Отговори
# 58 785
Относно как да се самоубият, всичко е било уговорено предварително отдавна, просто е дал сигнал "сега ще е, давайте"
Включително сценките пред камерата са били уговорени.

# 58 786
  • София
"Промитият мозък" си личи. Все някакво качествено изменение ще забележат, струва ми се.  
Кой да ги забележи?? Те не са се виждали с близките си с месеци. От един смс или кратък телефонен разговор мислиш ли  че може да се разбере-не, нали...Та Макулев не е виждал детето си от ноември миналата година, останалите сигурно и те оттогава не са ги виждали, а може и от по-отдавна...как да забележат дори и да е имало индикации, въпреки че и аз съм сигурна, че такива е нямало.

# 58 787
  • Варна
Относно как да се самоубият, всичко е било уговорено предварително отдавна, просто е дал сигнал "сега ще е, давайте"
Включително сценките пред камерата са били уговорени.
А за какво или за пред кого са били уговорените сценки?

# 58 788
  • у дома...
Предвид последното местоположение на кемпера на камерата на Бързия /около 13 часа ли беше /след това се е отправил към Околчица. Според  Папалезов след  пристигането телефоните и техниката в кемпера са спрели да бъдат достъпни поради липса на обхват. Също така овчаря нямало как да се обади понеже нямало обхват там. Как тълкувате това? На Деян е било през Сигнал, но на СМ едва ли, тя е възрастна.
Потребителката която пуска тази дискусия пита каква е локацията на телефона на Калушев, а не на самият Калушев, тъй като това са две съвсем различни неща. С подлежащите томове подтекст.
За момента или поне аз не помня, май нямаме точен час, в който кемпера пристига на Околчица. Реално не се знае кога е стигнал в подножието на върха. При положение, че не разполагаме ние, тук във форума, или хората в СМ с тези данни, е безсмислено да се правят каквито и да било догадки. Всичко си остава в сферата на теорията на вероятностите.

# 58 789
Предвид последното местоположение на кемпера на камерата на Бързия /около 13 часа ли беше /след това се е отправил към Околчица. Според  Папалезов след  пристигането телефоните и техниката в кемпера са спрели да бъдат достъпни поради липса на обхват. Също така овчаря нямало как да се обади понеже нямало обхват там. Как тълкувате това? На Деян е било през Сигнал, но на СМ едва ли, тя е възрастна.
Потребителката която пуска тази дискусия пита каква е локацията на телефона на Калушев, а не на самият Калушев, тъй като това са две съвсем различни неща. С подлежащите томове подтекст.
Засега няма изнесена информация по какъв начин са изпратени съобщенията, за да тълкуваме. Възможно е да е използвана сателитна връзка или близко място, където има покритие. Не е задължително овчарят и Калушев да са били на един оператор.

# 58 790
  • Stockholm
Как  е бил толкова сигурен Калушев, че като остави тримцата на Петрохан, ще се довършат? Ми те можеха и да запалят сградата и да духнат нанякъде...Все си мисля, че някой осторожно е наблюдавал процеса по изпълнение на зададеното поръчение...

Това вече няколко пъти съм го обяснявал. НЕ е бил сигурен и точно за това е отишъл на Околчица. И затова е изчакал от Деян да потвърди смърта на ония тримата. В противен случай представи си, че са заедно и той им каже "Айде пичове, гръмнете се" а те в лицето му кажат "Абе ти луд ли си бе". Тогава? Как щеше да го понесе тоя нарцис? Щеше да се врътне и да каже "Еееми, ок. Остава за друг път". Така ли?

Защото не е сигурен, ги е оставил сами да действат...и те пред него няма да искат, ама оставени сами ще действат на мига...Защото не е сигурен, е пратил два смс, та някой да иде да осуети нещата още вечерта. Другата идея пък с инструкциите за десет минути онлайн как да се самоубият...За мен няма абсолютно никаква логика и достоверност в това, което предполагате и сте обяснявал няколко пъти.

