Отговори
# 59 010
  • София
Ето какво пише Ралица за профила на Ники в инстаграм:
Има някакво странно изтриване на негов профил в Инстаграм на 3-ти февруари. Ники не беше изобщо по социалните мрежи. Инстаграм си направи преди години, за да ме “следи”, както казваше той, и да вижда как се развива творческата ми дейност. И интересно защо си включва телефона и си изтрива Инстаграма, и дали го прави той? Къде всъщност е засечена последно клетката на телефона му, преди да бъде изключен?

# 59 011
Какво пише РА няма никакво значение, тя не се придържа към фактите, обичайно, а прави интерпретации, които и изнасят.

# 59 012
Толкова са близки, че той й следи творческата дейност по инстаграм...

# 59 013
Толкова са близки, че той й следи творческата дейност по инстаграм...

Пак нейната скромна личност на фокус.

# 59 014
Valya61, тебе може да не те интересува под чия юрисдикция е издирването на кемпера, но мен ме.

Интересува ме също така, дали Демерджиев може самосиндикално да излезне и да обяви резултатите от вътрешната проверка, без да съгласува с прокуратурата?
Аз се учудвам, че след толкова време и заявки още няма яснота.

valya, ако и това не те интересува, се чувствай свободна да не коментираш.

Мисля, че може, ако не е обвързана проверката с някакво производство и не се води следствие от прокуратурата.

# 59 015
  • София
Какво пише РА няма никакво значение, тя не се придържа към фактите, обичайно, а прави интерпретации, които и изнасят.

Остава да разберем факт ли е или не:  "Според служителите това са индикатори, че изображението може да е манипулирано или изфабрикувано, като изрично уточняват, че окончателното установяване би било предмет на допълнителна експертиза." от поста на Ivka

# 59 016
Локацията на телефона на Калушев ня 1.02. към 19:50 когато е изпратил SMS-а до майка си е в района  Гинци-Петрохан-Бързия.
Това го знаем от..?

# 59 017
Пет живота можеха да бъдат спасени, ако някое длъжностно лице не беше предупреждавало калушев за проверките през годините! Повтарям се. Калушев още при първата проверка можеше да е обвиняем и нямаше да се стигне до тази трагедия! И родителите също!
При проверките през годините, че няма обвиняеми са виновни най-вече родителите.На Леон майка му е била с жълтите сърца на протест. Продължава вероятно да обвинява родителите си, че малкият тулку не е с Ламата.
Те са лъжели и манипулирали , както в момента прави Ралица, за да заблуждават по какви причини децата им се отглеждат от чичаци.
НЗ и Сашо са отглеждани от малки с гурото. Имали са" свободата" да медитират по пет часа на ден, да четат и гледат филми одобрени от Ламата. Разбрали са, че светът е чудовище.
Ралица живеела в Мексико близо до сина си, но не с него. АМ и той не се виждал с родителите си. Не е на лагер, школа, обучение, а на дългогодишно отглежадане. Сега родителите му ( разбра се, че близките са имали среща с вътр. министър) са извън обсега на Ралица и жълтурковците. Казват им да излезнат от "филма".Не желаят да пишат за убитото им дете.
НЗ и АМ са нямали избор, за тях е решавал Ламата.
Обаче тримата от запаса са съдействали за заблудата. Единият носи, другият меси, а третият мете и чисти.Ламата ги обслужва всички според желанията им. Той е над материалното и финансиите.
Дечо общувал със съобщения с майка си. Калушев и той.
Трагедията е замислена и осъществена от сектата.

# 59 018
Аз се чудя въобще има ли законово основание да се търси някаква отговорност на родители в такъв случай.  За отсъствие от училище по родителска вина има някакви глоби и спиране на детски и някакви действия на Закрила на детето. Демерджиев не за първи път подчертава, че са се срещали с тях. Не разпитвали, а разговаряли. И какво, остава моралният упрек?

Намерили са законова вратичка и за това. Тук една форумка много подробно обясни за училищата от типа на Космос, как не си длъжен да посещаваш присъствено, достатъчно е да се включиш онлайн или да влизаш в електронните им платформи и ресурси от която и да е точка по света.

Така обаче трябва да е оформено като дистанционна форма на обучение и да има график на онлайн часовете - реално пак се отчита присъствие/отсъствие; или график на тестове/изпитвания/изпити в платформите - пак се отчита учебен процес.

