Отговори
# 58 785
"Няма данни някой от шестимата (тримата в хижата и тримата в кемпера под Околчица) да е провел телефонен разговор в последния ден - да се е обадил на някого или да е получил обаждане. Калушев обаче е разполагал с две старлинк станции - едната в хижата, а другата в кемпера. За момента не се изключва някой от шестимата да е имал комуникация с “външния свят” - гласова, видео или чрез съобщения през приложение."

# 58 786
  • Stockholm
"Няма данни някой от шестимата (тримата в хижата и тримата в кемпера под Околчица) да е провел телефонен разговор в последния ден - да се е обадил на някого или да е получил обаждане. Калушев обаче е разполагал с две старлинк станции - едната в хижата, а другата в кемпера. За момента не се изключва някой от шестимата да е имал комуникация с “външния свят” - гласова, видео или чрез съобщения през приложение."

И ако в такъв момент "ламата" не ползва старлинк станцията, кога да  я ползва Rolling Eyes

# 58 787
Десислава, окей, позволи ми да разиграя диалога, който в крайна сметка щеше да доведе до поста, в който предлагам да изчакаме експертизата:
Според мен кой и какво е извършил е установено още през февруари, при извършването на действията по разследването, описани на брифингите. Комплексните експертизи, които са назначени и изготвени в последствие, целят да прецизират и изяснят в подробности механизма, причините, въобще детайлите около живота и смъртта на тези хора.
И сега ти ще ме питаш откъде знам и аз ще трябва надълго и нашироко още веднъж да обясня как всичката информация, която съм прочела, разбрала и анализирала по случая (на базата на собствения си житейски и професионален опит, познания и възприятия) ме води до това да приема водещата версия на разследването за достоверна, както и че категорично става въпрос за култ към личността на Калушев и има причинно-следствена връзка между него и смъртта на тези хора. Тогава ти ще ми кажеш, че тълкувания на потребители в анонимен форум не намираш за достоверни и ще чакаш брифинга. Аз ще се зачудя какво му чакаш на тоя брифинг, като така или иначе не вярваш на това, което изнасят като информация институциите, съответно ще отговоря това, което отговорих.
Аз така ги виждам нещата, поправи ме, ако греша.

# 58 788
Около 15 часа Пламен излезе навън и комуникира през телефона с някой. Не е като да е нямало комуникация в този ден. Ето Дечо също...  С Деян, вероятно и с Ники....

# 58 789
Сивия Плъх, за пореден път ще кажа, че тази версия трябва да се промени, защото технически не отговаря на фактите. Старлинк-ът се включва само един път и то за много кратко време на 3.02.2026 г. При това положение няма как да е имало координация в реално време, чакане и потвърждения за смъртта на тримата от Петрохан до Околчица. Хипотезата просто издиша пред фактите.
Кой е казвал, че Старлинкът се е включвал "само един път и то за много кратко време"? Това не е факт, никой не е твърдял такова нещо.
На брифингите го казаха.

# 58 790
Сивия Плъх, за пореден път ще кажа, че тази версия трябва да се промени, защото технически не отговаря на фактите. Старлинк-ът се включва само един път и то за много кратко време на 3.02.2026 г. При това положение няма как да е имало координация в реално време, чакане и потвърждения за смъртта на тримата от Петрохан до Околчица. Хипотезата просто издиша пред фактите.
Кой е казвал, че Старлинкът се е включвал "само един път и то за много кратко време"? Това не е факт, никой не е твърдял такова нещо.
Е ако е било повече, много зле значи

# 58 791
В групите на защитниците във ФБ има пост, че сигнал  и покритие е имало навсякъде на 01.02. Може да е включил телефона, само за да изпрати съобщенията и пак да го е изключил.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 16:35 от ~Боряна~

# 58 792
Как  е бил толкова сигурен Калушев, че като остави тримцата на Петрохан, ще се довършат? Ми те можеха и да запалят сградата и да духнат нанякъде...Все си мисля, че някой осторожно е наблюдавал процеса по изпълнение на зададеното поръчение...

Това вече няколко пъти съм го обяснявал. НЕ е бил сигурен и точно за това е отишъл на Околчица. И затова е изчакал от Деян да потвърди смърта на ония тримата. В противен случай представи си, че са заедно и той им каже "Айде пичове, гръмнете се" а те в лицето му кажат "Абе ти луд ли си бе". Тогава? Как щеше да го понесе тоя нарцис? Щеше да се врътне и да каже "Еееми, ок. Остава за друг път". Така ли?

@desi_slava07
Не, технически вашето заключение не следва от известното. Публично е споменат само Facebook като конкретно проследен канал, но това не означава, че не са използвани други начини за комуникация, други приложения, и т.н. И второ, формулировката е за последно включване/последна активност във Фейсбук профила през Starlink около сутринта на 3.02, а не че това е било последното/единственото включване.

Следователно хипотезата НЕ издиша пред фактите (както казвате). Съгласна ли сте?