Да, защото не е бил сигурен, се е нуждаел от потвърждение, за да продължи с децата и себе си по план. Логика- ред в хаоса. И в двата смс-а се усеща категорично взето решение, без желание за осуетяване на плана, което получателите са изпълнили. И двата получателя са напълно запознати с теориите на псевдо ламата за живота и смъртта и са знаели, че нещо такова рано или късно ще се случи.

# 58 791
Сивия Плъх, за пореден път ще кажа, че тази версия трябва да се промени, защото технически не отговаря на фактите. Старлинк-ът се включва само един път и то за много кратко време на 3.02.2026 г. При това положение няма как да е имало координация в реално време, чакане и потвърждения за смъртта на тримата от Петрохан до Околчица. Хипотезата просто издиша пред фактите.
Кой е казвал, че Старлинкът се е включвал "само един път и то за много кратко време"? Това не е факт, никой не е твърдял такова нещо.

# 58 792
"Няма данни някой от шестимата (тримата в хижата и тримата в кемпера под Околчица) да е провел телефонен разговор в последния ден - да се е обадил на някого или да е получил обаждане. Калушев обаче е разполагал с две старлинк станции - едната в хижата, а другата в кемпера. За момента не се изключва някой от шестимата да е имал комуникация с “външния свят” - гласова, видео или чрез съобщения през приложение."

# 58 793
  • Stockholm
"Няма данни някой от шестимата (тримата в хижата и тримата в кемпера под Околчица) да е провел телефонен разговор в последния ден - да се е обадил на някого или да е получил обаждане. Калушев обаче е разполагал с две старлинк станции - едната в хижата, а другата в кемпера. За момента не се изключва някой от шестимата да е имал комуникация с “външния свят” - гласова, видео или чрез съобщения през приложение."

И ако в такъв момент "ламата" не ползва старлинк станцията, кога да  я ползва Rolling Eyes

# 58 794
Десислава, окей, позволи ми да разиграя диалога, който в крайна сметка щеше да доведе до поста, в който предлагам да изчакаме експертизата:
Според мен кой и какво е извършил е установено още през февруари, при извършването на действията по разследването, описани на брифингите. Комплексните експертизи, които са назначени и изготвени в последствие, целят да прецизират и изяснят в подробности механизма, причините, въобще детайлите около живота и смъртта на тези хора.
И сега ти ще ме питаш откъде знам и аз ще трябва надълго и нашироко още веднъж да обясня как всичката информация, която съм прочела, разбрала и анализирала по случая (на базата на собствения си житейски и професионален опит, познания и възприятия) ме води до това да приема водещата версия на разследването за достоверна, както и че категорично става въпрос за култ към личността на Калушев и има причинно-следствена връзка между него и смъртта на тези хора. Тогава ти ще ми кажеш, че тълкувания на потребители в анонимен форум не намираш за достоверни и ще чакаш брифинга. Аз ще се зачудя какво му чакаш на тоя брифинг, като така или иначе не вярваш на това, което изнасят като информация институциите, съответно ще отговоря това, което отговорих.
Аз така ги виждам нещата, поправи ме, ако греша.

# 58 795
Около 15 часа Пламен излезе навън и комуникира през телефона с някой. Не е като да е нямало комуникация в този ден. Ето Дечо също...  С Деян, вероятно и с Ники....

# 58 796
Сивия Плъх, за пореден път ще кажа, че тази версия трябва да се промени, защото технически не отговаря на фактите. Старлинк-ът се включва само един път и то за много кратко време на 3.02.2026 г. При това положение няма как да е имало координация в реално време, чакане и потвърждения за смъртта на тримата от Петрохан до Околчица. Хипотезата просто издиша пред фактите.
Кой е казвал, че Старлинкът се е включвал "само един път и то за много кратко време"? Това не е факт, никой не е твърдял такова нещо.
На брифингите го казаха.

# 58 797
Е ако е било повече, много зле значи

# 58 798
В групите на защитниците във ФБ има пост, че сигнал  и покритие е имало навсякъде на 01.02. Може да е включил телефона, само за да изпрати съобщенията и пак да го е изключил.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 16:35 от ~Боряна~

Общи условия

Активация на акаунт