# 59 019
Локацията на телефона на Калушев ня 1.02. към 19:50 когато е изпратил SMS-а до майка си е в района  Гинци-Петрохан-Бързия.
Това го знаем от..?
Чух го с ушите си в емисия на ТВ..търся го пак да обърна внимание кой докладваше...

# 59 020
  • София
Аз се чудя въобще има ли законово основание да се търси някаква отговорност на родители в такъв случай. За отсъствие от училище по родителска вина има някакви глоби и спиране на детски и някакви действия на Закрила на детето. Демерджиев не за първи път подчертава, че са се срещали с тях. Не разпитвали, а разговаряли. И какво, остава моралният упрек?

Намерили са законова вратичка и за това. Тук една форумка много подробно обясни за училищата от типа на Космос, как не си длъжен да посещаваш присъствено, достатъчно е да се включиш онлайн или да влизаш в електронните им платформи и ресурси от която и да е точка по света.

Няма такова нещо, дори и близко. Алекс Макулев е бил приет в присъствена форма на обучение в осми и девети клас. И Космос са взимали пари от държавата за него и за другите деца в училището, обучавани в тази форма. Няма никакви електронни платформи и прочие, които да се признават. Това не е ковид периода.
Санкциите за родителите са смешни. Обаче в случая тези родители са участвали вероятно и в документна измама.

# 59 021
Скрит текст:
Знаем ли кога точно Златков си е изтрил Инстаграм?

Имаше заплитане и по този въпрос, но май тук или не помня къде, го обясниха, че може да се зададе предварително дата кога да се  изтрие. Не си спомням подробности.
 Много малко и кратки бяха коментарите по този въпрос.

По принцип за да си изтриеш акаунта във фейсбук и инстаграм пускаш заявка, профилът си остава налице, трябва да не влизаш един месец и тогава се изтрива служебно. Ако влезеш, макар и случайно заявката отпада и профилът не се изтрива. Тоест аз съм почти сигурен, че на дадената дата е изтекъл единия месец.
Това просто не е вярно и всеки може да го провери в официалните правила на Meta за Facebook и Instagram. Когато пуснеш заявка за окончателно изтриване, профилът ти изчезва напълно за всички потребители в същата секунда. Снимките, постовете и самият акаунт стават абсолютно невидими и никой не може да ги намери.
 Тези 30 дни, за които говорите, са гратисен период, в който профилът стои "замразен" на сървърите им, само в случай че решиш да си го върнеш. Но през този един месец никой отвън не те вижда. Така че, ако профилът на Златков е изчезнал от мрежата на дадена дата, това означава, че бутонът е натиснат точно тогава, а не 30 дни по-рано. Нека не си измисляме нови правила на социалните мрежи, за да нагласяме теории.

Ами не е така, влезте и прочетете. Няма да ви пействам какво пише, защото е излишно. Всъщност пише, че пълното изтриване може да отнеме 90 дена, но 30 дена след заявката можеш да си влезеш в акаунта. Лично съм си трил акаунт във фейсбук и знам.
[/quote]Няма нужда да влизам и да прочитам, защото точно преди дни братовчедка ми си изтри профила и ме накара да я потърся, за да проверим дали се вижда. Профилът изчезва напълно за абсолютно всички в същата секунда, в която натиснеш бутона за изтриване. Никой не може да те намери, нито да ти гледа снимките. Тези 30 дни са просто гратисен период, в който Meta пази данните на сървърите си, само в случай че собственикът размисли и реши да се логне отново, за да анулира процеса. Но за останалия свят акаунтът вече не съществува.

# 59 022
Скрит текст:
Локацията на телефона на Калушев ня 1.02. към 19:50 когато е изпратил SMS-а до майка си е в района  Гинци-Петрохан-Бързия.
Това го знаем от..?
Чух го с ушите си в емисия на ТВ..търся го пак да обърна внимание кой докладваше...

Ако го намериш, ще е интересна нова информация. Мисля, че досега не се е коментирало от никой, точките, от които са били изпратени съобщенията.

# 59 023
  • Варна
Потвърждавам това, което написа desi slava, аз също съм трила профил и изчезва веднага за останалите. Ще очакваме допълнителната експертиза, която обещават имало ли е такъв профил и изтрит ли е на 03.02.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 22:08 от Ivka_smile

# 59 024
Скрит текст:
Това го знаем от..?

Ако го намериш, ще е интересна нова информация. Мисля, че досега не се е коментирало от никой, точките, от които са били изпратени съобщенията.
Преди малко го видях и аз във фейсбук, мисля че беше откъс от новините по БНТ, но не съм го търсила.

Общи условия

Активация на акаунт