуацията може да е по-голяма, отколкото първоначално предполаганото.

Хммм. Защо според теб? Кой виждаше зъл поглед в Ники? Надявам се не затова.

Мислех същото наскоро. Според мен само това обяснява съдружие на двете майки. Еднаква вина и отговорност. Твоят принудил, но и моят. Така има смисъл. Отделно агресивната кампания на Ралица. Там е нереално как се вадят страхотни, чудесни, вълшебни качества на евентуалния убиец на детето ти. Да, може да не го хулиш (не знаеш), но защо тази защита (пак не знаеш)?

# 58 070
  • Варна
По молба на сектор Убийства, служители на „Киберпрестъпност“ достъпват FB профила на ИК  и установяват публикацията на „Борба“ на 01.02 в 16:07 ч. Изпращат запитване до FB за локализиране. FB предоставя информация, че профилът е бил последно достъпен на 3 февруари около 09:00 ч. от IP адрес на Starlink.
На 03.02 след тази информация служителите изпращат второ запитване, този път до Starlink.     Starlink предоставя приблизително местоположение местоположение на сателитната чиния - района на пещера Леденика край Враца, в зона, описана като голям хексагон, покриващ почти целия Врачански Балкан.
Сега, това “укриване”ли е ? Имат район, имат камери, имат стихотворение Борба с буквално точно указание и са с огромен кемпер. Да бе облетян района с хеликоптер, дрон…Телефона преди да бъде изключен също няма как да не е бил локализиран, в една статия се мъдреше  точно такава информация, че последната геолокация е хваната и няма как да е другояче.
Няма сила на земята, която да ме убеди, че направиха всичко по силите си за да ги открият ако ще звезди да свалят от небето сега, а кемпера бе открит от мотащ се … овчар…нищо неподозиращ / ако вярваме/. Та ако ситуацията бе нормална, би трябвало целият район там да гъмжи от полиция, разследващи, хеликоптер, дронове…и да търсят денонощно. Не си кривете душата, какво и къде знаехме, че търсят?

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 23:51 от Ivka_smile

# 58 071
Кой виждаше зъл поглед в Ники?

Не зъл. Налудничав.

На 01.02  по молба на сектор Убийства, служители на „Киберпрестъпност“ достъпват FB профила на ИК. В 16:07 установяват публикацията на „Борба“ и изпращат запитване до FB за локализиране.

Или аз съм откачила, или не знам какво става тук, но пак ще питам:
при положение, че Деян открива телата на 2 Февруари, защо, под ягодите, отдел Убийства ще иска нещо си на 1 Февруари???

# 58 072
Скрит текст:
Баба Дали, не знам дали е възможно обръщане в официалната версия. Чисто статистически, винаги има шанс.
Но и на мен новината за готовите експертизи ми звучи, като да подкрепят основната версия.

Аз очаквам тези дни да има оживление в лагера на Ралица и Съпротивата. Това също би било показно.

М/у другото, аз не очаквам обрат в основната версия, но мисля, че ролята на Ники в ситуацията може да е по-голяма, отколкото първоначално предполаганото.

Хммм. Защо според теб? Кой виждаше зъл поглед в Ники? Надявам се не затова.

Мислех същото наскоро. Според мен само това обяснява съдружие на двете майки. Еднаква вина и отговорност. Твоят принудил, но и моят. Така има смисъл. Отделно агресивната кампания на Ралица. Там е нереално как се вадят страхотни, чудесни, вълшебни качества на евентуалния убиец на детето ти. Да, може да не го хулиш (не знаеш), но защо тази защита (пак не знаеш)?

lesnoe, не, наистина не е заради лоши очи и погледи.
Основно заради рязкото разграничаване на Макулев от Ралица и последните му публикации във FB, ако ги помниш.
Мисля, че в това се крие част от истината за случилото се.

# 58 073
  • София
Някой питаше защо теолог.
От отвореното писмо на Макулеви:
Поискали сме официално съдействие от най-авторитетните теолози по будизъм в Европа и САЩ. Към момента очакваме тяхното финално съгласие, за да бъдат конституирани като ad-hoc вещи лица по делото. Целта е да се предостави компетентна и обективна научна експертиза, която да изключи всякакви спекулативни интерпретации на духовните занимания на Александър.

Имаше и локализиране от Мерцедес и кога им е предоставена информацията.

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 23:38 от valya61

# 58 074
И аз пак казвам, не не от филмите. Много рядко гледам филми
Ми разкажи де
Прокурор-съдия-заповед - до 24 часа. За извънредни, спешни отвличания, животозастрашаващи ситуации могат разследващите директно от компаниите да изискват данни и те са длъжни да ги подадат, обикновено от минути до час-два. Въпросът е да бъдат поискани навреме.За Старлинк -също.
      Най близките до Околчица клетки са в Челопек и Паволче. Не е бог знае колко голям периметър за обследване. Кемпера всъщност дори не е горе, а под Околчица. По това време дърветата са голи. А и както видяхме, паркиран  всъщност на гола поляна...

# 58 075
  • Варна
Флоресита, аз бях смесила изречения -оправих си поста. На 01.02 си е публикувана Борба-та.
Обаче чуйте на 06:03:40 казва, че точно на 01.02 достъпват профила на Калушев …
https://www.youtube.com/live/YDS9FayBOfE?si=dfmUUvC0ceC8xWop
Сега това как да го приемем? Казва си го човека черно на бяло …

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 23:49 от Ivka_smile

# 58 076
Кой виждаше зъл поглед в Ники?

Не зъл. Налудничав.

На 01.02  по молба на сектор Убийства, служители на „Киберпрестъпност“ достъпват FB профила на ИК. В 16:07 установяват публикацията на „Борба“ и изпращат запитване до FB за локализиране.

Или аз съм откачила, или не знам какво става тук, но пак ще питам:
при положение, че Деян открива телата на 2 Февруари, защо, под ягодите, отдел Убийства ще иска нещо си на 1 Февруари???

Грешка на езика, като десетки други.

# 58 077
Флоресита, аз бях смесила изречения -оправих си поста. На 01.02 си е публикувана Борба-та.
Обаче чуйте на 06:03:40 казва, че точно на 01.02 достъпват профила на Калушев …
https://www.youtube.com/live/YDS9FayBOfE?si=dfmUUvC0ceC8xWop
Сега това как да го приемем? Казва си го човека черно на бяло …

Тя и Барса, мисля, че писа по-нагоре и пак питах какъв 1 февруари. Според мен тук има объркване. Просто няма как да е вярно.

Грешка на езика, като десетки други.

Да, но две съфорумки една след друга го казват и си помислих, че аз нещо откачам.

# 58 078
  • Варна
Да,просто на изслушването така казват 1:1- 01.02 за достъпване профила на ИК. Освен да го отдадем на непрочел и не подготвил се предварително държавен служител и смесил датата на публикуването на Борба с датата на изпращане на запитването….

# 58 079
Нова конспирация, като броя на гилзите, прободните рани и какво беше още Grinning

Общи условия

Активация на акаунт