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 17:02 от Сивия Плъх

# 58 793
  • у дома...
Около 15 часа Пламен излезе навън и комуникира през телефона с някой. Не е като да е нямало комуникация в този ден. Ето Дечо също...  С Деян, вероятно и с Ники....
Чисто хипотетично - беше казано и, че са радиолюбители. Възможно ли е да е било по радиостанция.

Има и нещо друго - при положение, че Калушев е бил толкова мнителен и предпазлив, не допускате ли, че е възможно да е имал няколко СИМ карти, на чужди имена? А дори и на чужд оператор може да са били. Ето как може да е поддържал връзка с "външният" свят и кочината.

# 58 794
Аз залагам на старлинка.

# 58 795
  • Варна
Даже ще се коригирам, последно е засечен на Челопек кемпера .
11:14 Бързия > 11:37 изхода на Вършец > 11:59 разклона при Стояново >12:17 Бели извор > 12:22 влиза във Враца >12:26 другата част на Враца >12:41 Челопек.
От Челопек до Околчица са общо 10-15 км, тоест няма къде да се е мотал кемпера и считаме,че от около 13 часа вече се позиционира там или има къде да се е мотал?
Относно липсата на обхват думите са на Папалезов.
Можем да приемем, че на 1. Щ02 съобщението до майката на Калушев и съобщението в Signal до Деян са изпратени, след като той е включил Starlink./?/
Тогава обаче възниква въпросът защо Калушев би рискувал да изпраща тези съобщения, след като чрез интернет връзката местоположението му потенциално може да бъде установено и да осуети следващи планове. А влизането във ФБ на 03.02 се случва след смъртта на тримата в хижата, независимо дали приемаме версията за убийство или самоубийство, което е още по-интртесно. Ако разследващите бяха реагирали достатъчно бързо и бяха проследили техническите данни, още на 2-3.02е било възможно да се направи опит да бъде установен районът, от който е осъществена интернет връзката, и съответно да бъде потърсен Калушев. Бих попитала следните въпроси:
1. Кой действително е изпратил двете прощални съобщения на 1.02?
2. От кое конкретно устройство са изпратени съобщенията -от телефона на Калушев или от друго устройство, на което е бил активен същият негов акаунт?
3. По какъв канал е изпратено съобщението до майката — SMS, Signal или друго приложение?
4. През каква интернет връзка е изпратено съобщението в Signal до Деян — мобилни данни или Starlink?
5. Кога Starlink терминалът при кемпера е включен за първи път на 1.02?
6. Къде се е намирал Starlink терминалът в момента на изпращане на прощалните съобщения?
7. Има ли друга интернет активност от устройствата на Калушев между последното засичане на кемпера в Челопек в 12:41 ч. и изпращането на съобщенията вечерта?
8. Как се съотнася този период с установеното от съдебномедицинските експерти време на смъртта на тримата в хижата?
9. Ако ИК се е укривал, защо е включил и използвал Starlink, след като интернет активността потенциално позволява местоположението на терминала да бъде установено?
10. Какво точно представлява активността във Facebook на 3.02 около 9ч.?
11. От кое конкретно устройство е осъществен достъпът до FB профила на Калушев на 3.02 -от неговия телефон или от друго устройство, на което профилът му е бил активен?
12. Същият Starlink терминал ли е използван за комуникацията на 1.02 и за FB активността на 3.02?
13. Има ли технически данни, които доказват, че именно Калушев е извършил FBактивността на 3.02?
14. Какво се случва с телефона на ИК през периода 1–3.02 -последна регистрация в мобилна клетка, изключване от мобилната мрежа, Wi-Fi връзки и последваща активност?

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 18:34 от Ivka_smile

# 58 796
Има много технически въпроси. Но основните са два. Защо 6 души ще се самоубият. Защо 6 души ще бъдат убити. Това е.

# 58 797
Чисто хипотетично - беше казано и, че са радиолюбители. Възможно ли е да е било по радиостанция.

Има и нещо друго - при положение, че Калушев е бил толкова мнителен и предпазлив, не допускате ли, че е възможно да е имал няколко СИМ карти, на чужди имена? А дори и на чужд оператор може да са били. Ето как може да е поддържал връзка с "външният" свят и кочината.
Не, щъкаше по телефона, не говореше, за да е радиостанция...

# 58 798
Те въпросите са си ок, само че точно ние не знаем отговорите, а от прокуратурата надали четат тук, за да знаят какво да отговарят. Накрая ще има огромен обем информация и няма как да я изчетат по телевизията всичката.
Повечето неща би трябвало да са известни, все пак са твърде основни и няма как да се пропуснат.

# 58 799
  • София
Ми да, той лично Илон Мъск чака денонощно всякакви разпореждания от нашето МВР да им каже на секундата кой потребител кога и откъде се включва. И то с точност на координатите.
Нали първо е трябвало да получат информация от фейсбук, след като са направили официално запитване към тях. Информация за Старлинка на чичо Лама  откъде да вземат.
Тва относно локацията на кемпера на 02-03 февруари.

Общи условия

Активация на акаунт